Dodaj do ulubionych

Konsola do gier Overmax 121 gier - ma ktoś?

03.11.10, 19:05
Może ktoś ma i mógłby mi napisać czy warto kupić? Ma to być prezent dla 7-latki, droższych przenośnych konsol do gier nie chcę na razie kupować. Najważniejsze dla mnie to czy ów sprzęt się nie psuje i czy gry są fajne do dzieciaka w tym wieku?
Obserwuj wątek
    • inx123 Re: Konsola do gier Overmax 121 gier - ma ktoś? 03.11.10, 19:37
      też jestem ciekawa..zastanawiam sie nad tą z 30 grami...dla 6latki...........smile
    • magda724 Re: Konsola do gier Overmax 121 gier - ma ktoś? 03.11.10, 19:40
      Mamy Overmaxa 100 - dziewczynka prawie 7 letnia, jest bardzo zadowolona, gierka używana w dłuższych podróżach, sprawdziła się w warunkach dość ekstemalnych ( plaża piach). Moja rada - kupić taką konsolkę, która ma zasilacz, nasza na baterie i trzeba pamiętać o zapasowych.
    • eviluk Re: Konsola do gier Overmax 121 gier - ma ktoś? 10.11.10, 10:32
      Podbijam temat, bo zastanawiam się nad nią dla 7-latka. Może ktoś jeszcze się wypowie.
    • marcyszka Re: Konsola do gier Overmax 121 gier - ma ktoś? 10.11.10, 10:53
      a ja myślałam o tej konsolce dla chłopca prawie 7 lat. Czy są na niej jakieś gry typu piłka nożna?
    • jaque Re: Konsola do gier Overmax 121 gier - ma ktoś? 10.11.10, 11:44
      Kupiłam parę dni temu dla prawie 7latka marzącego o "gejmboju" wink
      Czekam niecierpliwie na przesyłkę, jak wreszcie dotrze, to podzielę się wrażeniami.
      • beatag05 Re: Konsola do gier Overmax 121 gier - ma ktoś? 10.11.10, 12:20
        Ja kupilam dla 11-letniej dcziewczynki. Uwazam ze 6-7 latek moze jeszcze byc za maly. Ale moze sie myle, teraz dzieci szybciej chyba dojrzewaja. Jeden z postow tutaj byl, czy 7 latka nie jest za duza na zabawe lalakami, Boze a ja sie bawilam majac jeszcze 14 lat- SERIO.
        • eviluk Re: Konsola do gier Overmax 121 gier - ma ktoś? 10.11.10, 12:39
          A patrzyłaś może jakiego rodzaju gierki tam są? Ta Overmax wydawała mi się na pierwszy rzut oka w miarę "niewinna", bo znalazłam jeszcze jakąś niezbyt drogą, ale tam mi się wydawało, że same bijatyki są. Nie chcę kupować nic drogiego, a z drugiej strony syn cały czas mówi, że właśnie konsolę chciałby dostać.
          • magda79pn my mamy !!! 10.11.10, 12:51
            overmax 30 od roku, jest super, piszcie co chcecie wiedzieć, odpowiem smile
            dla 7 latka jak najbardziej ok, chociaż mój 4,5 latek zasuwa w te gierki "jak stary" wink
            w tym roku chce dostać swoją, więc mam zamiar kupić tą z zasilaczem (chociaż nie koniecznie, kupiliśmy akumulatorki i je ładujemy) i kablem do TV - a to koniecznie smile
            gry te są bardzo dobrej jakości i mają bardzo ładną grafikę

z tego co kojarzę to nie ma tam piłki nożnej (może w tych z większą ilością gier jest piłka nożna?), ale są super gry przygodowe (jakieś tam ludziki łażą) oraz dużo zręcznościowych i logicznych, ja polecam i kupuję w tym roku drugą smile

mnie się jeszcze spodobała gra lexibook ale nie wiem jak z jakością...
            allegro.pl/konsola-cyber-center-100-i1298808529.html
            • mama-fifika Re:magda79pn 10.11.10, 21:17
              czyli taka konsola dla niespelna 5 latka nadaje sie ?ktorys konkretny model,czy obojetnie jaka ?bo wlasnie sie zastanawiam nad prezentem dla mojego syna,ale ona nie ma jeszcze 5 lat..
              • magda79pn Re:magda79pn 11.11.10, 00:20
                mój syn ma 4 lata i 8 miesięcy i gra na niej prawie od roku smile i kuma o co chodzi smile powiedziałabym nawet że częściej gra od drugiego syna -7 latka, prosi tylko starszego brata żeby mu przechodził trudniejsze poziomy smile
                Ja nie wiem jak wyglądają na żywo inne te gry, my mamy najtańszą 30-tkę
                wiem też że można je kupić w selgrosie, więc ja nie będę zamawiała przez allegro
                • magda79pn nakręciłam trochę... 11.11.10, 00:25
                  nie mamy 30-tki tylko taką która ma 45 gier smile
                  allegro.pl/sklep-overmax-przenosna-konsola-45-gier-od-ss-i1312130170.html
                  ja chyba nie jestem zbyt wymagająca bo mi się grafika bardzo podoba smile
                  • mama-fifika Re: nakręciłam trochę... 11.11.10, 08:29
                    dzieki..musze zobaczyc to gdzies na zywo...mysle,ze pewnie moj prawie 5 latej tez dalby rade..najwyzej troszke poczeka i bedzie mial zabawke na dluzej niz miesiac wink
          • epaw31 GDZIE KUPIĆ? 14.11.10, 15:43
            Hej. Również planuję kupić taką grę córce. Mam dylemat - ile gier, są 30, 45, 60, 80. 100 i 120. No i gdzie. W sklepie real są po 79 - 30 gier, na allegro nawet sporo, jednak taniej w sklepach internetowych. Gdzie wy planujecie kupić? jaką?
            • magda79pn Re: GDZIE KUPIĆ? 14.11.10, 15:54
              ja teraz chcę kupić taką żeby miała kabel do tv (zależy mi na podłączeniu tej gry do dvd samochodowego) nasza 45 nie ma możliwości dokupienia kabla, ponieważ mieszkam w poznaniu to planuje kupić ją na allegro z odbiorem osobistym lub w selgrosie.
    • jaque Re: Konsola do gier Overmax 121 gier - ma ktoś? 10.11.10, 13:26
      Nasza właśnie dotarła smile
      Mamy niebieską, overmax basic 100 gier.
      Mnie nie zachwyca... Tzn. plastik średniej jakości (upadku na podłogę moim zdaniem nie przetrwa), grafika nędzna - np. w niektórych gierkach domyślam się, że są literki, ale w zasadzie tego nie widać wink
      Ale... wiem, że mój syn będzie totalnie zachwycony smile
      Bo jemu właśnie o coś takiego chodziło, a porównania z jakąś wypasioną konsolą nie ma.
      Gry są różne - logiczne, wyścigi itd. ale żadnych strzelanek czy innych nieodpowiednich dla niego nie znalazłam.
      Nie wiem, czy to "cudo" nie będzie się psuło, ale ma 2 lata gwarancji, więc może nie będzie tak źle.
      Podsumowując - dla 7latka marzącego o "gejmboju", bez ambicji (póki co wink) posiadania konsoli za kilkaset złotych to chyba najlepsza opcja.
      • magda79pn Re: Konsola do gier Overmax 121 gier - ma ktoś? 10.11.10, 17:14
        nasza spadła już ze 100 razy i działa, a co do grafiki to naprawdę nie mam się do czego przyczepić... mamy tą czarną najtańszą
    • motylka09 Re: Konsola do gier Overmax 121 gier - ma ktoś? 10.11.10, 19:39
      Ja mam Overmaxa, nie wiem jaki symbol, ale jest w realowej gazetce zabawkowej chyba na ostatniej stronie. Ma 100 gierek. Jak dla mnie świetna zabawka np. na drogę, albo gdzieś gdzie trzeba czekać w kolejce, u lekarza chociażby. Grafika faktycznie nie powala na kolana, ale czego się spodziewać za takie pieniądze...
      • ola25 Re: Konsola do gier Overmax 121 gier - ma ktoś? 26.11.10, 14:04
        Doradzicie jaki wyświetlacz warto kupić 2,5 czy 3,5, może ktoś widział je na żywo, czy warto dopłacić do tego 3,5 ale tam tez jest mniej gierek...
        • magda79pn Re: Konsola do gier Overmax 121 gier - ma ktoś? 26.11.10, 14:23
          im większy tym lepiej, ja bym wolała dopłacić (czy nie trzeba dopłacać?), nawet kosztem mniejszej ilości gier
          1cal to bardzo dużo, to 2,5cm po przekątnej...
          • ola25 Re: Konsola do gier Overmax 121 gier - ma ktoś? 26.11.10, 19:50
            Dzięki za odpowiedź.
            Różnica jest taka:
            120 gier 2,5 cala -109zł
            lub
            50 gier 3,5 cala-159 zł...
            ????
            Możliwość zakupu mam tylko necie....
            Zadnej konsolki na żywo nie widziałąm...
            Help smile
            • mmala6 Re: Konsola do gier Overmax 121 gier - ma ktoś? 26.11.10, 20:02
              w selgrosie są na żywowinkchyba nawet jakaś promocja jest teraz.
              Pytanie ile gier będzie w użytku, bo nie wierzę że wszystkie 120. Pewnie jest kilka, kilkanaście fajnych a resztą 'gratis'wink
              • ola25 Re: Konsola do gier Overmax 121 gier - ma ktoś? 26.11.10, 20:19
                Tylko na all nie opisują gier, zresztą ciężko byłoby...
                • india05 Re: Konsola do gier Overmax 121 gier - ma ktoś? 08.12.10, 16:56
                  nie wiecie, czy gry są te same, tzn czy np konsola z grami 121 będzie miała te gry, co konsola 30? dostałam właśnie z 121 grami, ale tam np nie ma wyścigów, a na tym mi zależało, są strzelanki, a grafika i gry rodem z atari, lub z pierwszych gier w telefonach, tylko mam kolorowe uncertain na niektórych aukcjach pokazana jest gra jeepy wyścigi itp ja nic takiego nie mam, a o takiej grafice mogę sobie pomarzyć sad i muszę to niestety odesłać, naprawdę mega rozczarowanie, nie warte tych pieniędzy...
                  • nieaga Re: Konsola do gier Overmax 121 gier - ma ktoś? 08.12.10, 17:56
                    www.overmania.pl/ptom/3win.pdf tu można zerknąć na gry tej 3,5 cala z 50 gierkami
    • mama-fifika Re: Konsola do gier Overmax 121 gier - ma ktoś? 08.12.10, 18:23
      kurcze,a ja wlasnie tez czailam sie na tą konsole,ale coraz częściej slysze,ze jest nie bardzo..mam w planach podjechac w poniedzialek do tego sklepu i zobaczyc jak wygladają te gry...myslalam o tej overmax boy...tam powinny byc wyscigi,ale czy tak jest to nie wiem..
      • magda79pn Re: Konsola do gier Overmax 121 gier - ma ktoś? 08.12.10, 20:26
        my mamy jedną z pierwszych które wyszły, nie pamiętam tylko czy 30 czy 45 gier bo wygladają one tak samo
        grafika jest identyczna jak na tej aukcji (moim zdaniem całkiem ok): allegro.pl/konsola-overmax-30-gier-2-5-gwarancja-promocja-i1254974024.html

Skoro wy macie gorszą grafikę to wniosek jest jeden, im "lepsza" wersja, z większą ilością gier, tym gorsza jakość.
        • india05 Re: Konsola do gier Overmax 121 gier - ma ktoś? 08.12.10, 22:17
          my mamy taką
          allegro.pl/konsola-overmax-121-gier-ladowarka-przewod-av-bo-i1350505598.html
          na tej aukcji jest pokazana gra z samochodami (podłączenie do tv), o tej grze i taaakiej grafice mogę sobie pomarzyć, a na dole aukcji też jest pokazana ta czerwona konsola z autkami i na wyświetlaczu jest gra wyścigi, a ja nie mam jej uncertain
          sporo jest strzelanek, np w kosmosie, trzeba trafić w statek kosmiczny, ale grafika tragiczna, ja w dzieciństwie miałam tego typu tylko nie w kolorze (a to było daaawno temu smile, wstyd dać to dziecku sad już lepiej na komórkę ściągnąć gry...
      • jaque Re: Konsola do gier Overmax 121 gier - ma ktoś? 08.12.10, 22:25
        My mamy taką:
        Tekst linka
        Już pisałam - grafika nędzna, plastik słaby (ale upadek ze stołu przeżyła wink).
        Najważniejsze jednak, że syn zachwycony smile
        Wyścigów jest kilka (a moze kilkanaście, ale młody akurat wyścigów nie lubi).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka