najeeli 28.01.11, 22:41 jaka macie i polecacie? ja wybrałam wstępnie taka www.oleole.pl/zmywarki/amica-zwm-415-i.bhtml czy to dobry wybór? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
filipianka Re: zmywarka - wybór 28.01.11, 22:45 i zjadłam literkę BOSCH miało być Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: zmywarka - wybór 29.01.11, 12:58 filipianka napisała: > BOSH Zdecydowanie najlepszy www.oleole.pl/zmywarki/bosch-srs55m78eu.bhtml Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: zmywarka - wybór 30.01.11, 14:43 zdecydowanie BOSCH (mam od paru lat i sobie chwale) daj se spokoj z amica, oni najlepsze maja kuchenki (i od nich i od nigoko innego kuchenke wlasnie bym kupila ) a Candy omijaj szerokim lukiem - mialam zmywarke od nich, awaryjna, kiepsko myla, serwis tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
daga_j Re: zmywarka - wybór 28.01.11, 22:47 Mamy firmy Bosh 60cm i jestem zadowolona, jedyne co bym chciała zmienić to, żeby można było regulować czas zmywania, żeby przy wyższych temp. też można było wymyć do godziny czasu a nie ponad dwie. Jak to jest, ciekawe w innych zmywarkach? U nas długie czasy mycia - najkrótszy do 30 minut, a kolejne już 120 minut i więcej (nawet 150 przy 50st.C - eco) Odpowiedz Link Zgłoś
malutkaberlin20 Re: zmywarka - wybór 28.01.11, 23:17 ja od 5 lat mam zmywarke privileg do zabudowy i jestem z niej bardzo zadowlona. mam 6 programow : intensywny 70 stopni, normalny, szybki 60stopniowy, antybakteryjny ,specjalny do szkla 45 stopni i przedplukanie. Jest bardzo cicha ,spokojnie moge ja wlaczac w nocy,moge ustawic godzine o ktorej ma zaczac myc i pokazuje ile zostalo do konca. Zuzywa 12l wody, 1,05 kWh pradu, klasa energetyczny A, miesci 12 kompletow. Znam dwie rodziny ktore natomiast korzystaja z boscha i tez sa bardzo zadololone Odpowiedz Link Zgłoś
tacomabelle Re: zmywarka - wybór 28.01.11, 23:21 Od 7 lat ARDO, podobnie jak lodówkę, płytę i piekarnika. Wszystko bez zarzutu. btw. Bosch z chińskich części jest montowany na Słowacji, podbnie jak Whirlpool Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: zmywarka - wybór 29.01.11, 12:53 no dokładnie, bardzo długi czas mycia jest, w Siemensie tego nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
lolinka2 Re: zmywarka - wybór 28.01.11, 23:42 wcześniej praktica (na podzespołach boscha) - działała bezawaryjnie 6 lat w tej chwili amica (też ma swoje lata, bo odziedziczona z mieszkaniem w zabudowie)... (a poprzednia czeka na wezwanie w razie potrzeby). Odpowiedz Link Zgłoś
abdullah_abdullah Re: zmywarka - wybór 29.01.11, 08:22 mam podobna Amice, gosc ktory ja naprawia bardzo sie cieszy bo ma staly doplyw gotowki, twierdzi ze to szajs, szczegolnie przy bardzo twardej wodzie. generalnie ponoc 45cm sie nie sprawdzaja, ale jak masz dobra wode i nie ma miejsca na 60cm to moze jakos bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: zmywarka - wybór 29.01.11, 08:49 BOSCH-a mam, SIEMENS to to samo praktycznie. Obie marki bardzo godne polecenia. Innych firm zmywarki bym nie chciała, jakkolwiek pozostałe moje doświadczenia z boszem są mocno niebardzawe. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: zmywarka - wybór 29.01.11, 08:55 Ja mam candy i nie polecam. Głośna, jakiś czas temu popsuła się sprężyna i drzwiczki nie uchylają się powoli a opadają z hukiem. Nie otwiera się klapka z tabletką. Ma 11 lat, w tym czasie była 3 razy naprawiana. Mam nadzieję zmienic ją w przyszłym roku, uffff! Odpowiedz Link Zgłoś
madeleine.b Re: zmywarka - wybór 29.01.11, 08:59 Mam Aristona Hot Point, 45 cm - jestem bardzo zadowolona. Cały sprzęt AGD w kuchni mam Aristona. Abstrahując od marki i wielkości - jestem bardzo zadowolona ze zmywarki samej w sobie, bo nienawidzę myć naczyń ręcznie. Tylko teraz przydałaby się jeszcze jakaś maszynka ładująca i rozładowująca zmywarkę, ale od czego jest mąż Odpowiedz Link Zgłoś
green-blue-eye Re: zmywarka - wybór 29.01.11, 10:05 za podobna cene kupilam hotpoint ariston.bierze 9 litrow wody,ma opozniony start,polowe zaladunku i 8 programow.nie halasuje i super myje naczynia www.euro.com.pl/zmywarki-do-zabudowy/opis-hotpoint-ariston-lst-328-a-ha.bhtml#content_3c Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 Re: zmywarka - wybór 29.01.11, 10:30 Bosch albo Miele. Nigdy Amica, Beko ani tym podobne jednorazowki, chyba, ze lubi sie zmywac recznie. Lepiej wybrac najtanszy model Boscha czy Miele , niz najbardziej wypasiona Amice. Co jest tanie to jest drogie. Odpowiedz Link Zgłoś
edor67 Re: zmywarka - wybór 29.01.11, 10:52 Też mam boscha i jestem bardzo zadowolona, jak i z innych sprzętów tej firmy Odpowiedz Link Zgłoś
uczula Re: zmywarka - wybór 29.01.11, 11:41 na Boscha trzeba jedynie uwazac bo jako jedna z niewielu firm ( a moze i jedyna) ma plastikowe czesci - dno - Nie warto wiec brac faktycznie najtansza. w pralkach Bosch robi te same myki - zawiasy i te gorki na bebnie tez sa z plastiku... to tylko taka skromna uwaga Odpowiedz Link Zgłoś
elka323 Re: zmywarka - wybór 29.01.11, 12:37 Ostrzegam przed amicą - wyroby tej firmy są fatalne , mają bardzo awaryjną elektronikę.A wiem , co mówię , bo do niedawna pracowałam w firmie , która robiła podzespoły elektroniczne dla amici , właśnie płytki elektroniczne do sterowników i programatorów - w zależności od rodzaju urządzenia.Cała elektronika to szajs robiony na chińskich płytkach kupowanych za bezcen.Samo to , że przechodziły testy kontrolne bez względu na to , czy były wadliwe czy nie , już świadczy o ich jakości.Ale liczy się cena - właśnie dlatego ich wyroby są tanie. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: zmywarka - wybór 30.01.11, 11:36 te robione w niemczech maja metalowe dno, sa czesto o ok 1 tys drozsze od tych samych modeli robionych gdzie indziej roznia sie literka w nazwie modelu i wlasnie dnem Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: zmywarka - wybór 29.01.11, 12:51 Ponad 10 lat miałam Siemensa, bezawaryjna była, ale za mała się zrobiła na potrzeby mojej rodziny (45 cm), zamieniłam na Boscha (60 cm), po roku używania zepsuła się pompa w niej, koszt naprawy dokładnie taki sam jak zakup nowej. Produkty firmy Bosch omijam szerokim łukiem od tamtej pory, Siemensa również, bo teraz to jedna firma. Z własnego doświadczenia wiem, że najlepsze zmywarki to takie bez zbędnych wodotrysków, miliona niepotrzebnych programów, których użyje się może raz albo wcale, no i z przeprzypłowym podgrzewaczem wody, a nie grzałą na wierzchu. Odpowiedz Link Zgłoś
magdagg2 Re: zmywarka - wybór 29.01.11, 12:53 jak wiekszosc- bosch amica mialam pralke, wlasnie sie jej pozbylam, a w poniedzialek przywioza mi boscha. amici juz za darmo nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
abdullah_abdullah Re: zmywarka - wybór 29.01.11, 20:50 pewnie najlepsze robi Miele, ale nawet nie chce patrzyc ile kosztuja Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: zmywarka - wybór 29.01.11, 20:43 mialam electroluxa, nie znosiłam jej, bo nie domywała niezaleznie od stosowanych srodkow i ustawien w ogole nie bylo mi zal jak sie sfajczyla pewnego dnia bez powodu zadnego teraz mam bosha i jest rewelacyjna polecam z calego serca Odpowiedz Link Zgłoś
larenata Re: zmywarka - wybór 30.01.11, 11:45 U nas też Bosch. Od lat żadnych problemów. Na pewno nigdy nie kupię nic z Aristona - koszmarny serwis (miałam nieprzyjemność korzystać). Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: zmywarka - wybór 30.01.11, 14:18 Whirlpool, sobie chwalę bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś