asiaiwona_1 28.10.10, 09:13 czy on mówi po polsku? Bo nie mogę się doszukać tej informacji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
18buzka Re: globus vtech 28.10.10, 10:02 on mówi po polsku. ja chce go kupic dla 5 latka, ale nie wiem czy nie bedzie dla niego zbyt infantylny pzdr 18buzka Odpowiedz Link Zgłoś
asiaiwona_1 Re: globus vtech 28.10.10, 10:05 ja dla dwóch 4-ro latków o nim pomyślałam. Powiem ci, że ja sama bym się chętnie nim pobawiła Odpowiedz Link Zgłoś
vtech.polska [...] 28.10.10, 10:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
18buzka Re: globus vtech 28.10.10, 11:17 dziekuje za odpowiedz. moj 5 latek jest maniakiem geografii, nic go tak nie interesuje jak mapy i globusy. skoro zna dobrze mapę polityczną swiata i polski (zna wszystkie kraje i potrafi wymienic wszystkie stolice), to czy również ta zabawka bedzie dla niego interesująca? a wogóle licze na to ze vtech wprowadzi w jezyku polskim wiecej zabawek dla dzieci 18buzka Odpowiedz Link Zgłoś
bluestarfish Re: globus vtech 28.10.10, 11:32 A może więcej szczegółów o tym globusie, jeśli już tu się dystrybutor wypowiedział? Ewentualnie może ktoś, kto go już ma, może się wypowie. Bo jakoś NIGDZIE go w sklepach jeszcze nie ma (Smyk, hipermarkety, etc.). Również myślę o nim dla ponad-5-latki, pasjonującej się podróżami (była już w kilku krajach) i się zastanawiam, jakiego rodzaju wiedzę i rozrywkę dostarcza ta zabawka i jak bardzo jest zaawansowana technicznie? I czy się szybko dziecku w tym wieku nie znudzi? Bo jednak mało nie kosztuje i nie byłoby fajnie, jeśli po tygodniu miałaby zacząć zbierać kurz... Samą firmę Vtech znam i wysoko cenię - mamy ich aparat fotograficzny Kidizoom Plus i jest super, córka go uwielbia. Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: JEST W AUCHAN 01.11.10, 15:00 Coś ok 200zł (19 lub 209zł, ale ręki nie dam). Na allegro są taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
vtech.polska [...] 23.11.10, 10:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
asiaiwona_1 vtech... 23.11.10, 10:43 Powiem szczerze, że takie nagabywanie z twojej strony nie wpływa korzystnie na moją decycję o zakupie tego produktu. Wiadomo, że ty napiszesz o zabawce w samych syperlatywach. Mnie, jako potencjalnego nabywcę dużo bardziej interesują opinie rodziców, którzy zakupili ten globus dla swoich dzieci. Więc jeśli nie chcesz stracić klientów to nie bądź taki namolny... Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: globus vtech 28.10.10, 12:00 A orientujecie się gdzie najtaniej można kupić te globusy w polskiej wersji językowej? Odpowiedz Link Zgłoś
tanika01 Re: globus vtech 28.10.10, 12:31 chyba na allegro. 3 tyg temu byly tanie w auchanie teraz sa po 201 zł Odpowiedz Link Zgłoś
tanika01 Re: globus vtech 28.10.10, 12:37 mówi po polsku. Mojemu synkowi (maniak globusów i zwierzątek) nie przypadł do gustu. Mało zwierząt, miejsc, itp. Synek ma 4 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
asiaiwona_1 Re: globus vtech 28.10.10, 12:50 szkoda, że nie można gdzieś online zobaczyć jak działa - w sensie posłuchać co mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
gosssssia Re: globus vtech 28.10.10, 13:16 widziałam te globusy wczoraj w sklepie "dziecko" w M1 w Markach, są super ! Odpowiedz Link Zgłoś
tanika01 Re: globus vtech 28.10.10, 13:16 a nie masz blisko marketu? wszystkie sa z bateriami i mozna sie nimi pobawić Odpowiedz Link Zgłoś
asiaiwona_1 Re: globus vtech 28.10.10, 13:32 tanika01 napisała: > a nie masz blisko marketu? no w sumie mam - nie wiem tylko czy będzie ten globus bo powiem szczerze, że jeszcze go na żywo nie widziałam. A zainteresował mnie jak go przy okazji szukania czegoś innego zobaczyłam w necie. Muszę się rozejrzeć w sklepach. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
tanika01 Re: globus vtech 28.10.10, 13:47 ja widziałam juz je w auchanie i carrefurze wiec moze najpierw tam spróbuj Odpowiedz Link Zgłoś
asiaiwona_1 Re: globus vtech 28.10.10, 13:58 no właśnie carfura mam pod nosem. w sobotę będę to sprawdzę Odpowiedz Link Zgłoś
tanika01 Re: globus vtech 28.10.10, 14:08 dodam ze jak je widziałam pierwszy raz to byłam zachwycona, najpierw w necie potem w auchanie (troche sie pobawiłam nim ;o) ) w weekend bylismy u kuzynki i jej córka ma ten globus. Myślałam że mój synek wpadnie w zachwyt (miałabym prezent gwiazdkowy z głowy); pobawił się nim raptem ok godziny (w ratach). Np. W Afryce nie było zwierząt, nie było łąki (chodzi o sawanne), lasu. Wszystkiego było mało poprostu. Do 2 latka super prezent ale nie do mojego czterolatka. Albo po prostu mój synek ma za duże wymagania Muzyka też nie przypadła mu do gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: globus vtech 28.10.10, 16:13 Do 2 latka super prezent ale nie > do mojego czterolatka. Może nie przesadzajmy. 2-latek twierdził, że to piłka Na 3 latka super lub dla 4-latka który nie studiuje map i encyklopedii. Odpowiedz Link Zgłoś
bluestarfish Re: globus vtech 28.10.10, 13:25 No właśnie się obawiam, ze taka zupełnie podstawowa ta prezentowana "wiedza" będzie. Bardzo prymitywna "grafika" globusa nie wróży dobrze, niestety... Chyba bardziej dla maluszków ta zabawka, jako pierwszy kontakt z geografią/podróżami tudzież mapami/globusami. Dziecka bardziej zainteresowanego w/w tematyką chyba nie zajmie na dłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
ika_pop Re: globus vtech 31.10.10, 23:35 a czy ktoś wie ile kosztuje w carrefourze lub czy jest w jakichś gazetkach marketowych? Odpowiedz Link Zgłoś
asiaiwona_1 Re: globus vtech 01.11.10, 08:54 w "moim" carfurze właśnie nie ma. ALe wczoraj widziałam, że juz ustawiają na półkach dużo zabawek, czyli okres świąteczny zaraz się rozpocznie. Liczę, że będzie też ten globus, bo bardzo mnie zaintrygował. Odpowiedz Link Zgłoś
vtech.polska [...] 23.11.10, 10:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
camilcia Re: globus vtech 01.11.10, 09:13 widziałam wczoraj ten globus w tesco i trochę się nim pobawiłam całkiem ładny, samolot z lupą sterowany dźwignią, jakość dobra ale dla mojego pięciolatka jest zdecydowanie za mało geografii, takie podstawowe w 5 minut wszsytkiego się można dowiedzieć dzieciaki moje od dawna już bawią się z mężem w wyprawy po świecie - czytają wtedy atlas ilustrowany dla dzieci i używają zwykłego globusa, a łodką jest łóżko ja nie kupię, a też się zastanawiałam bo nie dosyć że globus to jeszcze samolot a mam 'lolotowego' maniaka Odpowiedz Link Zgłoś
77iwona Re: camilcia 01.11.10, 16:50 Powiedz jaki masz atlas dla swojego 5-latka. Czy ten atlas ma realne zdjęcia? Dziękuję za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
emma6666 Re: camilcia 02.11.10, 23:32 widziałam dziś w carrefourze w Piotrkowie Trybunalskim Odpowiedz Link Zgłoś
camilcia Re: camilcia 04.11.10, 11:32 atlas główny to 'ilustrowany altas dla dzieci' + globus ale mamy bardzo dużo różnych książek i one wspomagają mam swoje jeszcze taka seria zielona 'tajemnice zwierząt' i czerwona 'jak żyli ludzie' wydawnictwo dolnośląskie chyba z 1986r moje dzieci je uwielbiają Odpowiedz Link Zgłoś
aniam123 Re: globus vtech 04.11.10, 10:36 tutaj chyba najtaniej www.kdc.pl/globus-malego-pilota_p10905420.html Odpowiedz Link Zgłoś
biala_ladecka Re: globus vtech 04.11.10, 10:55 Heh, w moim osiedlowym sklepiku kosztuje 130zł. Porządnie wykonany, sama się chętnie pobawiłam Fajna zabawka ale moim zdaniem dla 2,5 - 3 -latka. W miarę rozgarnięty 4-latek, interesujący się geografią wie, że Sahara to największa pustynia świata i takie rewelacje nie robią na nim wrażenia. Odpowiedz Link Zgłoś
dammma Re: globus vtech 04.11.10, 15:26 moje dzieci też go wczoraj dopadły w dziecku a potem w realu. Chyba bardziej joystik im się podobał niż same informacje. Mnie osobiście bardziej podobała się allegro.pl/show_item.php?item=1284281827 Też szukam jakiejś gry, aby dziecko nauczyło się państw i stolic. Jeśli możecie coś polecić... Odpowiedz Link Zgłoś
asiaiwona_1 Re: globus vtech 04.11.10, 16:13 też widziałam w necie tą tablicę. Fajna sprawa jako zabijacz czasu na podróż autem - tak mi się wydaje. Tylko nie wiem dla jakiego wieku dziecka jst ta tablica. Odpowiedz Link Zgłoś
ika_pop Re: globus vtech 08.11.10, 20:42 w tesco ma być po 149zł czy ktoś się może orientuje ile kosztuje w carrefour lub w real? Odpowiedz Link Zgłoś
osmiorka Re: globus vtech - po angielsku 09.12.10, 21:32 Czy ktoś ma ten globus w angielskiej wersji? Dzieci chętnie się nim bawią? Szybko zaczynają "rozumieć" lektora? Odpowiedz Link Zgłoś