Dodaj do ulubionych

Laktator ręczny Tommee Tippee

01.01.11, 18:21
tak jak w temacie polecacie?? czy lepiej laktator innej firmy, chodzi mi o ręczny
Obserwuj wątek
    • lopezka26 Re: Laktator ręczny Tommee Tippee 01.01.11, 18:39
      U mnie sprawdził się firmy avent, ale myślę że Tippee też byłby w moim przypadku ok, bo połozne juz w szpitalu stwierdziły że mam "sutki jak smoczki" Ale jak w temacie, miałam Avenu-tak jak sterylizator i polecam.
    • pancia-jancia Re: Laktator ręczny Tommee Tippee 01.01.11, 20:35
      ja mam, jest bardzo dobry, szybkość ściągania lepsza niż w elektrycznym i ta przystawka taka duża i fajna. łatwo się myje i rozkłada. Ja polecam.
    • mel-laa Re: Laktator ręczny Tommee Tippee 01.01.11, 21:02
      Mam. Kupiłam na allegro jakiś z anglii nowy coś za ok 80-90 zł. Co prawda używałam ok miesiąca ale polecam. Ściąga dobrze i bezboleśnie. Polecam.

• parb Re: Laktator ręczny Tommee Tippee 01.01.11, 22:22
      Też miałam taki i byłam zadowolona - ściąga szybko i bezbolesnie.
    • karo.8 Re: Laktator ręczny Tommee Tippee 01.01.11, 22:34
      będąc w ciąży tez zastanawiałam sie nad zakupem laktatora, ale dwie koleżanki doradziły ,ze najlepsze jest odciąganie ręczne.
      posłuchałam ich rady.
      na początku duzo odciagalam recznie i zrobilam mrozonki.
      moja rada, poczekaj z kupnem. zaoszczędzisz na pampersysmile

karmilam po cc
    • greene3 Re: Laktator ręczny Tommee Tippee 01.01.11, 23:16
      Mam i polecam - fajnie pracuje i wygodny, dobrze się rozkłada. Ja miałam tylko problem z domyciem samej pompki, ale to w każdym są jakieś zakamarki.
      • malikowna Re: Laktator ręczny Tommee Tippee 02.01.11, 10:35
        Nie polecam ale ja mam płaskie brodawki z tego powodu mały nie umiał ściągnąć mleka i porobiły się zastoje Tommee sobie nie radził. Rewelacyjny okazał się Medeli ręczny niestety jest trochę droższy ale dla mnie OK
        • kaisha18 Re: Laktator ręczny Tommee Tippee 02.01.11, 11:06
          Jak dla mnie super. Jeszcze dobrze pamiętam czasy, kiedy 9lat temu ściągałam pokarm( przez 9 miesięcy!!!) taką szklaną gruszką z pomarańczową gumową pompką. Istna katorga. Aż zgarbaciałam wink Teraz korzystałam okazyjnie z Tommee Tippee i mleczko płynęło błyskawicznie, bez bólu i nadmiernego wysiłku. Naprawdę polecam! Popatrz na Allegro. ja kupiłam naprawdę niedrogo, bo za jakieś 70 zł już z przesyłką. W zestawie była butelka, dwa pojemniczki na mleko, duży pojemnik do sterylizacji i 4 szt wkładek laktacyjnych.
    • dominiczka201 Re: Laktator ręczny Tommee Tippee 02.01.11, 14:27
      Miałam go i byłam zadowolona. U mnie o ściąganiu ręcznym mogłam pomarzyć. Ładnie i bezboleśnie ściągał. Jak przestałam karmić wygotowałam i oddałam koleżance, które też bardzo go sobie chwaliła. Rozkłada się na części pierwsze co ułatwia mycie. Kup jednak po porodzie chyba, że koniecznie chcesz mieć już.
    • dd-j Re: Laktator ręczny Tommee Tippee 02.01.11, 14:44
      Ja miałam przy pierwszym dziecku i średnio mi się ściągało, męczyło mnie to ręczne pompowanie. Teraz kupiłam Medeli mini electric i niebo a ziemia, znacznie lepiej. Jeśli jednak w grę wchodzi u ciebie tylko ręczny to TT może być.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka