Dodaj do ulubionych

ile placicie za organizacje komuni -lokal

07.04.11, 08:30
Tak sie zastanawiam ile kosztuje was oplata za jedna osobe na przyjeciu komunijnym w lokalu. Ja rezerwujac mialam podana cene 110 zł za bogatsza wersję, teraz wlasciciel zmienil koncepce i kaze placic za to samo a nawet mniej 140. Miejsce fajne, alternatywy nie mam bo juz za pozno, umowy podpisanej nie mialam wiec zostaje.
Obserwuj wątek
    • pasik Re: ile placicie za organizacje komuni -lokal 07.04.11, 09:20
      gratulacje nie ma to jak umowy na pysk.
      Ciekawe kiedy Polacy się naucząsmile
    • aniulekq Re: ile placicie za organizacje komuni -lokal 07.04.11, 09:27
      Ja bym jednak podzwoniłam jeszcze po innych lokalach, a temu właścicielowi w ostatniej chwili odmówiła.
    • minnie8 Re: ile placicie za organizacje komuni -lokal 07.04.11, 09:38
      U nas 140 zł od osoby+ciasta i napoje w swoim zakresie.Gości będzie ok 30
      Przyjęcie tutaj:po kaszubsku smile

www.nordowimol.pl/
      • asiaiwona_1 Re: ile placicie za organizacje komuni -lokal 07.04.11, 11:08
        W-wa, jedna z restauracji Kręglickich. Od dorosłego 140 zł, za dziecko poniżej 10 lat 70 zł. W cenie przystawki zimne, ciepłe, zupa, 2 dania - różne na połmiskach, każdy bierze co chce, tort, sałatka owocowa, napoje bezalkoholowe bez limitu, serwis.
        • oteczka Re: ile placicie za organizacje komuni -lokal 07.04.11, 16:27
          Lublin właśnie wybieram menu bo dostałam trzy propozycje zestawy od 75 do 85
          przystawki napoje dwa dania gorące typu polędwiczki w sosie kurkowym lub kurczak, ryba, lody z szarlotka, półmiski z wędlinami sałatki dużo tego zamawiane rok temu też myslałam że podniesie ceny ale nie umowa to umowa a jeszcze rabat 10% bo po znajomości ,ja ciasto ,tort ,owoce myślę że cena extra,kto z Lublina to dopisuję nad Zalewem
    • tola_i_tolek Re: ile placicie za organizacje komuni -lokal 07.04.11, 16:34
      W restauracji, którą upatrzyłam chcą 160 zł/ os. W cenie jest obiad z dwóch dań, 5 przystawek, ciasta i napoje. Jak dla mnie trochę drogo - szczególnie, że jak wpadamy tam w niedzielę na obiad to za taki sam zestaw płacimy 45 zł/os.
    • malowanka06 Re: ile placicie za organizacje komuni -lokal 07.04.11, 16:34
      Źle, że nie podpisałaś umowy.
      Ja płacę za sam obiad taki w sumie tradycyjny(3 rodzaje mięs, ziemniaki, kluski śląskie, rosół)napoje bez ograniczeń: 60 zł/os, dzieci do 3 lat mają gratis, do 10 lat 30 zł
      • jagodasoft2 Re: ile placicie za organizacje komuni -lokal 07.04.11, 16:43
        Niezłe ceny macie. Troche to dziwne bo kwoty o jakich piszecie to normalnie sie płaci za obiad z deserem dla całej rodziny. A może w Gdańsku taniej ? U nas wołają ok 40 za osobę. W tym obiad z dwóch dań, napoje zimne bez ograniczeń, kawa, herbata 2 rodzaje ciasta.
        • asiaiwona_1 Re: ile placicie za organizacje komuni -lokal 07.04.11, 16:48
          wiadomo, że ceny "komunije" są wyższe. Chociażby dlatego, że tego dnia prynajmniej nasz lokal będzie zamknięty dla zwykłych klientów. TEgo dnia przyjmują tylko gości komunijnych.
          • poteflon Re: ile placicie za organizacje komuni -lokal 07.04.11, 16:59
            My płacimy 105 zł/os. (przystawki, obiad, deser, tort, napoje ciepłe i zimne, owoce, serwis)
            i mamy jedną salę dla siebie.
          • jagodasoft2 Re: ile placicie za organizacje komuni -lokal 07.04.11, 17:15
            Zawsze tak jest, ale lokale które ja znam właśnie cieszą sie ze mają zagwarantowanych klientów i zapewniony dopływ gotówki. Zresztą większość z nich w weekendy jest zamknięta bo odbywają sie tam wesela, przyjęcia i inne imprezy. A wcześniejsza rezerwacja gwarantuje jeszcze dodatkowe kilka % zniżki.
            To tak samo jak z placem zabaw na urodzinki, jeśli zamówi się wcześniej urodzinki to płaci się od dziecka mniej niż jakby się przyszło normalnie.
            • izi_7 Re: ile placicie za organizacje komuni -lokal 08.04.11, 10:20
              jagodasoft2, jakie lokale w Gdańsku mogłabyś polecić? Mnie temat komunii czeka wprawdzie dopiero za jakis czas, ale nie zaszkodzi zorientować się wcześniej smile
            • basia799 Re: ile placicie za organizacje komuni -lokal 10.04.11, 23:33
              ekhm, a może mogłabyś wymienić tak z 3-4 lokale w Gdańsku, które są tak tanie i frontem do klienta? wcześniejsza rezerwacja gwarantuje gdzieś zniżki??
              pytam, bo akurat organizujemy komunię w tym roku i chętnie zmienimy lokal na taki, co w cenie 40 zł. daje "obiad z dwóch dań, napoje zimne bez ograniczeń, kawa, herbata 2 rodzaje ciasta", wszystkie lokale, jakie sprawdziliśmy (i nie wiem, czy nie są to w ogóle wszystkie lokale w Gdańsku i okolicach) - ceny za komunię zaczynają się od 80 zł./os, jest kilka miejsc oferujących obiad typu: zupa, drugie (najczęściej kotlet z kurczaka), kawa/herbata i do tego serwują ciasto, ale trzeba dostarczyć własne i tu cena 45 zł./os., lokale te są też mocno średniego standardu, więc bardzo mnie interesują wszelkie miejsca, gdzie robią takie fajne i tanie komunie, z rabatami itd...
        • women.beauty Re: ile placicie za organizacje komuni -lokal 09.04.11, 19:26
          Sorry ale nie żdziw się że goście za tą cene będą głodni
        • qwsd Re: ile placicie za organizacje komuni -lokal 11.04.11, 20:31
          No to jestem ciekawa w jakiej restauracji w Gdansku sa takie ceny? W Gdyni, Sopocie w hotelach i restauracjach ktore mnie interesowaly menu zaczynalo sie od 130 zl za osobe. Najdrozsze, wlasnie w Gdansku siegalo 187zl
    • pacynka27 Re: ile placicie za organizacje komuni -lokal 07.04.11, 17:23
      95 zł za osobę. Trzy ciepłe posiłki, wędliny, sałatki itp, napoje. Ciasta, tort we własnym zakresie.
    • reggaemama Re: ile placicie za organizacje komuni -lokal 07.04.11, 18:22
      100 zł/os. - obiad,przystawki,lody,napoje,kawa,herbata
      tort i ciasta we własnym zakresie
      8 -tysięczne miasteczko w zachodniopomorskim
      • aniaop Re: ile placicie za organizacje komuni -lokal 07.04.11, 20:03
        Pod Warszawka: 3-daniowy obiad 77zl/os. Zimne i cieple napoje oraz wino dodatkowo platne. Plus serwis 10%. Tort zamawiam w innym miejscu, bo corka chce "konkretny model"wink
        • ewa_pac Re: ile placicie za organizacje komuni -lokal 07.04.11, 22:34
          centrum Warszawy, fajny lokal, oddzielna sala:ok 90,00 od osoby przystawki, zupa, danie główne +dodatkowo tort. chyba sa jeszcze wolne terminysmile
          • dammma Re: ile placicie za organizacje komuni -lokal 07.04.11, 23:57
            Jak widać ceny zróżnicowane w zależności od miejsca.
            Wrocław- na razie mam przedstawione 3 rodzaje menu od 95 do 125zł/os, ale w nich sa po 2 kawałki mięsa na osobę i ryba a ja wolę 3 i bez ryb, więc będzie drożej.
            Przystawek i deseru tam nie mam-ciasto i tort zamawiam osobno.
            Gości mam przyjezdnych i zamiast przystawek (zaczniemy od obiadu po przyjściu z kościoła) na koniec wolałam jakieś ciepłe dania-czyli kolacja.
            Gdy będziemy powyżej 4 h-dodatkowo płatne.
            Napój -po jednej literatce na osobę-resztę można przywieźć swoje, owoce, kawa/herbata też osobno.
            Teraz zaczynam się zastanawiać za co ja płacę-jak większość mam osobno -chyba tylko za ciepłe posiłki.sad
            • magda79pn Re: ile placicie za organizacje komuni -lokal 08.04.11, 08:57
              ja akurat mam przyjęcie w domu, ale z tego co znajome opowiadały to ceny w poznaniu wahają się miedzy 80zł-120zł -to tak zazwyczaj (i za 80zł to jest tylko obiad, jeśli dają do tego kawę/herbatę to tort i ciasta we własnym zakresie trzeba kupić), no ale oczywiście lokal za 200zł od osoby też by się pewnie znalazł smile

zastanawiam się tylko co dostaną do jedzenia ludzie którzy płacą 40-60zł od osoby... bo dla mnie to jest strasznie tanio, mnie w domu komunia będzie więcej kosztowała, a wszystko robię sama (no, z niewielką pomocą mamy i teściowej)

u mnie akurat będzie przesadnie dużo wszystkiego, ale ja lubię takie przyjęcia smile i nie wyobrażam sobie, żeby ktoś wrócił do domu głodny, będziemy też mieli kolację.

4 godziny to tez krótko, my mamy komunię na 11, mniej więcej ok 13 będzie koniec mszy, liczę że goście będą siedzieli do 19-20, a najbliższa rodzina jeszcze dłużej, coś muszą jeść przez te 6-7 godzin smile

• dammma Re: ile placicie za organizacje komuni -lokal 08.04.11, 12:31
                My mamy komunię na 10 do 11.30 gdzieś. Na 12 mam lokal. Myślę, że do 17, 18 posiedzimy-potem wszyscy pewnie będą się zbierać do powrotu-bo przyjezdni. Najgorsze jest to, że nie wiadomo, ile goście posiedzą a posiłki trzeba rozplanować. Też nie lubię, jak jest za mało-wolę, żeby zostało niż miało zabraknąć. Nie wiem, czy robić jeszcze przystawki oprócz obiadu, ciast, tortu i kolacji. My robimy w hotelowej restauracji i tam nic z obiadu nie odgrzewają-takie mają zasady-na kolację wszystko robią świeże a to co zostanie, to zapakują.
                Na 12 obiad
                Ok 14 ciasta, tort
                Ok 16 kolacja
                Nie wiem, jak to rozplanować do tej 18-co radzicie?
                W między czasie jeszcze trzeba pojechać do kościoła do zdjęcia, po obrazek itp- co wtedy gościom podać, bo przecież dziecko przy krojeniu tortu musi być.
                Podajecie lody?
                • kasia_wp Re: ile placicie za organizacje komuni -lokal 08.04.11, 12:38
                  Bliskie okolice Wrocławia- obiad z przystawką i deserem 95 zł ,plus napoje osobno płatne, dzieci mniej więcej połowę tego co dorośli.
                  • iwek33 Re: ile placicie za organizacje komuni -lokal 08.04.11, 16:22
                    Jak starszy syn szedł do komunii miałam zamówiony do domu catering z restauracji ( chciałam zrobić komunię w domu) i młodszemu za rok będziemy robić tak samo komunię: w domu z cateringiem z tej samej restauracji) . Płaciłam 110 zł od osoby, w tym miałam obiad ( rosół, kluseczki, 5 rodzajów mięs, 3 rodzaje sałatek) -obiad podawany był przez kelnera z restauracji, tak więc przyjechaliśmy po mszy i wszystko było od razu podawane. Po podaniu obiadu kelner pojechał. Firma przyjechała ok 16.00 - zabrała wszystkie brudne po obiedzie naczynia i serwisy ( mieliśmy zostawiony pojemnik, gdzie dawaliśmy naczynia po obiedzie) i przywiózła zimne płyty. W międzyczasie, czyli po obiedzie a przed zimnymi płytami były ciasta i tort-to robiłam we własnym zakresie. Tak jak pisałam ok 16.00 przywieziono zimne płyty ( różności-nawet już nie pamiętam jakie, ale pięknie podane na taflach z luster, w sumie wiele rodzajów wędlin, roladek na zimno zawijanych ze śliwkami- nie pamiętam dokładnie tego menu, ustalaliśmy wspólnie z właścicielem restauracji, wiele potraw on proponował i doradzał. No i ok 18.00 przywieziono gorącą kolację - pamiętam, że były dwie potrawy gorące i 3 sałatki. Na drugi dzień firma przyjechała i zabrała brudne naczynia. Bardzo mi taka forma odpowiadała, bo komunia była w domu- a jednocześnie nie musiałam sama biegać, gotować, podawać, zmywać i angażować babcie do pomocy- w tym dniu wszyscy mieliśmy święto.
                    • iwek33 Re: ile placicie za organizacje komuni -lokal 08.04.11, 16:27
                      A! I lody też mieliśmy w pucharkach oraz dwie sałatki owocowe- to też przygotowywaa restauracja ( wszystko w tej cenie 110 zł za osobę)
                      • blankaz iwek33 09.04.11, 13:28
                        A gdzie mieszkasz?
                        Bo ja mam komunię za rok, ale powoli rozglądam się właśnie za kateringiem (Kraków).
                        • iwek33 Re: iwek33 09.04.11, 14:54
                          Górny Śląsk ( 25 km od Katowic)
                          • pacynka27 Re: iwek33 11.04.11, 18:18

Ja też chciałam catering ale jak się okazało jest droższy niż to samo u nich w lokalu. To po co mam stoły kombinować, stresować się bałaganem po młodszych gościach i własnych dzieciach, myśleć że mi parkiety poniszczą obcasami (to już nie dzieci) wink herbaty, kawki parzyć, podawać. W lokalu wszystko na gotowe pod nos podsunięte. Mąż mnie przekonał a im bliżej komunii tym bardziej się cieszę, że idziemy do lokalu.
                            • iwek33 Re: iwek33 11.04.11, 20:05
                              pacynka27 napisała:

>
                              > Ja też chciałam catering ale jak się okazało jest droższy niż to samo u nich w
                              > lokalu. To po co mam stoły kombinować, stresować się bałaganem po młodszych goś
                              > ciach i własnych dzieciach, myśleć że mi parkiety poniszczą obcasami (to już ni
                              > e dzieci) wink herbaty, kawki parzyć, podawać. W lokalu wszystko na gotowe pod no
                              > s podsunięte. Mąż mnie przekonał a im bliżej komunii tym bardziej się cieszę, ż
                              > e idziemy do lokalu.

No i o to chodzi, żeby każdy mógł wybrać, co mu bardziej pasujesmile
                              Ja wolę komunię w domu, w gronie rodziny, z możliwością wyjścia do własnego ogrodu :-nie wyobrażam sobie siedzenia przy stole przez ileś godzin w lokalu, w dodatku w sąsiedztwie jakiejś obcej rodziny, która urządza komunię w stoliku obok. Mój syn chyba myśli podobnie, bo nie wyobrażał sobie komunii w restauracji.
                              Ale rozumiem taki wybór innych-może warunki domowe są takie, że nie ma jak ugościć licznej rodziny.
                              Nie o tym zresztą jest ten wątek, podałam jaką cenę płaciłam za catering, a wybór, czy w domu, czy w lokalu to już indywidualna sprawa przecież.
                              • pacynka27 Re: iwek33 11.04.11, 21:19
                                Ależ ja doskonale Cię rozumiem. Też mam dom z ogrodem. Salon 45 metrowy więc warunki na przyjęcie idealne. I też chciałam w domu w gronie rodziny, w przyjemnej atmosferze. Ale przygotować przyjęcia nie dałabym rady sama. Miał być catering. Jak się okazało, że to jeszcze drożej wychodzi to mąż mnie namawiał na restaurację, żeby w tej cenie jeszcze sobie kupić święty spokój. Tak się złożyło, że w trakcie tych naszych rozmów byliśmy zaproszeni na komunię do lokalu i było super. No i dałam się przekonać. Jak będzie okaże się już 1 maja wink
                    • iwek33 Re: catering, menu- cena 16.04.11, 09:36
                      iwek33 napisała:

> Jak starszy syn szedł do komunii miałam zamówiony do domu catering z restauracj
                      > i ( chciałam zrobić komunię w domu) i młodszemu za rok będziemy robić tak samo
                      > komunię: w domu z cateringiem z tej samej restauracji) . Płaciłam 110 zł od oso
                      > by..."
                      Znalazłam menu, które miałam ustalone na komunii starszego syna:
                      Obiad: rosół z makaronem, kluski białe, kluski czarne, rolady wołowe, rolady z indyka, pieczeń wieprzowa faszerowana, kaczka, schab faszerowany, kurczak, kapusta młoda, kapusta czerwona na winie z jabłkami, surówka z kapusty pekińskiej.
                      Deser: sałatka owocowa z bakaliami, lody
                      ( ciasta we własnym zakresie)
                      Płyta: galantyna z kurczaka, ozorki, galantyna wieprzowa, galantyna z łososia i pangi, półmisek serowy, kulki rybne, sałatka z indyka z owocami i orzechami, sałatka z wędzonego łososia, sałatka wiosenna.
                      Kolacja: ziemniaki puree, dufiny, steki wieprzowe w sosie myśliwskim, udka faszerowane w sosie Cafe de Paris, schab w sosie prowansalskim, zestaw suróek, jarzyny Julie.

Płaciłam 110 zł od osoby. To, że było 6 rodzajów mięsa na obiad, to nie znaczy, że np na 20 osób było 20 rolad, 20 kurczaków itp. Dwa rodzaje mięsa były w ilości po sztuce na każdą osobę, pozostałe 4 rodzaje były w ilości mniejszej, tak zeby była różnorodność.

Wszystko było PYSZNE smile
    • atena12345 Re: ile placicie za organizacje komuni -lokal 11.04.11, 08:30
      100-tysięczne miasto, restauracja w hotelu***. 160/os za ponizsze menu:

Obiad
      Bulion z warzywnym julienne i pulpecikami cielęcymi
      Mięsa na paterach (w zestawie: pieczeń ze schabu faszerowana grzybami leśnymi, rolada śląska, pierś z kurczaka z pieca zawijana paskami boczku wędzonego) w łącznej ilości 130% liczby Gości
      Kluski śląskie, ziemniaki z wody, sos pieczeniowy
      Zestawy surówek (marchewka z pomarańczą, kapusta czerwona,
      surówka z selera)

Desery: Lody z gorącymi malinami
      Owoce, wybór ciast i ciasteczek (około 20dag/os.)

Zimna płyta
      - schab z masłem chrzanowym
      - karczek w galarecie,
      - wędliny,
      - roladki serowe z farszem jarzynowym,
      - śledź w oleju lub śmietanie,
      - vol au vents z musem z tuńczyka,
      - galantyna drobiowa z jajkiem przepiórczym,
      - sałatka jarzynowa z majonezem,
      - sałatka wiejska,
      - pieczywo.

Kolacja
      Do wyboru: barszcz z krokietem lub pasztecikiem grzybowym,
      gulasz wołowy w talerzyku owsianym, Beef Strogonoff,
      potrawka z kurczaka po meksykańsku z ryżem białym i dzikim.

Napoje ciepłe /kawa, herbata/ i zimne /soki owocowe, mineralna
      gazowana i niegazowana/ bez ograniczeń ilościowych
      • dammma Re: ile placicie za organizacje komuni -lokal 11.04.11, 15:24
        bardzo dużo jedzenia moim zdaniem planujesz. Jak długo zamierzacie siedzieć?
        • atena12345 Re: ile placicie za organizacje komuni -lokal 11.04.11, 17:25
          dammma napisała:

> bardzo dużo jedzenia moim zdaniem planujesz.

Tez tak właśnie myslę. To jest po prostu menu zaproponowane przez rest. Może je okroję troche - jestesmy w fazie rozmów jeszcze bo to na 2012.
          Generalnie zależy mi jednak, by mnie już nic nie obchodziło - zadne ciasta, napoje czy coś tam DODATKOWO, a tu tak mam. Nie wiem tylko co z tortem, czy wogóle jest konieczny na komunię? Bo to jakiś chyba nowy zwyczaj jest.
          A i jeszcze do dyspozycji gości jest ogród i plac zabaw dla dzieci co dla mnie tez jest istotne, bo nie zamierzam dzieciaków (przynajmniej swoich) godzinami przy stole trzymać.

>Jak długo zamierzacie siedzieć?

Nie mam pojęcia - pewnie nie wiecej niż 3-4 godziny.
    • asiula156 Re: ile placicie za organizacje komuni -lokal 11.04.11, 15:44
      W tamtym roku płaciłam 100zł. od osoby - w tym zupa, drugie danie, zimny bufet, ciasta, napoje. Miła, życzliwa obsługa. Całość podana estetycznie. Podniesienia ceny aż o 30 zł. to gruba przesada. Negocjuj, albo zrezygnuj i poszukaj czegoś odpowiedniejszego.
    • corcie2 Re: ile placicie za organizacje komuni -lokal 11.04.11, 17:49
      Ja nie rezerwowaałam całej sali w restauracji tylko stoliki ułożone podłóżnie na + - 20 osób z małą dekoracją na stole i białym obrusem. Za osobę płacę 100zł , dzieci do 10 lat 1/2 ceny(zupa - rosół z makaronem, drugie danie w tym są różne rodzaje mięs do wyboru, deser, soki , herbata , kawa i woda bez ograniczeń, zimna płyta, bogracz, deser lodowy i ciasto biszkoptowe) Tort we własnym zakresie zamawiam.
      --
    • iberka Kraków_komunia 2010 12.04.11, 01:03
      przyjęcie robilismy pod Krakowem, bo miejsce bardzo nam odpowiadało i dziadkowie mieli blisko. Płacilismy 100 pln od osoby ( 1/2 ceny za dzieci do 10 r.ż) maluchy nic. Mielismy zapewniony cały obiad, kilka rodzajów mięs, zimne płyty ( galaretki, wędliny, ryby , sałatki etc), deser ( ciasta, tort, lody), napoje zimne i gorące ( fanta, cola, wszelkie soki, wody mineralne, kawa, herbata) bez ograniczeń. Oczywiście udekorowane stoły, krzesła, wszystko podawała obsługa. Przyjęcie było bardzo udane i nie wyobrażam sobie takiej imprezy w domu.....niestety pamiętam swoja komunię i bieganie mamy, babci aby ze wszystkim zdąrzyć, podać, zmyć etc

iza
      • tatianeczka26 Re: Kraków_komunia 2010 15.04.11, 14:42
        My też podobnie na 25 osób robiliśmy komunie w zeszłym roku w lokalu. Było ok nie narzekam. Zrobilsmy w Noworolskim na rynku i w sumie nie miałam pozniej problemów z goścmi smile bo robili spacery po rynku. smile
    • mama_pyzuni Re: ile placicie za organizacje komuni -lokal 15.04.11, 18:32
      Ja mieszkam w niedużej miejscowości (niespełna 20-tys.) niecałe 100 km od Warszawy.
      Za przyjęcie komunijne płacę 95 zł od osoby- w tym obiad w II wersjach do wyboru przez gości, zimne przystawki, sałatki, ciasta, tort, kawa, herbata, napoje, lody (o jedzenie jestem spokojna, bo tam gotują super!). Impreza bez ograniczeń czasowych (typu 4 godziny i trzeba lokal opuścić).
      Dodatkowa atrakcja to animator dla wszystkich dzieci (bo cała komunia będzie w dużej sali, przy oddzielnych stołach dla pięciorga dzieci I-komunijnych). Dzieci będą miały zapewnione (przynajmniej przez jakiś czas) rozrywkę w postaci zabaw, konkursów i opieki doświadczonej osoby. Nie wiem jak to wyjdzie, ale podobno taka formuła od lat się w tym lokalu sprawdza i wszyscy bardzo to chwalą...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka