Dodaj do ulubionych

sandałki speedy mini

17.01.11, 15:39
czy któraś z Was może miała albo ma. Jak się użytkuje jako pierwsze (drugie, bo pierwsze będą wiosenne) buciki dla roczniaka? i pytanie o długość wkładki. Czy może mi ktoś zmierzyć, obojętnie jaki rozmiar. Długość od początku do końca i długość do 'napisów'. Będę wdzięczna. Chcę zamówić online.
Obserwuj wątek
    • betmat Re: sandałki speedy mini 17.01.11, 21:06
      Nie polecam dla malucha z odkrytymi palcami, do około 3 roku zycia kupowaliśmy ecco z zakrytymi paluszkami i były fantastyczne - lekkie, wygodne i palce i paznokcie całe smile allegro.pl/sandalki-ecco-hide-seek-zimowa-wyprzedaz-20-i1380545907.html
      • mmala6 Re: sandałki speedy mini 17.01.11, 23:11
        ale ja nie chcę skórzanych. A speedy mini są też z zakrytymi paluszkami.
    • czarnulkaaa2 Re: sandałki speedy mini 17.01.11, 23:17
      Hmm, ja bym ich dla roczniaka nie kupiła...One są bardzo miękkie, zapiętek nie jest w ogóle usztywniony, nie wiem czy Twoje dziecko bardzo pewnie chodzi, ale w tych butach nie będzie stabilny...Mój biegał w speedy jak miał prawie 2 lata. W okolicach półtora miał wymienione wyżej Hide&seek i uważam że to są rewelacyjne buty dla dziecka stawiającego pierwsze kroki...
      • mmala6 Re: sandałki speedy mini 17.01.11, 23:46
        zapiętek nie musi być sztywny. Powtórzę, nie chcę skórzanych sandałków. Oczywiście, że nie chodzi jeszcze stabilnie, bo na razie w ogóle sam nie chodziwink Myślę, że góra za miesiąc zacznie sam biegać, jednak nie będę mu kupować od razu butów. Pierwsze będą wiosenne adidaski a potem letnie, pewnie założy je w maju, będzie już całkiem solidnie chodził. Zresztą to nieistotne czy stabilnie czy nie, but ma być wygodny, miękki, dopasowany do stopy, ma nie usztywniać. I sandałek ma nie być ze skóry-to już moje widzimisięwink
        • karotka_p Re: sandałki speedy mini 18.01.11, 08:30
          But ma być dopasowany do stopy - oczywiście, tylko w takim razie po co zamawiasz go online dziecku, które jeszcze nie chodzi??
          Bezwarunkowo bucik należy przymierzyć. W styczniu nie jesteś w stanie wiedzieć, jaki rozmiar stopy będzie miało Twoje dziecko w lato.
          • myszencja6 Re: sandałki speedy mini 18.01.11, 17:44
            karotka_p napisała:

> But ma być dopasowany do stopy - oczywiście, tylko w takim razie po co zamawias
            > z go online dziecku, które jeszcze nie chodzi??

Przecież nie pytam CZY kupować ale pytam o wrażenia i wymiar. Nie ma stacjonarnie nigdzie tych sandałków. Dziecko nie chodzi ale będzie lada moment, do maja będzie biegaćwink

> Bezwarunkowo bucik należy przymierzyć.

No co Ty? poważnie? a jak przyjdzie pocztą to nie można go przymierzyć, trzeba koniecznie w sklepie?

W styczniu nie jesteś w stanie wiedzieć,
            > jaki rozmiar stopy będzie miało Twoje dziecko w lato.

Jak nie jestem jak jestemwink
            • mmala6 Re: sandałki speedy mini 18.01.11, 17:47
              sorry, wskoczył mi inny nickwink
    • czarnulkaaa2 Re: sandałki speedy mini 18.01.11, 07:37
      Ok, zrobisz jak chcesz...w moich speedy mini w rozm 23 cała wkładka ma 14.5 cm, do napisów pewnie ze 14....
    • majarzeszow Re: sandałki speedy mini 18.01.11, 08:24
      bo u nas w Polsce sa 2 zwalczajace sie obozy zaciekle walczace smile
      jeden to zwolennicy sztywniakow za kostke do 3 roku zycia co najmniej.
      a drugi wyluzowany adidaskowaty.

ja staram sie rozsadnie podchodzic do sprawy. moje pierwsze dzecko musialo miec sztywniejsze buty, bo pozno chodzil, ciezko mu to szlo i buty mialy mu troche pomagac.
      corka natomiast zwiewna jak piorko i ona jako poltoraroczniak biegala w lecie w adidasach nike milestones.

te speedy mini z zakrytymi tez bym roczniakowi kupila.
      • czarnulkaaa2 Re: sandałki speedy mini 18.01.11, 09:18
        No właśnie z moim Młodym było tak jak z Twoim wink W sumie do teraz widzę że zdecydowanie pewniej czuje się w Ecco Mimic np niż w sportowych Geoxach...I absolutnie nie jestem zwolennikim "sztywniaków" wink może faktycznie patrzę przez pryzmat mojego dziecia smile
      • mmala6 Re: sandałki speedy mini 18.01.11, 17:50
        mój starszy też chodził w sandałkach ze sztywnym zapiętkiem ale nie w profilaktycznych, bo tak wszyscy 'kazali'. Mimo to ma krzywe nogi. Młodego nie zamierzam uszczęśliwiać takimi bucikami, choć ecco skórzane są na pewno super. Ale wolę speedy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka