misia_75 21.09.10, 11:14 Które z tych środków czystości polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa_sk Re: LIDL W5 21.09.10, 11:40 Ja używam mleczka do czyszczenia (takie w zółtym opakowaniu) - rewelacja, płynu do zmywarek, płynu do naczyń, do ubikacji. Odpowiedz Link Zgłoś
clonek13 Re: LIDL W5 21.09.10, 11:54 ja lubie W5 przeciw plamom , wg mnie lepszy niz vanish Odpowiedz Link Zgłoś
miesiakk Re: LIDL W5 21.09.10, 13:25 zywam tabletki do zmywarki, słyszałam że dobry jest spray do prasowania, ale nie mogę na niego trafićja u Odpowiedz Link Zgłoś
miesiakk Re: LIDL W5 21.09.10, 13:27 cze, cos mi forum szaleje i poprzestawiało literkikur Odpowiedz Link Zgłoś
agafu Re: LIDL W5 21.09.10, 13:37 cała seria w5 jest rewelacyjna. szkoda że marketing mają taki słaby i się nie reklamują jak Cif, Bang czy inne czorty, kt. są o wiele słabsze i droższe. ja używam od kamienia środka rożowego, chociaż nie pachnie tak pięknie jak ten w żółtym ale jest zajebisty. Odpowiedz Link Zgłoś
afroddytta Re: LIDL W5 21.09.10, 14:23 Spray do prasowania był świetny, był w stałej ofercie, ale już chyba z pół roku w ogóle go nie ma. Teraz kupuję go od takiego gościa co sprzedaje rzeczy sprowadzane z Niemiec. Używałam tego od kamienia był dobry, ale ten na tłuszcz w kuchni mi nie odpowiadał, strasznie się pienił i trzeba było go długo wodą zmywać. Odpowiedz Link Zgłoś
misia_75 Akcja błysk 21.09.10, 15:34 Pytam się bo teraz w lidlu jest "akcja błysk". Kupiłam środek do czyszczenia plastiku i w końcu udało mi się doczyścić okna ( a właściwie to ramy ).Zastanawiam się co z tego jeszcze jest dobre Odpowiedz Link Zgłoś
marta76 Re: LIDL W5 21.09.10, 15:57 z wypróbowanych nie pasują mi kostki do zmywarki.Nie rozpuszczają się całkowicie.Czasem zostawało mi 1/3 kostki i przestałam je kupować. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenca78 Re: LIDL W5 21.09.10, 21:15 A których tabletek do zmywarek używałas? Bo wg mnei dobre są tylko te "All in one", właściwie bez róznicy z Calgonitem-Finishem. Za to te najtansze W5 są nie za dobre. Ja jeszze polecam płyn do naczyń, spray do czyszczenia łazienek i płyn uniwersalny (do mycia podłóg), żel do wc, żel do wc do spłukiwania (taki zamiast kostki), mleczko do czyszczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
marta76 Re: LIDL W5 21.09.10, 21:44 nie mam opakowania,bo tabletki przesypane do innego pudełka.Z tego co widze na pojedynczych opakowaniach napisy po niemiecku.W środku tabletki są pomaranczowo-biało-fioletowe. Spray do kabin polecam fajny. Odpowiedz Link Zgłoś
anmoko Re: LIDL W5 21.09.10, 21:08 Kupuje tabletki do zmywarki w5: oprocz tego stosuje sol i nablyszczacz, jest super. Ten rozowy srodek na kamien i rdze nie sprawdza sie u mnie do czyszczenia prysznica. Zacieki mi robi na szybie, a cillit bang nie robil Odpowiedz Link Zgłoś
leigh4 Re: LIDL W5 21.09.10, 21:28 Używam kostek do zmywarki-wg. mnie najlepsze na polskim rynku(ale trzeba wybierac te nie mieckie, nie tłumaczone, bo te polskie są już nie tak dobre), i rewelacyjnego płynu do kabin prysznicowych-to jest po prostu fenomenalny środke: wystarczy spryskac po każdym użyciu szklane ścianki kabiny, spłukać, nie wycierać(!!!) i szyby nie maja żadnych plamek, zacieków itp-cały czas wygladaja jak świeżo wyczyszcone. poza tym mleczka do czyszczenia i sprey'a przeciwko kamieniowi i osadowi z mydła do sprzątania łazienek. Odpowiedz Link Zgłoś
mirszy Re: LIDL W5 21.09.10, 23:31 Płyn do tłuszczu (w pomarańczowej butelce), płyn do łazienek, kostki do zmywarki (najzwyklejsze), sól, nabłyszczacz, płyn do WC, płyn do kabin (taki bezbarwny), mleczko do czyszczenia, płyn do płukania w 5 l butelce. Jak dla mnie rewelka. Odpowiedz Link Zgłoś