gosiek195 17.01.11, 19:59 Drogie mamuśki mam pytanie -jak nazywają sie tabletki ,którymi sprawdza sie czystość zębów po umyciu .podobno jezeli zęby są źle umyte to barwią płytkę zębową ... pozdrawiam G Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mruwa9 Re: Pytanie stomatologiczne ... 17.01.11, 20:08 Na przyklad Red Cote firmy Butler. Dostepne w niektorych sklepach z artykulami stomatologicznymi, nie wiem, jak z aptekami, ale watpie. Instrukcja uzycia: myjesz zeby, jak zwykle, ssiesz taka tabketke i wypluwasz piane, nie polykasz (cala tabletka do IMHO za duzo na raz, ja dzielilam na pol), po czym pluczesz usta woda RAZ i sprawdzasz w lusterku, gdzie jest rozowo, tam jest plytka nazebna i tzrbe doczyscic. Odpowiedz Link Zgłoś
annaa77 Re: Pytanie stomatologiczne ... 17.01.11, 20:13 mruweczko a to dla dzieci sie nadaje? dla 3,5 latki ktora sama myje zeby ... Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 Re: Pytanie stomatologiczne ... 17.01.11, 22:26 jesli dziecko potrafi pluc, to tak, z zastrzezeniem, ze na 3.5-latka nie mozna scedowac mycia zebow. On moze cwiczyc, probowac, ale zawsze ktos dorosly musi poprawic i doczyscic zeby dziecka. Bezwarunkowo. I tak do ok. 10-11 roku zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
annaa77 Re: Pytanie stomatologiczne ... 18.01.11, 08:37 nie zawsze Małpeczka da sobie poprawic, dlatego chce sprawdzic jak sobie sama radzi, zwlaszcza ze myje sama juz od ponad roku grubo.. Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 Re: Pytanie stomatologiczne ... 19.01.11, 23:23 no wlasnie nie zawsze daje sobie poprawic, bo jej na to pozwalacie i ustepujecie. Gdybyscie konsekwentnie, neizaleznie od chcenia lub niechcenia dziecka robili swoje, tj. doczyszczali zeby, jako oczywista i bezdyskusyjna sprawa, to i dziecko szybko by zalapalo, ze nie ma sensu toczyc walki, bo wy i tak postawicie na swoim i zrobicie, co do was nalezy. Troche asertywnosci i konsekwencji potrzeba Odpowiedz Link Zgłoś
niezwykladziewczyna Re: Pytanie stomatologiczne ... 17.01.11, 20:17 Mira-2-Ton dla dzieci i dorosłych. Odpowiedz Link Zgłoś