green_kitty 30.07.09, 11:25 Nie to, ze szukam, bo swojego szuja nie oddam za zadne skarby. Ale tak z ciekawosci. w jakich kaskach jezdzicie, dlaczego w tych i jakie sa plusy i minusy? pzdr D. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szynszyll Re: Jakie kaski macie? 30.07.09, 12:53 yo! airoh S4 www.grandprixmx.co.uk/khxc/media/gbu0/prodlg/airohsupermoto.bmp plusy: - bardzo lekki i wygodny - doskonala widocznosc - daszek ( skarb podczas jazdy pod slonce) - wyjmowany srodek minusy: - kiepskie wykonanie srodka kasku - bardzo parujaca szyba - bardzo, bardzo glosny szynszyll xtz750 Odpowiedz Link Zgłoś
avocado67 Re: Jakie kaski macie? 30.07.09, 14:45 Ja mam takie beleco z Louisa pt. Highway 1. Namierzam się na Caberga lub Schubertha z podnoszoną szczęką. Czy ktoś ma jakieś 400 euro na zbyciu i nie wie jak zagospodarować? Odpowiedz Link Zgłoś
yamasz Re: Jakie kaski macie? 30.07.09, 18:53 -Uvex - crossowy, b. dobry, nie mam powodów do narzekań. -Probiker - Szczękowy- cienkie wykonanie, ale ogólnie cichy, ma kilka lat i działa. -Airoh mathiese air- moge powiedzieć, że uratował mi zycie- miałem go podczas wypadku. Mógłby mieć lepszą wyścółkę i grubszą szybkę, która się lekko nadtopiła od tarcia. Cholernie głośny. Odpowiedz Link Zgłoś
strzyga_0 Re: Jakie kaski macie? 30.07.09, 19:03 Naxa - integralny (promocja na giełdzie była, nie mogłam się oprzeć ;) i Jack - otwarty z dużą szybką i daszkiem - nówka sztuka jeszcze nie śmigana. Odpowiedz Link Zgłoś
riders123 Re: Jakie kaski macie? 30.07.09, 20:13 Shoei XR-1000. Plusy: - cichy - nieparujący wizjer (z pinlockiem) - dobra wentylacja Minusy: - niewyjmowana wyściółka (tylko policzki) - przy jeździe w pochylonej pozycji ograniczona widoczność od góry Aga:D ===Żeby być kimś, trzeba być sobą=== Odpowiedz Link Zgłoś
riders123 Re: Jakie kaski macie? 30.07.09, 20:19 Aha i do plusów dodam jeszcze, że jest bardzo lekki:) Odpowiedz Link Zgłoś
alut-ka71 Re: Jakie kaski macie? 31.07.09, 09:39 Do minusów dorzucam efekt chomika ;) Odpowiedz Link Zgłoś
green_kitty Re: Jakie kaski macie? 31.07.09, 09:59 alut-ka71 napisała: > Do minusów dorzucam efekt chomika ;) Przy ciemnej szybie nie widac ;P pzdr D. Odpowiedz Link Zgłoś
riders123 Re: Jakie kaski macie? 31.07.09, 18:33 Się nie zgodzę - efekt chomika zniknął, jak wymieniłam policzki na najmniejsze (chyba rozm. 31, a oryginalnie był 33).:) Odpowiedz Link Zgłoś
marsv Re: Jakie kaski macie? 31.07.09, 10:05 Riders123, tez jezdze w Shoei-u XR-1000 i owszem jest cichy pod warunkiem ze zamontuje sie akcesoryjny kolnierz, z cala reszta sie zgadzam. Wczesniej jezdzilem w kasku Schuberth QM-1, moze jest jeszcze gdzies do dostania, ale watpie. A co do kasku to: PLUSY: - lekki - cichy (porownujac do XR-1000) - kiedy kupowalem byl dosyc tani Minusy: - brak pinlocka (niby jest wysciolka zapobiegajaca parowaniu szybki, ale z czasem zaczyna parowac) - kiepska regulacja mechanizmu otwierania szybki, jak sie rozreguluje to podczas deszczu mamy mokro na zewnatrz i wewnatrz szyby :( Odpowiedz Link Zgłoś
riders123 Re: Jakie kaski macie? 31.07.09, 18:36 marsv napisał: > Riders123, tez jezdze w Shoei-u XR-1000 i owszem jest cichy pod warunkiem ze > zamontuje sie akcesoryjny kolnierz Marsv - nie mam kołnierza, ale też mam porównanie z poprzednim kaskiem marki Bóg wie jakiej (czytaj: niemarkowy), więc pewnie brak mi obiektywizmu:) Odpowiedz Link Zgłoś
green_kitty Re: Jakie kaski macie? 31.07.09, 10:09 riders123 napisała: > Shoei XR-1000. do plusow dodam jeszcze swietna aerodynamike :) To pierwszy kask, w ktorym przy predkosciach > 1,3 jadac jako plecak moge sie swobodnie porozgladac i nie musze sie obawiac, ze kask zaraz odfrunie razem z moja glowa ;) pzdr D. Odpowiedz Link Zgłoś
carrymoon Re: Jakie kaski macie? 28.08.09, 08:23 o i ja się mogę wpisać w tym wątku właśnie wczoraj kupiłam sobie takie śliczne coś ;) www.airoh.pl/katalog/model/75 i bardzo jak na razie jestem zadowolona. Zobaczymy jak bęzie w dłuższym użytkowaniu Odpowiedz Link Zgłoś
1_leo Re: Jakie kaski macie? 28.08.09, 08:31 No to w Kazku rewia kasków będzie. Super zakup, Carry :))) no i jaki bajer :> Odpowiedz Link Zgłoś
yacey Re: Jakie kaski macie? 28.08.09, 10:40 Dobry, tylko glosny, moj syn w takim jezdzi, ale on wlasciwie nie jezdzi tylko zap..., wiec moze dlatego marudzi, ze mu glosno :D Odpowiedz Link Zgłoś
carrymoon Re: Jakie kaski macie? 28.08.09, 10:43 Yacey przy moim poprzednim kasku każdy będzie cichy :D Odpowiedz Link Zgłoś
ewik_75 Re: Jakie kaski macie? 30.07.09, 21:31 HJC HQ1 Plusy: - dobra wentylacja - leciutki - nieparująca szybka - antifog Minusy - wyściółka podrażnia mi cerę, muszę nosić kominiarkę pod spód Odpowiedz Link Zgłoś
ishka Re: Jakie kaski macie? 31.07.09, 15:36 mam kask integralny Bayard, ale za chiny nie wiem, jaki model. ongiś w pudełko zapakowałam prezent, gdy jechał za morze... a gwarancja czy tam rachunek gdzieś się przyczaiły, po n-tej przeprowadzce. plusy - dość cichy, ciemna szybka jest wystarczająco ciemna, szybki się łatwo zmienia. jest czarny, matowy i wszystkim się strasznie podoba ;) minusy - mógłby być lżejszy, konieczność wymiany szybki na jazdę wieczorem. Chciałam taki z nasuwaną ciemną szybką, takie niby okulary przeciwsłoneczne, ale nie mogłam takiego dobrać. Odpowiedz Link Zgłoś
1_leo Re: Jakie kaski macie? 01.08.09, 13:57 Nolan N43 Air Dłuuuuga szukałem czegoś bardzo wygodnego i funkcjonalnego. Lekki, wyjmowany wkład, antifog, osłona przeciwsłoneczna w środku, wypinana szczęka (lekko i bez problemów), cichy z dobrą wentylacją Leo Odpowiedz Link Zgłoś
justynazx9 Re: Jakie kaski macie? 16.09.09, 10:25 SHOEI XR-1000 zalety: - lekki - świetna aerodynamika (nie telepie go na boki przy większych prędkościach) - świetnie dopracowane wnętrze kasku pasuje "jak ulał" - pin lock wykończony silikonem, nie harata po szybie - dobra wentylacja - fantastyczne malowanie wady: - dość wysoka cena - mechanizm szyby działa ciężko Przedtem NOLAN N81 zalety: - pin lock - bardzo łatwe zapięcie na pasek - dobra wentylacja - dość przystępna cena wady: - pin lock trochę za mały i niszczy szybę po dłuższym czasie - nierówna wyściółka z powodu zapięcia na pasek (ciasno z lewej i luźno z prawej strony) - przy większych prędkościach rzuca nim na boki Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś