carpediem30 08.11.10, 08:54 Ja w temacie. Kiedy zwykle rozpoczyna się u nich wyprzedaż? W Warszawie dopiero w tym roku powstały te sklepy więc nie mamy doświadczenia, a bardzo jestem ciekawa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oliwia5000 Re: Kiedy wyprzedaż w TK Maxx ? 08.11.10, 08:57 w blue city sa pojedyńcze przecenione rzeczy ale żadna rewelacja -np. bluzeczka dla dziecka przeceniona z 65 na 48 Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: Kiedy wyprzedaż w TK Maxx ? 08.11.10, 09:06 Fakt, któraś z e-mam pisała o wyprzedażach (coronella?). Na Śląsku - Czeladź - jeszcze na takie nie trafiłam i nic o takich akcjach nie słyszałam (zapytam w kasie przy kolejnej wizycie). Systematycznie wystawiane są wieszaki z napisem SALE i tam kupić można rzeczy przecenione o KOLEJNE 50% i więcej (lub też mniej). Okazji jest sporo, w każdym z działów - wg mnie najsłabiej na butach. I tak ostatnio kupiłam młodemu bluzę CATa za 19zł (% ze 149zł). Przykładów może być masa, ale bywają też rzeczy paskudne - i dla nas i dla dzieci. I ceny... również różne. Odpowiedz Link Zgłoś
aaangel Re: Kiedy wyprzedaż w TK Maxx ? 08.11.10, 09:40 Przykładów może być rzeczywiście masa, wczoraj chciałam kupić synkowi zestaw z Gwiezdnych wojen przeceniony z 219 zł. na 99zł. Zadzwoniłam do męża żeby mi na all.sprawdził cenę 89zł z koszt. przesyłki. Drugi przykład: krem ziaja( taki najzwyklejszy, który kupuje się za 12 zeta) poprzednia cena 49 zł., ich cena 39 zł. Coś dodać? Tak jest tam z większością, ciuchy to przeważnie kolekcje sprzed 3 lat a ceny jak dla mnie za wysokie za taką jakość, wygląda to jak lumpeks. Wolałabym pójść do normalnego, osiedlowego sklepu z końćówkami kolekcji i tam coś wybrać, przynajmniej w miare świeże kolekcje i na cenach nie oszukują. Zawiodłam się na tym sklepie, liczyłam na zabawki, zaglądałąm kilka razy ale zawsze beznadziejne a jak już coś jest do kupienia to ceny jak powyżej Odpowiedz Link Zgłoś
carpediem30 Re: Kiedy wyprzedaż w TK Maxx ? 08.11.10, 10:27 Przeceny pojedyńczych rzeczy zdarzają się im pewnie cały rok, tak jak we wszystkich sklepach, ale mi chodzi o kompleksową wyprzedaż, np. -50% na wszystko. Czy na takie akcje bywają w ogóle, na jaki % obniżki można liczyć i kiedy - po świętach Bożego Narodzenia (jak. np. Ikea), styczeń jak większośc sklepów?? Interesują mnie nie ciuchy, ale akcesoria do domu: lampy, obrazy, poduchy itp. Odpowiedz Link Zgłoś
doctoranddoctor Re: Kiedy wyprzedaż w TK Maxx ? 08.11.10, 23:37 A jak jest we Wrocławiu, czy są przeceny i kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Przeceny 09.11.10, 05:26 Tak, ja pisałam Oni nie mają takich akcji wyprzedażowych, przeceny są przez cały rok, i to nie prawda, że pojedyńczych rzeczy. U nas co kawałek (co miesiąc mniej więcej) są wystawione całe wieszaki, dłuuuugie, nie po kilka sztuk, z rzeczami przecenionymi. Przecenia indywidualnie sklep, a nie odgórnie. Nie potrafię powiedzieć, czy jest to jakiś system? Moja mama mieszka bardzo blisko tego sklepu i zawsze wysyła mi info, że coś jest. Trzeba się spieszych, bo allegro rządzi, ale można cos upolować. Żadna rewelacja? Eeee, moje sobotnie zakupy- teksasy Diesel, suuuuper!!!! przecenione z 199 ich pierwotnej ceny (w te pierwsze najwyższe ceny na metce średnio wierze, na moich spodniach była cena 539 zł) kupiłam za 23 zł bluzka biała elegancka- 17 zł (ze 160) wełniana tunika- golfik za 55 zł (z 199) Mąż super jakości garnitur za 300 przeceniony z ponad 1000, krawat Pierre Cardin za 20 zł, skórzany pasek za 8 zł (z 60) dla mnie to JEST rewelacja najlepiej podpytać kogoś w sklepie o wyprzedaże. Ja postaram się informować, jak coś bedzie, u nas w sobotę było dużo. A, i zabawki- klocki Geomag 180 elementów za 30 zł kupiłam Gormity figurki, takie duże, ruszające się, za 20 zł jaskinie Gormitów, która w Smyku jest za prawie 150 zł, za 40 z; Sporo lego było Odpowiedz Link Zgłoś
aaangel Re: Przeceny 09.11.10, 08:38 Ale to chyba nie w W-wie te zabawki, u nas nie widziałam takich cen a byłam kilka razy. Nie wiem jak ubrania, ale dziecięce drożyzna, nie widziałam tam nic za 20zł-30zł. a szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
carpediem30 Re: Przeceny 09.11.10, 08:48 No właśnie tyle się nasłuchałam odnośnie tych sklepów, ale póki co jestem rozczarowana. W Warszawie nie ma niestety takich cen, o jakich pisze Coronella. Poza tym wkurzające jest występowanie w tym sklepie towaru dosłownie po 1 sztuce... Strasznie mi się tam spodobała lampa, pasowałaby mi idealnie do mieszkania, ale jest jedyna i w dodatku ma porysowaną podstawę. Cena 499 zł (!). spytałam menadżerkę czy w związku z tym, że jest widocznie uszkodzona moge liczyć na jakiś rabat, odpowiedź: o rabacie nie mam mowy. Jeśli lampa się nie sprzeda zostanie przeceniona. Kiedy? (sic!) nikt nie wie Wkurzają mnie takie sklepy. Jak w drogim ciucholandzie. Jak się coś spodoba to albo ma wadę (i jest jedyna sztuka), albo nie moim rozmiarze (tez rozmiarówka pojedyńcza)... A na chodzenie codziennie i polowanie nie mam czasu, poza tym nie bawi mnie to Odpowiedz Link Zgłoś
agusia_h Re: Przeceny 09.11.10, 09:10 No to jest taki sklep do grzebania i polowania Do grzebania w ichnich ciuchach nie mam cierpliwości, zupełnie. Za to kupuję u nich staniki, w moim egzotycznym rozmiarze 65-70 G, trudno dostępnym i jak już nawet "znalezionym" to w cenie 150-200zł, a tam kupuję w zakresie cenowym 23-33zł. Uwielbiam dział kuchenny, bo mają "inne niż wszystkie" produkty, które w Polsce kupiłby tylko za krocie w sklepie designerskim, a tam są w zwyczajnych cenach. I zawsze zaglądam też na zabawki, chociaż rzadko mnie coś zauroczy. Zaglądam też na obuwie dziecięce, zdarzają się nawet fajne sztuki, np. kalosze Little Joule szczuplutkie jak żadne inne, czy Superfity. Ale to trzeba farta mieć. Odpowiedz Link Zgłoś
inia25 Re: Przeceny 09.11.10, 12:00 coronella napisała: > moje sobotnie zakupy- teksasy Diesel, suuuuper!!!! przecenione z 199 ich pierwotnej ceny (w te pierwsze najwyższe ceny na metce średnio wierze, na moich spodniach była cena 539 zł) kupiłam za 23 zł no to super zakup! a cena 539 jest niestety realna... Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Przeceny 10.11.10, 09:00 > moje sobotnie zakupy- teksasy Diesel, suuuuper!!!! przecenione z 199 ich pierwo > tnej ceny (w te pierwsze najwyższe ceny na metce średnio wierze, na moich spodn > iach była cena 539 zł) akurat Diesle tak chyba w Polsce kosztują, niestety. Mam na mysli te najwyższą pierwotna cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
doctoranddoctor Re: Przeceny 10.11.10, 20:25 A ten sklep Coronello to w jakim mieście? Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Przeceny 10.11.10, 22:08 w Łodzi, serio takie przeceny są, tylko trzeba trafić. Moja mama jest w tym dobra, mieszka blisko, nie pracuje już i często zagląda tam rano. Wczorajszy zakup- sukienka wieczorowa, porządna, gruby materiał, na podszewce, nie żadna bazarowa szmatka (zdjęcie na bardzo szybko, więc brzydkie) Odpowiedz Link Zgłoś
egolit Re: Kiedy wyprzedaż w TK Maxx ? 09.11.10, 11:11 egolit napisał: > jesień jest w wyprzedaży Odpowiedz Link Zgłoś
katrio_na Re: Kiedy wyprzedaż w TK Maxx ? 10.11.10, 07:34 Niestety w Warszawie nie ma takich okazji. Jak ktoś to trafnie określił - rodzaj eleganckiego ciuchlandu dla szperaczy. Buty chyba 50 razy przymierzone, brudne, numeracje pomylone... Ceny normalne, bez większych okazji. Tam może trzeba mieć duuużo czasu aby coś wyszperać. Na dziecięcym absolutnie nic ciekawego. O Lego i Superfitach można pomarzyć Zimowych sporo ale ceny takie jak w tchibo czy sportowych. Jedynie jestem zadowolona z bielizny - w końcu nie muszę wydawać 200zł na stanik w swoim rozmiarze... Byłam zarówno w centrum jak na woli. Na woli spokojniej, w centrum tłum ludzi. Z tym, że w centrum nie ma dziecięcego. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Kiedy wyprzedaż w TK Maxx ? 10.11.10, 09:04 > Jedynie jestem zadowolona z bielizny - w końcu nie muszę wydawać 200zł na stani > k w swoim rozmiarze... A te staniki to jakichś znanych firm? Ja potrzebuję70F, więc może na mnie tez byłby wybór? Staników wiekszy wybór w centrum czy w Blue City? Odpowiedz Link Zgłoś
night_irbis Re: Kiedy wyprzedaż w TK Maxx ? 10.11.10, 11:48 Sklep w Łodzi. Nie kupuję tam ciuchów - bo nie mam cierpliwości do grzebania się w tych dłuuuuugich wieszakach z pojedynczymi sztukami ubrań. Ale notorycznie kupuję tam buty dla siebie i córki. Też są niestety pojedyncze egzemplarze i często nieznanych w Polsce frm, ale można trafić na swoją rozmiarówkę i przede wszystkim bardzo dobrą jakość. Z ostatnich zakupów: - dla córki zimowe ocieplane z membraną Tex duńskiej firmy Bundgaard. W sklepie internetowym cena 94 euro, kupione w TX mexxie za 80 zl; - dla córki balerynki skórzane Norvic. W sklepie internetowym cena 35 funtów, kupione w TX mexxie za 59 zl; - adidasy skórzane zamszowe Catepillar. W sklepie internetowym cena ponad 120 zl, kupione w TX mexxie za 59; - skórzane jesienne ocieplane kozaczki Kacper. W sklepie internetowym cena ponad 150 zl, kupione w TX mexxie za 69; Ja jestem bardzo zadowolona - ale prawdą jest, że trafienie na fajny model i odpowiedni rozmiar to duża loteria. Odpowiedz Link Zgłoś
barbi1 Re: Kiedy wyprzedaż w TK Maxx ? 10.11.10, 22:58 Ja uwielbiałam TK Maxxy w Londynie- i fajne było to poszukiwanie nie wiadomo czego w pojedynczych egzemplarzach, no ale wtedy nie miałam dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
benignusia Re: Kiedy wyprzedaż w TK Maxx ? 11.11.10, 10:52 w TKmax wyprzedaz ale sie usmiałam. to sklepy gdzie wszytkie orginalne rzeczy są przecenione,a jak miesiac cos nie schodzi to przeceniają dalej...jedna wielka wyprzedaz..... Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Kiedy wyprzedaż w TK Maxx ? 11.11.10, 10:56 a wcale nie bywam tam naprawdę często, ze 2-3 razy w tyg., i troszkę obeznałam się z działaniem sklepu. Są wyprzedaże, gdy wyjeżdzają całe wieszaki ubrań przecenionych do śmiesznej ceny (fotka w poście wyżej), i są to akcje organizowane co jakiś czas, czyli taka wyprzedaż. Porozwieszane w całym sklepie szyldy- obniżka do 80%, i przeceny zajmują z 1/3 sklepu. A to, o czym piszesz, to coś na wzór Hitu Cenowego w Humanicu- przeceniane pojedyńcze sztuki, rzeczywiście te ostatnie. I nikt o tym szyldami nie informuje. Odpowiedz Link Zgłoś