zewelinal 01.01.11, 18:21 tak jak w temacie polecacie?? czy lepiej laktator innej firmy, chodzi mi o ręczny Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lopezka26 Re: Laktator ręczny Tommee Tippee 01.01.11, 18:39 U mnie sprawdził się firmy avent, ale myślę że Tippee też byłby w moim przypadku ok, bo połozne juz w szpitalu stwierdziły że mam "sutki jak smoczki" Ale jak w temacie, miałam Avenu-tak jak sterylizator i polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
pancia-jancia Re: Laktator ręczny Tommee Tippee 01.01.11, 20:35 ja mam, jest bardzo dobry, szybkość ściągania lepsza niż w elektrycznym i ta przystawka taka duża i fajna. łatwo się myje i rozkłada. Ja polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
mel-laa Re: Laktator ręczny Tommee Tippee 01.01.11, 21:02 Mam. Kupiłam na allegro jakiś z anglii nowy coś za ok 80-90 zł. Co prawda używałam ok miesiąca ale polecam. Ściąga dobrze i bezboleśnie. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
parb Re: Laktator ręczny Tommee Tippee 01.01.11, 22:22 Też miałam taki i byłam zadowolona - ściąga szybko i bezbolesnie. Odpowiedz Link Zgłoś
karo.8 Re: Laktator ręczny Tommee Tippee 01.01.11, 22:34 będąc w ciąży tez zastanawiałam sie nad zakupem laktatora, ale dwie koleżanki doradziły ,ze najlepsze jest odciąganie ręczne. posłuchałam ich rady. na początku duzo odciagalam recznie i zrobilam mrozonki. moja rada, poczekaj z kupnem. zaoszczędzisz na pampersy karmilam po cc Odpowiedz Link Zgłoś
greene3 Re: Laktator ręczny Tommee Tippee 01.01.11, 23:16 Mam i polecam - fajnie pracuje i wygodny, dobrze się rozkłada. Ja miałam tylko problem z domyciem samej pompki, ale to w każdym są jakieś zakamarki. Odpowiedz Link Zgłoś
malikowna Re: Laktator ręczny Tommee Tippee 02.01.11, 10:35 Nie polecam ale ja mam płaskie brodawki z tego powodu mały nie umiał ściągnąć mleka i porobiły się zastoje Tommee sobie nie radził. Rewelacyjny okazał się Medeli ręczny niestety jest trochę droższy ale dla mnie OK Odpowiedz Link Zgłoś
kaisha18 Re: Laktator ręczny Tommee Tippee 02.01.11, 11:06 Jak dla mnie super. Jeszcze dobrze pamiętam czasy, kiedy 9lat temu ściągałam pokarm( przez 9 miesięcy!!!) taką szklaną gruszką z pomarańczową gumową pompką. Istna katorga. Aż zgarbaciałam Teraz korzystałam okazyjnie z Tommee Tippee i mleczko płynęło błyskawicznie, bez bólu i nadmiernego wysiłku. Naprawdę polecam! Popatrz na Allegro. ja kupiłam naprawdę niedrogo, bo za jakieś 70 zł już z przesyłką. W zestawie była butelka, dwa pojemniczki na mleko, duży pojemnik do sterylizacji i 4 szt wkładek laktacyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
dominiczka201 Re: Laktator ręczny Tommee Tippee 02.01.11, 14:27 Miałam go i byłam zadowolona. U mnie o ściąganiu ręcznym mogłam pomarzyć. Ładnie i bezboleśnie ściągał. Jak przestałam karmić wygotowałam i oddałam koleżance, które też bardzo go sobie chwaliła. Rozkłada się na części pierwsze co ułatwia mycie. Kup jednak po porodzie chyba, że koniecznie chcesz mieć już. Odpowiedz Link Zgłoś
dd-j Re: Laktator ręczny Tommee Tippee 02.01.11, 14:44 Ja miałam przy pierwszym dziecku i średnio mi się ściągało, męczyło mnie to ręczne pompowanie. Teraz kupiłam Medeli mini electric i niebo a ziemia, znacznie lepiej. Jeśli jednak w grę wchodzi u ciebie tylko ręczny to TT może być. Odpowiedz Link Zgłoś