Dodaj do ulubionych

Robicie zapasy?

29.12.10, 21:58
Cześć! Po Nowym Roku podwyżki, większy VAT itp. Ponoć niektórzy kupują ubranka dziecięce na zapas. A Wy? Robicie jakieś zapasy?
Obserwuj wątek
    • lupa_87 Re: Robicie zapasy? 29.12.10, 22:21
      nie
    • kanna Re: Robicie zapasy? 29.12.10, 22:36
      Co roku na wyprzedażach robię zapasy wink
    • cortinka Re: Robicie zapasy? 29.12.10, 23:02
      Nie robię żadnych zapasów, mam jeszcze sporo ubrań po ubiegłorocznych (i wcześniejszych)wyprzedażach. Teraz nie kupuje nic, bo wybór niewielki, a jakość ubrań kiepska. Także bardzo się cieszę, że mam ten zapasik w szafie wink
    • grandcentral Re: Robicie zapasy? 29.12.10, 23:05
      zapasy ubran????
      robie zapsy jedzenia.
      • blizniaki14 Re: Robicie zapasy? 30.12.10, 09:25
        Mam zapasy wink kupuję na wyprzedażach rzeczy dobrej jakości, mam dużo z zeszłego roku. Przy trójce dzieci wolę mieć za dużo, niż za mało. Poza tym jak mam ubranka na rok do przodu, czuję się bezpieczniej, że gdyby było gorzej finansowo, mają co ubrać wink taka już jestem. Ale staram się kupować z głową, to co potrzebne będzie. W tym roku nie szlaję, bo zapasik mamy całkiem całkiem smile
    • helly.g Re: Robicie zapasy? 30.12.10, 11:16
      Kupuję z wyprzedzeniem, jeśli trafia się okazja na przecenach.
      Teraz, przez to zamieszanie z VAT, zastanawiam się nad kupnem butów dla dzieci, nawet sandałków, bo jednak kilkanaście % różnicy to sporo. Tyle, że wiosenne i letnie to o tej porze głównie w internecie, bo stacjonarne mają pochowane w magazynach.
    • agnieszkallo Re: Robicie zapasy? 30.12.10, 11:55
      Kupuję na wyprzedażach ubranka o rozmiar większe. Nie chcę mieć zaskocznienia, że "strzelił w górę" i nie mam spodni dla niego (mój brat wyjechał na 3-tygodniowe kolonie, a po powrocie ciotka załamała się, bo wszystkie spodnie były za krótkie o 20 cm, nie mówiąć o bluzach ze zbyt krótkimi rękawami ). Trudno byłoby nam kupić całą garderobę po normalnych cenach. Mam coś zawsze schowane. Wyrasta z jednego i zakłada kolejne.
    • ninjo Re: Robicie zapasy? 30.12.10, 11:56
      ja wczesniej kupowalam na zapas na wyprzedazach, hurtem. Zeby pozniej nie biegac po sklepach i nie szukac goraczkowo kurtki czy innych spodni.
      W tym roku juz nie kupuje prawie nic, ale to dlatego, ze w zasadzie pelna garderoba na 1-2 lata czeka w szafie...
      • leigh4 Re: Robicie zapasy? 30.12.10, 13:44
        Gdy synek był mały a ja bardziej "zakupowa" maniacko kupowałam na wyprzedażach na zapas. teraz już nie, po tym, gdy co sezon odkładałam całe siaty ubranek nie noszonych, a za małych, nie trafionych z rozmiarem. Nie robię zatem zapasów. Kupuję na bieżąco, w miare potrzeb. Co najzabawniejsze, wcale nie wydaje więcej niż wczesnie, kupując "okazyjnie"-po prostu wtedy kupowałam dużo za dużo.
        • kropkacom Re: Robicie zapasy? 30.12.10, 14:16
          Już dawno nie kupuje na wyprzedażach. Chyba, ze zdarzy się okazja on line. Nie mam nerwów, czasu do chodzenia po sklepach i bicia się ciuchy big_grin Kiedyś tak kupowałam i zdarzały się rzeczy, których dzieciaki nigdy nie założyły.

Zapasy mam takie, że zawsze mam jakieś rzeczy trochę większe niż aktualny rozmiar.
          • myszencja6 Re: Robicie zapasy? 30.12.10, 16:51
            a jaka ma być ta podwyżka VAT?
            nie robię zapasów, nie mam gdzie tego trzymać. Poza tym ja wolę mniej niż więcej. Nic mnie tak nie irytuje jak szafa pełna za małych ciuchów, których dzieci ani razu nie założyły albo założyły raz 'pro forma'. Wyjątkiem są np buty, bo ich cena jest wysoka ale kupię np teraz na wiosnę/lato a nie na następną zimę.
    • jabetka Re: Robicie zapasy? 30.12.10, 17:05
      1% to jeszcze nie tak dużo, nie robię jakiś ogromnych zapasów- kupiłam kilka rzeczy które mi sie spodobały juz na przyszły rok ale tak z umiarem, gorzej, z ubrankami do rozmiaru 86 bo podatek wzrośnie znacznie z 7% na 23% wiec warto kupić coś na przyszłą zimę na tegorocznych wypżedażach
      • iberka ot co 30.12.10, 23:12
        przeciez zauważalny wzrost będzie na ubraniach do rozm 86 a powyżej tylko 1% to nie jest nie do przejścia. Co inego buty ale ciężko teraz trafić wiosenno/ letnie obuwie uncertain

iza
        • vegutka Letnie buty są w Bonarce 31.12.10, 08:35
          Krakuskom podpowiem, że letnie buty, choć na pewno w przebranej rozmiarówce, są w Maraga Kids-przedwczoraj kupiłam dwie pary sandałków Ecco, każda po 94zł (przecenione 0 50%) z letniej kolekcji 2010. Dla mnie cena ok. Kupiłam takie biłałe bez palców i niebieskie skórzane-oba w rozmiarze 24. Na pewno były jeszcze w rozmiarze 25, tez w kolorze brązowym (seria chyba Hide&Seek), coś takiego:
          https://outletstore.pl/images/7660101038_8214b.jpg
          https://outletstore.pl/images/7391150236_7327b.jpg
          • czarnulkaaa2 Re: Letnie buty są w Bonarce 31.12.10, 08:55
            I jedne i drugie sa super, Młody miał akurat obydwa zalinkowane przez Ciebie modele z zeszłym roku smile W Łodzi niestety Maragi wciąż nie ma ;-( a też się chciałam zaopatrzyć....Ciekawe czy na Outletstore zmienią się ceny pojutrze?
        • katrio_na Ja robie butow ;) 31.12.10, 10:15

Ja kupiłam buty wiosenne na outlecie ecco, mialam jechac do Ursusa ale ostatnie 2 dni spedzilismy w szpitalu crying
          Zaplacilam z przesylka 150zl - srednia promocja ale zawsze taniej o jakies 50zl.
          Kupilam tez crocsy, sandalki i kapcie superfity na schaffie - wszystko w promocji i jeszcze 12% na haslo Mikolaj.
          Z tego zamowienia jestem bardzo zadowolona.
          Ubranek nie kupuje bo mam juz 8 latka, gdybym miala maluszka - robilabym zakupy. Glownie pewnie w H&M wink

• szaraczek_beauty Re: Robicie zapasy? 31.12.10, 10:05
      Jeśli widzę coś fajnego przecenionego to kupie owszem ale specjalnie bo od stycznia będzie vat większy to niesmile
      • kalina886 Re: Robicie zapasy? 31.12.10, 17:26
        Koszulki, spodnie, kurtki itp. mogę kupować na zapas jeśli na daną chwilę córka ma dużo, a trafia się jakaś okazja.
        Butów na zapas nie kupuję nigdy, a tym bardziej przez internet.
    • johana75 Re: Robicie zapasy? 31.12.10, 16:49
      Ja kupuje prawie wyłacznie w De. i tylko na wyprzedażach. młody nosi romiar 128, ale na wiosne będzie mial 134cm. wiec kupuje ten rozmiar plus 140 jak cos fajnego sie trafi. nigdy nie było tak że z rozmiarem nie trafiłam (raz buty, ale poczekają az dorośnie ;P)
      W szafie maly zapas jeansów i cieńkich bluzek z dlugim rękawek które najczęściej nosi.
      W styczniu muszę mu dokupić tylko krtkę i buty zimowe Elefanten jeśli trafie przecenione wink
    • koza_w_rajtuzach Re: Robicie zapasy? 31.12.10, 22:03
      Nie robię zapasów i nigdy nie robiłam. Zawsze kupuję na bieżąco.
      • tosieuda Re: Robicie zapasy? 01.01.11, 11:27
        nie, nie robię
    • madzik0711 Re: Robicie zapasy? 01.01.11, 12:36
      W tamtym roku duzo dla dzieciaków pokupowałam, prawie wszystko na zime,we wszystkim chodza, wiec nie byłam stratnasmile
      Ale w tym rku wyprzedaże to jakas pomyłka nic nie ma, pare rzeczy dla córki kupiłam w H&M, synowi nic.
      Czekam jeszce może coś jeszcze bedzie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka