Dodaj do ulubionych

Wyprzedaże, wyprzedaże

02.01.11, 23:30
Całkiem sporo juz przecenione w Mothercare, byłam w Klifie i w Arkadii. Patrzyłam na ubrania dla dziewczynki na 7-8 lat i 8-9 lat.
Trzeba troche pogrzebac, bo rzeczy sa wieszane jedne za drugimi, szczególnie w Arkadii. Zanalazlam np. z tyłu pod ścianą jeansy granatowe pzecenione z 55 na 39 zł.
Dwupaki spodni dresowych sa po 59 zł i 65 zł (te drugie welurowe ze sćiągaczem u dołu). Do niektórych modeli spodni przecenione są tez rozpinane bluzy, kupiłam np. bordową na 8-9 lat za 39 zł (z 79 zł). Ładne, wizytowe (ale uwaga - szczupłe) bluzeczki ecru z "brylancikami" przecenione z 49 na 35 zł. Inne modele przeważnie po 39 zł. Poza tym, kupiłam na przyszły rok świateczne ozdoby do własnoręcznego wykonania przez dzieci, przecenione o połowę. Jest tez trochę (nieduzo) zabawek przecenionych o połowę).
Dośc duzo przecenione w Wójciku, na metkach to juz druga przecena - eleganckie, wizytowe, ozdobne bluzeczki są po 39 zł. Niektóre, bardziej codzienne po 35 zł. Widziałam tez dwa niebrzydkie modele ciepłych zimowych kurtek przecenionych na 125 i 149 zł.
Przecenione sa tez dodatki - skarpetki, rajstopki, rekawiczki, komplety czapek z szalikami. ceny moze nie oszałamiająco niskie (np. skarpetki z 9 zł na 5,90, czy rajstopki z 22 lub 27 na 16 zł), ale jak ktos akurat lubi dodatki tej firmy to warto zajrzeć. Zaszalałam i kupiłam też śliczna fioletową torebkę z faktura imitującą krokodyla, przecenioną z 57 zł na 35 zł)
Zara wyglada jak lumpeks, przynajmniej ta w Arkadii, niestety wiele ubranek szmatławych, a ceny wciąz nieadekwatne. Jedyna rzecz, jaka mnie zainteresowala, to kurtka przeceniona ze 109 zł na chyba 79 albo 89.
W Kappahl kiepsko z romiarami, ktore mnie interesowały (134 i 140). Kupiłam tylko fajne legginsy na 128, przecenione z 47,90 na 30 zł i bluzeczkę z kr. rekawem za bodajże 20 zł (od tego jeszcze dodatkowe minus 20% na sms-a).
W Cubus duzo bluz bawełnianych przecenionych o połowę, z 80 zł na 40 zł, i legginsy z 60 na 30 zł. Widziałam tez jeansy w dobrych cenach, ale nie udalo mi sie znależc rozmiarów.
W H&M nic ciekawego, podobnie w Smyku (na starszych dziewczynkach).
W Klifie patrzyłam na kurtki puchowe w Benettonie. Dwustronne, w fasonie takim jak "słynne" turkusowo-limonkowe z zeszłego roku są po 179 zł, ale kolory jakies mniej ciekawe niz w zeszłym roku. Niestety, fasonu z paskiem w talii w ogóle juz nie ma. Sa jeszcze cieńsze, z nieodpinanym kapturem, tańsze, ale nie pamiętam ceny.
W Tchibo w Klifie widziałam dwie narciarskie kurtki dziewczęce w r. chyba 146/152 (ale nie są zbyt duże, to co najwyżej 140/146 z innej firmy, a może nawet i mniejsze wypadają) przecenione na 119. Była tez co najmniej jedna chłopięca, ale nie wiem w jakim rozm. Chłopięce widziałam tez w Arkadii.
W Ecco Kids w Arkadii powiedzieli mi, że od jutra zaczynają wyprzedaż. Na pocz. 20-30%, nie na wszystkie modele.

Dopisujcie dziewczyny, jak cos ciekawego przyuważycie.
Obserwuj wątek
    • agni71 Re: Wyprzedaże, wyprzedaże 03.01.11, 08:28
      Dodam jeszcze, ze bielizny i skarpetek duzo większy wybór był w Klifie. Na ceny bielizny nuie zwróciłsm uwagi, ale skarpetki m.in. 5-paki po 25 (z 35 zł) i 3-paki po 19 (z 25).
      • jaroosi Re: Wyprzedaże, wyprzedaże 03.01.11, 08:45
        Ostatnio byłam ponownie w H&M. Mimo, iż wyprzedaż trwa już 2 tygodnie to ciuszków jeszcze sporo. Nie pamiętam cen, ale kupiłam spodenki dżinsy Star Wars dla 2 latka, gdzie nogawkę można podpiąć, które przecenione były z 79.90 na 20 zł. Skarpety bawełniane i cieplejsze frote 5 pac za 10 zł z 24,90. Dużo czapek i kaszkietów, które najpierw przecenione były na 10 zł, a teraz są już po 5 zł.
        • agnieszka.jg Re: Wyprzedaże, wyprzedaże 03.01.11, 10:34
          możecie wkleić linki jakie czapki są poprzeceniane?
    • aniaop Re: Wyprzedaże, wyprzedaże 03.01.11, 10:23
      agni71 napisała:

> >> W Klifie patrzyłam na kurtki puchowe w Benettonie. Dwustronne, w fasonie takim
      > jak "słynne" turkusowo-limonkowe z zeszłego roku są po 179 zł, ale kolory jakie
      > s mniej ciekawe niz w zeszłym roku. Niestety, fasonu z paskiem w talii w ogóle
      > juz nie ma. Sa jeszcze cieńsze, z nieodpinanym kapturem, tańsze, ale nie pamięt
      > am ceny.

Agni, te tansze sa po 129zl. Kupilam Mlodej na zas 2XL ostatnia granatowa, obecne uzytkuje taka rozowa, idealnie sprawdza sie na cieplejsze dni.
      Kupilam tez urocza "swiateczna" sukienke w szara krate z czyms w rodzaju zabotu, idealnie sprawdzi sie do opery, bo mamy kilka takich wyjsc w najblizszym czasie, fajne szare jeansy i czarne legginsy na wf oraz super ocieplacze z pomponami po 27zl.
      Sobie nabylam czarny plaszcz puchowy z kapturem, zeby i sobie cos nabyc na wyprzedazach, zwlaszcza, ze przy mnie sprzedaly sie 2 i byl przedostanismile Bardzo sie ciesze, bo tesknilam za takim plaszczem od 8 lat, kiedy przywiozlam sobie z Mediolanu i dzieki kapturowi w koncu fryzure mam, jak nalezybig_grin a nie po bereciewink

Do innych sklepow nie zagladalam dzieciowych. W Ecco, Venezii, Clarcks, Solarze, Simple ani Swarovskim nic ciekawego...
    • pia_ Re: Wyprzedaże, wyprzedaże 03.01.11, 10:50
      A ja i owszem, chwalę sobie Zarę. Co prawda w Magnolii wieczny rozgardiasz, ale za to w Renomie porządek i spory asortyment. Obkupiłam młodą w 4 bluzy zapinane na zamek (fajny fason, bo bez kaptura i z wysokim kołnierzem) we fiolecie, różu, granacie i szarości oarz w trzy tuniki, bo już nam brakowało tego fasonu do legginsów.
      Dla siebie czatowałam na płaszczyk w Tatuum, no i się doczekałam: fioletowe przecenili o 30 zł (kpina), a czarnych nie zamierzają przeceniać, bo cieszą się ponoć powodzeniem. Wnerwiona kupiłam oczywiście czarny, bo mojej rozmiarówki zaczeło już brakować sad. Gdybym wiedziała, że taką zastosują politykę to już w październiku kupiłabym go - wtedy był przynajmniej rabat -20 z Avanti.
      Na pociechę udało mi się kupić dla przyjaciółki na prezent zawieszkę Pandory z 20% rabatem. Szkoda, ze się tak spłukałam w Tatuum, bo liczyłam na zakup Pandorki jeszcze i dla siebie - na razie ma kolekcja raczkuje sad
    • pade Re: Wyprzedaże, wyprzedaże 03.01.11, 10:58
      Agni, będziesz jeszcze w benetonie?
      • agni71 Re: Wyprzedaże, wyprzedaże 03.01.11, 11:22
        pade napisała:

> Agni, będziesz jeszcze w benetonie?

Nierstety, nieprędko. Jesli sie jednak zdecyduuję na zakup tej kurtki, to będę musiała wysłać męża. Może w Gal Mok będzie większy wybór kolorów w rozm. XL?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka