joanna266 08.10.10, 09:14 jaki kupic zeby byc ukontentowanym kawoszemjestem w stanie sie szarpnac byleby faktycznie byc zadowlolona.poradzcie cos uzytkowniczki. ktore marki,modele wziac pod uwage.zupelnie sie na tym nie znam. co taki ekspress miec musi a co niekoniecznie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mmala6 Re: ekspress cisnieniowy 08.10.10, 09:36 podłączam się, bo chcemy sobie zrobić prezent na Mikołaja. Moja przyjaciółka ma DeLonghi (to ponoć dobra firma) ale na 'tabletki'. Plus taki, że nie ma mycia i kawa ma idealne propocje. Minus-drogo. Jedna kawa-tabletka to ok 1zł. Przy prawdziwych kawoszach plus jego gościach to wychodzi niezła impreza. Na dodatek ten ekspres musi mieć konkretny typ tabletek, więc tańsze zamienniki nie wchodzą w grę. Ja bym chciała ciśnieniowy ale zwykły, bez mielenia. I żeby pyszna pianka wychodziła Odpowiedz Link Zgłoś
big-smoczyca Re: ekspress cisnieniowy 08.10.10, 13:37 Jeśli chcecie najlepszy i cena nie gra roli to tylko Jura www.jura-ekspresy.com Mnie niestety na Jure nie było stać, więc zakupiliśmy taki www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=398053 Używamy go ok 3 lat i nic się z nim nie dzieje. Wybraliśmy ekspres z młynkiem, co taki jest wygodniejszy i kawka zawsze pachnąca. choć głośny. Można w nim używać kawę mieloną, ale po co? Niestety jeśli chcesz pić dobrą kawę, to trzeba się liczyć jeszcze z dodatkowymi kosztami - wody z kranu (przynajmniej w Warszawie) do niego nie wlejesz, bo śmierdzi. My używaliśmy butelkowanej, teraz filtruję Britą. No i jak wsypiesz kawę za 10 zł/kg to dzięki ekspresowi nie zacznie smakować porządniej. A ekspresy na kapsułki? Z ekspresem (i z kawą) mają tyle wspólnego, co karmi z piwem. Odpowiedz Link Zgłoś
majarzeszow Re: ekspress cisnieniowy 08.10.10, 14:08 Ja mam taki z firmy GAGGIA, ale to tez raczej drozsza impreza Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: ekspress cisnieniowy 08.10.10, 19:49 zupełnie 'przypadkiem' wskoczyła na dole reklamy Jury Dla mnie cena gra rolę nawet ten Bosh to za drogi. Chciałabym do 1tys, znajdzie się? bez mielenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: ekspress cisnieniowy 08.10.10, 20:08 Gaggia czerwona jest piękna, bliżej tysiąca (najtaniej widziałam kiedyś za 1199 zł) niż Jura, która jest koszmarnie droga. Kiedyś czytałam na forum, że ktoś kupił tę Jurę w jakieś super cenie w promocji w Media Markt albo w Satrunie, ale to też bliżej chyba 1500 było niż 1000. Myślę, że trzeba polować na okazje w marketach, czasem obniżki są spore - i Krupsów i innych. Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: ekspress cisnieniowy 08.10.10, 22:00 To i ja się podłaczę Mam za 2 tyg. okrągłą rocznicę śl. i planowany prezent od rodziców - właśnie express i kurka... nic nie wybrałam. Ceny bardzo przystępne, to około 500zł - ale masa tego! Opinie różne, a wiadomo konkuremcja nie śpi i średnio wiarygodne to dla mnie. Nie wiem - chcę bez młynka, nie na tabletki. Pragnę pianki! Kwota do 1tyś. zł. Coś kiedyś czytałam na jakimś super fotum kawosza - ale tam misz-masz firm, modeli...zgłupiałam. Czas nagli i mam tydzień na podjęcie decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś
malikowna Re: ekspress cisnieniowy 09.10.10, 07:10 Polecam Saeco XSMALL PLUS ma młynek ale dla mnie to było bardzo ważne-uwielbiam zapach świeżo mielonej kawy.Ma możliwość regulacji intensywności kawy i robi naprawdę pyszną piankę. Ceny są różne ja kupiłam za 1 000 w Auchan w saturnie widziałam po ok 1400 no i gabaryty miały znaczenie nie jest za duży taki zgrabniutki a czerwony to już bajka kusiło mnie bardzo ale bałam się, że jak mi się dodatki w salonie z kuchnią zmienią to mi nie będzie pasował. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś