Dodaj do ulubionych

pokrycie sofy Ektorp IKEA

08.06.10, 11:25

forum.gazeta.pl/forum/w,583,103631019,,Pokrycie_sofy_EKTORP_Ikea.html?v=2

Czy posiadacie już pokrycia z zent-decor?
Jaka jakość?
Jaki typ materiału zamawiać? Nie ukrywam, że najbardziej rajcują
mnie kolorowe, ale to czysta bawełna i z grubością róznie bywa.
Mam opcję 2+2 z opcją spania - już raz zaszalałam i róż pudrowy z
wyprzedazy kupiłam - totalna pomyłka!
Pia_ Ty chyba masz też rogóweczkę? Zmieniłaś pokrycie?
pzdr
Anka
Obserwuj wątek
    • donkaczka Re: pokrycie sofy Ektorp IKEA 08.06.10, 15:05
      ja juz zaryzykowalam i kupilam material, za 2 tygodnie material bedzie u nich a
      pokrycie u mnie pewnie na poczaku lipca
      zobaczymy, jesli dobrze szyja, to skusilabym sie na kolejna sofe i kolejne
      pokrycia, marza mi sie jakies soczyste na Boze Narodzenie
    • mumin-ek17 Re: pokrycie sofy Ektorp IKEA 09.06.10, 09:01
      ja też zaryzykowałam, zamówiłam pokrycie na sofkę, czekam na nie właśnie z
      niecierpliwością mam dostać pod koniec tygodnia, wcześniej zamówiłam próbki
      materiałów, nie są duże- takie kwadraciki ale przynajmniej wiem czego oczekiwać,
      tkanina gruba ładna bawełniana juz nie mogę się doczekać , jak dojdzie to
      napisze jeszcze co i jak pozdr Aśka
    • odetta82 Re: pokrycie sofy Ektorp IKEA 09.06.10, 10:31
      W swoim mieszkanku mam cały komplet z IKEA model:ektorp, dodatkowo w kominkowym
      Syn ostatnio sprezentował nam kanapę klippan. W obecnym stanie na razie nie ma
      potrzeby wymiany pokrycia, oryginalne jest w bardzo dobrym stanie. Z pewnością
      jest to dobra alternatywa.
      • donkaczka Re: pokrycie sofy Ektorp IKEA 09.06.10, 10:38
        to znaczy propnujesz zamiast zrobienia interesujacego nieseryjnego pokrycia na
        sofe kupienie innej po prostu?
        nie ma to jak zrozumienie tematu big_grin

pomijam detal w postaci roznic w stylach ektorpa i klippana oraz uzytecznosci
        tychze - rozmiarow i rozkladania do spania
        • krasulas Re: pokrycie sofy Ektorp IKEA 09.06.10, 10:54
          smile
          donkaczka - czy sama kupowałaś materiał wedle uznania?
          jeśli tak, to jaki?
          czystą bawełnę?
          boję się jej, choć sama taką teraz posiadam - mam wersję w kratę
          beżowo-białą - nie muszę dodawać jak wygląda po miesiącu od prania
          (przy dwójce dzieci).
          generalnie pokrycie pomimo wzrou i kilku odcieni brudzi się
          paskudnie.
          polowałam na all. i w Ikei, ale oferta słabiutka - wspomnainy przez
          mnie róż i fatalna oferta Ikeowska.
          Zamawiać będę w trakcie bądź po wakacjach, więc czasu nieco mam.
          Dajcie znać jak Wasze pokrycia przyjdą!
          ściskam
          • donkaczka Re: pokrycie sofy Ektorp IKEA 09.06.10, 19:31
            tak kupilam tkanine sama, nie typowo obiciowa, ale widze na ebayu, ze uzywane sa
            te tkaniny do obic foteli i podnozkow, czyli sie nadaje w miare
            inna sprawa, ze szycie to pikus, tkanina kosztuje majatek... sama jestem ciekawa
            jak wyjdzie, na razie zaryzykowalam jedna sofe, mniejsza, a tkanine kupilam na
            promocji, wiec troche zminimalizowalam ryzyko
    • pia_ Re: pokrycie sofy Ektorp IKEA 09.06.10, 10:59
      Jeszcze nie wymieniałam, bo skupiłam się na remoncie łazienki i
      wymianie wszystkich lamp w salonie. Ale niedługo pewnie zamówię
      pokrycie gładkie w fioletowym kolorze. Oryginalne pokrycia (mam dwa
      na zmianę) sprawują się od kilku lat super, ale wolałabym coś
      nowego smile
      • johana75 kurcze szkoda że... 09.06.10, 14:04
        wczesniej nie wiedziałam o tym sklepie, bo potrzebowałam pokrycie na Hagalund i
        kupiłam to beżowe w Ikei, nawet mi sie podoba ale lepiej pasowaloby mi szare.Nie
        wiem czy oni na Hagalund tez szyją, ale sie zapytam. Mam 2 pokrycia z Ikei biale
        i to beżowe, biale musiałabym niestety prać co miesiąc więc schowałam je głęboko
        do szafy i jade na bezowym. Pokrycia są dobrej jakości.
        • marcelina003 narożnik? 09.06.10, 19:10
          Dziewczyny slepa jestem ,mają w swojej ofercie nakrycie na narożnik
          z ektorpa ,mam teraz białe niby ok ,ale teraz w sezonie tarasowym
          kot i pies daja mi ciągle popalić i piore non stop.Pranie ok ale
          prasowanieeeeeee koszmar .Pozdrawiam
        • donkaczka Re: kurcze szkoda że... 09.06.10, 20:09
          no ja mam biale ektorpy, juz dwa lata, piore co miesiac, bo koty plus ogrodek
          plus dzieci plus my to za duzo dla nich smile
          a zachcialo mi sie wzorow, tylko nic z ich oferty mi nie pasowalo, wiec ryzyk fizyk
          • krasulas Re: kurcze szkoda że... 09.06.10, 20:37
            o rety! ale często pierzesz, choć przy białym kolorze...
            mnie irytuje ściąganie i zakładanie tego ustrojstwa na 11ście poduch.
            Rajcuje mnie kolor ciemny róż, ale to nie bawełna.
            Muszę dopytać ich o samo szycie - a materiał wybrałabym samasmile
    • mumin-ek17 Re: pokrycie sofy Ektorp IKEA 14.06.10, 10:30
      pokrycie przyszło smile, jestem mile zaskoczona, leży idealnie jak na miarę, porządnie odszyte, dostałam w prezencie torbę ekologiczną, czasem warto zaryzykować jak widać, dobra jakość w przystępnej cenie, na pewno u nich jeszcze zamówię pokrycie na fotel, pozdrawiam Aśka
      • krasulas Re: pokrycie sofy Ektorp IKEA 14.06.10, 10:37
        jaki materiał wybrałaś - rozumiem, że bawełnę?
        możesz zdradzić koszt - na sofę 2-osobową?
        • mumin-ek17 Re: pokrycie sofy Ektorp IKEA 14.06.10, 13:03
          zamówiłam folk 150 (kawa z mlekiem) i do tego lamówki z cream ecru. Tkanina fajna gruba i żadne dziady się nie czepiają smile a przy psie i dzieciach to czasem rożnie bywa. Zdjęcia podeślę później , teraz jestem w pracy. A i koszt sofa 2 os. rozkładanej 329 zł + wysyłka, taniej niż w ikea a jakość super. Mają większy wybór tkanin i niższe ceny
      • donkaczka Re: pokrycie sofy Ektorp IKEA 14.06.10, 10:43
        a wrzucisz fotke? nie musi byc calosc, mozesz wrzucic fotke brzegu kanapy z
        przodu, tam gdzie jest zaszewka i rant odszyty?
        tkanine bralas od nich?
        • mumin-ek17 Re: pokrycie sofy Ektorp IKEA 14.06.10, 13:14
          fotki podeślę jak wrócę z pracy smile całe pokrycie zamówiłam w zent decor 329 zł +
          wysyłka tkanina folk 150 a lamówki cream ecru
          • mumin-ek17 Re: pokrycie sofy Ektorp IKEA 15.06.10, 22:06
            Jak umieścić zdjęcia na tym forum???
            • donkaczka Re: pokrycie sofy Ektorp IKEA 16.06.10, 01:07
              wrzuc sobie do galerii gazetowej, potem otworz zdjecie, kliknij prawym
              przyciskiem myszy i wybierz "skopiuj adres obrazka"

odpowiadajac na posta, masz nad ramka guzik IMG, kliknij go i wklej tam
              skopiowany adres obrazka
              • mumin-ek17 Re: pokrycie sofy Ektorp IKEA 16.06.10, 09:03
                https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/wc/rd/61fn/jHCEd1bZP1kybP5hWA.jpg
                • mumin-ek17 Re: pokrycie sofy Ektorp IKEA 16.06.10, 09:04
                  https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/wc/rd/61fn/DHxg2oAqalEubipxvA.jpg
                  • mumin-ek17 Re: pokrycie sofy Ektorp IKEA 16.06.10, 09:06
                    tylko niewyprasowane założone zaraz po wyjęciu z paczki smile pozdrawiam
                    • donkaczka Re: pokrycie sofy Ektorp IKEA 16.06.10, 09:27
                      ale wieksze daj smile ja bym chciala z bliska szycie zobaczyc smile
                      bo upierdliwcem jestem i jak mi zmarnuja tkanine, to bede mordowac smile

z daleka ladnie, daj 800x600 jakies zblizenie, ta zaszewka z przodu oparcia
                      bedzie dobra smile
                      wybacz ze susze glowe
                      • mumin-ek17 Re: pokrycie sofy Ektorp IKEA 16.06.10, 09:46
                        ok zrobię zdjęcia w lepszej rozdzielczości na szwach i podeśle tylko jakoś
                        jutro, ale naprawdę jest bardzo ładnie uszyte , profeska smilenie mam zastrzeżeń a
                        tez jestem lekko upierdliwa smile
                        • krasulas Re: pokrycie sofy Ektorp IKEA 16.06.10, 10:07
                          [img]https://https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/qc/tg/0tjy/uSGkJkDPvslt0Kvd1A.jpg[/img]
                          no to może ja wkleję - stare ustawienie mebli, ale głownie mam na
                          myśli kolor ścian - mam praktycznie identyczny jak Twoja kanapa
                          (choć zdjęcie nieco przekłamuje).
                          Wyszło ślicznie - ja nastawiałam się na kolorowe pokrycie, żeby
                          śladów nie było z buzi, jedzenia itp, ale widzę... fajno wyszło!
                          • donkaczka Re: pokrycie sofy Ektorp IKEA 16.06.10, 11:29
                            nastepna wkleja znaczki pocztowe big_grin

poczekam cierpliwie, wierze na slowo, ale chetnie popatrze z bliska
                            • mumin-ek17 Re: pokrycie sofy Ektorp IKEA 16.06.10, 13:04
                              rzeczywiście znaczki pocztowe smile ale ja przepraszam bardzo wklejam zdjęcia
                              większe to system zmniejsza
                              • donkaczka Re: pokrycie sofy Ektorp IKEA 16.06.10, 13:34
                                serio? takie 800 na 600 spokojnie sie mieszcza w kolumnie, conajwyzej ucina,
                                jesli ktos sie rozpedzi z rozmiarem, ale nigdy mi nic nie zmniejszalo fotek
                                najwyzej wrzuc linka do galerii, tam sobie obejrzymy
                                • donkaczka Re: pokrycie sofy Ektorp IKEA 16.06.10, 13:36
                                  https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/wc/rd/61fn/jHCEd1bZP1kybP5hWB.jpg
                                  https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/wc/rd/61fn/DHxg2oAqalEubipxvB.jpg

samoobsluga wink
                                  a nie wklejalas przypadkiem linkow do miniaturek?
                                  • mumin-ek17 Re: pokrycie sofy Ektorp IKEA 16.06.10, 13:48
                                    o smile bardzo możliwe skoro Tobie się udało smile no i co myślisz??
                                    • donkaczka Re: pokrycie sofy Ektorp IKEA 17.06.10, 10:25
                                      bardzo w porzadku wygladaja, co prawda jasna lamowka nie moja bajka, ale ksztalt
                                      pokryc bardzo porzadny - nie masz wrazenia, ze przez odciecie lamowka brzegow
                                      poduch jakies waskie sie one wydaja?

az musialam spojrzec na swoje kanapy, na jednolitych sie tego nie widzi
                                      pakuje dzis swoj material, po niedzieli bedzie w zencie, do konca czerwca
                                      powinnam dostac swoje pokrycie smile

ja wybralam taka tkanine:
                                      https://i12.ebayimg.com/04/i/001/04/a7/5370_3.JPG

w sumie ona jest zaslonowa, ale gdy zobaczylam, ze fotele nia obijaja i da sie,
                                      to postanowilam zaryzykowac
                                      • mumin-ek17 Re: pokrycie sofy Ektorp IKEA 17.06.10, 12:30
                                        to tylko takie wrażenie smilez tymi lamówkami a ty widzę odważny materiał wybrałaś
                                        ale bardzo ładny oryginalny, ciekawa jestem jak wyjdzie to pokrycie, jak już
                                        będziesz je miała u siebie podeślij zdjęcia smile
                                        • patatajowa Re: pokrycie sofy Ektorp IKEA 08.07.10, 10:13
                                          bardzo prosze napiszcie ile kupowałyscie materiału na sofe dwuosobową??? mam w
                                          planach pokrycie na dwójke i trójke nierozkładane.
                                          • donkaczka Re: pokrycie sofy Ektorp IKEA 08.07.10, 13:13
                                            dwuosobowa nierozkladana 9 metrow
                                            napisz email do firmy, dostaniesz informacje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka