Dodaj do ulubionych

ugg na allegro - podróbki?

28.10.10, 14:37
Lada dzień będę zamawiała buty ugg. O takie:
www2.schuh.co.uk/womens-black-ugg-kensington/1579127020
Ale znalazłam identyczne na allegro - oczywiście taniej.
allegro.pl/ugg-kensington-czarne-5678-i1279208275.html
Czy wam też się wydaje, że buty jednak trochę różnią się od tych ze strony schuh?
Obserwuj wątek
    • kanna Re: ugg na allegro - podróbki? 28.10.10, 14:39
      Sprzedający ma 0 (zero) komentarzy.
    • monikaa13 Re: ugg na allegro - podróbki? 28.10.10, 14:43
      Dla mnie wyglądają tak samo. Jednak nie kupiłabym niczego od osoby z zerem komentarzy. I już.
      • asiaiwona_1 Re: ugg na allegro - podróbki? 28.10.10, 14:46
        ja też bym nie kupiła. Dodatkowo coś mętnie w aukcji tłumaczy, że sprzedaje też inaczej, ale nie może powiedzieć jak, żeby pisać maila. Dziwne to. ja się już zdecydowała na kupno z tamtej drugiej strony, ale muszę przyznać, że te foty z allegro zupełnie zmieniają moje wyobrażenie o tych butach.
        • sylki Re: ugg na allegro - podróbki? 28.10.10, 15:02
          hmmm ale to zdanie, a raczej jego część
          "...sprzedaję również na innym serwisie ale ze względów regulaminowych nie mogę podać nazwy..." świadczy o tym, że sprzedaje w innym serwisie, czyli np ebay nie wiem może amazon
          nie może podać nazwy bo łamało by to regulamin allegro.

P.S
          Buty okropne, jak na zdjęciach katalogowych wyglądają super, tak na zdjęciach z all paskudnie uncertain
          Nie dałabym za nie tyle kasy, Ugg ma wiele modeli zdecydowanie fajniejszych wink
          ale to taka moją OT opinia smile
          • asiaiwona_1 Re: ugg na allegro - podróbki? 28.10.10, 15:05
            no właśnie o to mi chodzi - j rozumiem, że zdjęcia katalogowe mogą być trochę podrasowane, ale to co jest pokazana na zdjęciu z allegro to straszne paskudztwo.
            A chciałam te buty bo są nieprzemakalne - tak wyczytałam na jakimś forum i tam też polecono skąd je kupić.
            • sylki Re: ugg na allegro - podróbki? 28.10.10, 15:08
              Niech sobie będą supermega nieprzemakalne, ale czy Tobie się będą podobać? To nie jest 100 zł, a zdecydowanie więcej uncertain
              Czy tylko ten model jest taki super?
              • asiaiwona_1 Re: ugg na allegro - podróbki? 28.10.10, 15:14
                ze zdjęć katalogowych podobają mi się baaaardzo. Ze zdjęć na allegro - za darmo bym nie wzieła. I teraz mam dylemat sad
                • sylki Re: ugg na allegro - podróbki? 28.10.10, 15:29
                  Tzk napisała, że wyglądają na noszone, w sumie gdyby nie ta czyściutka podeszwa też bym to obstawiała.
                  Specjalnie dla Ciebie Asiaiwona poszukałam real fotki tych butów wink

cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?VISuperSize&item=250682711732
                  https://sheepskinshoes.com/Library//images/Womens%20UGG%20Kensington%20Black%20Boot%20p2.jpg

https://shoesurfing.com/Library//images/UGG%20Boot%20Womens%20Kensington%20Leather%205678%20Olive%20p2.JPG

https://images.asos.com/inv/v/29/195/778794/image3xl.jpg
                  • asiaiwona_1 Re: ugg na allegro - podróbki? 28.10.10, 15:32
                    bardzo ci dziękuję smile Znowu mi się podobają smile Teraz mam tylko zagwostkę z rozmiarem, bo zwykle noszę 39 lub 40. A słyszałam i czytałam, że w tych butach przy noszeniu ta wełna się zbija i buty robią się luźniejsze. Wezmę chyba 39,5.
                    • sylki Re: ugg na allegro - podróbki? 28.10.10, 15:39
                      Z tym Ci nie pomogę, ale słyszałam, że je trzeba dobierać albo idealnie do długości stopy, albo rozmiar mniejsze, kurcze nie pamiętam dokładnie uncertain
                    • tzka Re: ugg na allegro - podróbki? 29.10.10, 09:55
                      Kupowalam Emu i tez mialam zagwozdke, jaki rozmiar wybrac. Przeczytalam wiele komentarzy na Amazonie, takz eo tym, jak dobierac rozmiar. I niestety, opionie ta ten temat bylky wykluczajace sie. Jedne uzytkowniczki polecaly rozmiar mniejsze, inne rozmiar wieksze, inne taki sam. I to jeszcze zalezy od danego modelu. Nieco juz bylam zakrecona... W koncu wzielam swoj rozmiar i sa bardzo OK.
                      A te "Twoje" Uggi bardzo ladne. smile
            • szafajulki Re: ugg na allegro - podróbki? 29.10.10, 08:11

> A chciałam te buty bo są nieprzemakalne - tak wyczytałam na jakimś forum i tam
              > też polecono skąd je kupić.

i tu cie musze zmartwic ja mam UGG kupione w sklepie firmowym w USA sama osobiscie je kupowalam i niestety ale przemakaja jesli masz duza pluche i blotko smile
              • leneczkaz Re: ugg na allegro - podróbki? 29.10.10, 08:32
                Bo z nimi coś trzeba na początku zrobić, tylko nie pamiętam co tongue_out
                Zaimpregnować?
              • asiaiwona_1 Re: ugg na allegro - podróbki? 29.10.10, 08:34
                szafajulki napisała:

>
                > > niestety ale przemakaja jesli masz duza pluche i blotko smile

a chodząc po normalnym śniegu też przemakają? Impregnowałaś swoje buty?
                • szafajulki Re: ugg na allegro - podróbki? 29.10.10, 10:08
                  tak impregnowalam

sol tez widoczna jest na takich butach

ogolnie i tak nie zamienilabym ich na zadne inne bo sa super mozna chodzic bez skarpetek w najwieksza zime smile

jak chodzisz po normalnym sniegu to nie ale jak sie robi chlapa i prysnie na twojego bucika bo wejdziesz w kaluze czy cos takeigo to na bank przemokna
                  • asiaiwona_1 Re: ugg na allegro - podróbki? 29.10.10, 10:25
                    córka ma takie zwykłe emu - sól faktycznie widać, ale da się zetrzeć. Buty impregnowałam i jak rok temu po śniegu w nich chodziła to jej nie przemokły...
          • tzka Re: ugg na allegro - podróbki? 28.10.10, 15:07
            sylki napisała:

> Buty okropne, jak na zdjęciach katalogowych wyglądają super, tak na zdjęciach z
            > all paskudnie uncertain

Jak dla mnie, to wygladaja jak noszone - zalamania jakies widac. I cena straszna!
            • joanna266 Re: ugg na allegro - podróbki? 29.10.10, 10:30
              przenigdy bym nie dała za takie buty tyle kasy.jak dla mnie cena szok,buty szoksmile
              • szafajulki Re: ugg na allegro - podróbki? 29.10.10, 11:17
                kupilabys kupila gdybys widziala je na zywo i wlozyla je na nogi smile

ja tez tak mowilam ale pozniej sie zakochalam w tych butach mam juz je rok smile
      • aleksandra1977 Re: ugg na allegro - podróbki? 30.10.10, 12:14
        monikaa13 napisała:
        Dla mnie wyglądają tak samo. Jednak nie kupiłabym niczego od osoby z zerem komentarzy. I już.
        a co, Ty zaczynajac sprzedaz czy zakupy od razu mialas kilkadziesiat komentarzy?
        • clonek13 Re: ugg na allegro - podróbki? 30.10.10, 12:30
          sprzedawca 0 komentow to jest ryzyko i kupujacy sie sam o nie prosi, zanim sie cos wystawi na sprzedaz powinno sie cos kupic , zdobyc 1-2 komentow, i stac sie wiarygodniejszym dla klientow,wtedy wystawiac
          • aleksandra1977 Re: ugg na allegro - podróbki? 30.10.10, 13:05
            Clonek, a wiec to jest powod, z powodu ktorego nowicjusze maja czesto problem ze sprzedaniem swoich przedmiotow. Nigdy mi nie przyszlo do glowy, zeby w ten sposob patrzec na Sprzedajacego i uzalezniac moj zakup od ilosci komentarzy na jego koncie.
            Sprzedaje i kupuje na Allegro zarowno prywatnie jak i jako przedsiebiorca i jesli chce zawrzec transakcje, to to robie, a jej jakosc zawsze przeciez mozna odpowiednio ocenic po fakcie.
    • minkapinka Re: ugg na allegro - podróbki? 30.10.10, 11:14
      te same buty na amerykańskim Amazonie kosztują 199$ czyli 580zł smile
      www.amazon.com/UGG-5678-Womens-Kensington-5678-Black-7/dp/B0026FBJFM/ref=sr_1_26?ie=UTF8&qid=1288429895&sr=8-26
      • beata_17 Re: ugg na allegro - podróbki? 30.10.10, 12:10
        a wysylaja do Polski bez doliczenia cla i jakis dodatkowych oplat?
        • agnes_nyc Re: ugg na allegro - podróbki? 30.10.10, 13:35
          mozesz kupic poprzez posrednika jesli jestes zainteresowana napisz na priv - wyjasnie
          • asiaiwona_1 Re: ugg na allegro - podróbki? 30.10.10, 14:46
            no i już po bułach smile
            Po pierwsze - widziałam, że za dolary te buty są tańsze, ale jak doliczyłam ew. cło i podatek to wyszłoby prawie tak samo jak w funtach.
            Po drugie - kupiłam dziś inne ugg w złotych tarasach (w-wa). Wyszło w końcu drożej niż nawet te za funty, ale skoro mąż nalegał, to nie mogłam mu odmówić big_grin
            Po trzecie - kupiłam rozmiar 39, mimo, że wg strony ugg powinnam wziąć 39,5 ew.40. Koniec końców dobrze, że kupiłam stacjonarnie, bo nie musiałabym potem bawić się w wymianę z powodu źle wybranego rozmiaru.
    • beata_17 Re: ugg na allegro - podróbki? 30.10.10, 20:09
      www.uggaustralia.sklep.pl/index.php
      myslicie, ze to orginaly zy ta cene?
      • agnes_nyc Re: ugg na allegro - podróbki? 30.10.10, 20:45
        sprawdz na stronie ugg czy ten sklep jest na liscie i bedziesz miala sprawe jasna jak nie ma to znaczy ze ugg nie dalo mu licencji na sprzedaz
        • asiaiwona_1 Re: ugg na allegro - podróbki? 30.10.10, 21:26
          na forum wizaż czytałam, że to jedna wielka podróba ta zalinkowana przez ciebie strona.
          • paliwodaj Re: ugg na allegro - podróbki? 30.10.10, 22:20
            agnes ja bym sie tej listy ugg-owej tak nie trzymala jak tonacy brzytwy
            Jak to jest miedzy producentem a dystrybutorem - maja umowy, producent chroniac swoich dystrybutorow - kury znoszace zlote jajka - zamiescil liste w celu obopolnych kozysci.
            Natomiast sa drobni sprzedawcy , ktorzy tej umowy nie sa w stanie podpisac, bo sa ciency, ale posiadaja legalnie towar oryginalny
            Pytanie tylko jaki odsetek tych malych sprzedawcow ma towar oryginalny i czy akurat nam bedzie dane ten towar nabyc?

Dlatego UGG wymyslil sposob na nieuczciwych sprzedawcow, wlasnie te zmieniajace kolor metki w jednym z butow, czego oczywiscie nie jestesmy w stanie zobaczyc przed zakupem ze strony internetowej.
            Kupujac wiec na zagranicznej stronie internetowej polecam otworzyc wyszukiwarke google.com, wpisac " nazwa sklepu" forum" i zazwyczaj googluja sie opinie o sklepie, jezeli cos maja na sumieniu, prawie zawsze mozna to wyszukac
            • listopadowka2008bis Re: ugg na allegro - podróbki? 30.10.10, 22:51
              Wytlumacz to :
              Dlatego UGG wymyslil sposob na nieuczciwych sprzedawcow, wlasnie te zmieniajace kolor metki w jednym z butow, czego oczywiscie nie jestesmy w stanie zobaczyc przed zakupem ze strony internetowej.

Czy ja dobrze rozumie, buty maja metki w dwoch roznych kolorach?
              Ciekawi mnie ta kwestia.
              • asiaiwona_1 Re: ugg na allegro - podróbki? 31.10.10, 07:30
                nie - w lewym bucie na metce jest mieniący się hologram. Przynajmniej w moim jest - i jak tu już chyba gdzieś dziewczyny pisały podróby tego nie mają.
                • agnes_nyc Re: ugg na allegro - podróbki? 31.10.10, 07:57
                  az sprawdzilam w swoich i zadnego hologramu nie ma tylko zwykla metka przyszyta na wysokosci polwy buta. Buty mam na 100% oryginalne zakupione w sklepie firmowym UGG na mannhatanie w NY.

paliwodaj- twoja wypowiedz pozostawie bez komentarza
                  • asiaiwona_1 Re: ugg na allegro - podróbki? 31.10.10, 08:38
                    agnes - ale gdzieś ktoś pisał, że te hologramy to od niedawna - nie wiem dokładnie od kiedy są. A ty kiedy kupowałaś swoje buty?
                    • agnes_nyc Re: ugg na allegro - podróbki? 31.10.10, 09:32
                      listopad 2009
                      • beata_17 do agnes 31.10.10, 14:29
                        a mozesz powiedziec jaki masz model i jak wypada rozmiarowo? Czy standardowo czy moze wiekszy? -Cos takiego przeczytalam o modelu kensington, ze trzeba zamawiac rozmiar mniejszy i teraz troche boje sie zamowic tak w ciemno (waham sie miedzy Button a Kensington)
                        • agnes_nyc Re: do agnes 31.10.10, 18:18
                          mam takie jak w tym linku tylko czarne

co do rozmiaru to mam 37 i z reguly taki rozmiar nosze
                          • agnes_nyc link 31.10.10, 18:18
                            allegro.pl/ugg-australia-classic-tall-38-us-8-i1289307279.html
                            • asiaiwona_1 Re: link 01.11.10, 08:55
                              ja mam też takie czarne, tylko ten zamsz jest taki troszkę inny - jakby "błyszczący". I ja, nosząc zwykle buty w rozmiarze 39, a częściej 40 kupiłam sobie 39. W 40 za bardzo latała mi pięta.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka