Dodaj do ulubionych

UWAGA na sklep internetowy Cubeland.pl

13.11.10, 13:37
Witam!
Dziewczyny chciałam Was ostrzec przed tym sklepem. Zamówiłam ponad miesiąc temu zabawkę wpłaciłam pieniążki i prawdopodobnie zostałam oszukana bo ani nie mam zabawki ani kontaktu ze sprzedawcą. Raz udało mi się z nimi skontaktować Pan powiedział mi że właśnie wysyła zabawkę i do tej pory nic. A telefonu już nie odbiera sad
Obserwuj wątek
    • helly.g Re: UWAGA na sklep internetowy Cubeland.pl 13.11.10, 15:17
      Powinnaś zgłosić to jak najszybciej na policję. Weszłam na tę stronę: nie podają pierwszej informacji, której szukam wchodząc do nowego sklepu, czyli kto go prowadzi - jaka firma. Czyli wstydzą się swojej nazwy lub nazwiska. Czy na jakimkolwiek potwierdzeniu zamówienia masz te dane? Poproś o pomoc kogoś z Krakowa, na stronie podają adres Lea 114, może ktoś to sprawdzi. Twoje zgłoszenie ma obowiązek przyjąć pierwszy z brzegu komisariat.
      Naturalnie, to może być niezawinione opóźnienie, ale zawartość regulaminu, brak reakcji sklepu jest podejrzana. Jeśli uda Ci się ze sklepem skontaktować w poniedziałek, poproś o nr listu przewozowego. Jeśli go nie dostaniesz, jedź na policję. Weź maile ze sobą. I naturalnie, dobrze, że o tym piszesz, inni mają szanse uniknąć złodzieja.
      • owianka Re: UWAGA na sklep internetowy Cubeland.pl 13.11.10, 16:26
        helly.g - w tym wątku masz odpowiedź na pytanie, które zadałaś w swoim. Nie kupuję w sklepach internetowych, żeby uniknąć tego typu sytuacji. Na Allegro to się zdarza o wiele rzadziej.
        • sagaa Re: Do owianka 13.11.10, 16:52
          owianka napisała:

> helly.g - w tym wątku masz odpowiedź na pytanie, które zadałaś w swoim. Nie kup
          > uję w sklepach internetowych, żeby uniknąć tego typu sytuacji. Na Allegro to s
          > ię zdarza o wiele rzadziej.

Wydaje mi się, że to jednak inna sytuacja. Jeżeli firma sprzedaje na Allegro, ma 100% lub większość pozytywów to dlaczego miałabym się obawiać, że kupując w sklepie internetowym należącym do tej firmy zostanę oszukana?W ten sposób zakładasz, że ludzie / firmy sprzedający na Allegro są uczciwsi niż ci co mają sklepy internetowe. A przecież choćby z licznych przykładów podawanych na tym forum wynika, że oszustwa na Allegro również się zdarzają.
        • helly.g Re: UWAGA na sklep internetowy Cubeland.pl 13.11.10, 17:26
          Myślę, że na allegro zdarza się to częściej. Policjant, który odbierał moje zgłoszenie o kradzieży, z góry założył, że dot. allegro i zdziwił się, że złodziej założył sklep.
          A prawda jest taka, że oszuści znajdą się wszędzie sad
          • tres09 Re: UWAGA na sklep internetowy Cubeland.pl 19.11.10, 21:50
            helly.g napisała:

> Myślę, że na allegro zdarza się to częściej. Policjant, który odbierał moje zgł
            > oszenie o kradzieży, z góry założył, że dot. allegro i zdziwił się, że złodziej
            > założył sklep.

Allegro oferuje program ochrony kupujacych, ktorego podstawa to zgloszenie przestepstwa na policjii - inaczej nici z wyplaty. Nic wiec dziwnego ze osoby oszukane poprzez Allegro zglaszaja sie na policje - po prostu jest to warunkiem wyplaty "ubezpieczenia" jakim de facto jest POK. Oszustwo sklepu internetowego mozna sobie zglaszac na policje, ale w praktyce w zdecydowanej wiekszosci przypadkow nic to nie da poza strata czasu.
            • tres09 i jeszcze 19.11.10, 21:54
              tres09 napisał:

> helly.g napisała:
              >
              > Policjant, który odbierał moje zgłoszenie o kradzieży, z góry założył, że dot. allegro i
              > zdziwił się, że złodziejzałożył sklep.

Mysle ze raczej zdziwil sie ze komus oszukanemu przez sklep chcialo sie przychodzic na policje - wiadomo ze w praktyce w zdecydowanej wiekszosci przypadkow nic to nie da.

• basia799 Re: UWAGA na sklep internetowy Cubeland.pl 14.11.10, 17:37
          > helly.g - w tym wątku masz odpowiedź na pytanie, które zadałaś w swoim. Nie kup
          > uję w sklepach internetowych, żeby uniknąć tego typu sytuacji. Na Allegro to s
          > ię zdarza o wiele rzadziej.

co za kompletna bzdura - masz może jakieś dowody na tą tezę? badania, policyjne statystyki, czy może wysnułaś taki wniosek na podstawie swoich własnych subiektywnych odczuć? Kupować w sklepach internetowych też trzeba umieć, podobnie jak na allegro - kupiłabyś od kogoś, kto ma dużo negatywnych komentarzy? ja nie. i nie kupiłabym też niczego w sklepie, który nie podaje nazwy firmy, adresów i pełnych danych kontaktowych. poza tym skoro jak ktoś się tak strasznie boi, to zawsze może zamówić przesyłkę za pobraniem.

A allegro to raj dla wszelkiej maści złodziei, o czym bardzo często donoszą rozmaite media, o sklepach znacznie, znacznie rzadziej.
          • owianka Re: UWAGA na sklep internetowy Cubeland.pl 29.01.11, 12:41
            Sama sobie odpowiedziałaś. Nie, nie kupiłabym u kogoś, kto ma dużo negatywnych komentarzy, albo niedawno się zarejestrował i ma podejrzanie niskie ceny. A czy sklep internetowy ma stronę z komentarzami oceniającymi go, lub informację, od kiedy istnieje, ile osób w nim kupiło? Nie. Czy istnieje ubezpieczenie od zakupów w sklepie internetowym u oszusta? Nie istnieje. A na Allegro tak. Dlatego kupując na Allegro, czuję się bezpiecznie. W sklepie internetowym ew. tylko za pobraniem. (tak, wiem, że mogą przesłać mi cegłę. Jednak prawdopodobieństwo takiego zdarzenia oceniam jako dość niskie)

Aha, wniosek wysnułam na podstawie doświadczeń na Allegro, swoich - 1024 transakcje i męża - 929 transakcji, oraz na podstawie doniesień prasowych i np. na tym forum o kłopotach ze sklepami internetowymi.
    • aga66w Re: UWAGA na sklep internetowy Cubeland.pl 19.11.10, 16:21
      Podbijam wątek.
      • helly.g Re: UWAGA na sklep internetowy Cubeland.pl 19.11.10, 18:57
        A możesz nam zdradzić, jak sprawy stoją?
        • aga66w Re: UWAGA na sklep internetowy Cubeland.pl 19.11.10, 23:23
          Tak jasne że mogę. W dalszym ciągu zero kontaktu z "pseudo" sprzedawcą - już próbowałam dzwonić z kilku numerów telefonu i nic nie odbierają. Na policję niestety nie dotarłam bo mam dziecko przeziębione. Pisałam też do nich z innego meila z zapytaniem o dostępność jakiejś zabawki i również mi nie odpisali. Co mnie trochę zdziwiło.
    • libusha Re: UWAGA na sklep internetowy Cubeland.pl 29.01.11, 20:12
      Witam,

Rzucilam okiem, tak z ciekawosci na czeska wersje jezykowa, w sekcji kontakt pojawila sie nazwa firmy: SCORT i numer telefonu - Mobil: +48 501 666 258
      Wiec po znalezieniu firmy SCORT - nie chce Cie martwic, ale to nie wyglada dobrze w linku sa opinie ludzi, ktorzy rowniez zostali oszukani:
      www.pstro.pl/b/scort-swiatlo-i-dzwiek-krakow
      Co wiecej, kiedy weszlam na ich oficjalna strone www.scort.pl/ pojawil sie ten sam numer telefonu
      Kontakt:
      GSM: +48 501 666 258

Pozdrawiam
      • anciarek2010 Re: UWAGA na sklep internetowy Cubeland.pl 29.01.11, 20:54
        Tu jest cały wątek o różnych sklepach pod tym adresem:
        forum.gazeta.pl/forum/w,583,120003146,,Decostore_pl_czy_trafilam_na_oszustow_.html?v=2]
        • paliwodaj Re: UWAGA na sklep internetowy Cubeland.pl 29.01.11, 21:44
          bzdura z tym nie-kupowaniem w sklepach internetowych i dobrych intencjach sprzedawcow na allegro. Jakby wszyscy tak podchodzili do sprawy, ze nie kupuja bo ich oszukaja to swiat zatrzymalby sie w miejscu. Ciagle kupuje cos na stronach internetowych i nie wyobrazam sobie inaczej. Pisalam juz kiedys zeby najlepiej wystrzegac sie stron interntowych z nikad, bez adresow, telefonow. Najlepiej wpisac w google.pl czy google.com nazwe sklepu i wyswietla sie strony z opiniami tego sklepu. Jezeli nie wyswietla sie to tym bardziej sklep krzak. Zawsze tak robie przy nowym sklepie, czesto konczy sie to tym ze rezygnuje z zakupu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka