hunke 07.03.11, 14:04 W kwietniu moi rodzice obchodzą 40-rocznicę ślubu. Zupełnie nie wiem , jaki prezent można im sprawić. Bardzo proszę o propozycje. Dziękuję bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lukrecja34 Re: prezent z okazji 40-rocznicy ślubu 07.03.11, 14:12 moi rodzice mieli taką rocznicę 2 lata temu. nie stać nas było na zafundowanie im wycieczki czy wczasów za to album małżeński drogi nie był ze wszystkich zdjęć rodzinnych wybraliśmy zdjęcia rodziców-udało się znaleźć takie z bardzo wczesnego dzieciństwa,potem komunia,szkoła,młodość,ślub,dzieci,wczasy rodzinne,śluby dzieci,wnuki-a na końcu jest fotografia wykonana na uroczystości rodzinnej-rodzice w środku a dzieci i wnuki dookoła. wszystkie te zdjęcia znajdują się w pięknym albumie,ozdobione różnymi aforyzmami,powiedzonkami i fraszkami n.t. małżeństwa. rodzice popłakali się ze wzruszenia i do dziś chwalą się tą kroniką wszystkim gościom. polecam Odpowiedz Link Zgłoś
zuza-nka88 Re: prezent z okazji 40-rocznicy ślubu 07.03.11, 20:47 moi sasiedzi dostali swietne fotele bujane od syna, a od moich rodzicow kieliszki z kryształu chyba do wodki i wina sasiadka sie wzruszyla bo miala wytluczone swoje hmmm ten album tez super pomysl a wklad pracy wlasnej to najlepszy prezent Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: prezent z okazji 40-rocznicy ślubu 07.03.11, 21:38 Rozumiem, ze rodzice obchodzacy 40 rocznicę ślubu z definicji sa juz tak sklerotyczni, ze nie mają żadnych wlasnych zaintyeresowań - i że mozna wymyslić im przezen, nie znając ich wcale. tak jak 4-latkom. Odpowiedz Link Zgłoś
hunke do verdana 08.03.11, 09:32 Jeżeli nie masz nic konstruktywnego do powiedzenia, nie zabieraj głosu. Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: do verdana 08.03.11, 13:43 Mam coś konstruktywnego do powiedzenia - prezent dla dorosłych ludzi wybiera sie tak, aby sprawił przyjemnośc konkretnym ludziom. A co im sprawi przyjemność wie tylko ten, kto ich zna. Albo nie interesujesz sie w ogóle swoimi rodzicami, skoro nie wiesz, co można im podarować, albo chesz odwalić kupowanie prezentu na zasadzie "Kupie cokolwiek starym ramolom, w tym wieku wszyscy są już tacy sami". Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja34 Re: do verdana 08.03.11, 16:34 bez przesady-chyba można szukać sugestii i ciekawych pomysłów.. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: prezent z okazji 40-rocznicy ślubu 08.03.11, 08:32 Moi też mają, a prezent już przemyślałam. Mam zdjęcia plenerowe uroczej wioski, skąd pochodzą - prześle je malarzowi (znalazłam go na Allegro) i poproszę o namalowanie obrazu - na pewno się wzruszą, bo mieszkają teraz daleko od rodzinnych stron i bardzo za nimi tęsknią. Taki obraz na zamówienie wisi u nas w salonie i lubię na niego patrzeć, bo pokazuje miejsce, które bardzo lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
gaga-sie Re: prezent z okazji 40-rocznicy ślubu 08.03.11, 16:44 żeby tylko nie wyszły jelenie na rykowisku.... Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: prezent z okazji 40-rocznicy ślubu 08.03.11, 18:20 Verdana ma sporo racji. Jak tu coś proponować nie mając pojecia czym interesują się rodzice, jak lubią spędzać czas i.. ile jesteś w stanie przeznaczyć na prezent. Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja34 Re: prezent z okazji 40-rocznicy ślubu 08.03.11, 19:14 ale jak przeczyta 15 fajnych pomysłów to może któryś dopasuje do swoich potrzeb? Odpowiedz Link Zgłoś
amulka1987 Re: prezent z okazji 40-rocznicy ślubu 19.07.11, 19:56 Teściom zafundowaliśmy weekend w hotelu- spa, rodzicom fotoksiążkę- super sprawa. NA 50 taty kupiliśmy mu szczeniaka, oczywiście zapytalismy, czy chce. Widziałam tez na Allegro fajne drzewa (metaloplastyka) z kilkoma-kilkunastoma ramkami na zdjęcia. Można z tego zrobic małe drzewko genealogiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
malowanka06 Re: prezent z okazji 40-rocznicy ślubu 19.07.11, 20:51 Z rodzeństwem(jest nas 3) zamówiliśmy obiad w restauracji, na który zaprosiliśmy całą rodzinę,tj. rodzeństwo rodziców i ich dzieci i wnuki, byliśmy my z rodzinami. Rodzina zjechała z całej Polski. Oczywiście rodzice nic nie wiedzieli więc też było mnóstwo wzruszeń, a niektórych członków rodziny rzadko widzą- dodatkowa okazja do spotkania. Odpowiedz Link Zgłoś