Dodaj do ulubionych

Dobre i baaardzo ciepłe buty zimowe

03.09.10, 10:09
Muszę myśleć o nich już teraz. W listopadzie rodzę drugie, a dla starszej chcę już całą zimową garderobę skompletować.
Do tej pory kupowaliśmy "bartka", ale Młoda nawet po krótkim spacerku miała mega zimne stopy. Po wyjściu na sanki to już w ogóle nie mówię.
Jakie buty kupujecie dla swoich dzieci?
Poluję na jakieś oddychające, na bardzo grubej podeszwie, bo lepiej izoluje.
Obserwuj wątek
    • joakal Re: Dobre i baaardzo ciepłe buty zimowe 03.09.10, 10:14
      polecam Ecco
      drogie, ale niezniszczalne, po jednym sezonie wyglądają jak nowe
      • aihnoa Re: Dobre i baaardzo ciepłe buty zimowe 03.09.10, 10:22
        A ja polecam geox - tez drogie, ale nogi dziecka zawsze cieple, a niespocone, a z tym mielismy problem jesli chodzi o inne marki. I po 1 sezonie rowniez wygladaja jak nowki.
      • nastoletnia-mama Re: Dobre i baaardzo ciepłe buty zimowe 03.09.10, 10:44
        Buty tej firmy wyglądają naprawdę fajnie, tylko jestem ciekawa co macie na myśli pisząc o nich
        drogie? 200zł czy więcej. Bo do 200zł to jestem jeszcze w stanie dać, a na stronie nie podają cen.
        To będą pierwsze zimowe buty jakie będę kupować dlatego też zależy mi na opinii. Czyli, że Bartki
        też nie są idealne? Czytałam na ich stronie, że ona mają jakieś wkłatki termoizolujące czy coś
        takiego,wydawało mi się, że będą dobre, choć ceny też nie były zbyt niskie.
        • matylda07_2007 Re: Dobre i baaardzo ciepłe buty zimowe 03.09.10, 15:09
          Wiesz, to jest różnie. Jesienne botki i letnie sandałki od początku kupujemy bartka i jesteśmy naprawdę zadowoleni. Ostatnio kupiłam Młodej sandałki ze smyka (coolclub czy jakioś tak). Nie są całe skórzane, jak bartki. Mają materiałowe paski i wkładki skórzane. No i widać różnicę...
          Może zimowe bartki u nas się nie sprawdzają, bo moje dziecię jest z tych mniej ruchliwych, jest bardzo ostrożna. Inne dzieci szaleją, ganiają, Młoda nie. Przystanie, popatrzy... Dlatego muszę znaleźć odpowiednie dla Niej buty zimowe.
        • marika012 Re: Dobre i baaardzo ciepłe buty zimowe 10.09.10, 16:36
          nastoletnia-mama napisała:

> To będą pierwsze zimowe buty jakie będę kupować

Twój synek ma niespełna pół roku. Po co mu buty na zimę. Takie niechodzące maluchy mają zwykle butki dopinane do kombinezonu wykonane z tego samego materiału co kombinezon. Lekkie, mięciutkie, wygodne dla malutkich stóp. Prawdziwe buty kupisz jak będzie już chodził pewnie. Najprawdopodobniej będą to już butki wiosenne. W kozaczkach początkujący piechur penie nawet nie da rady się poruszać.
          • globus.histericus Re: Dobre i baaardzo ciepłe buty zimowe 10.09.10, 22:50
            Chyba nie doczytałaś. Rok i 5 miesięcy. Więc chyba byty już mu się należą.
            • marika012 Re: Dobre i baaardzo ciepłe buty zimowe 11.09.10, 11:37
              O!!! Rzeczywiście big_grin
              Ja nigdy nie czytam sygnaturek. Rzuciło mi się w oczy 5 miesięcy. Lepsze są takie sygnaturki gdzie liczbami jest napisany wiek "1 rok 5 miesięcy" itp.
        • katka_tk Re: Dobre i baaardzo ciepłe buty zimowe 13.09.10, 21:56
          Ecco, piękne za kostkę, na rzepy, ktore marzą mi się dla mojego dziecka 279zł. Nie wiem czy są zimowe czy dopiero jesienne.
          • agni71 Re: Dobre i baaardzo ciepłe buty zimowe 13.09.10, 22:28
            Ja sie ostatnio wraz z córcią zachwyciłam wysokimi kozaczkami Ecco z nowej kolekcji. Cena, uwaga, 419 zł!!!
    • deela Re: Dobre i baaardzo ciepłe buty zimowe 03.09.10, 10:38
      zwykle walky, nie widzę potrzeby wydawania ponad 100 zł za buty dla dziecka,
      jeszcze mnie nie zawiodły, stopy ciepłe
      • agik82 Re: Dobre i baaardzo ciepłe buty zimowe 03.09.10, 10:45
        dei texy z deichmana, kupuję od kilku lat i póki co są super
        • katriel Re: deitex 03.09.10, 12:42
          Ja w zeszłym roku kupiłam takie dla siebie. Na pierwszym dwugodzinnym spacerze po śniegu pękły.
    • deodyma Re: Dobre i baaardzo ciepłe buty zimowe 03.09.10, 10:43
      ja jeszcze w sumie to nie wiem, jakie buty kupie, ale naszemu synowi rozmiar stopy w ciagu 2 msc
      skoczyl o jakies 2 rozmiary, wiec na razie wstrzymam sie z kupnem zimowych butow i poczekam
      gdzies do konca pazdziernika, albo na poczatek listopada.
      wczoraj kupilismy mu buty na jesien, poniewaz u nas juz dosyc zimno sie zrobilo. 12-13 stopni
      pokazuja termometry a do tego wieje i co chwila pada, wiec za ciekawie nie jest.
      do przyszlego miesiaca wstyrzymujemy sie wiec z kupnem zimowych butow, poniewaz stopa mu
      urosnie i nie wiadomo.
      zazwyczaj kupowalismy buty oddychajace, podeszwa srednio gruba.
      • matylda07_2007 Re: Dobre i baaardzo ciepłe buty zimowe 03.09.10, 10:50
        Nim posta wysłałam, to już 3 nowe odpowiedzi smile Mojej Młodej też tak stopy rosną. W zimie rok temu zimowe buty bartek miała 23. Sandały kupowaliśmy 25, w smyku 26... Postaram się "wytrzymać" jak najdłużej bez tych butów (do października), ale jutro wybieram się do większego miasta na zakupy, może trafi się jakaś okazja. Później już nie będę się kawał drogi za zakupy szlajać.
    • matylda07_2007 Re: Dobre i baaardzo ciepłe buty zimowe 03.09.10, 10:47
      No właśnie myślałam o ecco, bo zachwalane.
      Ale co to za buty walky? To nazwa marki? Znajdę takie na swojej "wiosce"? wink
      • deela Re: Dobre i baaardzo ciepłe buty zimowe 03.09.10, 10:54
        znajdziesz w ccc, zwykle w cenie od 40 do 80 zł
        • nika1310 Re: Dobre i baaardzo ciepłe buty zimowe 03.09.10, 11:05
          a ja nie polecam walky. Raz dziecko wejdzie do kałuży i w środku aż chlupocze.
          • matylda07_2007 Re: Dobre i baaardzo ciepłe buty zimowe 03.09.10, 11:07
            No to nie o takie buty mi chodzi wink Jestem w stanie wydać więcej, byleby były bliskie ideału. Mi samej zimą marzną stopy okrutnie, wiem jakie to niemiłe.
          • deela Re: Dobre i baaardzo ciepłe buty zimowe 03.09.10, 11:49
            no cóż mojemu nie chlupocze
            a jak jest naprawdę wody po kostki to zakładam kalosze
    • agni71 Re: Dobre i baaardzo ciepłe buty zimowe 03.09.10, 11:18
      Ecco na wyprzedaży dostaniesz do 200 zł, ale albo musisz kupic już (sa sklepy internetowe
      sprzedające Ecco w takich cenach, ale szybciutko im schodza buty), albo polować wkrótce w
      outlecie, albo wstrzymac sie do stycznia, kiedy będa wyprzedaże zimowe. Nie orientuje sie w
      cenach butów w mniejszej rozmiarówce, ale ok. r. 30 -32 z nowej kolekcji bez żadnej obnizki to
      wydatek nawet powyżej 300 zł, niestety.
      Jesli zdecydujesz się na Ecco, to sprawdż ocieplenie, bo nie wszystkie sa mozcno ocieplane. Buty z
      goreteksem nie sprawdzaja sie u dziecka malo chodzącego.
      • matylda07_2007 agni 03.09.10, 15:05
        Czemu z goreteksem nie dla mało chodzącego? Za bardzo "oddychające"? Młoda lubi przebywać na dworze, ale jest raczej dzieckiem mniej ruchliwym.
        Może to nie tak źle. Zawęzi się pole moich poszukiwań.
        • agni71 Re: agni 03.09.10, 15:30
          Ta membrana tak działa, że cieplutko jest w stopy osoby duzo sie ruszającej. Na forum zakupy
          nieraz mamy pisały, że do 2-3 roku zycia buty z goreteksem nie sprawdzały się, bo nóżki były zimne.
          Dla starszych dzieci to rewelacja, dla młodszych - rozważyłabym buty ocieplone wełną owczą. lub
          Ecco + naprawdę ciepłe grube skarpety z wełną.
          • mikams75 Re: agni 03.09.10, 16:06
            tez sie pod tym podpisuje, ja sama mam rozne sportowe buty na wedrowki zimowe i
            te z goretexem sa dobre tylko jak sie ruszam, bo rzeczywiscie jest cieplo i
            stopa sie nie poci w takich butach niezaleznie od temperatury tzn. moglam te
            same buty nosic jak bylo -15 i +20 stopni.
            Ale wystarczylo zima sie zatrzymac, postac, posiedziec i stopy marzly.
            Dlatego dla mojego dzeicka spedzajacego czesc spaceru w wozku, albo ona potrafi
            stanac w miejscu i sie na cos gapic, albo grzebac dolek w ziemi to patrzylam na
            buty z grubym ociepleniem.
            Buty dodatkowo impregnowalam zeby nie przemakaly.
            W tym roku chce kupic firmy columbia w sportowym, sobie kupilam takie rok temu i
            bylam bardzo zadowolona, ale rozmiarowka jest chyba od 26.
            • mikams75 Re: agni 03.09.10, 16:09
              tu masz rozne:
              www.columbiasportswear.de/M%C3%A4dchen-Schuhe-Stiefel/kids-girls-footwear,de_DE,sc.html
    • di_lady Ecco i Geox 03.09.10, 12:16
      Lekkie, nieprzemakalne, dobrze dopasowane do stopy. Ciepłe.
      Stopy się nie pocą.
      Dla siebie kupuję dobre obuwie, więc tym bardziej dla dzieci.
    • mama_amelii Re: Dobre i baaardzo ciepłe buty zimowe 03.09.10, 12:37
      Moja nosi geoxy (zapłaciłam 240zł).Buty Walky są fatalne,nie dość,że noga się poci to przemakalne-nie polecam.Być może to zalezy od nogi i komuś pasują,ja miałam raz kupione córce i do tej pory żałuję nawet tych 50zł.
      • czarnulkaaa2 Re: Dobre i baaardzo ciepłe buty zimowe 03.09.10, 16:12
        Rok temu moj Mlody mial Ecco z Gore-texem-buty cudne tylko nogi jak lody...Potem, dziśku
        dziewczynom z Zakupowego, dowiedziałam się dlaczego wink
        Ponieważ w tym roku już chodzi ładnie, ale to osobnik spokojny smile szukałam solidnych butow z
        Goretexem ale i ociepleniem-kupiłam Superfity-maja i jedno i drugie. Mam nadzieję że się sprawdzą smile
    • atenette Re: Dobre i baaardzo ciepłe buty zimowe 03.09.10, 17:48
      W tamtym roku kupiłam w Deichmannie buty Elephantena (zresztą my najczęściej
      właśnie tej firmy buty kupujemy). Wszystkie buciki tej firmy mają wyprofilowaną
      podeszwę, usztywnioną piętę, oraz różne szerokości, w zależności od stopy. Buty,
      które kupiliśmy były baaaaardzo ciepłe właśnie smile, bo wyłożone całe owczą wełną,
      a warstwa zewnętrzna typu gore-tex. Sprawdzone w ekstremalnych warunkach, m.in
      dużym śniegu w górach, oraz podczas strasznych ulew zimą, kiedy to mała chodziła
      po tak głębokich kałużach, że bałam się, że po będą jej po kolana wink - buty
      nigdy nie przemokły!
      • atenette Re: Dobre i baaardzo ciepłe buty zimowe 03.09.10, 17:52
        O to takie mniej więcej buciki były (sznurówki tylko dla wyglądu, bo z boku jest
        zameczek)
        www.elefanten.de/catalogue/catalogue.do?act=showBookmark&favOid=212494
      • leneczkaz Re: Dobre i baaardzo ciepłe buty zimowe 03.09.10, 17:55
        To chyba mieliśmy te same butki w wersji męskiej.
    • sandorianka Re: Dobre i baaardzo ciepłe buty zimowe 03.09.10, 18:07
      My chodzimy w Geox-ach i polecamy gorąco. Są świetne, ciepłe, nieprzemakalne,
      niezawodne.
      Ecco na zimę nie używałam, ale słyszałam, że też świetne, ten sam segment.
      • ivaz Re: Dobre i baaardzo ciepłe buty zimowe 03.09.10, 18:20
        Ja kupiłam ecco dla mojej 1,5 rocznej córki, ale ona nie uzywa wózka, wszędzie chodzi na własnych
        nogach wiec chyba jej nogi nie zmarzną, poza tym nasze ecco mają kożuszek. Sandały i połbuty
        tez miała ecco dla mnie rewelacja, buty wyglądają jak nowe. A jak dobrze się sprzedają na allegro,
        tak naprawde nie duzo się traci, ja trzewiczki młodej kupiłam za 129zł w outlecie a na allegro
        sprzedałam za 85zł więc dzieciak chodził w porządnych butach za 44zł to więcej kosztuje badziew z
        ccc
    • matylda07_2007 Re: Dobre i baaardzo ciepłe buty zimowe 03.09.10, 18:14
      Dziękuję Wam Dziewczyny serdecznie! To dla mnie ważna informacja, żeby z goretexem nie
      kupować. Teraz już wiem, dlaczego w moich badurach się gotuję, a jak przystanę, to mam stopy
      jak lody wink
    • shellerka Re: Dobre i baaardzo ciepłe buty zimowe 03.09.10, 19:41
      geoxy. przerobilismy juz kilka par i nie ma lepszych moim zdaniem butow
      zwlaszcza na jesien i zime. noga oddycha przez ta specjalna podeszwe i zostaje
      sucha w srodku nawet jak wlezie w kaluze roztopowa.
      w Factory Outlet jest tez ich sklep, wiec czasami uda nam sie upolowac po troche
      bardziej znosnych cenach.
      chetnie przez neta bym kupowala, ale wychodze z zalozenia, ze dziecko musi but
      przymierzyc i juz.
      • my_valenciana Re: Dobre i baaardzo ciepłe buty zimowe 03.09.10, 20:17
        Ja kupiłam w tym roku Naturino Rain Step - zobaczymy, mają fajne ocieplenie. W zeszłym miałam
        Primigi z gore-texem i to była porażka totalna. Polecano mi także Moon Booty - podobno cieplutkie -
        ale jak dla mnie trochę brzydkie
        www.moon-boots.com/
    • monikapaulina Re: Dobre i baaardzo ciepłe buty zimowe 03.09.10, 21:30
      W tamtym roku kupiłam swojemu synowi buty zimowe Geox-nigdy w zyciu.nogi sie pocily albo byly
      zimne.problem zniknął jak kupiłam skarpety termoaktywne.W prawdzie dałam za nie ok 60 lub 70zł
      ale warto.wazne zeby byly zakladane na gołą stopę a nie na rajstopy.W tym roku wypróbuje buty
      firmy Reima bo dużo dobrego o nich słyszałam.
    • lelwek Re: Dobre i baaardzo ciepłe buty zimowe 03.09.10, 21:37
      Ja mam pytanie czy ktoś kupował buty firmy Kornecki? ostatnio oglądałam je w sklepie i wydawały się całkiem solidne. Ale ciekawa jestem opinii osób które je kupiły?
      • surusi81 Re: Dobre i baaardzo ciepłe buty zimowe 03.09.10, 23:48
        moja coreczka miała je jako swoje pierwsze kozaczki i nie przypominam sobie, aby miala zmarzniete
        nozki. ale musze przyznac ze za duzo nie chodzila, wiecej siedziala w wozku pod kocem. ale byly
        miekkie i wylozone dosc gruba wysciolka...
        • lullanka07 Re: geox i ecco 04.09.10, 08:45
          czy zeby miec dobre buty trzeba wydac 300zl?
          czy nie ma innych firm produkujacych dobre buty dla dzieci?
          czy idac owczym pedem chwalone sa tylko najbardziej znane firmy?
          jakos nie usmiecha mi sie wydac 600zl na same buty dla dwojki dzieci,oczywiscie zakladajac ze pochodza tylko jeden sezon.
          • aurita Re: geox i ecco 04.09.10, 16:40
            > drogie, ale niezniszczalne, po jednym sezonie wyglądają jak nowe

przyznam ze nie bardzo rozumiem jakie znaczenie ma ten argument w przypadku
            obuwia dzieciecego. Przeciez zadne dziecko dwa sezony chodzic w jednym obuwiu
            nie bedzie bo wyrosnie

(PS Ecco dla doroslych bynajmniej nie wygladaja jak nowe po jednym sezonie i
            noga w nich pachnie nieszczegolnie)
            • memphis90 Re: geox i ecco 09.09.10, 19:43
              Można na allegro sprzedać...
          • aihnoa Re: geox i ecco 04.09.10, 18:16
            Nie, my wydajemy na zimowe kozaki geox w granicach 100-150 zł/parę. Kupuję zawsze pod koniec
            sezonu i w outletach - są duże obniżki. Jak nie trafię w rozmiar (noga dziecka inaczej urosnie niz
            przewidywalamwink, to sprzedaję np. na allegro. Ale zdarzyło się to tylko raz do tej pory.
            A czy są inne dobre marki, to sama chciałabym wiedzieć. Próbowaliśmy wielu i albo stopa była
            spocona, albo buty przemakały (moje dziecko należy do tych baaardzo aktywnych.)
          • agni71 Re: geox i ecco 06.09.10, 00:15
            lullanka07 napisała:

> czy zeby miec dobre buty trzeba wydac 300zl?

Mozna kupowac na wyprzedażach (jest ryzyko nietrafienia z rozmiarem) i w outletach.

> czy nie ma innych firm produkujacych dobre buty dla dzieci?

Inne chwalone buty to Superfit, Primigi...

> czy idac owczym pedem chwalone sa tylko najbardziej znane firmy?

Ja nie chwale "owczym pędem" tylko polecam to co u nas sie sprawdziło w praktyce. Najstarsza
            córka ma 8 lat, więc od ok. 7 lat testuje dziecięce buty. Dla dzieci duzo chodzących 9powyżej 2
            lub 3 roku życia) najlepiej sie nam sprawdzają Ecco i te polecam. Najdrożej za zimowe Ecco dałam
            niecałe 200 zł.
            Dla młodszych dzieci polecam natomiast buty niekoniecznie z goreteksem, ale za to ocieplane
            owczą wełną (miałam takie np. Bartki czy Antylopy.
            > jakos nie usmiecha mi sie wydac 600zl na same buty dla dwojki dzieci,oczywiscie
            > zakladajac ze pochodza tylko jeden sezon.

Buty Ecco, szczególnie jesli noszone były przez jedno dziecko, przez jeden sezon, mozna nieżle
            odsprzedać na allegro, odzyskując częśc zapłaconej kwoty. Przez to ma sie buty nie za 300 zł, a np.
            za 150 zł.

Dodam jeszcze, ze nie polecam geoxów. Z tym, że ja sama uzywalam zimówek tej formy. Ja
            butów raczej nie niszczę, kupuję klasyczne modele, więc oczekuje, że but posłuzy mi kilka lat. te
            po 2-3 latach uzywania straciły swoje właściwości oddychające w podeszwie. Wręcz przeciwnie -
            buty zaczęły działac odwrotnie, tj przepuszczały wilgoć z zewnątrz, a wewnatrz stopy zaczęły mi sie
            pocić. Oczywiście, w przypadku butów dla dziecka nie ma tego problemu, bo ono ponosi je co
            najwyżej przez dwa sezony, a przez ten czas buty sie pewnie nie popsują. Ja jednak tej formy
            butów raczej juz nie kupię.

• silje78 Re: geox i ecco 10.09.10, 17:54
            polecam elefaneten. mamy za sobą dwie zimy w ich butach, nóżka sucha i cieplutka.
      • ila79 Re: Dobre i baaardzo ciepłe buty zimowe 06.09.10, 01:12
        Nadaja się wyłącznie na plusowe temperatury, inaczej stopa jest lodowata. Są troche cieplejsze niż
        adidasy, chociaż wygodne i ja czasami kupuje je młodemu jako dodatkowa para na cieplejsze
        zimowe dni.
      • memphis90 Re: Dobre i baaardzo ciepłe buty zimowe 09.09.10, 19:42
        Ja kupuję butki Korneckiego. Zeszłej zimy zużyliśmy 2 pary (stopa urosła)- nóżki nie marzły, nie pociły się. Cenowo są b. sensowne.
      • arcziwald83 Re: Dobre i baaardzo ciepłe buty zimowe 03.02.15, 12:46
        Z całego serca odradzam tą firmę.
        Pod koniec listopada 2014r kupiliśmy córce kozaki zimowe za 150zł w sklepie firmowym Kornecki w C.H. Forum Gliwice. Na pozór buty dobrze wykonane. Po niecałych dwóch tygodniach w lewym bucie odkleił sie ozdobny pasek. Po zawiezieniu butów do reklamacji okazało się, że producent może nie uznać reklamacji ponieważ jest to element ozdobny. Już widać podejscie firmy gdzie początkowe zapewnienia ekspedientki mijają sie z rzeczywistością. Zapewniała, że jako jedyna firma na rynku uznaje reklamacje wszystkich elementów. Buty po dwóch tygodniach wróciły naprawione z reklamacji. Wszystko by było dobrze gdyby nie to, że buty kolejny raz trafiły na reklamację z tą samą usterką po ok 1 tygodniu użytkowania. Zarządaliśmy wymiany na nowe lub zwrtotu gotówki. Producent nie bierze takiej możliwości pod uwagę. Buty trafiły na reklamację. Po kolejnych dwóch tygodniach wróciły naprawione. I tutaj po raz kolejny widać olewanie klienta. Zgodnie z przepisami prawa w przypadku żadania innego rozwiązania aniżeli naprawa producent przed podjęciem kroków powinien skontaktować się z klientem w celu przedstawienia strony firmy. Ten etap został pominięty. Po kolejnym tygodniu podobna usterka wystąpiła w prawym bucie.Według przepisów prawa naprawa i wymiana produktu na nowy dokonywana jest przez Sprzedawcę nieodpłatnie. Nieodpłatność naprawy i wymiany oznacza, że Sprzedawca ma również obowiązek zwrotu kosztów poniesionych przez Klienta, w szczególności kosztów demontażu, dostarczenia, robocizny, materiałów oraz ponownego zamontowania i uruchomienia(mamy na myśli koszt transportu butów. W jedną stronę ok 40km tj przy trzech reklamacjach: dostawa i odbiór to aż 480km.I tutal kolejny duży minus. Skontaktowanie się z producentem (nie sklepem) graniczy z cudem. Mail, który był wysłany na dział reklamacji pozostał bez echa. Minęły już 3 tygodnie. Dodzwonienie się to dziesiątki prób i godziny spędzone przy telefonie. Po kontakcie tel Pani z działu reklamacji obiecywala, ze przekaże sprawę kierownikowi. Na obietnicach się skończyło.Pomijając aspekt finansowy buty przebywały 4 tygodnie na reklamacji. Teraz nas czeka rozwiązanie problemu ustatniej usterki. Od końca listopada minęło kilka tygodni z czego dziecko buty na nogach mialo ok 3 tygodni. Za tą cenę mogli byśmy kupić 3 pary tanich butów które z pewnością by wystarczyły na zimę.Na razie nasze koszty(obuwie + koszt dostarczenia obuwia na reklamacje) obuwia zimowego dla dziecka to ok 320 zł. Za tą kwotę mieli byśmy buty dobrej firmy.
        Reasumując:

Plusy:
        - miła obsługa w sklepie

Minusy:
        - jakość towaru porównywana z tadnetną Chińszczyzną z tą różnicą, ze Chińszczyzna kosztuje 50 a nie 150 zł.
        - kontakt z działem reklamacji to wielka porażka
        - podejście firmy do klienta. Wg mnie jest to działanie na zasadzie pozbycia się bubla i zapomnienie o kliencie.

SZCZERZE RADZĘ OMIJAĆ SKLEPY KORNECKIEGO SZEROKIM ŁUKIEM.
        • jzabro Re: Dobre i baaardzo ciepłe buty zimowe 03.02.15, 17:20
          Piszesz bzdury.
        • miligrama Re: Dobre i baaardzo ciepłe buty zimowe 10.02.15, 13:57
          Płaci ci ktoś za to? bo to któryś wątek z kolei, który znalazłam na forum z tymi wywodami. My używamy od lat i za każdym razem potem odsprzedajemy buty na aukcjach. Nikt jeszcze nie wrócił i nie narzekał.
    • matylda07_2007 Re: Dobre i baaardzo ciepłe buty zimowe 06.09.10, 11:20
      Ja zdecydowałam, że póki co, daruję sobie ecco, geoxy, a pozostanę przy bartkach, lub bartkopodobnych tyle, że bez membrany.
      W miarę możliwości poszukam skórzanych butów, ocieplonych wełną.
      Jak mi dziecię podrośnie, powrócę do pomysłu markowych butów z membranami.
      • ila79 Antylopa 06.09.10, 12:18
        Bartkopodobne, ale cieplejsze i tańsze są buty Antylopy. U mnie w mieście są bardzo trudno osiągalne, bo jak już gdzieś są (czasem na zwykłych ryneczkach) to schodzą na pniu.
        • matylda07_2007 Re: Antylopa 06.09.10, 15:43
          Weszłam na ich stronę. Buty bardzo ładne. I... zdarzył się cud, są dostępne u mnie w mieście! wink Nie muszę kupować butów w ciemno, przymierzę. Nawet, jak zimówki za miesiąc w sklepie będą, to myślę, że zdążę je kupić, nim urodzę smile
          Dzięki ila!
          • ila79 Re: Antylopa 11.09.10, 00:11
            A prosze bardzo smile. Też się na nie czaję, ostatnio nie zdażyłam.
    • dirty.diana Re: Dobre i baaardzo ciepłe buty zimowe 06.09.10, 15:29
      SUPER FIT - nigdy sie nie zawiodlam!
    • wzosia REIMA 07.09.10, 14:59
      Ja polecam buty fińskiej firmy Reima. Dla mnie rewelacja. Na kilku stronach internetowych można jeszcze kupić modele zeszłoroczne wiec cena jest atrakcyjniejsza.
      Dziecko nie musi mieć ciepłych skarpet a jest mu ciepło.
      • gocha500 Re: mrugala.... 08.09.10, 20:23
        butyfirmy mrugala sa jeszcze spoko!!!!cena og 80 do 170zl
        ja kupilam na jesien nieprzemakalne za 130 a na zime tez nieprzemakalne za 150.
        • sabrina_30 Re: mrugala.... 09.09.10, 21:19
          ja kupuje firmy łukbut. Sa solidne nie przemokły mi nigdy z kożuszkiem z owczej wełny a i cena przystępna w granicach 120 zł. Ja akurat na chłopaka kupujewink)).
    • viewiorka Kornecki 08.09.10, 21:35
      Miałam te buciki dla a,5 rocznej córci. Bardzo polecam. Ciepłe i nieprzemakalne. Córka chodziła w nich po naprawdę głębokich kałużach roztopowych, a noga w środku suchutka smile
    • fossetta Re: Dobre i baaardzo ciepłe buty zimowe 09.09.10, 20:36
      U nas sprawdziły się buty firmy MRUGAŁA-zimowe, z membraną, antypoślizgową podeszwą(a to bardzo ważne zimą!), wyściełane futrem z owczej wełny, na rzepy..rewelacja. Cena zależy od rozmiaru-dla starszej córki kosztowały ok.150zł, dla młodszej mniej.
      Sprawdziły się w codziennym użytkowaniu jak i w śnieżnych szaleństwach, w górach.
      Buty kupiliśmy z zapasem, także spokojnie starczą na dwa sezonysmile
    • aribeth1 Re: Dobre i baaardzo ciepłe buty zimowe 10.09.10, 13:45
      W zeszłym roku na mróz i na sanki sprawdziły nam się rewelacyjnie śniegowce Sorel, takie:
      www.onlinegroup.com.pl/index.php?products=product&prod_id=564
      Super ciepłe, do -32 stopni, z bardzo fajną, grubą na pól centymetra filcową, wyciąganą wkładką.
      Wtedy mi się udało, bo były na allegro za 99, ktoś przywiózł większą ilość ze Stanów i sprzedawał. Teraz też ich szukam, bo zimy sobie bez śniegowców nie wyobrażam. Kupiłam też ecco track uno, ale one będą raczej na krótsze wypady, na długie spacery z taplaniem się w śniegu - tylko śniegowcesmile
      • matylda07_2007 Re: Dobre i baaardzo ciepłe buty zimowe 11.09.10, 15:38
        Wow, wyglądają imponująco! Poważnie się zastanowię. Tylko pewnie u mnie ich nie ma...
    • dzoaann do mam kupujacych buty przez internet 10.09.10, 17:21
      mam pytanie- jak dobieracie rozmiar?
      Zmierzylam córce stopę, ma 14,5 cm. dodać do tego centymetr, pół, czy jak? 14, 5 to rozmiar 23, a po dodaniu centymetra to juz 25. Córa na jesien ma buty w rozmiarze 24 i ma ciut luzu.
      • ivaz Re: do mam kupujacych buty przez internet 10.09.10, 22:40
        23 to 15cm dł wkładki, tak jest napisane w tabeli rozmiarów butów ecco i wydaje mi się ze dopowiada rozmiarowi 6
        Moja córka ma ok 14 cm nózkę i własnie kupiłam jej buty rozm 23 ecco i 6 kozaczki emu nexta, Jak zmierzyłam wkładki obie pary butów mają po 15cm
        • mama_amelii Re: do mam kupujacych buty przez internet 11.09.10, 12:19
          Ja poszłam do sklepu Ecco mała zmierzyła tam buta i kupiłam taka rozmiarówkę przez Neta(inny wzór,niższa cena,ale rozmiarówka ta sama).Trafiłam jak ulał z luzem.
    • kryska1959 Re: Dobre i baaardzo ciepłe buty zimowe 28.05.15, 15:09
      Dyskusja już kilkuletnia, wiec warto odswieżyc... Jak na dzien dzisiejszy trwalosc bucików Kornecki? Mam konkretnie na myśli obuwie dla dzieci.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka