magda1104 12.06.10, 00:22 Gdzie mogę poszukać stroju na zakończenie roku szk.? Smyk? Leclerc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pia_ Re: Gdzie strój galowy 12.06.10, 09:28 W Tesco są jeszcze resztki kolekcji biało-czarnej, z sukienkami, bluzeczkami i spódniczkami. W Smyku widziałam bluzeczki białe oraz czarne, a do tego doły biało-czarne (sama kupiłam dla córki czarną bluzkę i elegancką kremową spódnicę w czarne kwiaty). W reKids i 5- 10-15 na przecenie widziałam białe, galowe bluzeczki. Jeśli ktoś ma dostęp do outletu Besta Plus to jest tam zatrzęsienie przecenionych strojów galowych: spódniczek, żakiecików, marynarek, sweterków, sporo fasonów białych galowych bluzek. W Zarze także sporo białych bluzeczek i 3 fasony sweterków czarnych. W H&M kupowałam ostatnio bało-czarną sukienkę po 19,90, z czarnym sweterkiem z Zary wygląda bardzo elegancko. www.mapa.internetdsl.pl/9201.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Gdzie strój galowy 12.06.10, 22:53 Niestety, obecnie ze strojami galowymi bieda. W reserved widziałam jedna bluzke koszulową białą - nie spodobała mi sie na tyle, zeby kupić. Ładniejsza była bluzka w 5-10-15, ale miała guziki białe z granatowa obwódką, wygladalo to jak zatrzaski i szpecilo bluzeczkę... W Wójciku wisiały 3 modele bluzek koszulowych z krótkim rekawem (nie marka Wójcik, tylko jakieś Sly), niezbyt piękne, ale za to cene miały ok. 60 zł. Do tego wisiały doslownie 2 czarne spódnice, jedna Sly, jakas taka bombkowata, sztywna i po prostu przydka. Druga (marki Wójcik) nawet ładna, rozkloszowana, ale co z tego, kiedy w rozmiarze chyba na 152 Generalnie przetrzebione, jesli chodzi o stroje galowe, i moja córka na zakończeniu roku będzie sie musiała przemęczyćw tym co ma z września, bo juz nie będę pewnie miała czasu na zakupy przed zakończeniem roku. Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Gdzie strój galowy 13.06.10, 09:29 W Factory Ursus jest sklep Besta Plus. Maja tam śliczne spódniczki, na karczku, plisowane, z cienkiej, lejącej się tkaniny, na podszewce, z wewnetrzną regulacją i czarnymi dżetami z napisem chic girl na biodrze chyba po 35 zł, do tego identyczny żakiecik chyba po 29 zł (w zeszłym roku te same rzeczy były po 100 zł/szt). Są też zestawy spódniczek czarnych i granatowych z bardzo ładnymi żakietami- grzybkami w tych samych kolorach. Ceny atrakcyjne. No i sporo fasonów bluzeczek, z dł i kr rękawkami, z trykotu, płócienka bawełnianego i batystu, ceny od 20 do 55 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Gdzie strój galowy 13.06.10, 09:31 Opis dotyczył tego co jest w Besta Plus w Factory we Wrocławiu. Nie wiem jak jest w Ursusie, ale wystarczy zadzwonić i poprosić aby sprawdzili, czy coś mają w poszukiwanej rozmiarówce. Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Gdzie strój galowy 13.06.10, 10:49 Zrobiłam niedawno przegląd szafy młodej i niestety nasza ulubiona sukienka galowa i biała bluzeczka są juz za małe. Sukienka to czarna princeska z mega cieniuteńkiego sztruksu polskiej firmy Besta Plus r 128 (na szczupłą dziewczynkę), a bluzeczka jest z białej, bawełnianej krepy, rękawy 3/4, z karczkiem w stylu rystykalnych tunik kappahl, szwedzkiej firmy Lindex, r 128 (ładnie wygląda na wierzch spódniczki jak i do środka, oraz pod sukienkę). Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: do pia_ 13.06.10, 14:10 Jesli jestes zainteresowana odsprzedaniem tych ubrań, to mogłabys mi podesłać zdjęcia wraz z cenami na gazetowego? Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ do agni71 13.06.10, 15:02 Wysłałam, ale ponieważ mam problem ze zmniejszaniem fotek, to zawartość załączników będzie spora. Odpowiedz Link Zgłoś
magda1104 Re: do agni71 14.06.10, 13:02 Faktycznie, bieda! W Smyku nic, w Tesco - ani śladu po kolekcji czarno-bialej, w 5-10-15 z białych bluzek tylko takie z zielonym na karczku. jedyne bluzki, które mi się spodobaly, to w Leclercu takie cienkie koszulowe marszczone w pasie. Ale nie kupiłam, bo chcę coś z krótkim raczej. Szukam dalej. Dzięki za odzew. A Besta Plus jest w Trójmieście? Odpowiedz Link Zgłoś
kinga044 Re: do agni71 18.06.10, 07:57 pia, jak sie nie udalo jeszcze sprzedac, to podeslij mi zdjecia tez, wraz z cenami. jestem z Wroclawia adres: kinga044@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ kinga044 18.06.10, 09:54 Bluzeczki juz nie mam, została sukienka, która przy pogodzie jaka ma być w przyszłym tygodniu nadaje się idealnie. Pod spód wystarczy zwykła, biała prosta bluzeczka bawełniana z dł lub z kr rękawem. Jeśli jesteś zainteresowana to mogę przysłać fotkę na priva. Sukienka jest na 128 ale na szczuplutką dziewczynkę. Odpowiedz Link Zgłoś
kinga044 Re: kinga044 18.06.10, 10:42 przeslij, pia prosze zdjecie sukienki, i jesli mozesz, wymiary do niej. Moja corka nosi 122 obecnie. Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Smyk 17.06.10, 20:45 Kupiłam dzisiaj dwie czarne sopódniczki z kontrafałdami czy jak to sie nazywa (takie duże plisy), jedna na 128, druga na 134, przecenione z 49,90 na 25 zł. Tylko trzeba sprawdzac czy nic nie brakuje, bo ja dzisiaj widziałam dwie bez guzików. Odpowiedz Link Zgłoś
olawka Re: Smyk 18.06.10, 07:52 Ja wczoraj w GalMok w Smyku kupiłam czarną spódniczkę rozm 134 za 20 zł ołówkową i białą bluzeczkę z kołnierzykiem 20 zł były też czarne szerokie spódniczki , ale sztuczne jakby z bistoru... Odpowiedz Link Zgłoś
duszka30 Re: :( 18.06.10, 08:07 Czemu w tej Polsce tak męczą te dzieci...po co ten galowy strój, nigdzie na świecie dzieci na początek i zakończenie roku nie ubiera się na galowo ewentualnie biały t-shirt i krótkie spodnie... Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: :( 18.06.10, 08:40 Dla mnie założenie odświetnego stroju na wiekszą okazję nie jest męczeniem Dlaczego w ogóle zaraz męczy, czy ten sam strój tylko w kolorach żółto-różowych, a wiec nie galowy, byłby mniej męczący? Ty na większe uroczystości np. rodzinne idziesz w szortach i T- shircie, czy jednak zakładasz coś bardziej "galowego"? No i gdzie to sa te inne kraje z T-shirtem i krótkimi spodniami zakładanymi np. na rozpoczęcie i zakończenie roku? Dziewczynki też w tych spodenkach? Odpowiedz Link Zgłoś
duszka30 Re: :( 18.06.10, 09:13 Mam na myśli takie galowe jak zakłada większość rodziców w Polsce...spodenki w kancik, spódniczki z materiału błyszczącego (nie przepuszczające powietrza) i białe koszule. Np w Niemczech rozpoczęcie roku szkolnego polega na tym, że dzieci idą do szkoły na lekcje, na zakończenie idą po świadectwo i nikt ich nie męczy żadnymi przemówieniami... Mam synków, dlatego odniosłam sie do chłopców. Mój synek na komunii miał mokasynki zamszowe a nie półbuciki...koszmarki!! Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: :( 18.06.10, 09:25 nie widuje dzieci z spódniczkach poliestrowych, w spodniach w kancik tez nie. Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: :( 18.06.10, 09:39 duszka30 napisała: > Mam na myśli takie galowe jak zakłada większość rodziców w Polsce...spodenki w kancik, spódniczki z materiału błyszczącego (nie przepuszczające powietrza) i białe koszule. hmmm, dobrze ze nie jestem w "większości", moja córka nie ma ani jednej błyszczącej spódniczki a syn spodni w kancik. a eleganckie białe koszule owszem mają oboje -oczywiście bawełniane. > Np w Niemczech....., na zakończenie idą po świadectwo i nikt ich nie męczy żadnymi przemówieniami... to zupełnie tak jak u nas tez nikt dzieci nie męczy. tylko idą ubrane bardziej stosownie do sytuacji. w tiszercie i spodenkach wyglądałayby trochę nie na miejscu. mój czterolatek "zakupił sobie" ostatnio fajny krawat w coccodrillo zdążył go założyć do koszuli juz na dwie okazje- Boże Ciało i występ w przedszkolu. był zachywcony swoim "dorosłym" eleganckim wygądem no ale Polska to nie Niemcy... Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: :( 18.06.10, 10:22 Ja niestety widuję dzieci w poliestrowo-satynowych ubrankach kupionych w pobliskich "butikach" dziecięcych. Ale na szczęście takie kreacje są w zdecydowanej mniejszości. Większość dzieciaków ubranych jest na galowo, ale w wygodne ciuszki z naturalnych tkanin. Moja córka nienawidzi bluzek koszulowych z bawełnianego płótna, więc góry muszą być z miękkiej bawełny. Na rozmaite akademie, które miała niedawno chodziła w letniej, biało-czarnej sukience w kwiaty, albo w czarnych legginsach i dłuzszej tunice 2 w 1 (biała bluzeczka z kr rękawem zszyta razem z czarnym bezrękawnikiem-bombką) i było jej super wygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
duszka30 Re: :( 18.06.10, 12:54 No i tak jest super...ale wg niektórych to nie będzie strój galowy. Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: :( 18.06.10, 14:45 Dla mnie to są takze stroje galowe, tylko mniej formalne. Na zakończenie i rozpoczęcie roku staram się ubierać córkę bardziej elegancko i formalnie czyli czarna sukienka lub spódniczka + biała bluzeczka. Chociaż jeśli będzie bardzo ciepło, to przygotowałam na zakończenie roku czarną bluzeczkę bawełnianą z rękawkami-motylkami i do tego w kremowo-czarną, szeroką spódnicę płócienną z szarfą w pasie oraz czarne sandałki na gołe stopy - pięknie i elegancko wygląda w tym zestawie, a przy tym jest przewiewny i cieniutki. Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ olawka 18.06.10, 09:59 Ta czarna ołówkowa spódniczka to pewnie taka sama jaką w zeszłym roku kupiłam latem na wyprzedaży w Smyku . Jeśli ma pasek i regulację szerokości wewnątrz to na pewno ta sama. U nas świetnie się sprawdziła do białej trykotowej bluzeczki ze Smyka z kr rękawem- bufką (z ozdobnym karczkiem z guziczkami). Obie rzeczy są jeszcze dobre, więc starczą na zakończenie roku. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: olawka 18.06.10, 10:07 Też mamy te ołówkową, z tym, że troche juz niej córka wyrosła i dlatego ucieszyłam sie, ze udalo mi sie kupić nową, z tego samego materiału chyba, tylko rozszerzany krój. Tez fajna Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: olawka 18.06.10, 10:23 Ja jak zwykle kupiłam ciut za długą, więc w tym roku wygląda zdecydowanie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Smyk 18.06.10, 10:41 Materiał jest sztuczny: 62% poliester, 33 wiskoza, 5% elastan. To taka lekko sie naciagająca grubsza dzianina, na śliskiej podszewce. Chyba 134 były największe. Odpowiedz Link Zgłoś
tzka Re: Smyk 18.06.10, 21:29 Widzialam dzisiaj te spodniczki, tylko granatowe. B. przyzwoite. Gdybym nie miala juz dla corci, to bym ta kupila. Odpowiedz Link Zgłoś
tzka Re: Gdzie strój galowy 18.06.10, 11:30 Tez mialam ten problem, bo sie okazalo, ze corcia odmowila wspolpracy w zakresie zalozenia "galowej" sukienki, choc super w niej wyglada i wczesniej zalozyla ze 2 razy. Kupilam wiec spodniczke w Endo, do ktorej mamy biale koszulowe bluzeczki z delikanej bawelny. Cale szczescie, ze spodniczka sie spodobala. Obecnie jest wyprzedaz w Endo. Mozna zamowic przez net, a odebrac w sklepie. Duzo lepsze, bo mozna zamacac i jednak nie zdecydowac sie na zakup, no i nie placi sie za przesylke. endo.pl/kategoria/2-dziewczynka/grupa/231-spodnice.html My mamy te przedostatnia. Polecam - ladnie wykonczona, ladnie sie uklada i ma regulacje w pasie. Widze jednak, ze wieksze rozmiary juz sa wyprzedane... Ta sukienka, o ktorej wspominalam, jest do sprzedania. Firmy NEXT, r. 122 cm. Odpowiedz Link Zgłoś
magda1104 Re: Gdzie strój galowy 19.06.10, 22:01 Strój kupiłam ostatecznie w hali targowej - tam wybór duzy. czarna rozkloszowana spódniczka z drobnymi fałdakmi i bawełniana bluzeczka, też z fałdkami z cieniutkiego materiału. Córce się podoba, mnie też. A strój galowy na oficjalne uroczystości uwazam za obowiązek - trzeba się ubierać odpowiednio do sytuacji. dzieci w dresowych spodenkach na zakończeniu roku wyglądają nie najlepiej... Wy też nie poszłybyście przecież w szortach na oficjalne spotkanie w pracy, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś