Dodaj do ulubionych

Wiaderko Tummy TUB

04.02.11, 15:01
Buszując na allegro znalazłam takie cudo

allegro.pl/wiaderko-tummy-tub-dvd-ulotka-aspirator-do-nosa-i1430741968.html
Czy ktoś to ma i używa? Ciekawa jestem opinii.
Obserwuj wątek
    • sledznaostro Re: Wiaderko Tummy TUB 04.02.11, 15:12
      Tummy Tub używają w CSK MSWiA w Warszawie:

"Do kąpieli leczniczych stosujemy wiaderko Tummy Tub – nowatorskie rozwiązanie bazujące na sprawdzonej przez lekarzy i położne metodzie kąpieli w pozycji embrionalnej. Pozycja ta sprawia że dziecko ma podobne wrażenie jak w brzuchu mamy, a także sprzyja ukojeniu i poczuciu bezpieczeństwa jak również pomaga w usuwaniu wzdęć i kolek".

Używałam, byłam zadowolona. Ale zdania są podzielone.
    • siisiiii Re: Wiaderko Tummy TUB 04.02.11, 15:14
      hihi, ja nie używam, śmiesznie to wygląda... ja nie wsadziłabym dziecka do wiaderkawink
    • joanka-r Re: Wiaderko Tummy TUB 04.02.11, 15:16
      ależ to nie jest nowość, mój syn ma 7 rok, po jego urodzeniu próbowałam tego ustrojstwa, ale średnio sie nam podobało. Syn był duży i , wiaderko było mało wygodne.
      • maderta Re: Wiaderko Tummy TUB 04.02.11, 15:23
        Ja nie mówię, że nowość, tyle że akurat ja na to nigdy nie trafiłam. A wydaje mi się być dobrym rozwiązaniem, gdyż Mała ma brać codzienne kąpiele w oilatum. Ja nie wytrzymam trzymać jej 10 min w wannie na ręku, więc dlatego prosiłam o opinie mam, które znają i używają, bądź używały.
    • czarna.czajka Proszę oto wiadro 04.02.11, 15:16
      Moja je uwielbiała. Do 6 miesiąca kąpała się na fasolkę, a potem zaczęła mi w nim wstawać i brała w nim prysznicsmile Teraz przekazałam je koleżance która była przerażona bo po powrocie ze szpitala mały się darł strasznie w kąpieli. Pojechałam, małego do wiadra (miał z 10 dni) i teraz 4 miesiąc mija jak młody w wiadrze szalejewink
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/jh/og/ttrp/bvBLyLaU3tbCPV1eQX.jpg
    • b.bujak Re: Wiaderko Tummy TUB 04.02.11, 15:32
      proszę nie linkować aukcji, wystarczy sam obrazek produktu
    • metodiw Re: Wiaderko Tummy TUB 04.02.11, 16:27
      Moja wnuczka była kąpana w TT do szóstego - siódmego miesiąca życia.
      Dziecko był zadowolone, a wiaderko wygodne, lekkie z wodą do przenoszenia, dodatkowo małe zużycie wody.
      Kiedy nam z niego wyrosła, bez problemu sprzedałam na Allegro.
    • alla22 Re: Wiaderko Tummy TUB 04.02.11, 21:56
      Córeczka ma miesiąc, kąpiemy ją w wiaderku. Nie płacze, szeroko otwiera oczy i rozgląda się. Polecam.
      • afroddytta Re: Wiaderko Tummy TUB 04.02.11, 22:05
        Moja przyjaciółka używała dla drugiego dziecka, pożyczyła jej koleżanka i ogólnie była pozytywnie zaskoczona. Brali też to wiaderko na wyjazdy z małym (bo to mniejsze niż wanienka). Ja się nie skusiłam, choć bardzo mnie zachęcała i widziałam jak małego kąpała w nim, ale mi kasy było szkoda, u mnie też praktycznie drugi syn od małego kąpał się ze starszym więc nie miałam też takiej potrzeby. Myślę, że to wygodna sprawa jak się np. nie ma wanny tylko brodzik, bardzo małą łazienkę itp. lub trzeba dziecko w Oilatum moczyć.
        • krasulas Re: Wiaderko Tummy TUB 04.02.11, 23:17
          i ja używałam - Shantala wprawdzie, ale podobny to wynalazek
          syn dostał w prezencie
          początkowo miałam obawy, ale spokojnie po 3 tyg.ż. kąpałam go tylko w wiadrze
          działa antykolkowo, reguluje wydalanie gazówsmile
          młody wypionowany, wszystko widział, zadowolony
          używaliśmy do 8 m.ż - wstawanie w nim zaczęło być niebezpieczne
          i również używałam sporo Oilatum, krochmalu, dzięki czemu początki kąpieli w mazidłach były nieco sprawniejsze
          później... koleżanki bały się "nowości" i nie chciały, sprzedałam za 3/4 ceny (tu zdziwienie)
    • owianka Re: Wiaderko Tummy TUB 05.02.11, 09:27
      P. Zawitkowski nie poleca:

Re: kąpiel w Tummy Tub
      pawel.zawitkowski 02.01.08, 00:07 zarchiwizowany
      Witam,
      na szczęści mało się o tym mówi. To jest dopiero przedmiotowe i
      traktowanie dziecka i zadniowe traktowanie kąpieli, które czasem
      zarzuca się słuzbie zdrowia. Owszem stosuje się takie sposoby
      kąpieli dizecka, ale niewiele ma to wspólnego z kapiela rozumianą
      jako forma i okazja do radosnego wspólnego spędzania czasu i
      wykorzystania róznych czynnosci dnia codziennego do stymulacji
      maleństwa. Kąpanie w takich wiaderkach ułatwia zycie personelowi,
      owszem... ale nie o ułatwianie w dbałości o rozwój i dobrostan
      niemowląt chodzi... To w żaden spoóśb nie jest czyms atrakcyjnym dla
      dziecka. Na dodatek kąpiemy dziecko w pozycji pionowej, brrr. Trudno
      opanować dziecko. Prezentuje zupełnie inną filozofię opieki i
      pielęgnacji... Parafrazując tytuł filmu Uwolnić Orkę mogę jesdynie
      zakrzyknać: Uwolnić niemowlę - do wanienki lub od do wanny...
      Pozdrawiam. Paweł Z.
      • coco_rosie Re: Wiaderko Tummy TUB 05.02.11, 13:30
        Czyli jak Zawitkowski nie poleca, to trzeba o tym wiaderku zapomnieć, a najlepiej zakazać, tak? wink
        Mam widać jakieś dziwne dziecko, bo moje było kąpielą zachwycone, i na pewno kąpiel w nim była dla niego czymś atrakcyjnym. Mógł w nim siedzieć i godzinę.
        Używaliśmy od około 8 mies. życia do 18 mies, kiedy to było już za ciasno i nie dało się dziecka umyć.
        Polecane jest szczególnie dla dzieci z problemami sensorycznymi, nadwrażliwością dotykową, które przeraża otwarta przestrzeń.
        • owianka Re: Wiaderko Tummy TUB 05.02.11, 13:35
          Czy ja powiedziałam, że trzeba zapomnieć? Dziewczyna zbiera opinie, to podrzuciłam jej opinię fachowca, który jest guru dla wielu (w tym dla mnie smile) - może będzie miała dla niej znaczenie. Każda z nas chyba rozważa różne opinie, a potem wyciąga jakieś tam wnioski dla siebie, nie?
          • coco_rosie Re: Wiaderko Tummy TUB 06.02.11, 21:25
            Nie, no buźkę walnęłam przecież wink
            Dla mnie guru nie jest, więc jego opinie konfrontuję z opiniami innych specjalistów.
    • beakarp Re: Wiaderko Tummy TUB 05.02.11, 13:47

ale ze ma starczyć do 3go roku życia to chyba lekka przesada....
      • krasulas Re: Wiaderko Tummy TUB 05.02.11, 13:52
        oj, ja miałam obawy po 8 m-cu życia
        bo Smark wstawał i kombinacje uskuteczniał
        ja również widziałam swojego rodzaju zachwyt noworodka/niemowlaka podczas kąpieli w takim wiaderku
        dzieciątko więcej widzi, dużo lepiej czymś-tam się pobawi
        jest mu owszem ciasno, woda nieco wypiera, ale to jak w brzuszku mamysmile
        • gu-sia Re: Wiaderko Tummy TUB 06.02.11, 15:55
          to jest nasz numer 1. Rewelacja i polacam każdemu. Moja obecnie 3 letnia córka kąpała się w nim do ukonczenia 7 miesiaca, synek do roku czasu. Dzieciaki były rozluźnione i szczęśliwe podczas kąpieli, co najwazniejsze nie marzły!!!! Super!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka