Dodaj do ulubionych

Reklamacja plecaka w Topgalu?

01.02.11, 16:09
Przeszukałam cały dom, ale chyba w amoku mikołajkowym gdzieś posiałam dowód zakupu plecaka. Zamawiałam go ze strony Topgala, więc potwierdzenie założenia zamówienia mam, no ale paragonu/faktury nie, choć nie za bardzo mogę sobie przypomnieć czy coś takiego dostałam. Zamawiałam plecak czerwony ze złotymi plaszkami, córka dostała go na Mikołaja i po tygodniu na lamówkach zaczęły wychodzić nitki tworzywa, jest coraz gorzej, a dodatkowo właśnie zobaczyłam, że materiał kieszeni na bidon się przetarł i jest dziura ;-(
W takim stanie to nie bardzo widzi mi się jak dotrwa do końca roku, nie mówiąc już o tym, że kupowałam go z myślę również i o II klasie.
Czy któraś ma juz za sobą sprawy reklamacyjne w Topgalu i jak to wygląda?
Obserwuj wątek
    • minkapinka Re: Reklamacja plecaka w Topgalu? 01.02.11, 16:35
      u nas niestety to samo - tez lamówki się przecierają, a dowodu zakupu nie mam
    • zoja654 Re: Reklamacja plecaka w Topgalu? 01.02.11, 16:50
      Ja ostatnio reklamowałam plecak Topgala (inny).Wysłałam plecak bez paragonu i reklamacja została uwzględniona.
      • pia_ Zoja 01.02.11, 17:00
        A jaki plecak reklamowałaś, bo muszę coś zamian kupić, o ile sprawa się pomyśłnie potoczy, i myslałam o plecaku z motylkami albo o czarnym w żabki.
    • pia_ Re: Reklamacja plecaka w Topgalu? 01.02.11, 16:58
      Wysłałam do nich maila, ciekawe co odpowiedzą? A swoją drogą, to plecak fajny, ale zastosowanie gorszej jakośći materiałów jednak się mści sad
      • zoja654 Re: Reklamacja plecaka w Topgalu? 01.02.11, 17:04
        Reklamowałam plecak w kotki.A teraz mam w czarny w żabki. I mimo że jest o cm szerszy i dł. to sprawia wrażenie mniejszego zgrabniejszego.Pewnie ze względu na ciemny kolor.
        • pia_ Re: Reklamacja plecaka w Topgalu? 01.02.11, 17:09
          I ten w żabki jest ok? Długo jest w użyciu?
          • zoja654 Re: Reklamacja plecaka w Topgalu? 01.02.11, 17:16
            Ten w żabki dopiero mamy od miesiąca. Ale jest solidnie uszyty ,mocny.Ten w kotki tez był dobrze zrobiony, tylko aplikacje zaczeły się scierać. A ten w żaby ma mniej tych aplikacji i troche inaczej są nałożone więc niepowinny się scierać. Plecak napewno jest ładny i porządny.
        • ewa.lisiak Re: Reklamacja plecaka w Topgalu? 01.02.11, 17:25
          A co się dzieje z plecakiem w kotki? Ja tez taki zamówiłamsad
          • zoja654 Re: Reklamacja plecaka w Topgalu? 01.02.11, 17:49
            Plecak w kotki jest śliczny ale nam sie zaczeły odklejać te koty.Co prawda nie jakoś bardzo ale jednak. A plecak był używany trzy miesiace i nieprany jeszcze. A szkoda ,bo córce sie bardzo podobał.
            • iwek33 Re: Reklamacja plecaka w Topgalu-paragon, faktura 01.02.11, 18:03
              Dziewczyny, Topgal zawsze wysyła fakturę drogą mailową, do samodzielnego wydrukowania. Sprawdźcie pocztę, jeśli nie skasowałyście, to na pewno będzie.
    • pia_ Re: Reklamacja plecaka w Topgalu? 02.02.11, 17:52
      Na razie Topgal mnie olał, nie odpisali na maila sad
      Jutro będę dzwonić.
      • b.bujak Re: Reklamacja plecaka w Topgalu? 02.03.11, 12:02
        pia_ napisała:

> Na razie Topgal mnie olał, nie odpisali na maila sad
        > Jutro będę dzwonić.

zadzwoń; miałam przyjemność kupować plecak osobiście; nieczęsto spotykam tak przesympatycznych ludzi, jak szef (?) tej firmy smile
        na pewno zrobi wszystko, żeby zakończyć Twój problem pozytywnie;
    • minkapinka Re: Reklamacja plecaka w Topgalu? 02.03.11, 10:00
      Pia, udało Ci się załatwić reklamację? Nasz plecak wygląda coraz gorzej i tez będe musiała reklamować. Bardzo żałuję, bo plecak bardzo mi się podoba.
      ____
      wycietezmejli.blogspot.com "Ucinam w tej chwili wymianę mejli i ustalam, że ja opieprzam, a Ty jesteś opieprzany, bo inaczej się pogubimy...sorry taki job"
      • pia_ Re: Reklamacja plecaka w Topgalu? 03.03.11, 10:09
        Wysłałam go do nich 2,5 tygodnia temu. Reklamacja miała zostać rozpatrzona w ciągu 2 tygodni, ale na razie cisza sad. Zaraz będę dzwonić.
        • pia_ Re: Reklamacja plecaka w Topgalu? 03.03.11, 10:19
          Dzwoniłam i już wiem, zmechacenie zostało usunięte jakąś metodą opalenia, czyli pewnie będzie się znowu robiło sad
          Co do kieszeni na bidon, to tego nie uznali, ale polski Topgal postanowił we własnym zakresie mi to naprawić - naszyć jakąś łatkę, czy coś w tym rodzaju. Za jakiś tydzień mam mieć go z powrotem.
          • minkapinka Re: Reklamacja plecaka w Topgalu? 03.03.11, 10:31
            Dzięki, czyli słabo to wyglada, nie wierzę, ze ta lamówka nie będzie się strzępić sad
    • pia_ Re: Reklamacja plecaka w Topgalu? 13.03.11, 11:41
      Pomimo obietnic Topgala naprawiony plecak nadal do mnie nie dotarł, nikt też nie raczył napisać, ani zadzwonić, ze coś się opóźni. Roczarowanie tą firmą jest pełne sad
    • johana75 Re: Reklamacja plecaka w Topgalu? 13.03.11, 12:46
      Większość tutaj zachwalała tak bardzo Topgala na początku roku szkolnego, chyba jakość sie pogorszyła, szkoda bo planowałam go kupić do 4 klasy.
      Nasz plecak jak nowy (Hama), no lekko przybrudzony, ale we wakacje go wypiorę smile
      • kropkacom Re: Reklamacja plecaka w Topgalu? 13.03.11, 13:08
        Widać nowe serie mają gorszą jakość. Ja z naszych Topgali nadal zadowolona smile
        • katarzyna2222 Re: Reklamacja plecaka w Topgalu? 07.04.11, 21:17
          epsko to wyglada sad
          nastawiłam się na ten z kotami dla mojej od września pierwszoklasistki, ale chyba zrezygnuję sad

wszystkim te koty się odklejają? czy może opisywany egzemplarz był jakiś felerny?

będzie znów kłopot, jaki wybrać?

mój synek ma hama i jakościowo po trzech latach użytkowania jest niemal jak nowy serio...
          jedyny minus, że ciężkawy jest...
          • motylka09 Re: Reklamacja plecaka w Topgalu? 07.04.11, 21:55
            Chyba ciężki z wyglądu, bo mój Topgal waży tyle samo co Hama w pierwszej klasie.
            • coronella Re: Reklamacja plecaka w Topgalu? 08.04.11, 06:33
              tez potwierdzam, że waga Hamy nie odbiega od innych, córka ma Hama i Tigera-leciutkiego (niby), oba ważą tyle samo.
              • katarzyna2222 Re: Reklamacja plecaka w Topgalu? 12.04.11, 19:58
                My mamy hama model na dwa zapięcia waży 1350g
                te jednozapięciowe 1160g

topgal z kotami 1040g

trochę jednak różnicy jest...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka