Dodaj do ulubionych

ebay co zrobić???

27.05.10, 02:02
Mam poważny problem weszłam dzisiaj na swoją pocztę i dostałam maila od ebay z
informacją że zmieniłam adres email i informacje będą teraz przesyłane na
nowy.Próbowałam zalogować się potem niestety okazało się że ktoś zmienił już
mi hasło.Próbowałam również użyć opcji przypomnij hasło ale okazało się że
pytanie pomocnicze również zostało zmienione.Nie wiem co teraz zrobić może to
pomyłka ebay.Bo właściwie skąd mogłby ktoś znać to pytanie pomocnicze???
Obserwuj wątek
    • nglka Re: ebay co zrobić??? 27.05.10, 08:44
      A próbowałaś napisać w tej sprawye do administracji ebaya?
      I czy hasło było wystarczająco bezpieczne?
    • sinceramente Re: ebay co zrobić??? 27.05.10, 09:56
      Napisz do administratora, powinien pomóc. Na pewno mają w systemie informację o IP komputera, z którego zwykle logowałaś się na swoje konto i ta informacja na pewno przemawia na Twoją korzyść.

Moja koleżanka miała podobną sytuację z pocztą na komercyjnym portalu: też ktoś włamał się na jej konto, zmienił hasło i pytanie pomocnicze, uniemożliwiając tym samym dostęp do poczty. Napisała do administratora, który zmienił hasło i podał jej wszystkie dane niezbędne do logowania. Jedynym warunkiem ze strony serwisu było, aby nowe hasło spełniało określone przez nich wymogi: przynajmniej 8 znaków, w tym co najmniej 2 cyfry i 2 wielkie litery.
    • pyza_uk Re: ebay co zrobić??? 27.05.10, 12:17
      W jakim jezyku uzywaz ebay? Na wersji angielskiej jest cos takiego jak 'live
      chat' czy 'live help' dla osob ktore maja problem z logowaniem. Bardzo skuteczna
      i pomocna metoda kontaktu z ebay. Niestety nie moge ci pomoc, bo ja nie mam
      problemu z logowaniem w zwiazku z tym nie widze tej opcji u mnie... Wyglada na
      to, ze ktos ci sie wlamal na konto. Ja mialam tak 2x i ebay pozmienial mi hasla
      w ciagu sekund od momentu kontaktu z nimi. Moj zlodziej wlamal sie na moje konto
      i sprzedawal z niego okulary sloneczne, podroby. Zlodzieje ustawili mi rowniez
      ustawienia na mojej poczcie (hotmail), tak, ze wszystkie maile z ebay byly
      blokowane (sprawdz swoje ustawienia). Jak wszystkow wroci do normy to
      posprawdzaj dokladnie wszystkie ustawienia na ebay, bo ja mialam wszystko
      pomieszane, lacznie z wstawieniem nowego adresu do platnosci paypal.
      Musze przyznac, ze reakcja ebay na tego typu sytuacje jest rewelacyjna - mam
      nadzieje, ze ci szybko pomoga.
      • pyza_uk Re: ebay co zrobić??? 27.05.10, 12:22
        pages.ebay.co.uk/help/account/securing-account.html
        znalazlam - mam nadzieje, ze widac; mniej wiecej po srodku strony jest
        instrukcja co robic, jak nie mozesz sie zalogowac; a po lewej stronie masz
        'agenta' z ktorym mozesz sie na zywo skontaktowac...
        • symona Re: ebay co zrobić??? 27.05.10, 13:45
          Niestety ebay się nie odzywa korzystam z Polskiego więc nie mam tej możliwości z
          kontaktem a do administratora pisałam już na 3 adresy jak narazie cisza sad
          • donkaczka Re: ebay co zrobić??? 27.05.10, 13:51
            polski support podobno kuleje mocno, zaloguj sie na swoje konto na brytyjskim
            chocby i tam zglos, bedzie szybciej
            wejdz na ebay.co.uk i zaloguj sie, login i haslo to samo

albo na niemiecki, jesli jestes niemieckojezyczna
            • symona Re: ebay co zrobić??? 28.05.10, 15:12
              Hej dzięki już po problemie na szczęście nikt nie zrobił transakcji w tym czasie smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka