Dodaj do ulubionych

Do mających styczność z uprawianiem biegów

12.11.10, 10:32
Od kilku miesięcy mój Mąż uprawia biegi długodystansowe. Brał udział w dwóch półmaratonach, ale jego marzeniem jest przebiegnięcie maratonu. Na to swoje bieganie zakupił sobie specjalną odzież (koszulki, spodnie, bluzy, rękawiczki i czapkę). Teraz nosi się z zamiarem kupna dobrych butów a po startach w półmaratonach przebąkuje o profesjonalnym czasomierzu. Ponieważ nie jest zrzeszony w żadnym klubie, zarówno to Jego bieganie, jak i kupowanie "osprzętu" odbywa się trochę na wariata/na czuja. Zbliżająca się wizyta Mikołaja skłania mnie do myślenia: Gdzie oprócz Decathlonu i Go Sport szukać interesującego mojego Męża asortymentu? Jakie firmy polecacie? Co jeszcze mogłoby Mu się przydać? Znacie może jakieś forum miłośników biegania?
Obserwuj wątek
    • helly.g Re: Do mających styczność z uprawianiem biegów 12.11.10, 11:22
      Mój trochę biega, choć nie aż maratony. Mikołaj smile kupił mu w zeszłym roku Timexa z gps i pulsometrem tu www.timex24.pl/product/1929/zegarek_timex_t5f011_bodylink
      a buty mąż sam sobie kupił tu www.promonte.pl/product,91,379,buty_salewa_viper_cushion_gtx_ms.htm
      Mamy kolegę, który biega w maratonach. On poleca buty aciscs, ale te, to już mają podział na buty na treningi i na starty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka