Dodaj do ulubionych

globus vtech

28.10.10, 09:13
czy on mówi po polsku? Bo nie mogę się doszukać tej informacji.
https://vtech.trefl.com/produkty-vtech/pre-school/globus-malego-pilota/i.jpg
Obserwuj wątek
    • 18buzka Re: globus vtech 28.10.10, 10:02
      on mówi po polsku. ja chce go kupic dla 5 latka, ale nie wiem czy nie bedzie dla niego zbyt infantylny
      pzdr
      18buzka
      • asiaiwona_1 Re: globus vtech 28.10.10, 10:05
        ja dla dwóch 4-ro latków o nim pomyślałam. Powiem ci, że ja sama bym się chętnie nim pobawiła big_grin
      • vtech.polska [...] 28.10.10, 10:19
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • 18buzka Re: globus vtech 28.10.10, 11:17
          dziekuje za odpowiedz. moj 5 latek jest maniakiem geografii, nic go tak nie interesuje jak mapy i globusy. skoro zna dobrze mapę polityczną swiata i polski (zna wszystkie kraje i potrafi wymienic wszystkie stolice), to czy również ta zabawka bedzie dla niego interesująca?
          a wogóle licze na to ze vtech wprowadzi w jezyku polskim wiecej zabawek dla dzieci
          18buzka
        • bluestarfish Re: globus vtech 28.10.10, 11:32
          A może więcej szczegółów o tym globusie, jeśli już tu się dystrybutor wypowiedział? Ewentualnie może ktoś, kto go już ma, może się wypowie. Bo jakoś NIGDZIE go w sklepach jeszcze nie ma (Smyk, hipermarkety, etc.). Również myślę o nim dla ponad-5-latki, pasjonującej się podróżami (była już w kilku krajach) i się zastanawiam, jakiego rodzaju wiedzę i rozrywkę dostarcza ta zabawka i jak bardzo jest zaawansowana technicznie? I czy się szybko dziecku w tym wieku nie znudzi? Bo jednak mało nie kosztuje i nie byłoby fajnie, jeśli po tygodniu miałaby zacząć zbierać kurz... Samą firmę Vtech znam i wysoko cenię - mamy ich aparat fotograficzny Kidizoom Plus i jest super, córka go uwielbia.
          • leneczkaz JEST W AUCHAN 28.10.10, 16:11

• asiaiwona_1 Re: JEST W AUCHAN 28.10.10, 16:13
              a pamiętasz a ile?
              • leneczkaz Re: JEST W AUCHAN 01.11.10, 15:00
                Coś ok 200zł (19 lub 209zł, ale ręki nie dam). Na allegro są taniej.
          • vtech.polska [...] 23.11.10, 10:38
            • asiaiwona_1 vtech... 23.11.10, 10:43
              Powiem szczerze, że takie nagabywanie z twojej strony nie wpływa korzystnie na moją decycję o zakupie tego produktu. Wiadomo, że ty napiszesz o zabawce w samych syperlatywach. Mnie, jako potencjalnego nabywcę dużo bardziej interesują opinie rodziców, którzy zakupili ten globus dla swoich dzieci. Więc jeśli nie chcesz stracić klientów to nie bądź taki namolny...
    • koza_w_rajtuzach Re: globus vtech 28.10.10, 12:00
      A orientujecie się gdzie najtaniej można kupić te globusy w polskiej wersji językowej?
      • tanika01 Re: globus vtech 28.10.10, 12:31
        chyba na allegro.
        3 tyg temu byly tanie w auchanie teraz sa po 201 zł
    • tanika01 Re: globus vtech 28.10.10, 12:37
      mówi po polsku.
      Mojemu synkowi (maniak globusów i zwierzątek) nie przypadł do gustu. Mało zwierząt, miejsc, itp.
      Synek ma 4 lata.
      • asiaiwona_1 Re: globus vtech 28.10.10, 12:50
        szkoda, że nie można gdzieś online zobaczyć jak działa - w sensie posłuchać co mówi.
        • gosssssia Re: globus vtech 28.10.10, 13:16
          widziałam te globusy wczoraj w sklepie "dziecko" w M1 w Markach, są super !
        • tanika01 Re: globus vtech 28.10.10, 13:16
          a nie masz blisko marketu?
          wszystkie sa z bateriami i mozna sie nimi pobawić
          • asiaiwona_1 Re: globus vtech 28.10.10, 13:32
            tanika01 napisała:

> a nie masz blisko marketu?

no w sumie mam - nie wiem tylko czy będzie ten globus bo powiem szczerze, że jeszcze go na żywo nie widziałam. A zainteresował mnie jak go przy okazji szukania czegoś innego zobaczyłam w necie. Muszę się rozejrzeć w sklepach. Dzięki.
            • tanika01 Re: globus vtech 28.10.10, 13:47
              ja widziałam juz je w auchanie i carrefurze wiec moze najpierw tam spróbuj
              • asiaiwona_1 Re: globus vtech 28.10.10, 13:58
                no właśnie carfura mam pod nosem. w sobotę będę to sprawdzę smile
                • tanika01 Re: globus vtech 28.10.10, 14:08
                  dodam ze jak je widziałam pierwszy raz to byłam zachwycona, najpierw w necie potem w auchanie (troche sie pobawiłam nim ;o) )
                  w weekend bylismy u kuzynki i jej córka ma ten globus. Myślałam że mój synek wpadnie w zachwyt (miałabym prezent gwiazdkowy z głowy); pobawił się nim raptem ok godziny (w ratach). Np. W Afryce nie było zwierząt, nie było łąki (chodzi o sawanne), lasu. Wszystkiego było mało poprostu. Do 2 latka super prezent ale nie do mojego czterolatka. Albo po prostu mój synek ma za duże wymagania
                  Muzyka też nie przypadła mu do gustu.
                  • leneczkaz Re: globus vtech 28.10.10, 16:13
                    Do 2 latka super prezent ale nie
                    > do mojego czterolatka.

Może nie przesadzajmy. 2-latek twierdził, że to piłka smile
                    Na 3 latka super lub dla 4-latka który nie studiuje map i encyklopedii.
      • bluestarfish Re: globus vtech 28.10.10, 13:25
        No właśnie się obawiam, ze taka zupełnie podstawowa ta prezentowana "wiedza" będzie. Bardzo prymitywna "grafika" globusa nie wróży dobrze, niestety... sad Chyba bardziej dla maluszków ta zabawka, jako pierwszy kontakt z geografią/podróżami tudzież mapami/globusami. Dziecka bardziej zainteresowanego w/w tematyką chyba nie zajmie na dłużej.
        • ika_pop Re: globus vtech 31.10.10, 23:35
          a czy ktoś wie ile kosztuje w carrefourze lub czy jest w jakichś gazetkach marketowych?
          • asiaiwona_1 Re: globus vtech 01.11.10, 08:54
            w "moim" carfurze właśnie nie ma. ALe wczoraj widziałam, że juz ustawiają na półkach dużo zabawek, czyli okres świąteczny zaraz się rozpocznie. Liczę, że będzie też ten globus, bo bardzo mnie zaintrygował.
        • vtech.polska [...] 23.11.10, 10:56
    • camilcia Re: globus vtech 01.11.10, 09:13
      widziałam wczoraj ten globus w tesco i trochę się nim pobawiłam wink
      całkiem ładny, samolot z lupą sterowany dźwignią, jakość dobra
      ale
      dla mojego pięciolatka jest zdecydowanie za mało geografii, takie podstawowe w 5 minut wszsytkiego się można dowiedzieć wink
      dzieciaki moje od dawna już bawią się z mężem w wyprawy po świecie - czytają wtedy atlas ilustrowany dla dzieci i używają zwykłego globusa, a łodką jest łóżko wink
      ja nie kupię, a też się zastanawiałam bo nie dosyć że globus to jeszcze samolot a mam 'lolotowego' maniaka
      • ika_pop Re: globus vtech 01.11.10, 09:16
        pamiętasz może ile kosztował w tesco?
      • 77iwona Re: camilcia 01.11.10, 16:50
        Powiedz jaki masz atlas dla swojego 5-latka. Czy ten atlas ma realne zdjęcia? Dziękuję za odpowiedź
        • emma6666 Re: camilcia 02.11.10, 23:32
          widziałam dziś w carrefourze w Piotrkowie Trybunalskim
        • camilcia Re: camilcia 04.11.10, 11:32
          atlas główny to 'ilustrowany altas dla dzieci' + globus
          ale mamy bardzo dużo różnych książek i one wspomagają wink
          mam swoje jeszcze taka seria zielona 'tajemnice zwierząt' i czerwona 'jak żyli ludzie' wydawnictwo dolnośląskie chyba z 1986r wink
          moje dzieci je uwielbiają
    • aniam123 Re: globus vtech 04.11.10, 10:36
      tutaj chyba najtaniej

www.kdc.pl/globus-malego-pilota_p10905420.html
    • biala_ladecka Re: globus vtech 04.11.10, 10:55
      Heh, w moim osiedlowym sklepiku kosztuje 130zł.
      Porządnie wykonany, sama się chętnie pobawiłam smile
      Fajna zabawka ale moim zdaniem dla 2,5 - 3 -latka. W miarę rozgarnięty 4-latek, interesujący się geografią wie, że Sahara to największa pustynia świata i takie rewelacje nie robią na nim wrażenia.
      • dammma Re: globus vtech 04.11.10, 15:26
        moje dzieci też go wczoraj dopadły w dziecku a potem w realu. Chyba bardziej joystik im się podobał niż same informacje. Mnie osobiście bardziej podobała się allegro.pl/show_item.php?item=1284281827
        Też szukam jakiejś gry, aby dziecko nauczyło się państw i stolic. Jeśli możecie coś polecić...
        • asiaiwona_1 Re: globus vtech 04.11.10, 16:13
          też widziałam w necie tą tablicę. Fajna sprawa jako zabijacz czasu na podróż autem - tak mi się wydaje. Tylko nie wiem dla jakiego wieku dziecka jst ta tablica.
          • ika_pop Re: globus vtech 08.11.10, 20:42
            w tesco ma być po 149zł czy ktoś się może orientuje ile kosztuje w carrefour lub w real?
    • osmiorka Re: globus vtech - po angielsku 09.12.10, 21:32
      Czy ktoś ma ten globus w angielskiej wersji? Dzieci chętnie się nim bawią? Szybko zaczynają "rozumieć" lektora?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka