Dodaj do ulubionych

Termos jaki?

05.01.11, 14:16
parę razy już prosiłam o pomoc w wyborze i zawsze dobrze doradziliście smileTeraz szukam małego termosu takiego 0,5 lub 0,25 l. Nie musi trzymać ciepła przez 24 h ale żeby chociaż na pare godzin straczyło.
Wolałabym chyba ze stali nierdzewnej tylko czy one faktycznie się sprawdzają? poza tym jakiej kupić firmy, żeby był dobry, nie przeciekał korek itp. Na allegro pełno, ale nie chcę wyrzucić pieniędzy w błoto.

czekam na wasze sugestie. Dzieki
Obserwuj wątek
    • helly.g Re: Termos jaki? 05.01.11, 19:30
      Polecam termos tatonka h&c. Możesz kupić mały 0,3 albo 0,5. Moje dzieciaki noszą 0,3 a my 0,75. Ciepło trzyma dobrze, nie narzekamy. Latem nosimy w nich zimne napoje. Każdy ma swój z neste z grzechoczącymi kostkami lodu smile
    • jowitka345 Re: Termos jaki? 05.01.11, 21:46
      też jestem zainteresowana jaki no i gdzie kupić?
    • kinder0610 Re: Termos jaki? 07.01.11, 10:37
      Moze jeszcz ktoś doradzi? smile
      • joanna266 Re: Termos jaki? 07.01.11, 11:18
        ja mam z ikei.pojemnosc0.5 litra.w/g mnie nic mu nie brakujesmile
    • cibora Re: Termos jaki? 07.01.11, 11:45
      Witam.
      U nas nierdzewny (miałam Fiord Nansen) w ogóle się nie sprawdził. Uważam, że najlepsze są takie ze szklanym wkładem niestety. Mam trzy niemieckie ROTPUNKT (1l, 0,5l i 0,25) i uważam, że to są najlepsze termosy jakie znam. A miałam również kilka innych no name.
      Kiedyś były w Makro, ostatnio kupowałam w sklepie internetowym, ale nie wiem czy mogę podać linka smile
      Pozdrawiam.
      Agnieszka
      --
      Staś (03.05.2008)
      • helly.g Re: Termos jaki? 07.01.11, 19:28
        Ja miałam "szczęście" i zawsze tłukłam szklane wkłady. Fjorda też kiedyś mieliśmy, ale korek czasem przeciekał. W Tatonce nie ma problemu z korkiem i uważam, że stalowe dobrze izolują, a trudniej je uszkodzić smile
    • my_valenciana Re: Termos jaki? 07.01.11, 19:55
      Ja mam termos obiadowy, za stali nierdzewnej Warhead Termite i jestem zadowolona. Zupy są długo ciepłe (zalewam wcześniej wrzątkiem i "wygrzewam"), nic nie przecieka i nie martwię się, ze potłukę.
    • drobnostka7 Re: Termos jaki? 08.01.11, 15:30
      Moim zdaniem, ten termos z nierdzewki, który mam, ma tylko jedną funkcje - fajnie wyglądać. Picie, jakie by nie było ZAWSZE zalatuje czymś metalicznym jeśli przechowuję je w termosie ze stali. A co ważne przy termosie, picie stygło tylko odrobine dłużej niż w zwykłym kubku. Preferuję termosy ze szklanym wkładem, mimo, że się tłuką.
      • magda1104 Re: Termos jaki? 09.01.11, 12:52
        Mąż kupił w Tesco temos metalowy Florina 0,5 l, za niecałe 20 zł. bardzo dobrze trzyma ciepło
        • kolina01 Re: Termos jaki? 09.01.11, 16:33
          Do wycieczek całej rodziny zakupiłam okazyjnie termos Laken. okazyjnie - bo likwidował się pobliski sklep wspinaczkowy i 50pln tylko (normalnie to cos pod 100). Rewelacja - 2 korki na zmianę - jakby ktos nie lubil automtycznego to normalny. NIc nie zalatuje metalem.
          Dziecku do szkoly - chcialam cos małego i taniego. Kupiłam w Kauflandzie ichniejszy produkt 0,35l za 15pln. W sam raz nie szkoda gdy rozwali lub zgubi. NIe mógł być szklany - bo ten juz np. ladowal ze schodow w szkole (zamszyscie zalozony plecak i termos wylecial z kieszenismile)- na szczescie przetrwal. Picie w nim wytrzymuje spokojnie 6h i jest nadal za ciepłe dla młodegosmile
          Niestety troszkę zalatuje metalem, ale z każdym dniem coraz mniej. JAko termos do szkoly to całkiem OKsmile
          • myszencja6 Re: Termos jaki? 09.01.11, 17:09
            to teraz się termosy daje dzieciom do szkoły?wink za moich czasów wystarczył zwykły plastikowi bidonwink ja mam, dla małego na wodę do mleka, termos Kinghoff, nie wiem w ogóle co to za marka ale trzyma ciepło 10h a na tym mi zależało.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka