milkofamnesia
10.05.11, 23:16
Witam,
Mój szanowny małżonek jest chrzestnym chłopca, który wkrótce przystąpi do pierwszej komunii. Będziemy brać udział w tym wydarzeniu. Problem w tym, że z różnych powodów (żadne tam konflikty, samo życie) nasze i jego rodziców drogi się na kilka lat rozeszły i nie mieliśmy kontaktu. Sami rodzice się rozeszli, powiedzieć że w sposób nieprzyjazny to jak nic na ten temat nie powiedzieć. Ale nie o tym, zresztą to długa i niefajna historia. Otóż ostatni raz widzieliśmy małego, jako czteroletniego urwisa, teraz ma 8 lat. W życiu małego dziecka to jak epoka. Nie bardzo wiem co lubi, co go fascynuje w ogóle niewiele teraz wiem, co mam nadzieję się zmieni. Chcielibyśmy dać mu z tej okazji jakiś fajny prezent. Wiem, wiem komunia to nie festiwal prezentów, ale nam chodzi o sprawienie mu przyjemności. Nie chodzi o to, żeby prezent był taki jaki wypada dać (zresztą nawet nie wiem, co wypada), czy żeby musiała być to rzecz kosztowna (wiecie-dla samej zasady, żeby było widać, że chrzestny zaszalał, bo przecież nie o to chodzi). Tylko jak sprawić przyjemność chłopcu, którego widziało się ostatni raz kilka temu-czyli bardzo niewiele się o nim wie? Moje dzieci są młodsze, więc nie bardzo wiem co może być fajne dla ośmiolatka? Jasne dziecko dziecku nierówne, jedno może uwielbiać składanie modeli samolotów z II wojny światowej, inne woli coś zupełnie innego. Ale może macie pomysły na coś, co z dużym prawdopodobieństwem sprawi radość chłopcu w tym wieku?
Acha, podpytywanie rodziców jest przez nich obracane w żarty...