Dodaj do ulubionych

jaki materac?

07.10.10, 14:47
Chcę kupić łóżko dla 5-cio latka. Czym się kierować przy wyborze materaca, bo tyle jest rodzajów, że głowa boli. Nie wiem już jaki będzie najlepszy- piankowy, sprężynowy, czy jeszcze jakiś inny. Jakie macie w tym doświadczenie? Podpowiedzcie coś.
Obserwuj wątek
    • sajgonetka Re: jaki materac? 07.10.10, 20:28
      imo - sprężynowy.
      kupuję własnie taki dla prawiedwulatka..
      piankowy miał do tej pory i jakoś mało komfortowy mi sie wydaje..
      • edyta0 Re: jaki materac? 07.10.10, 20:36
        Oj sprezynowy dla prawie dwulatka? Z tego co sie orientuje, to takie materace nie sa wskazane. Najlepszy lateksowy (o ile nie ma sie na lateks uczulenia), badz piankowy. Sprezynowy mozna kupic wiekszemu dziecku...
        • edyta0 Re: jaki materac? 07.10.10, 20:37
          Ja mam aqua zefir www.dworak.com.pl/252-zefir-aqua-materac-wysokoelastyczny.html
          i uwazam, ze sprawuje sie znakomicie, planuje zakup drugiego takiego samego.
          • twilitie Re: jaki materac? 07.10.10, 22:11
            Ja słyszałam dużo dobrego o materacach gryczanych. Zamówiłam taki dla siebie prosto u producenta.
    • anusia_kra Re: jaki materac? 07.10.10, 22:35
      Podepne sie pod temat bo tez czeka nas ten zakup. Z tego co wiem to powinno sie dobierać indywidualnie do masy i wygody. Córka faktycznie sama wybrała lateksowy, ja jak go próbowałam był dla mnie za miękki
      Ale co dla prawie 3-latka? Jaki bedzie dobry? ?Trudno jest z mierzeniem, bo zaczyna się w sklepie skakanie i świrowanie, na pyt czy fajny materac pada odp tak dla kazdego mierzonego.

Jakiś link do gryczanego moge prosić smile
      • twilitie Re: jaki materac? 07.10.10, 23:00
        Ja zamówiłam w tej firmie:
        frame1.home.pl/grykosen/html/materace/gryko-sen.html
        materac gryko-sen. Siedziba producenta jest w moim mieście i dzisiaj dostarczyli mi materac do domu, więc jutro będę mogła opisać wrażenia po nocy smile
        • anusia_kra Re: jaki materac? 08.10.10, 21:50
          Jak cenowo się kształtują i w jakich wymiarach kupowałaś?
          • twilitie Re: jaki materac? 08.10.10, 22:33
            Zamówiłam materac o wymiarach 140 x 200 cm i zapłaciłam za niego 500 pln. Materac ma zdejomowany pokrowiec i jest na niego dożywotnia gwarancja.
        • edyta0 Re: jaki materac? 08.10.10, 22:32
          Z tego co wiem gryka i kokos nie jest dobrym materacem, zwlaszcza dla alergikow. Poza tym gryka jest bardzo twarda, za twarda dla dzieci. Poza tym materace gryczano-kokosowe wchlaniaja w siebie kurz i wilgoc, co zapewnia bakteriom sie rozwijac. Mialam okazje przyjrzec sie takiemu materacowi i po paru godzinach wyladowal w koszu na smieci.
          • anusia_kra Re: jaki materac? 09.10.10, 09:07
            a jaki zajął jego miejsce wink?
            • edyta0 Re: jaki materac? 09.10.10, 10:24
              Taki www.dworak.com.pl/252-zefir-aqua-materac-wysokoelastyczny.html i zamawiam po raz kolejny dla nastepnego dziecka, bo sprawdza sie znakomicie.
              • edyta0 Re: jaki materac? 09.10.10, 10:25

www.dworak.com.pl/252-zefir-aqua-materac-wysokoelastyczny.html
                • edyta0 Re: jaki materac? 09.10.10, 10:25
                  No!
                  www.dworak.com.pl/252-zefir-aqua-materac-wysokoelastyczny.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka