Dodaj do ulubionych

Wielka prośba o szybki zakup w Zarze

06.10.10, 17:52
Dziewczyny, potrzebuję bluzeczki z Zary na przyszłą środę, na uroczystość pasowania na pierwszaka. Obeszłam dzisiaj nasze 3 Zary i w ostatnim poszukiwany rozmiar 128 został kupiony kilka godzin wcześniej sad. Kupiłam na 140, ale musiałabym bluzkę oddać do krawcowej na skócenie i zwężenie, a to już się nie opłaca.
Gdyby ktoś dzisiaj lub jutro mógłby ją kupić byłabym bardzo wdzięczna, tylko zależałoby mi jeszcze na szybkiej wysyłce. Z góry dziękuję smile

Bluzka wygląda tak jak w linku (ecri, z sercem i materiałową, czarną kokardą), rozmiar 128 (7-8 lat), cena 45,90 zł
static.zara.net/photos//2010/I/0/3/p/5350/701/712/5350701712_1_1_2.jpg?timestamp=1283257745779
Obserwuj wątek
    • coronella Re: Wielka prośba o szybki zakup w Zarze 06.10.10, 18:02
      jutro będe w Zarze, tez ją chce kupić, tylko właśnie rozm 140. Jak będzie mniejsza-wezmę dla Ciebie. Możesz mi wysłac na priv swój nr tel? od razu w markecie mogłabym Ci wysłać.
      • pia_ Re: Wielka prośba o szybki zakup w Zarze 06.10.10, 18:10
        zaraz napiszę na priva
      • aleksandra8500 Re: Wielka prośba o szybki zakup w Zarze 06.10.10, 18:11
        a myślicie że ta bluzeczka jest ładniejsza niż ta?

www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/11725/en/zara-sales/11068/134516/MISS%2BBEAUTY%2BT-SHIRT
        juz u nas z tymi baletkami nie ma niestety, czekam do piątku na dostawe, a jesli nie bedzie to chciałabym kupic jakaś w podobnym stylu? zawsze się dlugo zastanawiam a potem już nic nie ma.

• pia_ Re: Wielka prośba o szybki zakup w Zarze 06.10.10, 18:42
          Ta z kokardą nadaje się jako bluzka galowa, z baletkami już nie bardzo. Ale faktycznie jest bardzo ładna, u nas zostały z bluzek z baletkami małe i duze rozmiary, nie było już 128 i 140.
          • pade Re: Wielka prośba o szybki zakup w Zarze 06.10.10, 20:01
            bo ja kupiłamtongue_out
            • minkapinka Re: Wielka prośba o szybki zakup w Zarze 06.10.10, 20:19
              ale wam dobrze smile, chciałam kupić córce i te z kokardą i tę z baletkami i żadnej nie chciała
              • aleksandra8500 Re: Wielka prośba o szybki zakup w Zarze 06.10.10, 20:23
                a ile lat ma córeczka? moja ma 3,5 i jeszcze właściwie to jej wszystko jedno smile
                • minkapinka Re: Wielka prośba o szybki zakup w Zarze 06.10.10, 20:32
                  moja ma 8,5
          • minkapinka Re: Wielka prośba o szybki zakup w Zarze 06.10.10, 20:21
            u nas w szkole nawet taka z kokardą na ślubowanie by nie przeszła
            Zobaczę jutro u mnie, ale wydaje mi się, ze były tylko małe i na 11-12 lat.
            • pade Re: Wielka prośba o szybki zakup w Zarze 06.10.10, 20:39
              U nas też nie, na pasowanie muszą być białe koszulowe bluzeczki. Zastanawiam się też nad spódniczką. Mam ciemoszarą w drobną czarną krateczkę i śliczną jeansową, ale nie wiem czy są odpowiednie.
              • agni71 Re: Wielka prośba o szybki zakup w Zarze 06.10.10, 20:42
                Jesli bluzka będzie klasycznie elegancka koszulowa, to spokojnie można dać spódniczke w krateczkę czy dżinsową (o ile jeans jest ciemny i nieprzecierany).
                • minkapinka Re: Wielka prośba o szybki zakup w Zarze 06.10.10, 20:47
                  u nas w szkole było wyraźnie powiedziane, ze nie moze byc dzinsowa.
                  • agni71 Re: Wielka prośba o szybki zakup w Zarze 06.10.10, 20:52
                    A u nas ma być "strój galowy" - i mozna sobie interpretować smile Ja tam raczej klasycznie ubieram na takie okazje.
            • emtii Re: Wielka prośba o szybki zakup w Zarze 06.10.10, 23:17
              minkapinka napisała:
              u nas w szkole nawet taka z kokardą na ślubowanie by nie przeszła....

U nas też nie.
              Musi być biała elegancka/koszulowa + ciemna spódnica(czarna,granatowa lub grafitowa) NIEjeansowa !
              Ale ślubowanie na ucznia jest w końcu raz w życiu,więc uważam ten obowiązek za jak najbardziej ok.Sama i bez tego nie założyłabym dziecku na tę okazję ani bawełnianej bluzki typu t'shirt ani dżinsówki.
              • pia_ Re: Wielka prośba o szybki zakup w Zarze 06.10.10, 23:28
                > Ale ślubowanie na ucznia jest w końcu raz w życiu,więc uważam ten obowiązek za
                > jak najbardziej ok.Sama i bez tego nie założyłabym dziecku na tę okazję ani baw
                > ełnianej bluzki typu t'shirt ani dżinsówki.

Każde dziecko ma swojego "hopla" dlatego moja córka w życiu nie założy na siebie bluzki koszulowej. Szanuję jej dziwactwo i nie zmuszam, alterantywa jest - bawełniana bluzka też moze być elegancka.
                • coronella Re: Wielka prośba o szybki zakup w Zarze 07.10.10, 06:08
                  kurcze, moja też!!! nie cierpi tego typu bluzek.
                  I miałam już przygotowany strój taki, jak na zakończeniu przedszkola, ale okazało się, że córka składa przysięgę w imieniu pierwszaków, no i klapa sad w bawełnianej raczej nie wypada sad
    • mima-mima Re: Wielka prośba o szybki zakup w Zarze 06.10.10, 23:02
      Ja będę jutro w zarze, jak jeszcze jej nie dostałaś, a ja jutro spotkam, to kupię ją smile
      • pia_ mima-mima 06.10.10, 23:31
        napiszę Ci na priva mój nr komórki, abyś mi dała znać jak będziesz w sklepie, bo moze wcześniej ktoś mi kupi
    • pia_ Re: Wielka prośba o szybki zakup w Zarze 06.10.10, 23:17
      Ja mam już gdzieś wyznaczniki jak powinien wyglądać strój galowy. Do czasu, kiedy młoda poszła do I klasy miała jeden taki strój, teraz nie ma tygodnia, aby nie musiała ubrać z jakiejś okazji stroju galowego (święto szkoły, wizyta w ratuszu, wyjście do teatru, filharmonii, opery itp). Później w tych bielach i czerniach wraca na lekcje, je obiad na stołówce, bawi się w świetlicy itp. Można sobie wyobrazić jak później wyglądają owe ubrania: biała bluzka kupiona ze 4 tygodnie temu zakończyła dzisiaj swój żywot oblana szkolnym barszczem sad
      U nas w szkole strój galowy nie jest aż tak drobiazgowo przestrzegany, na rozpoczęciu roku widywałam spódniczki i sukienki brązowe czy fioletowe.
      • agni71 Re: Wielka prośba o szybki zakup w Zarze 06.10.10, 23:24
        Barszcz bardzo ładnie sie spiera popsikany odplamiaczem Amwaya.

Jakby moje miały tyle wyjśc, to bym kupia większą ilośc eleganckich strojów, choc niekoniecznie typowo szkolno-galowych.
        • pia_ Re: Wielka prośba o szybki zakup w Zarze 06.10.10, 23:44
          Poddałam się, bo plama była zbyt wielka, a odplamiacz amway'a jest u mnie w niełasce (płyn Ludwik górą).
          Kupiłam ostatnio sztruksowe czarne pumpki za kolano, czarne cygaretki i czarne, eleganckie legginsy ze "skórzanymi" wstawkami, a w szafie jest jeszcze czarna spódniczka i od biedy grafitowa sztruksowa mini. Gór mi brakuje sad
          • aagulek Re: Wielka prośba o szybki zakup w Zarze 06.10.10, 23:55
            pia a wszystkie dlugi rekaw czy to zbieg okolicznosci?ja nabylam latem fajna bluzeczke z krotkim, druga cieniusienka ze stojka taka niby koszulowa ale przeraza mnie jaki to problem w szkole bedzie, bo fakt dostac cos zupelnie bialego nie lada wyczyn
            • pia_ Re: Wielka prośba o szybki zakup w Zarze 07.10.10, 00:03
              Z kr rękawem mamy jedną bawełnianą z bufkami, ozdobnym karczkiem ze stójką oraz jedną biało-czarną tunikę-bombkę, która pasuje do czarnych legginsów (to nasza wersja galowa w czasie upałów). Oprócz bieli kupuję też góry w kolorze ecri.
          • agni71 Re: Wielka prośba o szybki zakup w Zarze 07.10.10, 08:21
            Next miewa takie elegantsze, ale bawełniane i wygodne bluzki, np. z "żabotem" (kupiłam taką rok temu, ale była ciagle za duża i dopiero w tym roku córka założyła na rozp. roku szkolnego).

Mothercare ma ładne bluzki, moim zdaniem nadające sie na elegantsze okazje np.:
            https://ecx.images-amazon.com/images/I/41CeOy49VXL._SX315_SY375_.jpg

te są swietne, ale nie wiem, czy sa u nas w sprzedaży:
            https://ecx.images-amazon.com/images/I/41tqG%2BvoyJL._SX315_SY375_.jpg

jeszcze:
            https://ecx.images-amazon.com/images/I/41WlpOVCtEL._SX315_SY375_.jpg

https://ecx.images-amazon.com/images/I/41%2BpOfVZ6nL._SX315_SY375_.jpg

https://ecx.images-amazon.com/images/I/41M9AezXMrL._SX315_SY375_.jpg

Szkoda tylko, że wszystko to wielopaki.
            • pia_ Re: Wielka prośba o szybki zakup w Zarze 07.10.10, 08:38
              Agni, właśnie o takie bluzki mi chodzi, wg mnie fason jest elegancki, pomimo tego, iż są trykotowe. Najczęsciej Zara ma coś w tym stylu (wielopaki też nie są mi do szczęścia potrzebne). Zastanawiałam się jeszcze w Zarze nad tuniką z żabotem i czarną kokardą, ale trykot był wyjątkowo szmatławy i bluzka pomimo eleganckiego fasonu wyglądała na zmiętoloną.
              • agni71 Re: Wielka prośba o szybki zakup w Zarze 07.10.10, 09:45
                Zajrzyj w takim razie koniecznie do Mothercare. jeden z zalinkowanych 3-paków był na 100% w Polsce, z tym, że na pocz. września, więc rozmiarówka może byc juz przebrana. Inne zalinkowane nie wiem, ale tez i dawno nie byłam w M. Teraz mają rozmiarowke nawet do 10 lat, więc może akurat?
                • pia_ Re: Wielka prośba o szybki zakup w Zarze 07.10.10, 10:03
                  Agni, a które z zalinkowanych widziałaś u nas?
                  • agni71 Re: Wielka prośba o szybki zakup w Zarze 07.10.10, 10:08
                    Na 100% te pierwsze (biała, czerwona, czarna) i mozliwe, że drugie i czwarte tez, ale nie jestem pewna na 100%.
                    • pia_ Re: Wielka prośba o szybki zakup w Zarze 07.10.10, 10:17
                      Pierwsze i drugie są rewelacyjne, przechodziłam wczoraj koło Mothercare, ale jak zwykle nie weszłam do środka sad
            • pia_ do agni71 10.10.10, 08:46
              Wczoraj w naszym Mothercare był tylko pierwszy 3-pak i ostatni 2-pak, rozmiarówka została już tylko na 7-8, a my potrzebujemy na 9-10. No i niestety okazuje się, że w tym pierwszym zestawie, który mnie najbardziej interesował bluzka jest kremowa, a nie biała sad. Wielka szkoda, bo kremową już mamy z Zary i teraz interesuje mnie czysto biała.
              • agni71 Re: do agni71 10.10.10, 17:15
                Faktycznie, te bluzki to taki off white, myslałam, że nie będzie to mialo dla ciebie znaczenia....Moze jeszcze pojawia sie te inne modele?
      • coronella Re: Wielka prośba o szybki zakup w Zarze 07.10.10, 06:07
        Daję córce do plecaka inna bluzkę na zmianę, nie ma problemu przecież żeby się przebrać.
        • pia_ Re: Wielka prośba o szybki zakup w Zarze 07.10.10, 08:06
          Zawsze daję bluzkę na zmianę, sęk w tym, ze młoda przebiera się w nią zawsze przed popołudniowymi zajęciami dodatkowymi. Mówi, że przed obiadem nie ma na to czasu.
          • a-e-p Re: Wielka prośba o szybki zakup w Zarze 07.10.10, 09:57
            U nas w szkole nie ma zadnych 'sztywnych' wytycznych. Mile widziany ciemny doł i biała/kremowa góra. Kupuję bluzki bawełniane, takie bardziej eleganckie, bo moja corka koszulowej nigdy nie załozy. Ma to chyba po mnie smile Uwazam, ze najładniejsze sa w Zarze. Poszukajcie tez w Smyku: widziałam białą (a moze bardziej off-white) z guziczkami i plisowanym przodem.
    • pia_ Poszukiwania zakończone :-) 07.10.10, 10:06
      Wiedziałam, ze na forumki mozna liczyć smile
      Bluzeczka już kupiona i mam nadzieję, ze dzięki szybkiej pracy poczty polskiej trafi do naszych rąk szybko.
    • pia_ Do Coronelli 08.10.10, 09:30
      Nie dostałam od Ciebie żadnego maila z namiarami na konto i kwotą. Być może poczta gazetowa źle chodzi, więc podaję inny adres: sklep@kolorowakraina.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka