Dodaj do ulubionych

kredki OMEGA JUMBO

04.10.10, 20:52
Moje dziecko w tej chwili używa w 1 klasie podst. kredek ołówkowych Bambino, do kolorowania dużych rysunków może dobre ale nie sprawdzają się za bardzo w szkole, powiedzcie, czy kredki Omega Jumbo firmy KOH-I-NOOR będą lepsze, też są grube, niestety w najbliższym papierniczym ich nie posiadają sad
Obserwuj wątek
    • iwek33 Re: kredki OMEGA JUMBO 04.10.10, 21:04
      Ale o co dokładnie Ci chodzi z tym sprawdzeniem się w szkole?? Omega Jumbo są jeszcze grubsze niż grube Bambino, do czego miałyby służyć w szkole, jeśli nie do kolorowania dużych rysunków? Przed kilkoma dniami kupiłam te Omega Jumbo, mają bardzo miękkie grafity, ale są ogólnie bardzo grube. Pomijając fakt, że nie mieszczą się do gumek w piórniku, mój 7-latek stwierdził, że są "dla maluchów" właśnie przez tę grubość i że podarujemy je synkowi znajomej który chodzi do przedszkola. Myślę, że na decyzję miał również fakt, że od dziadka dostał kredki Faber Castell- 48 kolorów ( cienkie) i zdecydowanie te bardziej mu się spodobały.
      Jeśli Twoje dziecię dobrze już trzyma cienkie kredki to chyba kupno tych grubaśnych nie jest konieczne.
      • gosjana Re: kredki OMEGA JUMBO 04.10.10, 21:19
        No właśnie, o to mi chodziło, jeśli są grube to odpadają, bambino są fajne, bo miękkie i dobrze kolorują, potrzebuję dobrych kredek cienkich, polećcie jakieś, proszę smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka