Dodaj do ulubionych

Jakość ubranek ENDO??

14.12.10, 13:26
Kupowałyscie kiedys ubranka tej firmy?? Jakie sa jakościowo?? Czy warto coś zamówić w sklepie internetowym czy lepiej za ta ceną kupić (lub dołozyć więcej kasy) i kupić cos lepszego?? Myslę o bluzach dla chłopca 86 , lub koszulkach z długim rękawem ...
z góry dziękuję smile
Obserwuj wątek
    • majarzeszow Re: Jakość ubranek ENDO?? 14.12.10, 13:37
      u nas w uzyciu bluzki z dlugim rekawem (dziewczynka 98), bluza dresowa (dziewczynka 86), koszulki z krotkim (chlopiec i dziewczynka), dzinsy z regulacja w pasie (chlopiec 128) oraz kurtka puchowa (dziewczynka 98).

jakosc dla mnie OK, kupuje praktycznie tylko rzeczy przecenione lub w promocji.
      • gu-sia Re: Jakość ubranek ENDO?? 14.12.10, 14:02
        dzieki Maja. Powiedz mi tylko czy kupujesz w necie czy moze w Rzeszowie jest jakiś sklep (jestem z Rzeszowa)
        • majarzeszow Re: Jakość ubranek ENDO?? 14.12.10, 14:08
          tylko na necie, na endo.pl
          w Rzeszowie - z tego co wiem - nie mozna dostac ubranek tej firmy.
          zapisz sie na newsletter, to promocje beda ci przychodzic na skrzynke.
    • tempera_tura Re: Jakość ubranek ENDO?? 14.12.10, 14:11
      Ja jestem bardzo zadowolona. Mamy głównie bluzeczki i bluzy ciepłe. Wszystko super mięciutkie, dobrze wykończone, warte ceny a promocje maja naprawde kuszące.
      • yvon-nee Re: Jakość ubranek ENDO?? 14.12.10, 14:34
        Bluzeczki są świetne jakościowo. Gruba, mięsista bawełna, bardzo miękka i miła w dotyku. Nic się z nimi nie dzieje po praniu. Dla mnie super!
        • blaszany_dzwoneczek Re: Jakość ubranek ENDO?? 14.12.10, 14:50
          Moja córka ma jedną taką bluzeczkę z długim rękawem i nie powiem, żebym była zachwycona. Sztywna, mało elastyczna ta bawełna jest, a najgorzej po szyją - ani trochę się nie rozciąga, zakładanie i zdejmowanie przez głowę to mordęga była, musiałam rozpruć na jednym ramionku i doszyć zatrzaski. Ale to doświadczenie oparte tylko na tej jednej bluzce, może nam się jakaś nieudana trafiła?
        • clakier Re: Jakość ubranek ENDO?? 14.12.10, 14:51
          tez chwalę jakość - mamy i bawełniane rzeczy i sweterek i teraz na zimę kurtkę córce kupiłam - jakościowa są ok smile
    • gu-sia Re: Jakość ubranek ENDO?? 14.12.10, 15:35
      dzięki za odpowiedzi smile
      tak sobie pzregladam ich stronę, strasznie uboga oferta ... na chłopca na86 wzrostu nic nie znalazłam uncertain a chciałam skorzystać z ich oferty 0 zł za przesyłkę
    • my_valenciana Re: Jakość ubranek ENDO?? 14.12.10, 17:01
      Dla dziecka kupiłam 2 bluzeczki z długim rękawem. Jedna z nich jest z kapturem od początku ledwo wchodziła przez głowę - teraz mimo, ze rozmiar dobry, dziecko głowy już nie włoży. Druga jest ok, ale ściągacz przy szyi rozciąga się tak bardzo, że sterczy i wiart hula po karku. Jakość bawełny jest ok ale wykonanie takie sobie. Zamówiłam też koszulkę dla dorosłych rozmiar L - bo chciałam mieć po domu, taką wiszącą, luźna - była tak wielka, że była dobra na mojego męża, który waży ponad 100 kg i ma 187 cm wzrostu. Po praniu się wstąpiła i teraz ja mogę ja nosić. Jak kupować to wyłącznie po grubej przecenie - bo nie ma gwarancji, ze to będzie dobrej jakosci. No i często brakuje rozmiarów dla mniejszych dzieci - mój synek nosi 92 i takiego rozmiaru tam nie ma wcale.
      Dodam jeszcze,że bluzeczki kupione dla mojego synka były w rozmiarze 92 i już od dawna są za małe.
      • my_valenciana Re: Jakość ubranek ENDO?? 14.12.10, 17:04
        Jezu jak ja niezrozumiale napisałam - przepraszam - kładzie mnie przeziębienie wink Chodziło mi o to, że rozmiar 92 jest mały - za mały na dziecko w tym rozmiarze i dostać go graniczy z cudem.
        • loganmylove Re: Jakość ubranek ENDO?? 14.12.10, 18:20
          Kupuję córce w rozm 152 i synkowi na 80-dotąd nie trafiłam na bublasmile Uważam wręcz, że rzeczy są bardzo porządnej jakości i oryginalne.
          • janka39 Re: Jakość ubranek ENDO?? 14.12.10, 21:48
            Niezla
            Kiedys byla lepsza, ale teraz tez nie mam na co narzekac - chyba ze na te bluzy z kapturem - choc rozmiar ok, glowa ledwo, ledwo wchodzi!!!

a - i rozmiarowka to loteria - moj synek ma 115 cm wzrostu, kurtka na 118 jest ciut za mala juz... Bluzki na 118 tez takie kuse
            • majarzeszow tak mowicie o tej glowie :-) 14.12.10, 21:57
              bo u mnie wszystko z endo przechodzi ladnie przez glowy dzieciom. ale patrzac na dzieci z ich grup przedszkolnych zauwazam, ze moje dzieci maja jakies takie male te glowy smile wiec moze dlatego.

i faktycznie z ta rozmiarowka sie zgadzam. moja 3 latka ma niecale 90 cm wzrostu, a kurtka na 98 jest akurat, to samo bluzeczki z dlugim, rekawkow nie trzeba podwijac.

-
              MAJA i:
              http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/h/h9325iaw0.png
              https://www.suwaczki.com/tickers/ydfvwja8v2zy3wvi.png
              • leigh4 Re: tak mowicie o tej glowie :-) 14.12.10, 22:05
                Jakość średnia. bez przeceny zupełnie nieadekwatna do cen. kupuję dla chłopca na 6-7 lat. Kupiłam kilka koszulek z krótkim rękawkiem na lato. Rzeczywiście bawełna wydawała sie ok, mięsista(choć to akurat w letnich ubraniach nie jest zaletą), niestety po praniu poprzesuwały się szwy, mam wrażenie, że bawełna lekko się "zbiła" i koszulki sie skurczyły, ściągacze przy szyi od góry porozciągały się. dodam, że koszulki były uprane jeden raz, po jednokrotnym ubraniu. Zraziłam się. Wzornictwo fajne, ciekawe napisy(mieliśmy 'straszakia ' i "paszczaki"), ale niestety z koszulką za prawie 40zł nie powinno nic złego sie dziać po jednym praniusad
    • aurinko Re: Jakość ubranek ENDO?? 14.12.10, 22:20
      Kupuję bluzki dla dziewczynki ale nie bluzy grubsze tylko takie cienkie bluzki z elastanem, są rewelacyjne jakościowo, miłe w dotyku, rozciągają się przy ubieraniu/rozbieraniu, po praniu trzymają fason, ale - cena normalna jest nie do przyjęcia, więc kupuję tylko na wyprzedaży i rozmiarówka bluzek do kitu, moja córka mając 3,5 lat nosi bluzki z endo na 128cm.
      • agni71 Re: Jakość ubranek ENDO?? 14.12.10, 22:28
        i rozmiarówka bluzek do kitu, moja cór
        > ka mając 3,5 lat nosi bluzki z endo na 128cm.

ciekawe.... moja 8-latka właśnie zaczyna mi wyrastać z bluzki na 128 i bluzeczka dostanie sie 6-latce smile

• aurinko Agni 14.12.10, 22:35
          Ale z Endo?
          Ja kupiłam wcześniej bluzki na 110 i byłam pewna, że będą dobre a okazało się, że rękawy jak po młodszej siostrze sad Teraz dostałam na 128 i są ok.
          • agni71 Re: aurinko 14.12.10, 22:49
            Tak, z Endo. Nie mam duzego porwnania, bo mamy tylko tę jedną bluzkę z dł. rekawem (o tej pisałam), oraz ostatnio kupiłam bluzeczke z kr. rekawem na lato r. 134 i mysle, że będzie dobra latem na prawie 9-latkę. Corka teraz ma własnie jakies 128-130 cm.
            Za to mamy dwie spódniczki (na 118 i 128) i nie wiem, czy kiedykolwiek będą dobre. Sa tak szerokie, ze trzeba je maksymalnie zwężać, a wtedy tracą fason sad
      • minkapinka Re: Jakość ubranek ENDO?? 15.12.10, 14:01
        nie wyobrazam sobie 3,5 latki w bluzce Endo na 128. Fakt, ubrania są mniejsze niz innych producentów, ale bez przesady.

• katrio_na Re: Jakość ubranek ENDO?? 15.12.10, 06:59
      Kupiłam 2 bluzki na 140 dla chłopca. Gdy przyszły było OK, niezbyt gruba bawełna ale były ładne. Lecz po 2-3 praniach nadają się jedynie do spania. Powyciągały się i wyglądają okropnie. Ja się zraziłam.
    • egolit Re: Jakość ubranek ENDO?? 15.12.10, 09:45
      Jakość rewelacyjna. Mięciutkie, nie rozciągają się, leciutkie, solidne, polecam. Kupuję on-line.
    • anusia_kra Re: Jakość ubranek ENDO?? 15.12.10, 11:04
      Jakość nie ma nic wspólnego z dawnym endo niestety sad
      Mam dwie bluzy dla syna. Jedna w miare ok druga po 3 praniach ma wyglad starej szmaty. Wizualnie ich ciuchy dziewczece podobają mi się bardziej.

CO do rozmiarówki to jest nieźle zakręcona. Córka mierzyła w ub roku ich spodnie wszystkie w jednym rozmiarze - chyba 152 jak dobrze pamietam. I jednych rurek nie wbiła a w drugim modelu się utopiła.
      • leigh4 Re: Jakość ubranek ENDO?? 15.12.10, 11:15
        Zerknęłam na opinie wyżej i nasuwa mi się nastepujący wniosek: w endo lepszą jakość mają ubranka dziewczęce.Chyba żadna z wyżej piszących mam chłopców nie miała pozytywnych doświadczeń z endosad
        • majarzeszow Re: Jakość ubranek ENDO?? 15.12.10, 11:25
          a propos chlopiecych to u nas sprawdzaja sie dzinsy z regulacja w pasie, kupilam ostatnio, bo przecenili smile
          I dlugosc tez adekwatna do rozmiaru, synek ma ok. 125 wzrostu, dzinsy na 128 sa OK.
        • iwek33 Re: Jakość ubranek ENDO?? 15.12.10, 14:48
          leigh4 napisała:

> Zerknęłam na opinie wyżej i nasuwa mi się nastepujący wniosek: w endo lepszą ja
          > kość mają ubranka dziewczęce.Chyba żadna z wyżej piszących mam chłopców nie mia
          > ła pozytywnych doświadczeń z endosad

No to ja będę tą mamą chłopcówsmile
          Kupiłam ostatnio naprawdę sporo bluz sportowych i bluzek dla synów i z wszystkich jestem jak narazie bardzo zadowolona. Nawet wspomniane wyżej bluzki z "paszczydłem" noszą się rewelacyjnie, a są w użyciu często, bo chłopcy je bardzo lubią. Po praniu nic się nie dzieje z nimi. Kapitalnie noszą się wszystkie bluzy z taką jakby kraciastą wszywką na szyi wewnątrz bluzy- są niesamowicie udane.
          No i do rozmiarówki nie mam zastrzeżeń. Synek nosi 128-134 , kupuję bluzy na 134 i są idealne, starszy nosi 146-152 i bluzy na 152 pasują. Może mam szczęście??? Ale w sumie już z 6 razy kupowałam i zawsze bardzo udane zakupy. Chyba tylko jedna bluza, dawno, dawno kupiona lekko przekręciła się na szwach.
          A niesamowicie lubimy te:
          endo.pl/produkty/kategoria/3-dla-chlopca/grupa/8-bluzki-i-t-shirty/6135-t-shirt-dla-chlopca.html?v=51085
          endo.pl/produkty/kategoria/3-dla-chlopca/grupa/8-bluzki-i-t-shirty/6136-t-shirt-dla-chlopca.html?v=51125
          endo.pl/produkty/kategoria/3-dla-chlopca/grupa/8-bluzki-i-t-shirty/6135-t-shirt-dla-chlopca.html?v=51105
          No i te z kraciastą wszywką:
          endo.pl/produkty/kategoria/3-dla-chlopca/grupa/8-bluzki-i-t-shirty/6178-t-shirt-dla-chlopca.html?v=51775
    • misia_matysia Re: Jakość ubranek ENDO?? 15.12.10, 13:24
      Ja mam 2 bluzki z dł rękawem i bardzo je lubię. Bawełna nie filcuje się, nie rozciąga, nie zmienia kolorów. Na moją córkę rozmiary są idealne wg metki ale... ona jest szczuplejsza niż rówieśnicy.
      Za to zabawka z endo - foka, popruła się po pierwszym praniu, czyli drugiego dnia od zakupu i reklamacja trwała 2 miesiące sad Kupuję w sklepie stacjonarnym, tylko na wyprzedażach.
      • jowitka345 Re: Jakość ubranek ENDO?? 15.12.10, 13:49
        Kurcze troche mnie zmartwiłyście.. kupiłam dla syna kurtke rozmiar 118 (swoją drogą dziwna ta ich rozmiarówka: nie ma 116 i 122 tylko 118 uncertain) a syn ma 114 cm wzrostu. I teraz boje sie żeby nie była za małasad
        • jowitka345 Re: Jakość ubranek ENDO?? 17.12.10, 17:28
          jowitka345 napisała:

> Kurcze troche mnie zmartwiłyście.. kupiłam dla syna kurtke rozmiar 118 (swoją d
          > rogą dziwna ta ich rozmiarówka: nie ma 116 i 122 tylko 118 uncertain) a syn ma 114 cm
          > wzrostu. I teraz boje sie żeby nie była za małasad

endo.pl/produkty/kategoria/3-dla-chlopca/grupa/26-kurtka/5076-kurtka-dla-chlopca.html?v=39905
          Własnie przyszła ta kurtka. Wszystko ok, rozmiar też ale... czy one naprawde sa takie ciepłe? bo jak tak pomacałam to cieniutka ta ocieplinka. Czy naprawde nadaje sie na mrozy? Wdzieczna będe za info.

Ja kupiłam w cenie 59.90 na wyprzedaży.
          No ale mam wrażenie, ze jakby troche oszukuja klientów bo cena na metce jest 79.90 a nie 169.90 jak na stronie informują.
    • zawsze-mamawojtka Re: Jakość ubranek ENDO?? 15.12.10, 14:47
      My mamy narazie tylko jedną bluzeczkę z długim rękawkiem-prezent, ale jakość dobra,nic się nie dzieje po praniu,przymierzam się do kolejnych zakupów tej firmy
      https://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5eeps3ed98.png
      • mharrison Re: Jakość ubranek ENDO?? 15.12.10, 20:05
        My mamy przynajmniej ze 30 sztuk, głównie T-shirty, bluzy z długiem rękawem i spodnie, ale też koszule nocne, bieliznę, sukienki.

Bardzo lubię ich mięsistą i miłą bawełnę. Nic mi się nie zbiega i nie rozciąga.
        Odesłałam jedynie jedną sukienkę, bo słabo leżała (taka jasna za 34,90) i jedną koszulę.
        Kupuję tylko przez internet i zazwyczaj przecenione.
        • listopad2009 Re: Jakość ubranek ENDO?? 15.12.10, 20:20
          Kiedys jakosc byla swietna. 10 lat temu, 5 lat temu. Wtedy kupowałam najwięcej dla dorosłych koszulek, napisy niesamowite, w praniu nic się nie działo, a były naprawdę drogie (po 60-70 zł, kiedyś to była naprawdę duża kasa).

W tym roku nakupowałam dla dzieciaków i.................... owszem po zakupie wygladaja super. Ale po praniu..... kolory ok, ale zmniejszyły się dość znacznie, tak na oko oceniam z rozmiaru 104 na 92. Zraziłam się i więcej nie kupię. Ubrania dla córki nie lepsze sad

Tak mi się wydaje, że malutką firemkę wykupiła firma z dużym kapitałem i chęcią wielkiego zysku. Jak zapytałam kiedyś (emailowo) o jakośc i o to, gdzie produkowane są ubrania (na moich nie było nazwy państwa produkcji - pewnie ChRL wink to zaczęli ściemniać.

Kiedyś, ach kiedyś.... do dzisiaj mam ich koszulki które wyglądają jak nowe (po wielu latach używania)................. pszczółka Jasiek, szanuj starszych, chodzący ideał czy stosuję dietę 5000 kalorii (i miś z czekoladą). Ta jakość już nie wróci. Tych koszulek kupiłam przez te lata sporo, kilkadziesiąt. Aż łza mi się w oku kręci, jak można taką supermarkę położyć.
          • janka39 Re: Jakość ubranek ENDO?? 15.12.10, 23:16
            listopad2009 napisała:

>
            > Jak zapytałam kiedyś (emailowo) o jakośc i o to, gdzie produk
            > owane są ubrania (na moich nie było nazwy państwa produkcji - pewnie ChRL wink to
            > zaczęli ściemniać.
            >

alez oczywiscie ze szyja teraz w Chinach
            wystarczy poczytac metki

ale tali Solar np. tez szyje juz u skosnookich uncertain

• klubgogo Re: Jakość ubranek ENDO?? 15.12.10, 20:28
      Jakośc świetna, do tego oryginalne wzory.
      • antyka Re: Jakość ubranek ENDO?? 16.12.10, 15:57
        Ja mam mnostwo ubranek z Endo - naprawde - cala fure.
        I zauwazylam, ze porozciagaly sie te ubranka, ktore pralam w 60 stopniach
        - na metkach jest napisane, ze nalezy je prac w 30 stopniach.
        Od kiedy zaczelam prac w 40, nic sie z nimi nie dzieje. Ja po prostu zajebiste smile
        Niezadowolona jestem jedynie ze spodni, bo sa za szerokie na waska dupine mojej corki.
        A i kupuje ubranka dziewczynskie smile
    • froobek Re: Jakość ubranek ENDO?? 17.12.10, 22:19
      Oj, jeśli chodzi o jakość, to chyba trudno o lepszą!
      Potwierdzam, że rozmiarówka jest bardzo mała.
      Dla synka 21 m-cy, drobnego (10 kg, 80 cm) góry biorę 98-104, spodni nie kupowałam.
      Tylko że ja lubię obszerne rzeczy - no ale z innych firm nosi 92, więc i tak jest różnica.
    • bozller Re: Jakość ubranek ENDO?? 17.12.18, 17:33
      Nie polecam! Tragedia, rozmiary chińskie, farbuja i schodzą nadruki. Nie warto.
    • emma6666 Re: Jakość ubranek ENDO?? 28.12.18, 06:25
      Kiedyś wygrałam w konkursie bon do endo, Chyba 200 zł. Kupiłam synowi 4 pary dżinsów i dwie letnie koszulki. Dżinsy były ok, zero zastrzeżeń. Koszulki szybko się zeszmaciły, dziurki, szwy przesunięte. Byłam w szoku że to endo. Biała i zielona koszulka z kameleonem, bez rękawów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka