Dodaj do ulubionych

Dodatek do mleka dla dzieci

16.09.10, 10:48
Stosowaliście kiedyś takie dodatki smakowe do mleka dla dzieci?
allegro.pl/kruger-dodatek-do-mleka-czekolada-500g-z-niemiec-i1194270263.html
U nas na razie tylko kakao, ale widzę, że już powoli się nudzi, a tych gotowych mlek smakowych nie znosi, bo strasznie słodkie. Warto kupić?
Obserwuj wątek
    • inia25 Re: Dodatek do mleka dla dzieci 16.09.10, 10:57
      ooooooooo a ja myslalam czy coś takiego istnieje, bo unas tez tylko kakao i kakao, a mleka smakowe są pioruńsko drogie orzy takim spożyciu jak u nas (około 750 ml dziennie) smile
      • mmala6 Re: Dodatek do mleka dla dzieci 16.09.10, 11:03
        ciekawe co tam jest w składzie, że jest 'extra długi termin ważności'wink
      • mruu1 Re: Dodatek do mleka dla dzieci 16.09.10, 20:09
        > ooooooooo a ja myslalam czy coś takiego istnieje, bo unas tez tylko kakao i kak
        > ao, a mleka smakowe są pioruńsko drogie orzy takim spożyciu jak u nas (około 75
        > 0 ml dziennie) smile

Dlaczego nie zrobisz kakao ze zwykłego mleka i sypkiego tradycyjnego kakao? Zajmuje niewiele czasu i jest sporo tańsze.

• kina82 Re: Dodatek do mleka dla dzieci 21.09.10, 00:30
          jest też Kaba (truskawka, malina, banan, wanilia) do kupienia w delikatesach (piotr i paweł/alma/delima) na allegro też jest (kosztuje ok. 13 zł za 400 g. Mój nie bardzo chciał to pić bo dodane do mleka mod (słodkiego już) robi się podwójnie słodkie, choć mniej słodkie niż Krugera.
        • inia25 Re: Dodatek do mleka dla dzieci 21.09.10, 09:10
          mruu1 napisała:

> Dlaczego nie zrobisz kakao ze zwykłego mleka i sypkiego tradycyjnego kakao? Zaj
          > muje niewiele czasu i jest sporo tańsze.

a kto powiedzial ze tak nie robie? Wlasnie tak robie.
    • maggdi2 Re: Dodatek do mleka dla dzieci 16.09.10, 11:03
      Ja dodaje Horlicks ale tylko do mleka przed snem smile Niestety w Polsce nigdzie tego nie dostałam, zawsze z Anglii ktoś przywozi.
      • women1984 Re: Dodatek do mleka dla dzieci 16.09.10, 14:09
        o to chodzi? www.helfy.pl/horlicks-napoj-slodowy-na-dobry-sen-mleczny
      • coronella Re: Dodatek do mleka dla dzieci 16.09.10, 17:07
        w Kuchniach Świata jest stale dostępny
    • kakuba Re: Dodatek do mleka dla dzieci 16.09.10, 12:13
      miałam Krugera waniliowe
      paskudztwo okropne, duuużo cukru i sztucznego aromatu
      dzieci mi tym pluły, nie dało się pić
      nie polecam
    • rene111 Re: Dodatek do mleka dla dzieci 21.09.10, 08:51
      Ja kupuje w Tesco słomki smakowe do mleka(w słomce są kuleczki smakowe które pod wpływem picia mleka rozpuszczają się) i akurat jedna słomka wystarcza na wypicie jednego kubeczka.Kupowałam waniliowe,biszkoptowe,truskawkowe i kakaowe.Polecamsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka