Dodaj do ulubionych

Allegro-tym razem ja

22.03.11, 08:06
Dziewczyny tym razem to ja prosze o opinie. W drodze licytacji zakupiłam sweter znanej firmy. Zdjęcia ok, w opisie stan bardzo dobry. Sweter kupiłam w ubiegły wtorek, przelew zrobiłam od razu. Koszt wysylki za list polecony ekonomiczny to 8.50.....Zależało mi na szybkiej przesylce- pisalam o tym sprzedawcy. Nie to jednak jest naistotniejsze- wczoraj dotarł sweter i tak: miał plamy jakby z zaschniętego jedzenia- wyprałam wczoraj chyba zeszły. Stan raczej nie jest bardzo dobry. Prosiłam sprzedającego o wysylke na adres inny niż ten z allegro-niestety wyslal na tamten. Na maile w ogóle nie odpowiada.
I moje pytanie- co teraz? Neutral, negatyw? Sweter chce zostawic jednak mimo wszystko,kosztował drobne a jest ładny.
Obserwuj wątek
    • sylki Re: Allegro-tym razem ja 22.03.11, 08:23

Skoro chesz zostawic sweter, to komentarz neutralny bedzie odpowiedni.
    • chce_bobo Re: Allegro-tym razem ja 22.03.11, 08:35
      nie ma przeciwwskazań do wystawienia neutrala. transakcja zakonczona sukcesem jednak nie bez problemów.
    • perd-ido Re: Allegro-tym razem ja 22.03.11, 11:35
      Osobia, ktora sprzedala Ci nieuprane ubranko nie szanuje klienta. Chocby bylo za zlotowke!. Na pewno zle to o niej swiadczy. Poczekaj chwile, az sie odezwie...moze Ci sie wytlumaczy?.
      • 25augustyna Re: Allegro-tym razem ja 22.03.11, 12:09
        nie wystawiaj pochopnie komentarza, a tym bardziej neutrala. Za neutrala dostaniesz w odwecie na 100 % negatywa.
        • sylki Re: Allegro-tym razem ja 22.03.11, 12:49
          allegrowicz bez nega jest jak uczen bez jedynki.
          Mam 1 neutrala wystawionego za neutrala, w którym jest stek kłamstw, odpisałam rzeczowo i mam to gdzies.

25augustyna napisała:

> nie wystawiaj pochopnie komentarza, a tym bardziej neutrala. Za neutrala dostan
          > iesz w odwecie na 100 % negatywa.
          >
          >
    • tempera_tura Re: Allegro-tym razem ja 22.03.11, 12:44
      Ja w takiej sytuacji nie wystawiam wogóle.
      Na pozytywa sie nie łapie a za neutrala dostaniesz negatywa. Olej.
    • anusia_kra Re: Allegro-tym razem ja 22.03.11, 13:16
      Ja tez j/w drobne niedopatrzenia olewam zwłaszcza za niewielkie pieniądze nie chce mi sie nerwów szarpać. Troche mam świadomość ze może ktoś po mnie sie "natnie" z drugiej strony każdy jest tylko człowiekiem i może faktycznie nie zauważył a używke i tak bym po dostaniu wyprała.
      Neutral jest troche bez sensu bo albo mi sie podoba i bylo ok albo nie - a wtedy neg.
    • nikitka78 Re: Allegro-tym razem ja 22.03.11, 14:50
      Za brudny sweter, brak kontaktu i przesyłkę na zły adres należy się negatyw.
      Ale wystawiłabym neutrala, bo sweter jednak zostawiasz.
      W takiej sytuacji tym bardziej należy wystawić komentarz a nie unikać go w obawie przed negatywem.
      • puellae_2007 Re: Allegro-tym razem ja 22.03.11, 15:32
        Równiez tak uważam- dlaczego mam "olewać" fakt, że ktoś -było nie było- jest nieuczciwy. W niedopatrzenie zabrudzenia -nie wierzę- kilka plam z zaschniętego jedzenia na przodzie swetra - zauważyłam jeszcze przed wyjęciem całego z koperty.

Moim zdaniem nieważne ile sweter kosztował- sama sprzedaję czasami rzeczy za kilka złotych, ale zawsze już przed zrobieniem zdjęć je piorę i prasuję.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka