inx123 17.11.10, 10:17 jak w temacie.........co dla dziewczynek ...co dla chłopców.....fajnie będzie poczytać a może którejś mamie pomoże ................. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rybalon1 Re: Co kupujecie 6-latkom ;)?........ 17.11.10, 10:37 mam chlopaka ostatnio mocno go wypytywałam o prezenty na mikołaja i gwiazdkę i wyszło na to , że najbardziej cieszyłby sie z kolckow Lego Star Wars lub Atlantis ( kilka zestawów już ma ale on maniak LEGO) ,zakupię pewnie jakąś grę planszową bo tez lubi i uwagaaaaaaaaaa .....mój syn chciałby dostać pamietnik na hasło ..obszukałam całe allegro ale są tylko dla dziewczyn różowe - jest strasznie zawiedziony , że dla chłopakow nie robią . Ciekawi go komos i ludzkie ciało więc może coś znajdę jeszcze w tym temacie Reszta popularnych zabawek odpada .... bo nie chce nic innego Odpowiedz Link Zgłoś
iwonag25 Re: Co kupujecie 6-latkom ;)?........ 17.11.10, 13:54 Moja córka zażyczyła sobie mamę pieska ze szczeniaczkami, prawdziwego chomika, ale że mamy już psa i kota, więc alternatywnie wybrała sobie chomiczka zhu zhu (choć dla mnie to totalna porażka) i syrenke babrbie podwodna tajemnica, ale jej nie dostanie, bo ma już dwie i leżą odłogiem. Poza tym na pewno jakaś gra planszowa i pewnie jakaś książka z motywem światecznym - jak co roku. Ewentualnie jeszcze zamiast syrenki kupię jej walizeczkę z kosmetykami. Dodam, że to od nas, od mojej mamy i siostry. A teściowa kupiła już mega trasę Wadera. Odpowiedz Link Zgłoś
beata77_h Re: Co kupujecie 6-latkom ;)?........ 17.11.10, 14:08 Mój syn w styczniu skończy 5,5 roku. Marzy mu się nowy laptop (ma jeden, z niższej póki, bawi się nim prawie codziennie, więc wiem że to nie będa pieniądze wyrzucone w błoto). Zastanawiam się nad laptopem od Cobi TOY STORY. Funkcje jakie zawiera wydają mi się ciekawe, ale może się mylę? Czy taki laptop będzie odpowiedni dla dziecka w wieku 5,5 roku? Zastanawiam się tez nad zakupem parkingu. Syn do tej pory nie miał żadnego, bo nie interesowały go takie zabawki... teraz dopiero zaczynają. Tu znów mam dylemat: jaki? może ktoś mi coś podpowie....? chciałabym żeby był w miare solidny (żeby się nie rozpadał przy przenoszeniu, żeby był stabilny) no i żeby posłużył nam przez najbliższe 3 lata..... Z drobiazgów od rodziny dojdą na pewno jakieś książki, gry planszowe (może i tu podpowiecie jaka będzie dobra dla chłopca w tym wieku? Syn od ponad półtora roku umie już czytać, więc pod tym kątem nie ma problemu). Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Co kupujecie 6-latkom ;)?........ 17.11.10, 19:45 mój w styczniu będzie miał 6 lat i chce....Lego - Atlantis, Star Wars, Hero Factory. Najgorzej, że codziennie inny zestaw Książeczkę 'Pluk z wieżyczki' oraz 'Dzieci z Bullerbyn'- specjalne wydanie. Gra Monopoly Junior. Zastanawiamy się nad filmem 'Gwiezdne Wojny' na DVD, mój mąż twierdzi, że te pierwsze filmy mogą być, są takie 'oldschoolowe'. Ja się nie znam, więc on decyduje. Nic więcej mu do szczęścia nie potrzeba Co do parkingu, to my mamy 'dzidziusiowy' z FP od kilku lat. Nie wiem jakie są dla starszych chłopców. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Dziewczynka 6,5 17.11.10, 19:51 Lego Miejski zakątek: allegro.wnba.com.pl/lego_7641_3d.jpg Omnitrix, bo jest fanka ben 10 gre komputerową Barbie salon piekności ksiązki grę Smart games (jeszcze nie zdecydowalam którą) wspólnie z siostrami dwustronną tablicę do pisania i rysowania może samochod zdalnie sterowany Odpowiedz Link Zgłoś
77iwona Re: Co kupujecie 6-latkom ;)?........ 17.11.10, 19:56 Mój syn z 03.2005 jest maniakiem kolejek i dostanie zestaw pociąg z lego city. W ubiegłym roku dostał pociąg lego duplo. Dostanie także pluszaka scooby doo i plecak też scooby. Jest maniakiem tej bajki od ok. pół roku. Kupiłam także konsole do gier overmax 100 gierek oraz kulodrom z windą do transportu kulek z firmy quercetti. To na tą chwilę wszystko - są to prezenty na mikołaja i gwiazdkę razem wzięte. Nic więcej nie planuję. Odpowiedz Link Zgłoś
inx123 Re: Co kupujecie 6-latkom ;)?........ 17.11.10, 20:17 ja dla swojej prawie 6 latki ( urodziny, mikołaj, gwiazdka) kupiłam: lego city - 2 zestawy monopol szalona gotówka rummikub orginal LPS domek + zwierzaki gratis planuję jeszcze dokupić samolot barbie, dentystę z play-doh i pędzące żółwie lub super farmera ......uwielbiam ten okres ..pieniądze idą jak woda jeszcze nie wiem co w jakiej kolejności dostanie Odpowiedz Link Zgłoś
beata77_h Re: Co kupujecie 6-latkom ;)?........ 20.11.10, 19:40 A co myślicie o tym parkingu: allegro.pl/hot-wheels-wheels-mega-parking-garaz-wyprzedaz-i1330811666.html j/w szukam parkingu dla pięcioletniego syna..... ma ktoś taki? Warto? Odpowiedz Link Zgłoś
18buzka Re: Co kupujecie 6-latkom ;)?........ 20.11.10, 20:02 moj 5 lat prawie. w grudniu ma urodziny, imienny, mikołajki, i gwiazka. otrzyma od rodziny nastepujace prezenty 1. flipper duzy na baterie 2. hodowlę motyli 3. duzy zestaw klocków clics 4. dinozaura do wykonania i złozenia 5. konsola do gier overmax 6. globus podswietlany 7. gra zbuduj i zburz 9. gra operacja 10. gra pedzace zółwie 11. sekrety elektroniki 500 12. domino zestaw- z samochodem układajacym klocki domina 13. ksiązki- boze narodzenie w bullerbyn, charlie i lola najbardziej lubią śnieg, czy znasz pippi ponczoszanke (ksiązka + audiobook), pocztaj mi mamo, ksiaga- wszechswiat, moje ciało wg mózgofalówek. 14. zestaw interaktywny system słoneczny 15. lampa księzyc 16.pociąg lego (nie duplo, ten dla starszych)+ tory pozdrawiam 18buzka Odpowiedz Link Zgłoś
monika78kr A co na to wasi mezowie?;) 20.11.10, 20:13 Kilkanascie drogich prezentow... hm moj maz z pewnoscia odebralby mi karte Ja mam po 3-4 prezenty dla moich 2 corek i nie wiem czy bede miala odwage wszystkie je przekazac Mikolajowi A w temacie, dla 6-latki Lego City dom i aparat Vtech, Ken (taki przystojniacha, ze nie moglam sie oprzec, gra. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: A co na to wasi mezowie?;) 20.11.10, 20:20 18buzka chyba pisała o prezentach od calej rodziny? Odpowiedz Link Zgłoś
monika78kr Re: A co na to wasi mezowie?;) 20.11.10, 20:43 A faktycznie, zerknelam tylko na liste prezentow, a tam jeszcze info o urodzinach. Ale i tak widze, ze dzieci sa raczej szczodrze obdarowywane i nie macie z tym problemu. Ja mam - ani moj maz, ani dziadkowie, ktorzy z nami mieszkaja nie popieraja takiego podejscia. Dla nich jedna zabawka to max, bo przeciez "wszytsko maja". Bardzo sie denrwuje takimi okazjami, bo najpierw musze sie tlumaczyc przed mezem, a potem i tak dziadkowie maja kwasne miny jak widza, ze dzieci ciesza sie z zabawek, a nie ze sweterkow od nich. Czasem sa tez niepotrzebne komentarze - naprawde nie wiem jak to ugryzc. Odpowiedz Link Zgłoś
inx123 Re: A co na to wasi mezowie?;) 20.11.10, 21:25 moj nie bardzo wie ile to wszystko kosztuje bo w końcu są promocje ........poza tym to jedyny okres w roku kiedy córka dostaje naraz większą ilość zabawek ....więc się nie czepia Odpowiedz Link Zgłoś
daria.1 Re: A co na to wasi mezowie?;) 20.11.10, 21:49 Też mamy takich jednych dziadków, kupują co im sie podoba. Nie zapytają o czym marzy dziecko. Jak daja ciuchy to jeszcze każą przymierzać. Pamiętam jak ktorejś wigilii dziecko wyciąga ogromną szmacianą lalkę spod choinki i w ryk bo nie chciała takiej od Mikołaja (w ogóle nie cierpiała włochatych lalek). Moja 6 latka dostanie łyżwy, samochód Barbie, jakieś mebelki dla Barbie, myslałam też o torebce z Hannah M. Zaczynam sie zastanawiać nad grą Pędzące żółwie . Te prezenty od nas, babci i chrzestnych. Na Mikołajki i Świeta. Staramy sie byc rozsądni Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: A co na to wasi mezowie?;) 20.11.10, 22:20 Prawie 7latka Prezenty kupowane z wyprzedzeniem czasowym List napisany - ale ulega po negocjacjach modyfikacji (z różnych przyczyn) Mikołaj - wymarzone kije narciarskie - do nich dodatkowo skarpety narciarskie i odzież termo (Tchibo, bo w odpowiednim kolorze) - jak jej pierwsza jedynka nie wypadnie do 6.12. to mazaki, kredki Crayola plus notesiki i pierdoły z FLO (masa teraz %%) - torebeczka w fiolecie przez ramię z Reserved+perfumy (dziadkowie), notesy FLO Gwiazdka - wymarzony szlafrok+paputy - syrenka - nie dostanie - za to będzie gra Magnetext - parasolka - nie dostanie - ma to być prezent na lutowe 7 urodziny od koleżanki... - dodatkowo sukienka baletowa, kapitalna skarbonka świnia plus zegarek biurkowy (niespodzianka z z FLO) W szafie wisi przebranie balowe Kopciuszka jako rezerwa, a że czasu sporo - może coś dokupię. Generalnie ciuchów tradycyjnych nie - bo dostaje ode mnie masę. Zabawki jak Syrenka, kolejna Barbie nie - bo pójdzie w kąt. Książki - mamy spory zapas. Filmy - mamy masę. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: A co na to wasi mezowie?;) 20.11.10, 22:29 nie rozumiem pytania o męża, bo to właśnie z nim ustalam co kupić dzieciom. On też wie czym się bawią, interesują i co lubią, więc w zasadzie decydujemy na zasadzie eliminacji, bo dla starszego lista mogłaby nie mieć końca. Uważam, że trzy prezenty, w tym jeden duży są w zupełności wystarczające. Nie zachowujmy się znowu tak, jakbyśmy przez 11 miesięcy nic dziecku nie kupowali i nagle w jednym miesiącu 5 gier, 5 lego i 10 innych pierdół. U nas lista się zmienia, w zasadzie Mikołajki są już ustalone : Von Nebula z Hero Factory (to ten duży prezent) i krab z Lego Antlantis oraz książeczka. Na Gwiazdkę jeszcze myślimy jak skrócić listę, na razie jest: Monopoly (ale może przeniesiemy na styczeń na urodziny), Overmax, Lego Atlantis lub Lego Star Wars i książeczka. Odpowiedz Link Zgłoś
kontaminacja Re: Co kupujecie 6-latkom ;)?........ 20.11.10, 22:16 Moja córa dostanie na Gwiazdkę od nas i jednych dziadków: aparat fotograficzny (dorosły), pokrowiec z kitty (różowy ), 2 książki o kosmosie, lampkę na biurko. Od drugich dziadków pewnie Monopol - mamu już schowany w szafie, zawsze nas proszą o podpowiedź. Na Mikołaja koraliki do układania konia z Hamy i książkę. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia7611 Re: Co kupujecie 6-latkom ;)?........ 20.11.10, 22:47 córa w lutym skończy 6 latek : domek LPS oraz 3 zwierzątka chomika zhu zhu z Biedronki (jak dla mnie bez rewelacji ale ona marzy o nim Lego CITY Samochód Kempingowy i chyba grę "pędzące żółwie" oczywiście to są prezenty od babci i dziadka oraz od Nas Odpowiedz Link Zgłoś