Dodaj do ulubionych

Kostium, przebranie - bal duchów

04.10.10, 09:22
ha, to mamy wyzwanie - nabyć lub wykonać kostium nadjący się na wspomniany bal
nie jestem specem w dziedzinie około halołinowej, przejrzałam sobie Allegro

no i obok róznych wróżek, czarownic, znalazłam kostium biedronki proponowany na Halloween
co biedronka zawiniła, aby występowac w takim towarzystiwe?

macie jakieś pomysły za jaką postać można dziecia przebrać?
jakie postaci "łapią" się na taką okazję?
Obserwuj wątek
    • agni71 Re: Kostium, przebranie - bal duchów 04.10.10, 09:34
      Czarownica, pająk, nietoperz, dynia (widziałam kiedys takie przebranie). Kościotrup, ale to moze troche zbyt hardkorowe dla przedszkolaka, o ile chodzi o wiek przedszkolny.
      • marghot Re: Kostium, przebranie - bal duchów 04.10.10, 09:41
        tak, o dwulatkę chodzi
        • mama-ola Re: Kostium, przebranie - bal duchów 04.10.10, 10:06
          Tak małemu dziecku nie robiłabym wymyślego stroju, bo jakoś tak mi się kojarzy, że wymyślny strój jest niewygodny. Mam na myśli np. jakiś kapelusz czarodziejki z gumką po brodą czy inną różdżkę, którą trzeba nosić. Poprzestałabym na sukience i pomalowaniu twarzy.
    • osmag Re: Kostium, przebranie - bal duchów 04.10.10, 11:54
      U nas bal duszka był w żłobku. Problem polegał na tym, że mały powiedział, że on jest Filip i nie będzie się przebierał. To dopiero wyzwanie jak przebrać, aby młody myślał, że nie jest przebrany? Ja kupiłam długa białą podkoszulkę i białe rajstopki. Na koszulce narysowaliśmy z mężem duszka. W tej formie przeszło. Inne dzieci miały białe pelerynki z kapturkiem, Dłuższe białe proste sukieneczki. Tak aby dziecku było również wygodnie
    • iws Re: Kostium, przebranie - bal duchów 04.10.10, 13:03
      podciągam, bo też jestem zainteresowana! juz 29 października bal w przedszkolu i jestem chyba bardziej przejęta niż córka, bo to jej debiut w przedszkolusmile
      Tylko mam problem, bo obecnie jest na etapie, że boi się ciemności i... duchówsad obawiam się, że w ogole nie będzie chciała brać udziału w imprezie...
    • tijgertje Re: Kostium, przebranie - bal duchów 04.10.10, 13:59
      Mlody mial prawie 3 lata, jak sie okazalo, ze musi przyjsc na karnawal w przebraniu. Musialam wymyslic cos na szybko, zrobilam wlasnie kostium duchasmile duszek kasper okazal sie jak najbardziej odpowiedni. Kupilam kawalek bialego materialu, wycielam kolo, w srodku mniejsze zeby na szyje pasowalo. Ja akurat lubie dlubac, wiec rozdzielam tylko fragment i obszylam lamowka, ale rownie dobrze mozesz zrobic peleryne. Jako, ze mlody musial rak uzywac, zmierzylam dlugosc reki, kolo ulozylam na stole i na jednej lini pozszywalam jak marszczenia, konce podwinelam i zrobilam cos w rodzaju mankietow na gumce, dol w zygzak/strzepy, buzia na bialo i duszek jak sie patrzy. Do tego biale spodnie i juz.
      dla 2-latki sukienka albo pelerynka bedzie najwygodniejsza, mozesz np na czarnej ponazywac blyszczace gwiazdki i juz jest czarownica, na glowe jak nie masz kapelusza moze byc no opaska z doczepiona gwiazdka.
      u nas halloween nie obchodza jako tako, za to na karnawal istne cuda sie dzieja. Musze zaczac myslec nad jakims strojem dla mlodego...
    • anettchen2306 Re: Kostium, przebranie - bal duchów 04.10.10, 16:54
      Moze sie wam przyda (niezbyt trudne do zrobienia), w kazdym badz razie bardziej "przerazajace" niz biedroneczka w kropeczki smile Wiele z tych rzeczy mamy w domu (np bluzke z falbankami, pasiaste rajstopy, peleryne mozna zrobic z czarnego worka na smieci ...):
      www.horrorklinik.de/product_images/images/big/3348V1.jpg
      www.horrorklinik.de/product_images/images/big/2-881036-1.jpg
      www.horrorklinik.de/product_images/images/big/118603-midnight-ghoul-kapuzengewand-m-l_big.jpg
      www.horrorklinik.de/product_images/images/big/halloween-kostuem-vampirmantel-118527_1.jpg
      picture.yatego.com/images/47cc1292061852.7/32691_klein.jpg
      haftbar.de/wp-content/special10.jpg
      www.gruselgruft.de/images/118064.jpg
      www.gruselfabrik.de/wp-content/uploads/hexe-kinderkost%C3%BCm.jpg
      www.kostuem-versand.de/WebRoot/Store2/Shops/271863/45D1/50EC/6A1C/C301/CEF1/51A9/90B2/EC26/zombie_nightmare_883809.jpg (moj maz z synem mieli cos podobnego, zrobili sobie przebrania z workow po ziemniakach ...)
      • anettchen2306 Re: Kostium, przebranie - bal duchów 04.10.10, 17:05
        ... albo slodka diabliczka:
        www.karneval-megastore.de/product_images/images/big/3679D1.jpg
        www.kostuem-versand.de/WebRoot/Store2/Shops/271863/4855/092B/697D/D440/C3A0/C0A8/28BB/D702/teufel_teufelchen_cape_12211.jpg
    • zona_mi Re: Kostium, przebranie - bal duchów 04.10.10, 18:55
      Białe rajstopki i koszulka i ponczo z gazy - będzie duszek.

Albo diabełek - czarne/granatowe rajstopki i bluzeczka, ogon z włóczki/sznurka, na głowie dwie małe kitki, które po okręceniu i uformowaniu będą fajnymi różkami z folii aluminiowej.
    • echo1111 Re: Kostium, przebranie - bal duchów 05.10.10, 14:38
      Ja mam strój Dyni- tiulowa pomarańczowa sukienka i czapeczka-dynia smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka