lilu5 26.05.10, 11:28 Znacie jakieś sprawdzone i niedrogie firmy kurierskie? Czy jest sens dodatkowo ubezpieczać przesyłkę jeśli ma wyższą wartość? Czy zdarzyło się komuś aby przesyłka z Londynu zaginęła ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beata.londyn Re: Kurier z Londynu do Polski - jaką firmę polec 27.05.10, 11:01 www.bluefenix.co.uk/index.php/pl/home/page/bluefenix milo, profesjonalnie i szybko - transporty 2 razy w tygodniu Ja polecam Paczki do Poslki wysylam regularnie od 4 lat i jeszcze nigdy mi zadna nie zginela. Paczka jest ubezpieczona do pewnej kwoty, ok 5000 zl o ile sie nie myle. Odpowiedz Link Zgłoś
lilu5 do beata.londyn 27.05.10, 12:38 Dzięki za info tylko powiedz skąd wziełaś tą kwotę ubezpieczenia (ok. 5000 zł) - jest to gdzieś napisane? ja znalazłam w ich regulaminie jedynie zapis: "Odszkodowanie za utratę, ubytek lub uszkodzenie przesyłki nie może przewyższać zwykłej wartości przesyłki lub kwoty £50 w zależności od tego, która z tych wartości jest niższa." co by oznaczało że przesyłki są ubezpieczone jedynie do kwoty 50 funtów - a to niewiele Czy ubezpieczałaś swoje przesyłki dodatkowo? Wiesz może ile to kosztuje? I jeszcze czy płaci się jakoś dodatkowo za każdą sztukę (jeśli np. idą 2 paczki na jeden adres) czy liczą tylko za łączną wagę przesyłek? Odpowiedz Link Zgłoś
lesia28 Eagle transport 27.05.10, 14:12 Ja wysylam od zawsze, w obie strony, eagle'sami . Nigdy nie mialam z nimi problemow . Co do ubezpieczenia to na stronie jest info o £150 od paczki , tu masz cennik eagletransport.net.pl/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=77&Itemid=87 Odpowiedz Link Zgłoś
beata.londyn Re: do beata.londyn 27.05.10, 18:46 Dziala to tak, firma polska dzialajaca na terenie UK dowozi paczki do granicy z Polska - tam paczki "przejmuje" polska firma kurierska i to ona ubezpiecza paczki. Tutaj firmy tez sa ubezpieczone na pewno, bo niewyobrazam sobie aby nie byly. o kwote ubezpieczenia kiedys pytalam w inne firmie, i taka kwote mi podali ale to zalezy z kim i na jakich warunkach maja podpisana umowe w Pl (ci mieli akurat z GLS). Przy wysylaniu paczki podajesz jaka jest wartosc, jesli jest to bardzo duza kwota wymagaja abys miala rachunki za zawarte rzeczy. Kazda firma dziala troszke inaczej ale raczej podobnie. najlepiej jak sie dopytasz u nich dokladnie. A do jakiego miasta w Pl chcesz wysylac paczki? Odpowiedz Link Zgłoś