Dodaj do ulubionych

getry/zarękawki dla 3 i 5-latki gdzie?

12.10.10, 11:17
witam. Tak sobie pomyślałam, że jak ubieram moje dziewczyny w kiecki to takie getry byłyby bardzo fajne na chłodne dni gdzie buty mają do kostki. Moje dziewczynki są bardzo drobne i nie wiem czy te getry z Allegro "one size" byłyby na nie dobre.
Gdzie mogłabym w stacjonarnym sklepie je kupić (by nie płacić za przesyłkę), jakie polecacie?
Obserwuj wątek
    • agni71 Re: getry/zarękawki dla 3 i 5-latki gdzie? 12.10.10, 11:47
      Moja 4-latka nosi obecnie getry z H&M, z tym, że kupione kilka lat temu dla starszej córki, więc nie wiem, czy teraz sa dokładnie takie. To sa takie z działu z ubrankami i akcesoriami na balet - sa krótsze i węższe od tych normalnych getrów z H&M.
      Chociaz te dluższe, w takie wypukłe wzory, z H&M, tez sie sprawdzają, bo sa dosyc wąskie (ale rozciągliwe) i nie zsuwaja sie z nóg. Takie nosiła np. moja obecnie 6-latka w zeszłym roku, czyli w wieku twojej starszej córki.
      A dla zupełnie małej dziewczynki miałam właśnie zarekawki z Wójcika - nosiłysmy je jako getry na nogi. Były zdecydowanie węższe i krótsze od wszelkich getrów dostepnych w sklepach.
      Z kolei w Zarze w zeszłym roku kupiłam takie w pionowe prążki, i te sa bardzo szerokie - nadają sie na spodnie rurki, ale z rajstopek troche zjeżdżają.
      Getrów z All. nigdy nie miałam.
    • sinceramente Re: getry/zarękawki dla 3 i 5-latki gdzie? 12.10.10, 11:57
      Ja właśnie ostatnio szukałam dla mojej drobnej 3,5 latki. Dowiedziałam się, że były takie mniejsze podobno w KappAhlu, jednobarwne: różowe i białe, ale w okolicy w żadnym sklepie ich nie ma. W jednych już, a w innych jeszcze nie ma, a może i wcale nie będzie.
      W H&M już dawno nic nie ma. W końcu kupiłam w Tesco za bodajże 11 zł w kolorze beżowym/ecru. Są całkiem fajne, mają mocniejszy ściągacz na górze, a na dole spokojnie można je naciągnąć na buty.
    • hanyah Re: getry/zarękawki dla 3 i 5-latki gdzie? 12.10.10, 13:11
      Takie getry to nasz ekstra patent z ubiegłego roku - super dla księżniczek, które akceptują tylko spódniczki, jest przynajmniej naprawdę ciepło. Moje dziewczyny chodziły w moich starych długaśnych getrach, które zakrywały im caluteńkie nogi, i w szatni zdejmowały.
      Radzę Ci jednak mierzyć na szczuplaki - ja kupiłam przez internet cudne z Wójcika, ale są dużo za szerokie. Fajne są getry w Smyku, czarne i różowe z falbankami na całości, ale cienkie i raczej jako ozdoba niż ocieplacz. NO i są delikatne - młoda podarła na balecie, nie wytrzymały kontaktu z parkietem smile
    • agafu Re: getry/zarękawki dla 3 i 5-latki gdzie? 13.10.10, 13:54
      byłam i w Smyku i w H&M i w Gatta i nic, pewnie na jakimś bazarku są. A może któraś widziała w Factory na Ursusie?
      • ivaz Re: getry/zarękawki dla 3 i 5-latki gdzie? 13.10.10, 20:17
        ja kupiłam sliczne wełniane w kolorze ecru ze srebrną nitką z pomponami w next w złotych tarasach www.next.co.uk/shopping/girls/underwear/9/17, kosztowały 30zł
    • monjanka Re: getry/zarękawki dla 3 i 5-latki gdzie? 13.10.10, 14:00
      Ja kupiłam śliczne w Coccodrillo, w paski zielono-bordowo-różowe, za jedyne 20zł. Do kompletu są rekawiczki, szalik, czapka, superowe, mamy cały zestaw. Może podzwoń i popytaj czy im zostały.
      • ilo9 Re: getry/zarękawki dla 3 i 5-latki gdzie? 13.10.10, 17:59
        W tamtym roku kupilam w Mothercare,swietne lezace na nozce,w tym roku dokupilam bardzo podobne,ale w innej kolorystyce,takie jak z linka ponizej:

www.mothercare.com/1PK-Global-Mix-Stripe-Legwarmer/dp/B003XVRXO4/sr=1-9/qid=1286985470/ref=sr_1_9/278-2687960-6047735?_encoding=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=44513031&mcb=core
        • kinas3 Re: getry/zarękawki dla 3 i 5-latki gdzie? 13.10.10, 20:25
          Ja polecam z C&A, szczupłe idealne dopasowane cena 17 zł.
    • jagodasoft2 Re: getry/zarękawki dla 3 i 5-latki gdzie? 13.10.10, 20:57
      Ja dla moich dziewczyn kupiłam ostatnio te allegro.pl/getry-ocieplacze-dzieciece-mix-kolorow-tanio-i1250611577.html i są dobre na obie z tym ze na młodszej dużo tego pofałdowania bo getry dosyć długie. Są fajne i myślę że będą ciepłe.
      Moja 5 latka to chucherko
      • slonko1335 jagodasoft 13.10.10, 21:15
        tak z czystej ciekawości to cena jest za jedną sztukę czy za parę bo zwątpiłam trochę?
        • jagodasoft2 Re: jagodasoft 15.10.10, 17:15
          Haha za parę smile
    • jomil Re: getry/zarękawki dla 3 i 5-latki gdzie? 20.10.10, 22:06
      dajcie spokój z tymi sieciówkami. Badziew tam czesto większy niż na bazarze a ceny z kosmosu.
      A teraz do rzeczy- mam te zalinkowane wyżej. Kupiłam kilka par w zeszłym roku, zapłaciłam śmieszną cenę i jestem bardzo zadowolona. Moja Córa nosi je drugi sezon Wcale się nie niszczą a noszone i prane są teraz non stop. W tym roku Córcia kończy 4 lata. Sięgają jej od kostki prawie do samej pupy Nie ściągają się i świetnie się sprawdzają.
      • sylwina76 Re: getry/zarękawki dla 3 i 5-latki gdzie? 21.10.10, 09:03
        U nas kompletnie się one nie sprawdziły. Jak dla mnie świetne są z Mothercare no i z Gapa - ale ceny faktycznie z kosmosu. Mała często nosi też te szydełkowe, robione na zamówienie z All - wymiary podaję sama i mam gwarancję, że będą dobre.
        • mariolkka Re: getry/zarękawki dla 3 i 5-latki gdzie? 21.10.10, 09:39
          a ja mam te z h&m allegro.pl/hm-getry-ocieplacze-rozowe-i1272664664.html
          i nie polecam na szczuple nozki, mojej corce zwyczajnie sciagaja sie z nog jak zakladamy na rajstopki, na spodnie jeszcze nie probowalam, ale sa tez dosc dlugie wiec mam nadzieje, ze troche nam posluza, ale generalnie jak dla mnie zakup srednio trafiony sad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka