Dodaj do ulubionych

Amazon - jak dlugo czeka się na przesyłke?

30.11.10, 13:49
Ile idzie przesyłka?
Zrobiłam zakupy 20 listopada. I nadal brak przesyłki. Już rwę włosy z głowy - bo po pierwsze zakupy nie były tanie, a po drugie był tam prezent dla syna i chrześniaczki na Mikołaja!!!
Jak długo standardowo czeka sie na przesyłkę?
Obserwuj wątek
    • jaroosi Re: Amazon - jak dlugo czeka się na przesyłke? 30.11.10, 14:07
      majatusia jeśli dostałaś potwierdzenie z Amazon, że towar przygotowany do wysyłki, to następnie możesz na swoim koncie na Amazon sprawdzić jaki jest nr przesyłki. Wejdź na stronę www.dhl.de/en.html wpisz nr przesyłki i sprawdzisz jej status. Gdzie jest teraz, co sie z nią dzieje. Możesz zadzwonić do DHL ( nr na stronie polskiego dhl ) podać nr przesyłki - ten z Amazon i o wszystkim poinformują. Ja kiedyś przesyłkę miałam u siebie w ciągu 6 dni od momentu zakupu na Amazon. Może teraz kurierzy mają większy nawał przesyłek, ale powinna lada dzień być u Ciebie. Nie denerwuj się i sprawdź.
      • ania0079 Re: Amazon - jak dlugo czeka się na przesyłke? 30.11.10, 15:54
        Zrealizowałam zakupy w czwartek wieczorem a dziś dostałam paczke.
        • robin81 Re: Amazon - jak dlugo czeka się na przesyłke? 30.11.10, 20:20
          zamowilam w czwartek popoludniu a we wtorek mialam pierwsza czesc zamowienia.druga przyszla nastepnego dnia.dzialaja lepiej niz poczta polskawink
          • jorn1 Re: Amazon - jak dlugo czeka się na przesyłke? 30.11.10, 21:19
            Kupilam w 24.11, dzisiaj dostalam obie paczki.
    • kroliczyca80 u mnie to samo 30.11.10, 21:24
      Zakupy zrobione dokladnie tydzien temu. Dwie paczki - jedna przyszła już w piatek, drugiej nie ma do dziś. Patrzyłam na niemieckim dhl i moja paka ma status najniższy z możliwych, nie pamiętam już jak to tam nazwali. Wygląda na to, że przez ten tydzień nawet od nich nie wyszła. Tez się bardzo denerwujęsad
      • mikaaan Re: u mnie to samo 30.11.10, 22:10
        Zamawiałam w czwartek - dostałam dziś.
        • menadka dhl.de 30.11.10, 22:16
          Nie sugerujcie się tym co wyświetla wam na stronach niemieckiego dhl. Otrzymałam już trzy przesyłki z amazona (4 i 6 dnia) i status z pierwszego pola zmieniał się dopiero w dniu, w którym dostawałam przesyłkę smile
          Lepiej zadzwonić na infolinię polskiego dhl. Obsługa miła i sprawna smile
          • kroliczyca80 Re: dhl.de 30.11.10, 22:49
            Dzwoniłam na infolinię polskiego DHL. Pani powiedziała że ma tylko info, że przesyłka jest w Niemczech i żebym szukała przez ich stronę...
          • kornnella Re: dhl.de 30.11.10, 23:00
            menadka napisała:

> Nie sugerujcie się tym co wyświetla wam na stronach niemieckiego dhl. Otrzymała
            > m już trzy przesyłki z amazona (4 i 6 dnia) i status z pierwszego pola zmieniał
            > się dopiero w dniu, w którym dostawałam przesyłkę smile
            > Lepiej zadzwonić na infolinię polskiego dhl. Obsługa miła i sprawna smile
            >

A ja tylko dodam ze obsługa polskiego dhl guzik wie sad i niestety nic więcej niż w statusie na dhl.de. Inna sprawa ze ten status czasem ma szybkie zmiany. Miałam dość długo najniższy a w dniu dostawy pojawiły się nagle pozostałe pozycje i paczka po 2 h była u mnie
            • majatusia gorzej niz zle 30.11.10, 23:17
              jest gorzej niż źle.
              Mąż doszukał się na koncie w amazon informacji iż prawdopodobny czas przygotowania do wysyłki tego zamówienia jest 6-10 grudzień.
              Zaraz ich pogryzę!!!!
              Czy te angole nie obchodzą mikołajek? Czy nie wiedzą iż prezenty dla dzieci nie mogą przyjść po 10 grudnia!!!!
              I co ja mam powiedzieć dzieciom, które są na tyle małe (4 i 5 lat) iż świecie wieża w Mikołaja. I z wielkim namaszczeniem 5 grudnia wypastują buty i od 6 rano w dniu następnym będą w nie zaglądać?
              • malpa513 Re: gorzej niz zle 01.12.10, 08:26
                no ale mogłas wcześniej kontrolowac status przesyłki, amazon najczesciej od razu pisze kiedy jest planowana wysylka, pewnie tam tez tak napisali, a teraz musisz kupic prezent zastępczy i tyle
    • tzka Re: Amazon - jak dlugo czeka się na przesyłke? 01.12.10, 00:19
      Ostatnie zamowienie robilam ponad tydzien temu (wtorek 21/11), 23/11 otrzymalam potwierdzenie nadania przesylki z przewidywana data dostawy na wczoraj (29/11) i wczoraj pojawil sie zamowiony przeze mnie towar. smile
      Wczesniejsze zamowienia podobnie byly realizowane. W dodatku zdarzylo sie, ze sciagneli naleznosc z konta juz po potwierdzeniu nadania.
      Moze to zalezy od rodzaju zamawianych rzeczy? Wczoraj nie przyszla do mnie zabawka akurat. Z pewnoscia ruch maja teraz wiekszy...
      • jaroosi Re: Amazon - jak dlugo czeka się na przesyłke? 01.12.10, 13:00
        Spraw jeszcze raz wszystko spokojnie.
        Ja zakupiłam na Amazon 27.11, wczoraj sprawdzałam status i było, że
        " Dane instrukcji tej przesyłki zostały dostarczone przez nadawcę do DHL elektronicznie ". Dzisiaj sprawdzam, a tutaj podane, że:
        - wczoraj "Przesyłka dotarła w kraju docelowym ",
        - dzisiaj następnie z godziny 8:48 "Przesyłka jest przygotowany do dostarczenia w magazynie dostawy"
        - pozostał ostatni krok " Przesyłka jest dostarczana do odbiorcy "
        Czyli na dniach powinna być u mnie, a na potwierdzeniu w e-mailu z Amazon miałam podaną datę dostarczenia na 7 grudnia. Jeśli system się nie myli to powinnam mieć wcześniej.
        Jeszcze dzisiaj zadzwonie do DHL i zobaczymy.
        • jaroosi Re: Amazon - majatusia 01.12.10, 19:21
          Rano pisałam, że lada dzień przesyłka będzie u mnie a tu... niespodzianka. Dosłownie 2 min temu kurier dostarczył paczki. Wszystko trwało 4 dni. 27 listopada kupiłam, jest 1 grudzień i mam paczki. Kochana skontaktuj sie telefonicznie z kurierem DHL, albo sprawdź, czy przy przedmiocie na stronie Amazon nie miałaś informacji o dostępności przedmiotu w ciągu 2 tygodni. Coś chyba jednak jest nie tak sad Nie rozumiem dlaczego tak długo to trwa w Twoim przypadmu.
    • 19rosa Re: Amazon - jak dlugo czeka się na przesyłke? 01.12.10, 22:37
      przy pierwszych zakupach - zabawki - od zamówienia do dostarczenia minęło 8 dni
      26 listopada zamówiłam pampersy z terminem realizacji 4-6tyg., w pierwszym e-mailu dostałam faktycznie info wysyłka po 25 grudnia, po godzinie, że 3 grudnia a następnego dnia że wysłano i termin dostawy 3 grudzień a dzisiaj kurier dzwoni, że ma paczkę smile Szkoda, że nie widziałyście jego miny jak mu powiedziałam co jest w takim ogromnym pudle.
    • tzka Re: Amazon - jak dlugo czeka się na przesyłke? 02.12.10, 08:48
      Dzisiaj na stronie Amazona pojawilo sie takie info:
      "Deliveries in some areas of the country may be affected by adverse weather conditions."
      Ale pewnie nie dotyczy ono zamowien z 20 listopada...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka