Dodaj do ulubionych

Książka "Poczytaj mi mamo"

12.11.10, 22:14
Czy ma ktoś tę książeczkę wydawnictwa Nasza Księgarnia, bo jest jeszcze inna o tym samym tytule, w której jest 50 bajek 2, 5 i 10 minutowych. Chodzi mi o tę, w której są zebrane książeczki, które były kiedyś i pisało na nich "poczytaj mi mamo" Niestety nie umiem wkleić linka. Czy dla 5-latka taka książka byłaby o.k.?
Obserwuj wątek
    • modrooczka Re: Książka "Poczytaj mi mamo" 12.11.10, 23:46
      Ja już mam. Bajki są różne, znajdą się i takie dla 5-latka. Ja kupiłam właśnie dla 5-latki. Sprawdź ceny, bo na okładce i w empiku cena 49 zł a ja kupiłam w Matrasie za 36,75.
      • nieaga Re: Książka "Poczytaj mi mamo" 13.11.10, 07:08
        Też się przymierzam do zakupu z sentymentu smile . Na stronie naszej księgarni w tej chwili jest w promocji za 39,90zł nk.com.pl/poczytaj-mi-mamo-ksiega-pierwsza/page,ksiazka,id,1098/index.html.
    • majarzeszow Re: Książka "Poczytaj mi mamo" 13.11.10, 07:52
      kupilam ja ostatnio w empiku, jak bylo minus 20%. wyszlo mnie 30 kilka zlotych. Moja coreczka dostanie ja od Mikolaja. tez kupilam z sentymentu, bo mialam te ksiazeczki w dziecinstwie.

A dla chlopcow polecam "Burzliwe dzieje pirata Rabarbara"
      • iwek33 Re: Książka "Poczytaj mi mamo" 13.11.10, 08:15
        Też kupiłam w Matrasie, cena wyjściowa 36 zł, ale do dzisiaj jest w Matrasie promocja, że jak się kupi książki za ponad 50 zł to jest 20 % zniżki na wszystko. Kupiłam jeszcze inne książki więc ta księga wyszła taniej
        Na allegro wczoraj znalazłam za prawie 40
        allegro.pl/poczytaj-mi-mamo-ksiega-pierwsza-i1308031524.html
        To dopiero pierwsza księga, będzie ich kilka
        • nikoosia Re: Książka "Poczytaj mi mamo" 13.11.10, 10:23
          Czy ilustracje w tej ksiazce sa takiejak byly w malych ksiazeczkach? Sentymentalnie - bardziej pamietam obrazki niz tresc ksiazeczek smile
          • bladyroz Re: Książka "Poczytaj mi mamo" 13.11.10, 11:00
            tak, ilustracje są takie same
            • iwek33 Re: Książka "Poczytaj mi mamo" 13.11.10, 11:05
              Tak, identyczne, nawet okładki przednie i ta charakterystyczna tylna są po każdym opowiadaniu. We wstępie jest zaznaczone: " Z okazji dziewięćdziesięciolecia Naszej Księgarni postanowiliśmy zebrać w kilku tomach najpiękniejsze poczytajki. Publikujemy je w niezmienionej szacie graficznej...."
          • phi.phi Ilustracje 13.11.10, 17:14
            nikoosia napisała:

> Czy ilustracje w tej ksiazce sa takiejak byly w malych ksiazeczkach? Sentymenta
            > lnie - bardziej pamietam obrazki niz tresc ksiazeczek smile

www.polskailustracjadladzieci.pl/2010/10/zapowiedz-poczytaj-mi-mamo.html - te same, choć ja bym wolała, żeby książka była kwadratowa, jak wcześniej. Format trochę mi zgrzyta. Choć liczę na kolejne części z tej serii smile
    • cibora Re: Książka "Poczytaj mi mamo" 13.11.10, 11:17
      Witam.
      Mamy tę książkę. Są w niej książeczki, które miałam w dzieciństwie smile Mojemu dwu i półlatkowi bardzo się podoba, ale myślę, że dla pięciolatki też powinna być dobra. Jak trzeba to mogę po południu przepisać tytuły książeczek-opowiadań zawartych w niej.
      Pozdrawiam.
      Agnieszka
      --
      Staś (03.05.2008)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka