pelczarka 02.11.10, 21:11 Myślę, szukam w starszych wątkach i nic jeszcze nie znalazłam... coś edukacyjnego, stymulującego... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama2chlopcow Re: mądry prezent dla dwulatka 02.11.10, 21:14 może puzzle? Układanki do pary? Koraliki do nawlekania tylko duże? Farby ? Coś manualnego najlepiej Odpowiedz Link Zgłoś
blue_romka co to jest układanka do pary? 03.11.10, 08:45 Mogę prosić o przykładowy link? Odpowiedz Link Zgłoś
dagusia_29 Re: mądry prezent dla dwulatka 02.11.10, 21:22 Moja 2 letnia córcia ostatnio najchętniej bawi się piankowymi puzzlami z Kubusiem Puchatkiem. Poza tym uwielbia książeczki. Może coś z tego?? Z manualnych to może ciastolina ale ośmiornica czy inny zestaw tylko najprostszy z foremkami. No i tak chwalone tu lego duplo. Myślę że wybór jest bardzo duży. Odpowiedz Link Zgłoś
afroddytta Re: mądry prezent dla dwulatka 02.11.10, 21:33 Myślę, że duplo to rewelacyjny pomysł, potem można dokupywać kolejne zestawy, a zabawa na parę lat. Dwulatek może być jeszcze za mały na ciastolinę, foremki. Odpowiedz Link Zgłoś
jusstinna Re: mądry prezent dla dwulatka 02.11.10, 22:13 Moja dwuletnia córa uwielbia bawić się ciastoliną - mamy taki prosty zestaw z literkami, cyferkami, nożyczkami i wałkiem. Codziennie wieczorem woła "kleić kleić" Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: mądry prezent dla dwulatka 02.11.10, 22:42 farma Fisher Price Little People Odpowiedz Link Zgłoś
mama2chlopcow Re: mądry prezent dla dwulatka 03.11.10, 08:38 mój dwulatek też uwielbia lepić ciastoliną... Odpowiedz Link Zgłoś
ani-a9 Re: mądry prezent dla dwulatka 03.11.10, 08:51 mam ten sam dylemat u nas przygoda z ciastoliną od 1,5 roku trwa i bardzo lubi, też polecam ją z całego serca, świetna zabawa duplo podobnie, fajna sprawa, mój smyk sporo juz się bawi duplo a z edukacyjnych to może coś z gier granna 2+ allegro.pl/granna-pierwsze-gry-memo-lotto-domino-puzzle-2-i1285318963.html lub puzzle drewniane, których wybór jest bardzo duży lub niekoniecznie drewniane, np. takie allegro.pl/puzzle-junior-bob-budowniczy-4mm-grube-trefl-nowe-i1295539228.html albo taka mozaika wydaje mi się fajna allegro.pl/alex-super-mozaika-grzybki-dla-najmlodszych-2l-i1302070644.html u mnie na forum rówieśniczym dziewczyny tez polecają (sama się zastanawiam) nad taką matą allegro.pl/tomy-mata-wodna-tomek-i-przyjaciele-nowosc-i1291179547.html są też inne maty tańsze a może jakieś fajne ksiażki, sama przymierzam się do zakupu - będzie to albo coś o Elmerze, albo Cynamon i Trusia z Zakamarków, może dokupię inną ksiażkę Erica Carle (mamy Bardzo głodną gąsienicę), polecam tez serię "mały chłopiec" - mój synek bardzo lubi te ksiażeczki, a możę jakieś fajne ksiązki z naklejkami? mam nadzieję ze troszkę pomogłam. Pozdrawaim Odpowiedz Link Zgłoś
monikaj21 Re: mądry prezent dla dwulatka 03.11.10, 09:19 Oprócz tego co padło wyżej mogę polecić książeczki z okienkami FP Little People - nauka kształtów, kolorów, etc - mój 2 latek bawił się nimi praktycznie non stop sam i nas ciągle prosił o czytanie. Są różne merlin.pl/little-people-ameet_dla-dzieci/browse/search/1,393,1.html?phrase=little+people+ameet&x=0&y=0&place=1+simple&offer&category=393&title=&person=&firm=&date=&isbn=&series=&sort=rank albo klocki magnetyczne Supermag (są takie od 2 lat - farma, cyrk, zamek) albo jakiś zestaw Pana Kartofla merlin.pl/kartoflana/browse/search/206,,1.html?phrase=kartoflana&brand=&x=0&y=0&place=206+simple&offer&category=&title=&sort=rank Odpowiedz Link Zgłoś
aga.1977 Re: mądry prezent dla dwulatka 03.11.10, 11:26 a ja zauwazylam u logopedy ze moim dzieciom (pawie 3 lata i prawie 2 lata) podoba sie mula. allegro.pl/hit-kolejka-edukacyjna-na-kolkach-uczy-i-rozwija-i1288489613.html Ja w tym roku kupuje im na mikolajki farby do malowania palcami, proste zestawy ciastoliny, zestawy obiadowe (zeby sami jedli - zaczniemy tym samym nowy etap w ich zyciu) a na gwazdke starsze dostanie duplo - zwirownie, corka - kuchnie tefala i warzywka. I mysle ze wlasnie im dokupie takie kolejki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: mądry prezent dla dwulatka 03.11.10, 11:50 mula to raczej dla 6- miesięczniaków Odpowiedz Link Zgłoś
cibora Re: mądry prezent dla dwulatka 23.11.10, 14:48 Dzisiaj kupiliśmy grę "Dzień i noc" Granna. Rewelacja. Było czterdzieści minut zabawy bez przerwy No i oczywiście książki wszelakie. Agnieszka -- Staś (03.05.2008) Odpowiedz Link Zgłoś
cibora Re: cibora 23.11.10, 16:02 W Smyku są za 79 zł. Drogo, ale Babcia chciała koniecznie Stasiowi kupić W Merlinie widziałam za 71 chyba. Agnieszka -- Staś (03.05.2008) Odpowiedz Link Zgłoś