Dodaj do ulubionych

Rozpoczęłyście już zakupy gwiazdkowe?

21.10.10, 13:14
Jak w temacie, czy już rozpoczęłyście gwiazdkowe zakupy czy czekacie? Ja nie wiem, czy czekać na promocje w supermarketach czy już zamawiać na allegro, bo ceny mogą wzrosnąć. Interesuje mnie głównie lego duplo, piesek bobby, tor ze Stacyjkowa.
Obserwuj wątek
    • babajaga-only Re: Rozpoczęłyście już zakupy gwiazdkowe? 21.10.10, 13:23
      ja wczoraj się skusiłam na domek PET SHOP bo cena faktycznie kusząca smile
      Tak jak dziewczyny tu gdzieś pisały w TESCO po niecałe 125 zł./ przecena z 260 zł czy cos kolo tego/
      Stoi cały stos więc jeśli komuś potrzeba to piszcie - kupię i wyslę smile
      • kina1 Re: Rozpoczęłyście już zakupy gwiazdkowe? 21.10.10, 13:25
        A gdzie kupiłaś?
        • patir23 Re: Rozpoczęłyście już zakupy gwiazdkowe? 21.10.10, 13:44
          ja poszukuje garazu lub kolejki tomka? jest cos w promocji?
      • kina1 Re: Rozpoczęłyście już zakupy gwiazdkowe? 21.10.10, 17:22
        babajaga, gdzie jeszcze jest tyle domków LPS?
        • babajaga-only Re: Rozpoczęłyście już zakupy gwiazdkowe? 21.10.10, 18:41
          W Częstochowie smile
          Jutro lece do Anglii na zakupy ale jak wrócę / poniedziałek/ to oczywiście mogę podjechać i kupić smile
          • sylwina76 Re: Rozpoczęłyście już zakupy gwiazdkowe? 21.10.10, 19:14
            A moim Tesco podobno przyszły 2! i od razu wykupione. Też poluję na ten domek, ale na all na razie nie ma w ogóle.
            • jolanta_robert Re: Rozpoczęłyście już zakupy gwiazdkowe? 21.10.10, 21:39
              sylwina76 napisała:

> A moim Tesco podobno przyszły 2! i od razu wykupione. Też poluję na ten domek,
              > ale na all na razie nie ma w ogóle.
              sprawdziłam, na allegro jest ich teraz aż 3 strony:
              allegro.pl/listing.php/search?sg=1&string=pet+shop+domek
              • babajaga-only mogę kupić Wam domki 21.10.10, 22:30
                ale najwcześniej we wtorek, środę - jak nadal będą smile

Dajcie jak coś znać na edyta@next-baby.pl / odpiszę dopiero też we wtorek/
      • strojekat [...] 21.10.10, 18:22
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • verika Re: Rozpoczęłyście już zakupy gwiazdkowe? 21.10.10, 13:59
      Ceny lego (duplo) zawsze idą w górę im bliżej świąt, rok temu kupowałam plac budowy na all za 219 zł właśnie w październiku, od listopada nie szło go kupić poniżej 279 zł.
      • mmala6 Re: Rozpoczęłyście już zakupy gwiazdkowe? 21.10.10, 14:02
        jeszcze nie kupiłam ale śledzę gazetkiwink jak coś będzie to będę kupować.
        • jaroosi Re: Rozpoczęłyście już zakupy gwiazdkowe? 21.10.10, 14:15
          Ja poczyniłam pierwsze zakupy ale na Amazon. Zakupiłam matę wodną, która wyniosła 32 zł a na allegro jest za 85 zł + wysyłka = 100 zł
          Teraz zamierzam kupić dla starszaka kilka rzeczy ale też na Amazon.
          Warto śledzić bo ceny zmieniają się każdego dnia i można trafić na fajne okazje.
          • kalina886 Re: Rozpoczęłyście już zakupy gwiazdkowe? 21.10.10, 14:25
            To pewnie zależy od tego co się chce kupić.
            Osobiście będę czekać na jakieś promocje (typu - 30% itp.).
            Nie mamy zbyt dużo dzieci do obdarowania.
          • kamelia04.08.2007 Re: Rozpoczęłyście już zakupy gwiazdkowe? 21.10.10, 15:18
            jaroosi napisała:

> Ja poczyniłam pierwsze zakupy ale na Amazon. Zakupiłam matę wodną, która wynios
            > ła 32 zł

co to jest ta mata wodna, masz może link do niej na amazonie?
            Chodzi oczywiscie o nowa rzecz, tak?
          • malpa513 Re: Rozpoczęłyście już zakupy gwiazdkowe? 22.10.10, 09:57
            a co to za mata? mozesz podac linka do amazonu albo allegro
    • koza_w_rajtuzach Re: Rozpoczęłyście już zakupy gwiazdkowe? 21.10.10, 14:32
      Za tydzień planuję dla wszystkich dzieciaków kupić już zabawki. Będę zamawiać przez allegro.
      • mmala6 Re: Rozpoczęłyście już zakupy gwiazdkowe? 21.10.10, 14:35
        no właśnie nie mogę już kupować, bo u syna jak na karuzeli: raz Hero Factory, raz Indiana Jones, raz Star Wars (wszystko z Lego). Teraz na lego.com zobaczył Prince of Persia i chce to, nawet nie wiem czy to jest w PL. W tyłku się normalnie poprzewracało. Do grudnia pewnie będzie 10 innych pomysłów.
        • women1984 Re: Rozpoczęłyście już zakupy gwiazdkowe? 21.10.10, 14:39
          a może wiecie gdzie najtaniej kupic laptop FP?
    • agnieszkallo Re: Rozpoczęłyście już zakupy gwiazdkowe? 21.10.10, 14:48
      Dla synka na Mikołajki i urodziny(które ma w styczniu) prezenty już kupione. Na gwiazdkę prezent też już wybrany-obserwuję tylko ceny. Reszta to już nastolatki-wiem co chcą i kupię na początku listopada. U nas czas Świąt to czas trzymania się za kieszeń, bo dochodzą jeszcze urodziny, które rozkładają się na listopad i styczeń.
      • heca7 Re: Rozpoczęłyście już zakupy gwiazdkowe? 21.10.10, 15:16
        Kupować zacznę w połowie listopada. Po prostu teraz nie ma atmosfery świątwink
        Mniej więcej już wiem co kupię. I co ewentualnie podpowiedzieć dziadkom. Część na pewno na ALL ale i w sklepie bo na All też tak jakoś nie świątecznie się te zakupy robismile
        Pewnie coś z Tomka, coś z lego. Może matchbox.
    • kamelia04.08.2007 Re: Rozpoczęłyście już zakupy gwiazdkowe? 21.10.10, 15:16
      od mniej wiecej 2 tygodni juz sa u mnie katalogi swiateczne z zabawkami.

Dzisiaj mojej młodej kupiłam lego duplo wielka farmę 5649* i jestem z siebie zadowolona, bo zapłaciłam za nią 41 euro (najlepsza cena jaką znalazłam). Jeszcze sie jej cos dokupi, bo biedaczka ma urodziny w świeta, wiec nie moze byc poszkodowana.

*w PL na allegro wielka farma duplo ma numer 4665 i jest troche inna (wieksza o 4 elementy) i sporo droższa
      • jaroosi Re: Rozpoczęłyście już zakupy gwiazdkowe? 21.10.10, 16:13
        Mata na allegro:
        allegro.pl/mata-wodna-cars-auta-disney-duza-nowa-hit-i1268352788.html
        identyczna na Amazon
        www.amazon.co.uk/Tomy-Aquadraw-Cars-Wall-Poster/dp/B001JJCKUO/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1287670365&sr=1-1
        Oczywiście nowe smile
        • kamelia04.08.2007 Re: Rozpoczęłyście już zakupy gwiazdkowe? 21.10.10, 16:54
          dzieki wielkie,

nawet nie wiedziałam, ze cos takiego istnieje, fajna rzecz z tym mazaniem. Zainteresowałabym sie nia bardziej, ale moja młoda ma juz znikopis tomy, niby to co innego, ale idea taka sama.
          Drozyzna jest w PL starszna na markowe produkty i znajduje na nia coraz wiecej dowodów, a ten jest kolejny.
          Wcale ci sie nie dziwie, że kupujesz na amazonie.

A jeszcze wczoraj jedna pani na forum wmawiała mi, ze to mi sie tylko tak wydaje, bo w PL sie mniej zarabia przez co postrzeganie jest inne, a jak wół rzecz u mnie kosztowała mniej.
          • pia_ Re: Rozpoczęłyście już zakupy gwiazdkowe? 21.10.10, 18:12
            > A jeszcze wczoraj jedna pani na forum wmawiała mi, ze to mi sie tylko tak wydaj
            > e, bo w PL sie mniej zarabia przez co postrzeganie jest inne, a jak wół rzecz u
            > mnie kosztowała mniej.

"Ta jedna pani" kupowała już w 2005 r matę wodną - powszechnie dostępną w sklepach internetowych i na allegro po 43 zł (w marketach była wtedy po ok 119 zł). Jeszcze przez kilka następnych lat widziałam ją w sprzedaży w podobnych cenach. Od kiedy maty zaczęły być ozdabiane wizerunkami Carsów itd ceny wzrosły. Od 7 lat (od urodzin córki) jestem na tym forum praktycznie codziennie (to już uzależnienie) i wiem, że jeśli chce się w Polsce kupić markowe zabawki w dobrej cenie, to jest to jak najbardziej możliwe, choć przyznaję, że trzeba się nad tym nieźle napracować.
            • jaroosi Re: Rozpoczęłyście już zakupy gwiazdkowe? 21.10.10, 18:32
              Owszem możliwe, ale.... W zeszłym roku kupowałam zabawki w promocjach w Carrefoure gdzie za każde 100 zł zwracali 30 zł. Cieszyłam się jak głupia chociaż później drażniło mnie, że i tak muszę realizować je w sklepie. Dzisiaj dzięki lojalności i doświadczeniu Forumek mogę kupić zabawki o 70 i 100 zł taniej, bez łaski, bez talonów.... szkoda, że zagranicą Polski. Na szczęście jednak Amazon ma darmowe wysyłki do Polski smile W pewnych sprawach my nadal jesteśmy 100 lat za innymi krajami sad
              • kalina886 Re: Rozpoczęłyście już zakupy gwiazdkowe? 21.10.10, 23:11
                A ja te bony zamieniam z rodzicami na gotówkę.
                Bo oni robią i tak i tak zakupy w 90% w carrefourze bo mają najbliżej.
        • patir23 Re: jak kupowac na tym amazonie? 21.10.10, 17:21
          zawsze kupuje na allegro ale skoro tamtak taniej i ile sie czeka na taka przesylke?
      • kamelia04.08.2007 Re: Rozpoczęłyście już zakupy gwiazdkowe? 21.10.10, 17:34
        tak w związku z ta lego duplo wielka farmą, to stara wielka farma ma numer 4665 i wyglada na to, ze sie juz skończyła, bo w Brytfanii była dostepna do grudnia ubiegłego roku, cena jej była niemała, ok. 52 Ł. WE Francji prawie niedostępna, tylko u jednego sprzedawcy za 80 Euro + przesyłka (cena taka, bo nigdzie indzej kupic sie nie da), była jeszcze dostepna w innym sklepie za 68 euro + przresyłka
        www.brickset.com/detail/?Set=4665-1
        Nowa wielka farma duplo ma numer 5649, jest o 4 elementy ubozsza od starej, a cena to ok. 46-50 euro, choc, tak jak wczesniej pisałam kupiłam dzisiaj w zwykłym sklepei za 41 euro.

jedna i druga farma sa dostepne na allegro, bo z ciekawosci ogladałam oferty.
    • tosieuda jeszcze nie n/t 21.10.10, 16:17

• 18buzka Re: Rozpoczęłyście już zakupy gwiazdkowe? 21.10.10, 16:51
      zdecydiwanie juz kupuję , bo mam w grudniu u dziecka: urodziny, imieniny, mikołajki i boze marodzeniesmile
      kupiłam juz klocki clics (bo byla promocja na zestaw który mnie interesowałam -30%)
      kupiłam na allegro fliperra elektronicznego, bo wczesniej nigdzie nie mogłam dostać
      na pewno kupie kilka rzeczy na amazonie, tylko obserwuję ceny
      pozdrawiam
      18buzka
      • mmala6 18buzka 21.10.10, 17:52
        możesz zdradzić gdzie kupiłaś Clics?
        • 18buzka Re: 18buzka 21.10.10, 22:18
          clicsy kupiłam na www.mdziecko.pl, musisz obserowac bo maja czesto zmieniające sie promocje. ja załapałam sie - 30 % na 600 elementów- cena byla badzo atrakcyjna.
          pzdr
          18buzka
    • nellyssima Re: Rozpoczęłyście już zakupy gwiazdkowe? 21.10.10, 17:06
      Jeszcze nie, a to dlatego, że niestety ze starszymi dziećmi jest ten problem, że podatne są na reklamy i oczywiście chcą najbardziej na świecie akurat to, co jest reklamowane. A więc czekam na listopad i wysyp reklam swiątecznych sad Z młodszymi nie było takiego problemu, więc kupowałam dużo wcześniej.
      • jaroosi Re: Rozpoczęłyście już zakupy gwiazdkowe? 21.10.10, 17:51
        Ja dzięki uprzejmości jednej z forumek zamówiłam dopiero dzisiaj. Ale był już wątek o paczkach z Amazon i pisano tak:
        "zamówiłam w czwartek, w piatek wysłali, wtorek jest u mnie, super " czyli wychodzi, że wszystko trwało 5 dni od zamówienia.

Mata wodna fajna, bo chłopcy mają znikopisy, ale na macie można odbijać rączki, nóżki zamoczone w wodzie.... malować nie tylko pisakiem ale łapkami smile

Co do lego duplo to na Amazonie znalazłam nową
        www.amazon.co.uk/LEGO-DUPLO-LEGOVille-5649-Farm/dp/B002KCNUI0/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1287675738&sr=8-1
        w cenie 34,95 funta, czyli jakieś 159 zł
        • aregiec Re: Rozpoczęłyście już zakupy gwiazdkowe? 21.10.10, 19:40
          no własnie o farmie duplo na amazonie juz ostatnio napisałam tutaj na forum, bodajze w watku Amazon-lego, intensywnie sie przygladam cenom lego bo poluje na okazje by taniej kupic dom rodzinny duplo wink
          • jaroosi Re: aregiec - doradź w sprawie duplo farmy 21.10.10, 20:12
            Zastanawiam się nad farma duplo dla małego. Co prawda zakupy wcześniejsze bo do schowania, prezent na sierpniowe 2 urodziny. Zastanawiam się czy korzystać z obecnej ceny czy jeszcze mogą być większe zniżki? Teraz wychodzi o 100 - 120 zł taniej jak na allegro.
            https://www.suwaczki.com/tickers/er3mj44j8cuhl6qf.png
            https://www.suwaczki.com/tickers/wff2sg18ybbc4nqa.png
            • aregiec Re: aregiec - doradź w sprawie duplo farmy 21.10.10, 22:39
              Nie wiem czy były niższe od tej, dopiero od niedawna jestem w temacie duplo, hehe po tym jak widzę jak córka lubi sie bawić klockami wink

>Teraz wychodzi o 100 - 120 zł taniej jak na allegro.

e chyba az tyle nie, tutaj za niecałe 200+przesyłka
              allegro.pl/lego-duplo-5649-duza-farma-lodz-i1278115906.html
              • jaroosi Re: aregiec - doradź w sprawie duplo farmy 21.10.10, 22:49
                No sorrrki, nie zauważyłam tej aukcji, ale to i tak lekko 60 zł oszczędności. Nie wiem co robić, ale chyba się wstrzymam. Zobaczę na początku grudnia i po nowym roku co będzie się działo. To sporo czasu, więc może trafi się jeszcze inna promocja.
          • kamelia04.08.2007 Re: Rozpoczęłyście już zakupy gwiazdkowe? 21.10.10, 21:12
            aregiec napisała:

> no własnie o farmie duplo na amazonie juz ostatnio napisałam tutaj na forum, bo
            > dajze w watku Amazon-lego, intensywnie sie przygladam cenom lego bo poluje na o
            > kazje by taniej kupic dom rodzinny duplo wink

czy chodzi ci o dom lego duplo 5639? bo ja dzisiaj najtanszy znalazłam za 55 Euro - cena wraz z dostawą gratis do FR, Beligii, Monako, Luksemburga i szwajcarii
            www.amazon.fr/dp/B001U3ZMJ0?m=A1X6FK5RDHNB96&tag=idealocom-21
            a jesli chodzi o farmę duplo (5649), to najtaniej było w joueclub (siec sklepów), bo 40,99 Euro, czyli prawie tyle samo co na brytyjskim amazonie.
            • aregiec Re: Rozpoczęłyście już zakupy gwiazdkowe? 21.10.10, 22:31
              tak dokładnie ten, ale francuski amazon mnie nie urządza a poza tym cena porównywalna z allegro.
              • kamelia04.08.2007 Re: Rozpoczęłyście już zakupy gwiazdkowe? 22.10.10, 11:20
                aregiec napisała:

> francuski amazon mnie nie urządza a poza tym cena porówn
                > ywalna z allegro.

akurat w przypadku tego lego 5639, to cena w PL nie odstaje za bardzo na niekorzysć.
                Podobnie jak i ty porównuje cene wraz z kosztami dostawy.

Na allegro znalazłam najtaniej za 214 zł (i odbiór osobisty z W-wy) oraz za 212 zł wraz z przesyłka już.
                Mnie interesuje W-wa, jak miejsce odbioru, oczywiście nie każda, bo jak to jest drugi koniec, to przy mniejszej rzeczy starce wiecej czasu i pieniedzy na benzyne, wiec tez musze liczyc wraz z przesyłka.

WE FR najtaniej jest za 55 euro (cena wraz z dostawą gratis):
                www.amazon.fr/gp/offer-listing/B001U3ZMJ0/ref=sr_1_1_olp?s=toys&ie=UTF8&qid=1287738110&sr=1-1&condition=new
                W Brytfanii najtaniej 50-51 Ł (cena z dostawą):
                www.amazon.co.uk/gp/offer-listing/B001U3ZMJ0/ref=sr_1_2_olp?s=kids&ie=UTF8&qid=1287736656&sr=1-2&condition=new
                Problem chyba jest taki, że do PL nie dostarczaja. W ogóle z tej ich rozpiski nie jestem w stanie sie dowiedziec ile w koncu bym zapłaciła (za dostawe do FR).
    • 18_lipcowa1 Re: Rozpoczęłyście już zakupy gwiazdkowe? 21.10.10, 22:14
      ja kupilam juz domek z kiddieland i czeka
    • kropkacom Re: Rozpoczęłyście już zakupy gwiazdkowe? 21.10.10, 22:58
      Nie, pewnie dopiero w grudniu zacznę. Dzisiaj kupiłam młodym grę LEGO Minotaurus. Przez chwile nawet chciałam ją schować ale to nie na moje nerwy big_grin A gra fajna. Polecam.
      • oladjka [...] 22.10.10, 06:58
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • clio_1 Re: Rozpoczęłyście już zakupy gwiazdkowe? 22.10.10, 09:50
      Kupiłam już prezent dla syna - remizę strażacka lego, na all za 215 zł, odebrał mi brat. Mężowi kupiłam kurtkę narciarską.
    • kina1 Re: Rozpoczęłyście już zakupy gwiazdkowe? 24.10.10, 18:12
      Ja dzięki info z tego forum zamówiłam na amazonie lego duplo farmę i lego duplo duże zoo, sporo zaoszczędzilam na tych zestawach. mam też już tor ze Stacyjkowa, lego duplo kawiarnia Loli, lego duplo supermarket i lalkę jakąs. Tak więc dla dzieci już prawie wszystko mam, teraz dorośli, a to znacznie trudniejsze zadanie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka