Dodaj do ulubionych

Dobra wyciskarka do cytrusów - doradźcie

16.01.11, 20:52
Chcę kupić dobrą wyciskarkę, ale nie taką obrotową, tylko taką, która ma od góry ustrojstwo do dociskania cytrusa. Profesjonalnej, takiej jak w knajpach nie chcę, ale coś podobnego, aby nie wymagało dużego siłowania się, szybkie i elektryczne. Macie jakieś typy?
Obserwuj wątek
    • gosia604 Re: Dobra wyciskarka do cytrusów - doradźcie 16.01.11, 22:22
      moge ci powiedziec ze takie cudo kupilam z tchibo tylko co z tego jak teraz juz nie ma jej w ofercie na stronie
      przeceniona byla jakis 2 m-ce temu z 80 na 40 zl-elektryczna, dwie koncowki-na cytryny i pomarancze czy grejfruty
    • kropkaa Re: Dobra wyciskarka do cytrusów - doradźcie 17.01.11, 00:21
      Mam trzecią obrotową (Bosch, Ariete, teraz Philips). Ostatnia już rok działawink Jakoś mnie te dociskowe w sklepie nie uwiodły, może to był błąd?
      • pia_ Re: Dobra wyciskarka do cytrusów - doradźcie 17.01.11, 00:25
        Biorę pod uwagę te dwie
        www.megamedia.pl/wyciskarka-do-cytrusow-hb-cj-0121s.php
        www.euro.com.pl/wyciskarki-do-cytrusow/krups-zx7000.bhtml?from=ceneo
        Na żywo widziałam tylko Krupsa, jest ok, ale cena sad
        • pia_ Re: Dobra wyciskarka do cytrusów - doradźcie 17.01.11, 00:28
          Jeszcze to znalazłam na allegro, ma największą moc, ale nie mam pojęcia co to za firma
          allegro.pl/profi-wyciskarka-do-cytrusow-princess-juicer-i1400325718.html
          • kropkaa Re: Dobra wyciskarka do cytrusów - doradźcie 18.01.11, 01:06
            Też nie znam, może to jakaś ze sprzętem profesjonalnym?
            Tę Krupsa widziałam, duża jest! Raczej na wieczne stanie na blacie.
            DeLonghi ma wyjechane:
            www.saturnpolska.com/produkty/porownaj?id=6147,6146
            • iwek33 Re: Dobra wyciskarka do cytrusów - doradźcie 18.01.11, 15:02
              Od dwóch lat użytkuję wyciskarkę Philipsa, jest bardzo ok. Tylko owoce trzeba jednak trochę pokroić na części, nie wiem, jak w innych, ale w całości np dużego jabłka się nie da wsadzić. Poza tym producent zaleca obierać pomarańcze ze skóry ( a w tych wielkich wyciskarkach w pijalni soków chyba wsadzają owoce całe nawet te duże i ze skórą ). Ale soczki pycha!
              • verika Re: Dobra wyciskarka do cytrusów - doradźcie 18.01.11, 15:13
                iwek33 !
                Ale wyjechałaś z tą "wyciskarką" !
                Jak można nie załapać różnicy pomiędzy wyciskarką do cytrusów a sokowirówką czy sokownikiem jak tam zwał smile)))))))))
                Wiesz, na wyciskarce do cytrusów jabłka w ogóle nie wsadzisz nawet pokrojonego wink

Swoją drogą autorce polecam DE LONGHI KS 5000 H - rewelacyjna wyciskarka, a mieliśmy różne philipisy, brauny, ta jest bezkonkurencyjna !

• iwek33 Re: Dobra wyciskarka do cytrusów - doradźcie 18.01.11, 15:53
                  verika napisała:

> iwek33 !
                  > Ale wyjechałaś z tą "wyciskarką" !
                  > Jak można nie załapać różnicy pomiędzy wyciskarką do cytrusów a sokowirówką czy
                  > sokownikiem jak tam zwał smile)))))))))
                  > Wiesz, na wyciskarce do cytrusów jabłka w ogóle nie wsadzisz nawet pokrojonego

A to sorki, widocznie tępa jestem i nie załapałam. ( jak widać można) Wątek przeczytałam pobieżnie, a w tym, co mam można wyciskać wszystkie owoce i cytrusy i nie cytrusy, a na pewno nie jest to sokowirówka. Jak kupowaliśmy, facet nazwał to wyciskarką.
      • muchomorek23 kropkaa 18.01.11, 10:57
        A czy podczas wyciskania sok się nie rozpryskuje dookoła?
        • kropkaa Re: kropkaa 18.01.11, 14:17
          > A czy podczas wyciskania sok się nie rozpryskuje dookoła?
          Nie, na żadnej które miałam. Philips jest zresztą dość szeroki na górze. W Boschu zlewało się w dół do pojemnika, Philips zlewa do podstawionego szbanka/szklanki. Ariete tak jak Philips, ale nie polecam, bo błyskawicznie silnik strzelił - przy drugim czy trzecim użyciu!
    • pia_ Re: Dobra wyciskarka do cytrusów - doradźcie 18.01.11, 17:59
      W Media Markt widziałam obok siebie Krupsa, HB i to cudo
      allegro.pl/wyciskarka-do-cytrusow-ju-cup-9911-bk-i1403074023.html
      I właśnie owo cudo, gdyby nie cena (choć w MM była po 999 zł) na pewno kupiłabym, bo była idealnie gabarytowo (nie za duża) i funkcjonalnie.
    • renata28 Re: Dobra wyciskarka do cytrusów - doradźcie 18.01.11, 21:02
      Zależy, ile chcesz wydać. My mamy taką
      allegro.pl/profesjonalna-wyciskarka-cytrusow-gastroback-i1404400332.html
      i to od paru ładnych lat. Moja znajoma też skusiła się na ten model.
      Bardzo dobrze wyciska, szybko. Wyciska tak jak preferujesz po dociśnięciu od gory. Naprawdę warto się zastanowić. Ja w każdym razie polecam.
      • dremt Re: Dobra wyciskarka do cytrusów - doradźcie 04.09.13, 09:27
        Podepnę się, nie ma sensu zakładać nowego tematu. Czy taka wyciskarka: allegro.pl/wyciskarka-do-cytrusow-haier-hcj-2110-85w-inox-i3438953921.html będziesz dobra? Nie chcę płacić dużo i to jest taki mój pułap cenowy mniej więcej, a ogólnie opinie zbiera bardzo dobre
        • viru1 Re: Dobra wyciskarka do cytrusów - doradźcie 19.09.13, 16:38
          tak, w takim pułapie cenowym nie trafisz na nic lepszego raczej.
    • kropkaa Re: Dobra wyciskarka do cytrusów - doradźcie 18.06.13, 21:37
      Z tego, co zauważyłam, już raz zostałeś wykasowany za nachalną reklamę, i co - nadal kity wciskasz?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka