Dodaj do ulubionych

Zakupy w Gymboree

10.03.11, 14:45
Chciałabym zrobić zakupy na w sklepie internetowym z wysyłką do znajomych w stanach, nie wiem tylko czy mogę płacić polska karta? Ktoś tak zamawiał, wie czy jest weryfikacja nazwiska, adresu posiadacza karty a adresata?
Obserwuj wątek
    • afroddytta Re: Zakupy w Gymboree 10.03.11, 15:04
      My właśnie robiliśmy zakupy w amerykańskim gapie płacąc kartą polską a wysyłając do Kanady i zamówienie zostało zawieszone w celu wyjaśnienia sprawy, potrzebny był kontakt telefoniczny aby wszystko wyjaśnić/potwierdzić, ale obsługa super więc wszystko skończyło się dobrze.
      W zeszłym roku w amerykańskim sklepie Babyrus.com nie przyjęli nam płatności polską kartą (rok wcześniej było to możliwe).
      Nie wiem jak będzie u Ciebie, ale z automatu może to nie przejść.
      • jusstinna Re: Zakupy w Gymboree 10.03.11, 15:15
        Robiłam niedawno zakupy polską kartą z wysyłką do Stanów i bez problemu przeszło.
    • pe-likanek Re: Zakupy w Gymboree 10.03.11, 18:19
      Dziękuję za odzew smile A jak sie logowalas w sklepie, to zakladalas konto na swoje nazwisko czy adresata?
      • jusstinna Re: Zakupy w Gymboree 10.03.11, 20:18
        Konto zakładałam na siebie, bo przecież płacę swoją kartą.
        Chyba przy płaceniu kartą wpisywałam swoje dane, ale kraj USA, bo Polski nie było.
        Zastanawiałam się czy płatność przejdzie, ale wszystko było OK i paczka doszła do adresata.
        Paczka niestety nierejestrowana, więc zostawiają przed domem.
        U nas by chyba długo nie leżała.
        • paliwodaj Re: Zakupy w Gymboree 10.03.11, 23:17
          przesylki rejestrowane z gymboree sa powyzej 300 USD, Kurier zostawia pod domem tylko w "bezpiecznej okolicy"
          • jusstinna Re: Zakupy w Gymboree 11.03.11, 00:00
            Dla mnie to dziwne, ale jak na razie na szczęście nic nie zginęło.
            Z GAPa albo Ch.Place też tak zostawiają.
          • pe-likanek Re: Zakupy w Gymboree 11.03.11, 13:33
            A w tej mniej bezpiecznej? smile
            • paliwodaj Re: Zakupy w Gymboree 11.03.11, 14:24
              w tej mniej bezpiecznej okolicy, badz bardziej ruchliwej zwykle nie zostawiaja kurierzy paczek pod domem. Np centrum wielkich miast, jezeli odbiorca mieszka w apartamentowcu na 5 pietrze z domofonem, a w chwili dostawy nie ma go w domu.
              Gdy mieszkalam w takim miescie kurier czesto zostawial paczke u kolezanki-sasiadki, gdy mnie nie bylo, gdy sie wyprowadzilam normalne jest ze paczki leza na schodach gdy mnie nie ma
              Czesto ludzie wysylaja na adres pracy, bo zwykle rano nie ma ich w domu, moze to jest opcja jezeli ktos obawia sie zaginiecia paczki
              • boguszynka Re: Zakupy w Gymboree 17.05.11, 17:54
                Witam,
                czy któraś z Was może pomóc w zrobieniu zakupów w Gymboree w USA lub UK?
                Proszę o odpowiedź - moni998@interia.pl
                • barbie09.07 Re: Zakupy w Gymboree 17.05.11, 20:03
                  ja będę w USA w sierpniu , będę na pewno robiła zakupy w tym sklepie dla mojej 3,5 letniej córci. Gymboree to mój ulubiony sklep dla dzieci. Jesli w tym czasie będzie pani zainteresowana jakąś kolekcja to mogę coś zakupić i grzecznościowo wysłać.
              • nellyssima Re: Zakupy w Gymboree 17.05.11, 19:17
                Mnie kurier i listonosz też zostawiają paczki pod drzwiami. I dodam, że mieszkam w Polsce smile, tak więc nie tylko w Ameryce jest to możliwe. Jeszcze nigdy nic nie zginęło.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka