Dodaj do ulubionych

Mój Test Pieluch:)

30.06.10, 10:05
Z uwagi na kłopot z dobraniem rozmiaru pieluchy dla Syna zakupiłam pieluchy wiodących marek. Postanowiłam zrobić test Tak, tak mam za dużo wolnego czasu Testowane pieluchy: Pampers Activ (PA), Pampers Premium Care (PPC), Huggies Premium (H), Bella Happy (BH). Wszystkie rozmiar 4.
Na każdą pieluchę wylałam 3x 90 ml wody. Odstęp czasu jakieś dwie minuty. Wylewałam nie po całości tylko koncentrując się na „przodzie” (chlopiec). Obserwacje:
1. Materiał: BH jakaś taka papierowa i szeleszcząca, brak zwężenia między nogami, PPC siateczka wewnątrz, H dość sztywny wkład, ściągacz na pleckach PA i PPC mają mało miejsca na rzep, H i BH zdecydowanie więcej powierzchni do przyczepienia. W tej kategorii zwycięscy to PPC i H.
2. Chłonność: Ogólnie jestem miło zaskoczona tempem i możliwościami chłonięcia wody…. Naprawdę dzieje się to błyskawicznie we wszystkich pieluchach. PA – wszystkie zalania bez zastrzeżeń, suchutka, lekko pachnie czymś dziwnym. PPC- zalania bez zastrzeżeń, suchutka, robi się ciepła podczas tego procesu co wydaje mi się podejrzane. Wkład mięciutki dostosowuje się fajnie do układu ciała (przelewa się), pachnie lekko chemią ale mniej niż PA. H – suchutka, bez zastrzeżeń, nie pachnie, wkład robi się nieco sztywny i cięższy niż pozostałe, brak zapachu. BH – dwa pierwsze zalania bez zastrzeżeń, trzeciego nie wytrzymała, pochłonęła ale była zdecydowanie wilgotna. Po naciskaniu mocnym wyraźnie mokra. Bez zapachu, dość miękka. Dwa pierwsze zalania super, suchutka, przyjemna.
Moje wnioski: Zdecydowanie najprzyjemniejsza jest faktycznie PPC ale jest ciepła i to jest dziwne (wyraźnie się nagrzewa), nie wiedze aż takiej różnicy między PA. PA ma dziwny zapach ale wszystko inne naprawdę super, myślę że nie warto kupować PPC. BH odpada moim zdaniem na lato i na noc, w innych okolicznościach ze względu na cenę uważam że jest ok ( nie ma aż takiej różnicy jakiej się spodziewałam biorąc pod uwagę cene). H jest ok. tylko zdecydowanie najcięższy i wkład sztywniejszy za to lepiej te granulki żelu oddzielone są od ciała dziecka (dodatkowy wkład).
Mój zwycięzca to Pampers Activ, drugie miejsce na spółe dla Huggies i Pampers Premium Care. Bella na trzecim ale nie wiem czy do końca słusznie biorąc pod uwagę cene…Będę używała PA, okazjonalnie H.
Fajna zabawa była

Obserwuj wątek
    • matysiaczek.0 Re: Mój Test Pieluch:) 30.06.10, 10:13
      strasznie fajne jest to co zrobiłaś/napisałaś...tylko co z tego, jak dzieć wrażliwe dupsko ma i jedyne przyswajalne dla tej dupki pieluchy to Dada z biedronki...a właśnie ta wiodąca marka, która zwyciężyła w Twoim teście, powodowała wysypkę, jak tetrowa zdjęta po np 12h (tak myślę, ze to by wyglądało tak, nigdy tetry nie używałam)

ps nie chodzi o moje dziecko, moje to pastewne i nawet ceratowe Aro moze być..bleeee
      • mumi7 Re: Mój Test Pieluch:) 02.07.10, 23:46
        Pastewnewink Dobrewink
    • monikaa13 Re: Mój Test Pieluch:) 30.06.10, 10:17
      Ja tam żadnego testu nie przeprowadzałam ale najlepsze to Pampers i
      Baby Dreams z Rossmana (rewelacja). Huggiesy każdy rozmiar i rodzaj
      przeciekały zawsze! Nie polecam.
    • dominiczka201 Re: Mój Test Pieluch:) 30.06.10, 10:20
      Hehe, ale pomysła miałaś, ale przynajmniej wiesz jakich używać. Ja używam twoich
      zwycięskich smile też rozmiar 4 jestem zadowolona. Początkowo używałam białych
      premium care, ale cena trochę za wysoka chociaż przy noworodku sprawdziły się
      rewelacyjnie. Dla mnie Bella odpada strasznie sztywne są uncertain
    • tempera_tura Re: Mój Test Pieluch:) 30.06.10, 10:25
      Oczywiście jest kwestia anatomiczna, jedne sie zaslizgują z dziecka inne przeciekają. Ale to już indywidualna sprawa przy danym niemowlęciu. Mój test był testem "bez dzieciowym" więc wiem że moze być mało przydatnysmile Jednak kwestia chłonności, cięzaru i zapachu jest zupełnie obiektywna i nie zalezna juz od dziecka.
    • pagaa Re: Mój Test Pieluch:) 30.06.10, 10:50

no super, mój test pieluch:
      -po huggisach mega odparzenia
      -po pampersach uczulenie-krosty na całej pupie
      -jedynie tesco zielone sa ok
      • malgonkta24 Re: Mój Test Pieluch:) 30.06.10, 13:07
        o tak my też używamy tylko tesco zielonych - są rewelacyjne!
    • babecior Re: Mój Test Pieluch:) 30.06.10, 12:16
      ma zaczynaliśmy od papersów, ale raz sprobowaliśym bella happy. i
      tez jestem zadowolona, fakt moze troche wieksza i sztywniejsza, ale
      za to kupa ie wylatuje, a przy pampersach 3 razy dziennie pranie
      spodnismile
    • memphis90 Re: Mój Test Pieluch:) 30.06.10, 18:09
      Moje typy od najlepszych do najgorszych:
      1.Pampers z gąsiennicą (active?) - miękkie, chłonne, lekkie, dobrze się dopasowują
      2.Huggies dla szczuplejszych dzieci (mojej Lili nogi nie mieściły się w
      rozcięcia, ale kiedy była noworodkiem i małym niemowlakiem- rewelacja)
      3. Happy- sztywne, szerokie, grube. Ale nie odciskały się w pachwinach, a to
      plus. cena w przeliczeniu na 1 pieluchę wyższa, niż cena pampersów
      4. inne pampersy (classic chyba i takie pomarańczowe, ekonomiczne)- nic
      specjalnego, ale od biedy można założyć
      5.tesco- sztywne, odparzające
      4. Baby Dream- porażka totalna, sztywne pieluchy wypełnione ligniną
    • paul_ina Re: Mój Test Pieluch:) 30.06.10, 22:10
      Huggiesy obcierały mojemu dziecku boczki.
    • julka1967a Re: Mój Test Pieluch:) 30.06.10, 22:32
      Kupiłam na próbę małe opakowanie Happy 4 i niestety mały miał w nich mokro. Zmieniam bardzo często pieluszki więc niewiele mogą one pomieścić.
    • atrapcia Re: Mój Test Pieluch:) 30.06.10, 23:40
      Nam Pampersy nie pasowały - kupa przelatywała a po lekkim siknięciu
      młoda już się darła. Przeszłyśmy na Softino z Lidla i było ok... Jednak
      później najlepsze okazały się Higieco, prawie tak samo dobre Dada z
      Biedronki... smile
    • mala-mila Re: Mój Test Pieluch:) 01.07.10, 11:34
      a te pampersy pc to są te w białym opakowaniu? czy one są czymś nasączone, czy
      to te w zielonym opakowaniu mają jakiś dodatkowy wkład? kupuję huggiesy,
      starszemu synowi bardzo pasowały to i młodszy używa i nie mamy żadnych
      niespodzianek, ale widziałam w rossmanie te białe pampersy w promocji i chciałam
      kupić na spróbowanie, chyba się skuszę.
    • tempera_tura Re: Mój Test Pieluch:) 02.07.10, 12:12
      To wogole jakieś dziwne z tym przesikiwanie. Mój uzywał przeróznych pieluch i nigdy w zadnej sie nie przesikał, kupa nie wypłyneła, nie maiał uczulenia ani obtarc. Szczerze mówiąc może źle zapinacie te pieluchy albo co....
      • i_nez_k_a Re: Mój Test Pieluch:) 02.07.10, 13:24
        tempera_tura, jasne, tylko Ty potrafisz prawidłowo zakładać dziecku pieluchę wink
        Może nasz poinstruujesz? wink
        A wracając do tematu - u nas the best są Pampersy Active Baby, drugie miejsce
        dla Happy, na dalszych miejscach (ale też ok) są Dada i Baby Dream. Huggiesy to
        ostatnio jakieś badziewie - twarde, sztywne, aż żal dziecku na pupę coś takiego
        zakładać. Więcej nie kupię, bo już dwa razy mi się takie trafiły
        • mewa000 Re: Mój Test Pieluch:) 02.07.10, 13:43
          Długo używałam Pampersów, jakiś czas Dadów a teraz jedziemy na Huggisach i
          jestem bardzo zadowolona. Pampersy były ok, ale jak młody zrobił rzadką kupę to
          szła mu na plecy, Dady były grube i sztywne, ale chłonne i tańsze. Ale Huggisy
          jak dla nas najlepsze-dobrze spisuje się gumka na plechach, nic nie przecieka a
          przede wszystkim porównując ceny to za taką samą ilość co Pampersów płacę 17zł
          mniej, a to dużo
          • karolka2401 Re: Mój Test Pieluch:) 02.07.10, 15:47
            Widzę że żadna z Was nie próbowała Baby Smile ze Schleckera smile Ja polecam, nie są drogie, dla mnie o niebo lepsze od Dada, wypróbowałam juz rózne firmy, ale Baby smile zwyciężają,są miekkie,chłonne,dopasowują się,nie odparzają,nie obcierają i nic nie wycieka.
            • annwy Re: Mój Test Pieluch:) 02.07.10, 15:51
              Mojej córci kupuję pieluszki marki Tesco - "gaga". Cena jak
              najbardziej mi odpowiada bo to niecałe 28zł za 54szt. Nigdy nic jej
              nie wyleciało i nie przepuściło. Mała taką paczkę pieluszek zużywa w
              ciągu 4-5 dni. Ma tak wrazliwą skórę, że musimy często zmieniać
              pieluszki.
              • dagmara-k Re: Mój Test Pieluch:) 02.07.10, 16:52
                ja testowalam newborny
                test bez dziecka:
                najbardziej suche byly pampersy, ale zapach okropny, huggiesy mokre, bella
                mniej, ale wklad sie zbija, przy wiekszej ilosci wody zbryla.

test z dzieckiem:
                pampersy - mega odparzenie wokol nozek
                huggiesy - szybko mokre
                bella - nieco sztywne ale pojemne, ladnie pachna nawet pelne, delikatny material
                i mimo ze wklad nie jest zbyt trwaly (zbrylanie) to przy tych zostalismy.
                kupujemy na stronie blizejciebie.pl i wychodzi ponizej 45groszy sztuka
                • loganmylove Re: Mój Test Pieluch:) 02.07.10, 17:09
                  Dla mnie i mojego syna zdecydowanie najlepsze są Huggiesysmile Nic nie przecieka,
                  sztywność nie przeszkadza (szczerze mówiąc nawet jej nie dostrzegam)nie śmierdzą
                  i są najtańsze. Pampersy active dla mnie cuchną, Happy jakieś wielgasne, PPC
                  zdecydowanie za drogie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka