ki-tty 25.07.10, 18:18 możecie mi polecić jakiś dobry podkład w płynie(obecnie używam mineralny Maybelline) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gemmavera Re: Podkład kryjący 26.07.10, 10:54 Po dłuuugich poszukiwaniach odpowiedniego podkładu znalazłam: szczerze polecam Revlon Colorstay. Kosztuje około 70 zł, występuje w dwóch wersjach: do cery mieszanej i do suchej. Wrzuć sobie nazwę w google, znajdziesz sporo opinii, np. tu: torebka.kafeteria.pl/katalog.php?mode=view&id=9704 Odpowiedz Link Zgłoś
nadia.r Re: Podkład kryjący 30.07.10, 19:12 Revlon Colorstay- wg mnie najlepszy podkład. Odpowiedz Link Zgłoś
hania_1001 Re: Podkład kryjący 26.07.10, 11:09 Polecam Estee Lauder DOUBLE WEAR-ok.140 zł, wspomniany już wyzej COLORSTAY Revlonu, i PERFECT MAT z Manhattanu-19 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_kryszcz Re: Podkład kryjący 26.07.10, 12:23 Revlon colorstay zakupiony pierwszy raz w drogeri 72zl a nastepny jak juz wiedzialam jaki kolor to z allegro razem z przesylka ponizej 50zł. <a rel="nofollow" href="http://wiedza.diaboli.pl">Dzielimy się wiedzą</a> Odpowiedz Link Zgłoś
pasik Re: Podkład kryjący 26.07.10, 14:23 Revlon jak inne użytkowniczki..kolor 180 . Normalnie kupowany na allegro bodajże za 38..bo np w Dauglasie powyżej 70 zł bardzo lubię Vichy DERMABLEND...dla mnie Ok. Plus coś Revlona mineralnego. Odpowiedz Link Zgłoś
megani Re: Podkład kryjący 26.07.10, 18:35 Vichy Dermablend to mój faworyt, świetnie kryjr, chociaż polecanego tu Revlonu nie używałam. Odpowiedz Link Zgłoś
wiola_wd Re: Podkład kryjący 27.07.10, 03:18 Dobrze kryje polecany przez dziewczyny Revlon, ma duża paletę kolorów. Niestety jak dla mnie jest za ciężki, zapycha mi pory i robią się pryszcze (mam skłonności, często coś mi wyskakuje, trochę mam też przebarwień potrądzikowych - mam co ukrywać ) Revlon ma też dużo różnych substancji szkodliwych, rakotwórczych niestety... (pochodne ropy, parabeny itp) Bardzo mocno kryje też podkład Dermacol, cena 20zł, ciężko go kupić a warto dopasować kolor "na żywo" bo te w necie są przekłamane. Jest niesamowicie wydajny, tubka spokojnie starcza na rok używania, bardzo mocno napigmentowany (stworzony na potrzeby sesji zdjęciowych, dla aktorów itp). Trzeba opanować nakładanie bo bardzo łatwo można zrobić "maskę" na twarzy. Niestety jest ciężki. Dobrze sprawdza się jako korektor, na całą twarz raczej na specjalne okazję albo można wymieszać z innym, lekkim podkładem albo kremem - lepiej się nakłada i jest trochę lżejszy a kryje i tak super. Ja osobiście, po przetestowaniu i Revlona i Dermacolu ostatecznie znalazłam ideał: GOSH X-ceptional. Nakładam go na bazę tej samej firmy i jest super. Kryje może troszkę słabiej niż Revlon czy Dermacol ale moje plamy zakrywa. Jest dość lekki, nie zapycha, jak się dobierze idealnie odcień to niezależnie od tego czy jest lato czy zima (opalona lub blada skóra) on się jakoś tak magicznie dopasowuje i nie trzeba zmieniać odcienia (mają chyba 6 czy 7 odcieni) Dostępny w Drogeriach Natura i np. w drogerii w moim mieście też ale tak "normalnie" nie można go za bardzo znaleźć, jak np. Maybelline, Astor itp. Podkłady świetnie się nakłada pędzlem typu Flat Top - teoretycznie stworzony do podkładów sypkich mineralnych ale nakladając nim normalny podkład można stworzyć na buzi efekt Photoshopa efekt super a samego kosmetyku zużywa się mniej. Tutaj jest filmik (robię tak samo jak ta dziewczyna, takim samym pędzlem) www.youtube.com/watch?v=nwkyuf3arjw Odpowiedz Link Zgłoś
sylki Re: Podkład kryjący 27.07.10, 10:03 Używam Vichy dermablend, jak dla mnie fluid idealny. Świetnie dostosowywuje się do koloru cery. Odpowiedz Link Zgłoś