Dodaj do ulubionych

Decostore.pl czy trafiłam na oszustów?

18.12.10, 00:27
Niestety chyba trafiłam na oszusta... Kupiłam dla dziecka dekoracje na urodziny, bardzo zależało mi na czasie i głupia zapłaciłam z góry. W systemie sklepu status transakcji od poniedziałku jest niezapłacony (niemożliwe, mój bank od razu księguje), telefon firmy cały czas wyłączony, oczywiście nikt nie odpowiada na maile sad Czy ktoś robił u nich zakupy, czy tylko ja jestem taka głupia? Mają siedzibę w Krakowie przy ul. Lea 114. Niestety dopiero teraz przyjrzałam się stronie i kilka rzeczy budzi moje wątpliwości. Co można z tym zrobić? Niestety nie mam nawet nazwiska tych ludzi, nie podali ani na stronie, ani w żadnym mailusad
Obserwuj wątek
    • aurinko Re: Decostore.pl czy trafiłam na oszustów? 18.12.10, 10:00
      Nie chcę Cię martwić, ale firma, która zamiast danych właściciela, NIPu, wpisu do ewidencji itp. (dane obowiązkowe do wpisania na stronę internetową) pisze "Właścicielem firmy są ludzie , którzy ją tworzą...." nie buduje zaufania. Mają też drugi sklep z identycznymi formułkami www.laster.pl
      wiesz co mi ten adres Lea 114 nie daje spokoju, wydaje mi się, że o tym sklepie już tu na forum coś było...
      • aurinko Re: Decostore.pl czy trafiłam na oszustów? 18.12.10, 10:11
        Mam!
        Przeczytaj wątek forum.gazeta.pl/forum/w,583,118663049,,UWAGA_na_sklep_internetowy_Cubeland_pl.html?v=2

sklep cubeland.pl ma podany inny kontakt, niż decostore i laster, ale ma bardzo podobny układ strony, tę samą formułkę w zakładce "O firmie", ten sam numer konta do wpłat, ten sam adres w Krakowie.
        Na Twoim miejscu wydrukowałabym wszystko co masz odnośnie złożonego zamówienia, spisałabym wspólne cechy tych trzech sklepów, potwierdzenie wpłaty i poszłabym na Policję. Skoro przelałaś pieniądze zgodnie z regulaminem sklepu, a teraz nie ma z nimi kontaktu ani zamówionych rzeczy ani zwrotu kasy to nie trafiłaś na kogoś uczciwego, wręcz przeciwnie.
        • kroliczyca80 Re: Decostore.pl czy trafiłam na oszustów? 18.12.10, 10:23
          Będę na Lea we wtorek, mogę rzucic okiem pod ten adres. Ale nie sądzę, żeby coś tam było, skoro adres podawany jest jako siedziba kilku firmsad
    • donkaczka Re: Decostore.pl czy trafiłam na oszustów? 18.12.10, 12:00
      poguglalam prz porannej kawie (pospalam dzisiaj smile)
      ten sam adres i email (wazne, bo to znaczy ze nie dziela tylko budynku) ma sklep:

www.scort.pl/
      Tel. komórkowy: 501666258
      Tel. stacjonarny: 12 4300877

www.laster.pl/
      GSM: 531 177 007

exled.pl/go/_files/?file=contact.html&lang=pl
      GSM: +48 508 736 254

konto z allegro
      allegro.pl/show_user.php?uid=5136202&type=fb_all&feedback_type=fb_recvd_neg
      mozliwe, ze te sklepy wisza w necie po prostu, nikt ich nie obsluguje i kasa poszla w proznie, zreszta same regulaminy bez danych firmy oprocz adresu wzbudzaja spora czujnosc
      • arni-kam Re: Decostore.pl czy trafiłam na oszustów? 18.12.10, 12:24
        No to nieźlesad Gdybym się tak nie spieszyła, pewnie poczytałabym więcej na stronie sklepu. A tak 100zł zasiliło konto jakiegoś oszusta. Zadzwoniłam do Cubeland, Laster i Exled (bo linki do tych sklepów znalazłam wcześniej na Decostore.pl) i albo numer nie istnieje, albo ma zapełnioną skrzynkę wiadomości. Najgorsze jest to, że ludzie wciąż składają zamówienia w decostore. Zrobiłam kolejne, żeby zobaczyć czy sklep wciąż działa i numer tego zamówienia jest o kilkanaście wyższy niż mojego sprzed 1,5 tygodnia. Ktoś znalazł sobie doskonały sposób żeby się dorabiać na ludziachsad

Zamierzam pójść na policję, tylko zastanawiam się czy to coś da? Jeśli pójdę jedynie z nazwą sklepu, dowodem wpłaty i korespondencją. Myślicie że mam szansę odzyskać pieniądze poza tym, że stracę kilka godzin na policji?
        • donkaczka Re: Decostore.pl czy trafiłam na oszustów? 18.12.10, 12:39
          nie stracisz, czemu tak myslisz?
          jesli kazdy machnie reka to im pofunkcjonuje niezle taki biznes
        • aurinko Re: Decostore.pl czy trafiłam na oszustów? 18.12.10, 13:00
          Wiesz, być może dlatego, że inni machnęli ręką i nie zgłosili oszustwa na Policję - nabrałaś się i Ty. Jak zgłosisz sprawę to zwiększysz swoje szanse na odzyskanie kasy (teraz szanse na to są zerowe) i uchronisz innych przed zakupem u złodziei bardziej, niż pisząc na forum.
        • aleksandra1977 Re: Decostore.pl czy trafiłam na oszustów? 18.12.10, 13:11
          Najgorsze
          > jest to, że ludzie wciąż składają zamówienia w decostore. Zrobiłam kolejne, że
          > by zobaczyć czy sklep wciąż działa i numer tego zamówienia jest o kilkanaście w
          > yższy niż mojego sprzed 1,5 tygodnia. Ktoś znalazł sobie doskonały sposób żeby
          > się dorabiać na ludziachsad
          zamowienia nie musza miec kolejnych numerow. W zaleznosci od oprogramowania, dwa kolejne zamowienia moga miec numery o kilkanascie cyfr wieksze mimo, ze zostaly zlozone niemalze w tej samej chwili.
    • arni-kam Szajka oszustów 18.12.10, 12:41
      Wygląda na to, że z tą szajką oszustów powiązane są jeszcze te dwa sklepy:
      www.hale-namioty.com/
      www.sezonmax.pl/
      Pierwszy ma taką samą domenę jak Decostore, a drugi jest zlinkowany na stronie pierwszego. Zadzwonię do nich w poniedziałek. Mam chociaż nadzieję, że inni nie dadzą się naciąć tak jak ja.
      • aurinko Re: Szajka oszustów 18.12.10, 12:57
        Sama domena o niczym nie świadczy. Te dwie ostatnie strony, które podałaś należą do Kudu Polska - firmy, która od wielu lat jest na rynku, ma inny adres, inne numery tel., inny numer konta. Poza tym Kudu Polska nie ukrywa np. Regonu, NIPu i innych danych identyfikacyjnych.
        Wspólną domenę może mieć setki sklepów internetowych, ale to nie znaczy, że to wszystko to ci sami oszuści.
        • donkaczka Re: Szajka oszustów 18.12.10, 13:31
          ja tez to widzialam, ale to ze oni ich linkuja moglo tylko miec na celu uwiarygodnienie ich i tyle
          • helly.g Re: Szajka oszustów 18.12.10, 22:26
            Niestety, o tym adresie rzeczywiście było już na forum, przed miesiącem.
            forum.gazeta.pl/forum/w,583,118663049,,UWAGA_na_sklep_internetowy_Cubeland_pl.html?v=2&t=1292707195222
            A sklepy i teksty są podobne. Dlaczego do tej pory nie zgłoszono tego na policję? Policja może nierychliwa, ale w końcu chyba strony zostałyby zablokowane
            • remidr Re: Szajka oszustów 18.01.11, 12:34
              niestety też się dałem wrobić decostore.pl . Zakupiłem towar na 58 zł i czekam już 3 tydzien i cisza. telefon sie nie odzywa lub jestem zrzucany.
              • terciaa Re: Szajka oszustów 27.01.11, 22:11
                Poczytałam sobie wasze wpisy i już wiem,że muszę kompletować dokumenty i wybrać się na policję w sprawie sklepu DecoStore. To są zwykli złodzieje!!!!! Ja wtopiłam ponad 300 zł i nie mam zamiaru ich stracić. Jeśli ktoś się zastanawia czy warto ich zgłosić na pilicję to ja zapewniam, że warto!!!!!!! Właśnie teraz na ich stronie jest prawie 200 osób i pewnie ktoś robi zakupy!
                • pyzateszczescie Re: Szajka oszustów 29.01.11, 11:45
                  Ludzie, pierwsza sprawa, to zareklamujcie transakcję w banku!
                • remidr Re: Szajka oszustów 19.02.11, 20:38
                  Witam,

Być może mam dobre informacje ... a przynajmniej nadzieję. Na stronie decostore zobaczyłem nowy wpis , informujący o zmianie właściciela i o tym , że zaległe zobowiązania zostaną wysłane. Ma być podany kontakt do nowego właściciela - dnia 21.02.2011. Może uda się odzyskać , to co straciliśmy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka