Dodaj do ulubionych

Sterimar/Disnemar/Marimer in.- czymś się różnią??

31.05.10, 13:09
Jak w temacie, czy te preparaty się jakoś róznią między sobą?
Np wielkością aplikatora albo czy któryś z nich mocniej/słabiej rozpyla
zawartość?
Miałam kiedyś (dla własnego użytku) Marimer i jak go używałam, aż świeczki
stawały w oczach wink Chciałabym dla małego coś delikatniejszego wink
Obserwuj wątek
    • aphoper1 Re: Sterimar/Disnemar/Marimer in.- czymś się różn 31.05.10, 13:15
      Sterimar baby działa pod słabszym ciśnieniem, jest delikatny i fajny. Disnemar
      jak dla mnie był niewygodny w użyciu. Marimer - zgadzam się z Twoją opiniąwink
      • mewa000 Re: Sterimar/Disnemar/Marimer in.- czymś się różn 31.05.10, 13:32
        Ja mam Tonimer Baby i jest ok
      • agniecha_26 Re: Sterimar/Disnemar/Marimer in.- czymś się różn 31.05.10, 13:51
        polecam wodę morską ale nie w sprayu. Przetestowałam sterimar, marimer i bardzo
        szybko się kończyły pomimo, że mają więcej mililitrów. Teraz mam disnemar i
        jestem bardzo zadowolona.
    • kawka74 Re: Sterimar/Disnemar/Marimer in.- czymś się różn 31.05.10, 14:33
      Przez pierwszy miesiąc życia córki zakraplałam jej nos solą fizjologiczną w
      ampułkach, teraz Sterimar Baby jest akurat (mała ma trzy i pół miesiąca) - jest
      raczej nisko inwazyjny.
      • mama_nikodemka Re: Sterimar/Disnemar/Marimer in.- czymś się różn 31.05.10, 14:47
        mi najbardziej podpasowal disnemar a to ze wzgledy na sposob rozpylania,
        sterimar i marimer sa w sprayu i po prostu jak psiukne to leci i leci i leci...a
        disnemar rozpyla sie jak krople do nosa
    • magdafront Re: Sterimar/Disnemar/Marimer in.- czymś się różn 31.05.10, 15:01
      Ja mam Disnemar i jestem zadowolona - maly dzielnie znosi
      zakrapianie noca, jakos sie przyzwyczail wiec chyba nie jest to
      jakies nieprzyjemne dla niego. Poza tym na dlugo wystarcza.
    • niebioska Re: Sterimar/Disnemar/Marimer in.- czymś się różn 31.05.10, 16:40
      używaliśmy sterimaru baby. do czasu, gdy wypróbowałam go na sobie - nos urywa
      wink. przeszliśmy na disnemar - jest dużo delikatniejszy (też przetestowałam na
      sobie).
      • dorotablond Re: Sterimar/Disnemar/Marimer in.- czymś się różn 31.05.10, 18:00
        A ja od urodzenia codziennie czyszczę nosek Sprayem Unimer
        Pedriatic - za cenę Sterimaru jest go dwa razy więcej i u mnie sie
        sprawdza.
    • paul_ina Re: Sterimar/Disnemar/Marimer in.- czymś się różn 01.06.10, 13:16
      my używaliśmy Marimer kropelki, ale dzieć z upływem czasu stał się w części
      nosowej twierdzą nie do zdobycia, więc dziś kupiłam Sterimar Baby i jest spoko,
      wcale nosa nie urywa, a nosek porządnie jest nawilżony
    • shellerka Re: Sterimar/Disnemar/Marimer in.- czymś się różn 01.06.10, 17:15
      z mojego doświadczenia wynika, ze najłagodniejszy jesli chodzi o rozpylanie jest
      disnemar, a najmocniejszy sterimar (ten w areozolu w białym opakowaniu)
      • luka80 Re: Sterimar/Disnemar/Marimer in.- czymś się różn 01.06.10, 17:50
        A moje dziecko uwielbia Sterimar, a Disnemaru nie cierpi.
      • magdalenca78 Re: Sterimar/Disnemar/Marimer in.- czymś się różn 01.06.10, 18:19
        Ale mówisz o Sterimarze, a nie Sterimarze Baby? bo to są dwa rózne produkty

https://www.domzdrowia.pl/img/product/34397/kind/2
        https://www.domzdrowia.pl/img/product/69431/kind/2
        • beauoix Re: Sterimar/Disnemar/Marimer in.- czymś się różn 01.06.10, 19:05
          Sterimar Baby
          www.bangla.pl/zdrowie/dla-dzieci/katar-higiena-nosa/laboratories-fumouze-sterimar-baby-spray-do-nosa-p2661.htm
          Tam są opinie mam na ten temat
          Marimer
          www.bangla.pl/zdrowie/przeziebienie/katar/nepentes-woda-morska-spray-ampulki-marimer-p2578.htm
    • memphis90 Re: Sterimar/Disnemar/Marimer in.- czymś się różn 01.06.10, 21:09
      Najbardziej lubię DisneMar, pozostałe strasznie silny mają ten strumień-wręcz
      mózg wymywa, a nie tylko katar wink
      • ambree Re: Sterimar/Disnemar/Marimer in.- czymś się różn 01.06.10, 23:00
        u nas także disnemar się sprawdza, inne zbyt mocno się rozpylają
    • walasia1 Re: Sterimar/Disnemar/Marimer in.- czymś się różn 01.06.10, 21:43
      Ja mam w tej chwili Sterimar. Młoda po psiknięciu robi oczy jak pięć złoty. Jak
      dla mnie zbyt duży rozbryzg, a raczej zbyt długo idzie strumień wody po
      naciśnięciu. W Anglii kupiłam sól fizjologiczną w spraju, spraj jak w zwykłym
      dla dorosłych (np w otriwinie itp) szybkie krótkie psik i spokój. Z resztą nie
      widziałam tu wody morskiej tylko zwykła sól fizjologiczną
      • agg3 Re: Sterimar/Disnemar/Marimer in.- czymś się różn 03.06.10, 00:10
        jest tutaj woda morska i to wlasnie sterimar almo marimer (nie pamietam, ale w
        bootsie widzialam).
    • echziuta Re: Sterimar/Disnemar/Marimer in.- czymś się różn 02.06.10, 09:30
      Mojej córci najbardziej odpowiada Otrivin Baby. Bardzo się bała tego silnego
      strumienia Sterimaru, czy Marimeru. Disnemar też ok, tylko, że on ma
      konserwant, a Otrivin Baby go nie ma.
    • azulesonly Re: Sterimar/Disnemar/Marimer in.- czymś się różn 20.10.10, 10:54
      U nas od początku króluje Marimer - używamy go całą rodziną nie tylko przy katarze, ale także jak zaczynają grzać, bo dobrze nawilża śluzówkę nosa i nie ma tego strasznego uczucia suchości. Ja mam jeszcze dodatkowo jedno opakownie w biurku w pracy, bo tam też jest strasznie suche powietrze i sobie parę razy dziennie psikam.
    • maggs1 Re: Sterimar/Disnemar/Marimer in.- czymś się różn 20.10.10, 12:40
      Ja mam dla starszaka Unimer - dość lekko psika, dla noworodka zakupiłam Frida nose spray - psika dawkami, jak krople do nosa.
    • truscaveczka Re: Sterimar/Disnemar/Marimer in.- czymś się różn 20.10.10, 12:53
      Ja wkapuję do nosa sól fizjologiczną i świetnie działa.
    • kaeira Re: Sterimar/Disnemar/Marimer in.- czymś się różn 20.10.10, 14:11
      Ja mam doświadczenie jednorazowe, z Nasodrillem (przy mlodszej, bo starsza nie miała kataru aż do 3 roku życia)
      Mam wrażenie, jest w miarę delikatny, bardziej rozpylający niż psikający.
    • antuanette1 Re: Sterimar/Disnemar/Marimer in.- czymś się różn 20.10.10, 21:11
      Marimer moim zdaniem jest najwydajniejszy, duże opakowanie 500 dawek kupuję za 25zł, sterimar i disnemar wychodzą drożej. a aplikacja taka sama według mnie.
      • bombastix Re: Sterimar/Disnemar/Marimer in.- czymś się różn 23.10.10, 21:08
        W zimie, przy dwójce dzieci oszczędność na kilku dawkach zaczyna mieć znaczenie, szczególnie jak żadne z nich jeszcze nie potrafi dmuchać noska. No i nie tylko do wydmuchiwania przecież stosujemy, ale i do samego nawilżenia. Przy suchym, zimowym powietrzu i dwójce dzieci, jedna butelka starczy na miesiąc-półtora. Zimno nie jest tylko w zimie, więc różnicę odczujemy pewnie na 3-4 butelkach.
    • kopiko-lol Re: Sterimar/Disnemar/Marimer in.- czymś się różn 19.12.13, 21:23
      magdalenca78 napisała:

> Jak w temacie, czy te preparaty się jakoś róznią między sobą?
      > Np wielkością aplikatora albo czy któryś z nich mocniej/słabiej rozpyla
      > zawartość?
      > Miałam kiedyś (dla własnego użytku) Marimer i jak go używałam, aż świeczki
      > stawały w oczach wink Chciałabym dla małego coś delikatniejszego wink
      Miałąm wszytskie 3 smile
      Marimer jak slusznie napisalas daje czadu big_grin
      Sterimar - ilosc wkrapianego plynu jest pomiedzy tymi pozostałymi, co mnie denerwowalo, to ze raz lecialo, a raz nie
      Disnemar - najmniejsza ilosc plynu, dozownik niezawodny - szczerze polecam (jedyny minus ze trzeba uwazac zeby za gleboko nie wsadzic do noska, w pozostalych jest blokadka)
    • klubgogo Re: Sterimar/Disnemar/Marimer in.- czymś się różn 19.12.13, 21:34
      Oprócz nazwy i nadmiernego wysuszania śluzówki nosa - niczym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka