Dodaj do ulubionych

Jaka ciastolina?

27.02.11, 13:17
Mój synek niedługo kończy 2 lata i z tej okazji chciałam zakupić mu wszędzie zachwalaną ciastolinę. Przejrzałam Allegro i jest tego wszystkiego cała masa, a ja jestem kompletnie zielona w temacie. Nie wiem co jest fajne, a co zwykły bajer. Pomóżcie. Co dobre na początek.
Jaki dokładnie zestaw?
Obserwuj wątek
    • lauresia Re: Jaka ciastolina? 27.02.11, 13:58
      Moja córka ma piankolinę ,bardzo lubi się nią bawić.Plusem jest to że nie wlepia się w dywan a minus to, że po każdej zabawie trzeba odkurzaćsmile
      O taką:
      allegro.pl/piankolina-moon-dough-magiczna-farma-cobi-91006-i1473630566.html
      • zjawa1 Re: Jaka ciastolina? 27.02.11, 16:00
        Jak sie wlepi w dywan, to latwo wyczyscic wilgotna szmatkasmile
        Nie mielismy jeszcze tej piankoliny... Jakie to jest? Lepsze od ciastoliny?
        A co, do ciastoliny to zdecyduj sie na taki zestwa gdzie jest zarowno sprzetsmile do wyciskania i wykrajania czy robienia form tak, zeby mial najwiecej mozliwosci.
        Zalezy ile chcecie na to przeznaczyc funduszy?
        Np. takie cos:
        allegro.pl/ciastolina-play-doh-mania-ksztaltow-45-el-3tuby-i1462108075.html
        Ta kuchnia jest fajna, takie 2 w 1smile sporo dodatkowych akcesoriow...

allegro.pl/play-doh-zestaw-kuchnia-od-ss-i1462857410.html
        Lub takie z plastikowymi psotaciamismile
        Małpka:
        allegro.pl/kokosowa-malpka-play-doh-super-zabawa-i1482019399.html
        Osmiornica:
        allegro.pl/osmiornica-play-doh-z-4-tubami-gratis-i1482154186.html
    • w_miare_normalna Re: Jaka ciastolina? 27.02.11, 18:20
      Fajne zestawy były niedawno z Biedronce. Chyba 4 kolorami.

-
      Mama Roksany, ur. 16/06/2008 .
    • niebioska Re: Jaka ciastolina? 27.02.11, 20:49
      U nas sprawdza się ciastolina Jovi (ale nie mam porównania, bo innej nie mieliśmy), wyciskacz do czosnku, foremki do ciasta, plastikowe noże, wałek do ciasta i trochę różności, które akurat wpadną w rękę.
      • ania_kr Re: Jaka ciastolina? 27.02.11, 20:59
        Mój syn dostał na gwiazdkę zestaw ciastoliny - taki stolik, jakieś fotele fryzjerskie, różne formy na figurki zwierząt. Miał wtedy niecałe dwa lata. Wszystko to jest za bardzo skomplikowane dla niego. Bawimy się zawsze tylko dwoma kolorami i zwykłymi foremkami do ciasta, nożykiem, wałkiem, jest zachwycony. Myślę, że na wybierz coś prostego.
        • sylwia_il Re: Jaka ciastolina? 27.02.11, 21:40
          Jak córcia miała dwa latka to kupiłam jej ciastolinę Play-Doh, zestaw "zwierzęta domowe" i tam są foremki do wyciskania,wałeczek i figurki :krówka, świnka i kurczak, do których wkłada się kawałek ciastoliny i wyciska się zwierzakom włosy. Zestaw super , w sam raz dla dwu latka. Jest ten zestaw przeznaczony właśnie dla dzieci w wieku 2+. Inne zestawy np. lodziarnia, małpka , fryzjer sa już dla starszych dzieci, ponieważ dwulatek nie ma siły na tyle aby np. w lodziarni wycisnąć lody itd. Kup na początek najprostszy zestaw gdzie są różne foremki i nożyki, wałeczki itd. Ja polecam te zestawy Play -Doh bo są naprawdę fajnie zrobione zabawki są wytrzymałe i w tym naszym zestawie jest tych foremek mnóstwo.Dla takich dwulatków jest jeszcze z tej samej serii z Play -Doh zestaw ze zwierzętami morskimi.
          • sylwia_il Re: Jaka ciastolina? 27.02.11, 21:47
            Acha, Jeżeli chodzi o samą masę ciastoliny to my ostatnio kupiliśmy ciastolinę z Ciastokreacji i muszę powiedzieć ,że ta ciastolina jest o wiele lepsza od Play-doh bo długo jest świeża i tak nie wysycha szybko jak Play -Doh. Ale jeżeli chodzi o zestawy zabawek do zabaw z ciastoliną to kupujemy z Play-Doha a potem tylko dokupujemy ciastolinę z ciastokreacji.Bo te zabawki z Play-Doh naprawdę są niezawodne.
            I dodam ze taki zestaw ciastoliny dla dwulatka to naprawde fajny pomysł.U nas bynajmniej nasza córeczka bardzo uwielbiała się bawić tym zestawem i do dzisaj jeszce go używa i lepi,ale teraz chcemy już kupic jej lodziarnię, bo ma 3 lata.
          • zjawa1 Re: Jaka ciastolina? 27.02.11, 22:15
            Wydaje mi sie, ze to zalezy od dziecka.
            Moj dostal na 2-gie ur. wlasnie lodziarnie i wyciskal bez problemusmile
            Jednak wydaje mi sie, ze najlepsze dla 2-latka sa te zestawy z foremkami do wycinania.
    • gavagai1 Własna:) 28.02.11, 07:38
      domoweprzedszkole.blox.pl/2010/03/Home-Made-Ciastolina.html
      • anettchen2306 Re: Własna:) 28.02.11, 07:46
        Potwierdzam! Korzystam z tego wlasnie przepisu (tylko ja mase robie na cieplo - na patelni smile), ciastoline produkujemy za grosze na kilogramy, w jakich tylko chcemy odcianiach i barwach!
    • mikams75 Re: Jaka ciastolina? 28.02.11, 07:54
      z ciastolin najlepsza jest play doh - najdluzej wytrzymuje, nie wysycha, nie kruszy sie.
      Mialam tez inne, ale szybciej wysychaly cza zaczynaly sie kruszyc.
      Warto wziac zestaw z duza iloscia foremek, praska, do tego dasz jakis plastikowy nozyk i to najlepsza zabawa.
      Ja kupilam kiedys zestaw jakiejs taniej firmy, bo mial super te wszystkie dodatki, a pozniej dokupilam ciastoline play doh.
      • agnieszka77_11 Re: Jaka ciastolina? 28.02.11, 21:16
        Dzięki dziewczyny za pomoc. Już teraz wiem na co zwracać uwagę kupując pierwszą ciastolinę wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka