agni71
02.01.11, 23:30
Całkiem sporo juz przecenione w Mothercare, byłam w Klifie i w Arkadii. Patrzyłam na ubrania dla dziewczynki na 7-8 lat i 8-9 lat.
Trzeba troche pogrzebac, bo rzeczy sa wieszane jedne za drugimi, szczególnie w Arkadii. Zanalazlam np. z tyłu pod ścianą jeansy granatowe pzecenione z 55 na 39 zł.
Dwupaki spodni dresowych sa po 59 zł i 65 zł (te drugie welurowe ze sćiągaczem u dołu). Do niektórych modeli spodni przecenione są tez rozpinane bluzy, kupiłam np. bordową na 8-9 lat za 39 zł (z 79 zł). Ładne, wizytowe (ale uwaga - szczupłe) bluzeczki ecru z "brylancikami" przecenione z 49 na 35 zł. Inne modele przeważnie po 39 zł. Poza tym, kupiłam na przyszły rok świateczne ozdoby do własnoręcznego wykonania przez dzieci, przecenione o połowę. Jest tez trochę (nieduzo) zabawek przecenionych o połowę).
Dośc duzo przecenione w Wójciku, na metkach to juz druga przecena - eleganckie, wizytowe, ozdobne bluzeczki są po 39 zł. Niektóre, bardziej codzienne po 35 zł. Widziałam tez dwa niebrzydkie modele ciepłych zimowych kurtek przecenionych na 125 i 149 zł.
Przecenione sa tez dodatki - skarpetki, rajstopki, rekawiczki, komplety czapek z szalikami. ceny moze nie oszałamiająco niskie (np. skarpetki z 9 zł na 5,90, czy rajstopki z 22 lub 27 na 16 zł), ale jak ktos akurat lubi dodatki tej firmy to warto zajrzeć. Zaszalałam i kupiłam też śliczna fioletową torebkę z faktura imitującą krokodyla, przecenioną z 57 zł na 35 zł)
Zara wyglada jak lumpeks, przynajmniej ta w Arkadii, niestety wiele ubranek szmatławych, a ceny wciąz nieadekwatne. Jedyna rzecz, jaka mnie zainteresowala, to kurtka przeceniona ze 109 zł na chyba 79 albo 89.
W Kappahl kiepsko z romiarami, ktore mnie interesowały (134 i 140). Kupiłam tylko fajne legginsy na 128, przecenione z 47,90 na 30 zł i bluzeczkę z kr. rekawem za bodajże 20 zł (od tego jeszcze dodatkowe minus 20% na sms-a).
W Cubus duzo bluz bawełnianych przecenionych o połowę, z 80 zł na 40 zł, i legginsy z 60 na 30 zł. Widziałam tez jeansy w dobrych cenach, ale nie udalo mi sie znależc rozmiarów.
W H&M nic ciekawego, podobnie w Smyku (na starszych dziewczynkach).
W Klifie patrzyłam na kurtki puchowe w Benettonie. Dwustronne, w fasonie takim jak "słynne" turkusowo-limonkowe z zeszłego roku są po 179 zł, ale kolory jakies mniej ciekawe niz w zeszłym roku. Niestety, fasonu z paskiem w talii w ogóle juz nie ma. Sa jeszcze cieńsze, z nieodpinanym kapturem, tańsze, ale nie pamiętam ceny.
W Tchibo w Klifie widziałam dwie narciarskie kurtki dziewczęce w r. chyba 146/152 (ale nie są zbyt duże, to co najwyżej 140/146 z innej firmy, a może nawet i mniejsze wypadają) przecenione na 119. Była tez co najmniej jedna chłopięca, ale nie wiem w jakim rozm. Chłopięce widziałam tez w Arkadii.
W Ecco Kids w Arkadii powiedzieli mi, że od jutra zaczynają wyprzedaż. Na pocz. 20-30%, nie na wszystkie modele.
Dopisujcie dziewczyny, jak cos ciekawego przyuważycie.