Dodaj do ulubionych

Worki próżniowe - pytanie

02.02.11, 15:04
Czy ubrania zapakowane w worki próżniowe nie wygniotą się mocno ? Mam zamiar porobić porządki, niby takie worki pozwalają zaoszczędzić miejsce w szafie, ale jeśli swetry czy inne rzeczy potem mają nie nadawać się do noszenia to nie zaryzykuję.
Macie jakieś doświadczenie z takimi workami?
Obserwuj wątek
    • elka323 Re: Worki próżniowe - pytanie 02.02.11, 15:19
      Zrobiłam takie porządki jakiś czas temu - zyskałam sporo miejsca a rzeczy nie są pogniecione jakoś bardzo.Te worki to dobra sprawa na rzeczy aktualnie niepotrzebne ,tyle tylko , że w każdej partii jest jakiś , który nie trzyma .Generalnie te większego rozmiaru są lepsze - mniej wybrakowanych.Pakowałam głównie pościel , koce , kołdry trochę swetrów .
    • hanalui Re: Worki próżniowe - pytanie 02.02.11, 15:35
      malunia_pl napisała:

> Czy ubrania zapakowane w worki próżniowe nie wygniotą się mocno ?

No zelazko do niektorych rzeczy bedziesz musiala uzyc, ale jeszcze mi sie nie zdarzylo zeby cos po lezakowaniu w worku nadawalo sie do smietnika
    • majenkir link do watku o workach 02.02.11, 19:35
      forum.gazeta.pl/forum/w,11918,70014337,,Space_bag_czy_to_rzeczywiscie_taka_rewelacja_.html?v=2
    • katka_tk Re: Worki próżniowe - pytanie 02.02.11, 20:10
      do śmietnika raczej nie, ale od razu z worka tego nie ubierzesz. U mnie najlepiej sprawdziły się swetry schowane tą metodą, niestety wełniany płaszcz w tym samym worku wyglądał jak... krowie z pyska wyjęty. Do pościeli super.
    • 0golone_jajka wszystkie worki przeciekają 02.02.11, 21:48
      a więc po jakimś czasie i tak wszystko co w nich jest napuchnie do normalnej objętości. Można rzecz jasna co miesiąc odsysać z nich powietrze, ale mnie się znudziło. Przetestowałem 3 typy takich worków. Ale to było kilka lat temu. Może wymyślono absolutnie szczelne zgrzewy i zamknięcia tudzież worek z mini pompką próżniową, która sama dba o odpowiednie podciśnienie?
    • slonko1335 Re: Worki próżniowe - pytanie 02.02.11, 21:57
      Zależy co nazywasz mocnym wygnieceniem, ja prosto z worka nic nie założę w każdym razie, musi być wyprasowane. moim zdaniem te worki to rewelacja choć fakt nie są specjalnie trwałe aczkolwiek są lepsze i gorsze. Mam komplet chyba ponad dwa lata temu zakupiony w netto i nic kompletnie sie z nimi do tej pory nie stało, miałam też jakieś z allegro które rozszczelniły sie a po pierwszym użyciu nadawały się tylko do wywalenia. ponoć tchibo ma dobre wokri. Kupiłam też duuuży worek w rossmannie trzyma już ponad pół roku i nic się z nim nie dzieje mimo skaczących po nim dzieci.
      • malunia_pl Dzięki wszystkim za odpowiedzi. 02.02.11, 22:09

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka