Dodaj do ulubionych

mądry prezent dla dwulatka

02.11.10, 21:11
Myślę, szukam w starszych wątkach i nic jeszcze nie znalazłam... coś edukacyjnego, stymulującego...
Obserwuj wątek
    • mama2chlopcow Re: mądry prezent dla dwulatka 02.11.10, 21:14
      może puzzle? Układanki do pary? Koraliki do nawlekania tylko duże? Farby ? Coś manualnego najlepiej smile
      • blue_romka co to jest układanka do pary? 03.11.10, 08:45
        Mogę prosić o przykładowy link?
    • dagusia_29 Re: mądry prezent dla dwulatka 02.11.10, 21:22
      Moja 2 letnia córcia ostatnio najchętniej bawi się piankowymi puzzlami z Kubusiem Puchatkiem. Poza tym uwielbia książeczki. Może coś z tego?? Z manualnych to może ciastolina ale ośmiornica czy inny zestaw tylko najprostszy z foremkami. No i tak chwalone tu lego duplo. Myślę że wybór jest bardzo duży.
      • afroddytta Re: mądry prezent dla dwulatka 02.11.10, 21:33
        Myślę, że duplo to rewelacyjny pomysł, potem można dokupywać kolejne zestawy, a zabawa na parę lat. Dwulatek może być jeszcze za mały na ciastolinę, foremki.
        • jusstinna Re: mądry prezent dla dwulatka 02.11.10, 22:13
          Moja dwuletnia córa uwielbia bawić się ciastoliną - mamy taki prosty zestaw z literkami, cyferkami, nożyczkami i wałkiem. Codziennie wieczorem woła "kleić kleić" big_grin
          • aleksandra1977 Re: mądry prezent dla dwulatka 02.11.10, 22:42
            farma Fisher Price Little People
            • mama2chlopcow Re: mądry prezent dla dwulatka 03.11.10, 08:38
              mój dwulatek też uwielbia lepić ciastoliną...
              • ani-a9 Re: mądry prezent dla dwulatka 03.11.10, 08:51
                mam ten sam dylematwink

u nas przygoda z ciastoliną od 1,5 roku trwa i bardzo lubi, też polecam ją z całego serca, świetna zabawa
                duplo podobnie, fajna sprawa, mój smyk sporo juz się bawi duplo
                a z edukacyjnych to może coś z gier granna 2+
                allegro.pl/granna-pierwsze-gry-memo-lotto-domino-puzzle-2-i1285318963.html
                lub puzzle drewniane, których wybór jest bardzo duży lub niekoniecznie drewniane, np. takie
                allegro.pl/puzzle-junior-bob-budowniczy-4mm-grube-trefl-nowe-i1295539228.html
                albo taka mozaika wydaje mi się fajna
                allegro.pl/alex-super-mozaika-grzybki-dla-najmlodszych-2l-i1302070644.html
                u mnie na forum rówieśniczym dziewczyny tez polecają (sama się zastanawiam) nad taką matą
                allegro.pl/tomy-mata-wodna-tomek-i-przyjaciele-nowosc-i1291179547.html
                są też inne maty tańsze

a może jakieś fajne ksiażki, sama przymierzam się do zakupu - będzie to albo coś o Elmerze, albo Cynamon i Trusia z Zakamarków, może dokupię inną ksiażkę Erica Carle (mamy Bardzo głodną gąsienicę), polecam tez serię "mały chłopiec" - mój synek bardzo lubi te ksiażeczki, a możę jakieś fajne ksiązki z naklejkami?

mam nadzieję ze troszkę pomogłam. Pozdrawaim
    • monikaj21 Re: mądry prezent dla dwulatka 03.11.10, 09:19
      Oprócz tego co padło wyżej mogę polecić książeczki z okienkami FP Little People - nauka kształtów, kolorów, etc - mój 2 latek bawił się nimi praktycznie non stop sam i nas ciągle prosił o czytanie. Są różne
      merlin.pl/little-people-ameet_dla-dzieci/browse/search/1,393,1.html?phrase=little+people+ameet&x=0&y=0&place=1+simple&offershock&category=393&title=&person=&firm=&date=&isbn=&series=&sort=rank
      albo klocki magnetyczne Supermag (są takie od 2 lat - farma, cyrk, zamek)
      albo jakiś zestaw Pana Kartofla
      merlin.pl/kartoflana/browse/search/206,,1.html?phrase=kartoflana&brand=&x=0&y=0&place=206+simple&offershock&category=&title=&sort=rank
    • aga.1977 Re: mądry prezent dla dwulatka 03.11.10, 11:26
      a ja zauwazylam u logopedy ze moim dzieciom (pawie 3 lata i prawie 2 lata) podoba sie mula.
      allegro.pl/hit-kolejka-edukacyjna-na-kolkach-uczy-i-rozwija-i1288489613.html
      Ja w tym roku kupuje im na mikolajki farby do malowania palcami, proste zestawy ciastoliny, zestawy obiadowe (zeby sami jedli - zaczniemy tym samym nowy etap w ich zyciu) a na gwazdke starsze dostanie duplo - zwirownie, corka - kuchnie tefala i warzywka. I mysle ze wlasnie im dokupie takie kolejki.

Pozdrawiam
      • leneczkaz Re: mądry prezent dla dwulatka 03.11.10, 11:50
        mula to raczej dla 6- miesięczniaków wink
    • cibora Re: mądry prezent dla dwulatka 23.11.10, 14:48
      Dzisiaj kupiliśmy grę "Dzień i noc" Granna. Rewelacja. Było czterdzieści minut zabawy bez przerwy smile
      No i oczywiście książki wszelakie.
      Agnieszka
      --
      Staś (03.05.2008)
      • aregiec cibora 23.11.10, 14:55
        a gdzie kupiłas i za ile?
        • cibora Re: cibora 23.11.10, 16:02
          W Smyku są za 79 zł. Drogo, ale Babcia chciała koniecznie Stasiowi kupić smile
          W Merlinie widziałam za 71 chyba.
          Agnieszka
          --
          Staś (03.05.2008)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka