Dodaj do ulubionych

Łóżko Kritter /IKEA - potrzebuję info

19.05.11, 21:14
Witam
www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S39858939
Może ktoś się orientuje jaka jest wysokość tego łóżka od podłogi do materaca. Chodzi mi konkretnie o przestrzeń pod łóżkiem oraz może ktoś wie czy i gdzie można dokupić szufladę do takiego łóżka.
Obserwuj wątek
    • aniqa13 Re: Łóżko Kritter /IKEA - potrzebuję info 19.05.11, 21:36
      Wysokość do dolnej krawędzi poprzecznej deski 22cm, do górnej krawędzi 34cm. Jeżeli interesuje cię wysokość wolnej przestrzeni pod łóżkiem to wychodzi gdzieś 23,2 cm. Pozdrawiam.
    • caroline1974 Re: Łóżko Kritter /IKEA - potrzebuję info 19.05.11, 21:41
      Wielkie dzięki za odpowiedź smile Pozdrawiam.
      • clio_1 Re: Łóżko Kritter /IKEA - potrzebuję info 19.05.11, 22:13
        My pod to łóżko mamy kupione 2 takie pojemniki:
        www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90027811
        • caroline1974 Re: Łóżko Kritter /IKEA - potrzebuję info 19.05.11, 22:19
          clio_1 napisała:

> My pod to łóżko mamy kupione 2 takie pojemniki:
          > www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90027811

No i o to mi chodziło. Wielkie, wielkie dzięki smile
          • johana19 Re: Łóżko Kritter /IKEA - potrzebuję info 20.05.11, 08:41
            A my mamy takie: www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30163260
            • lupa_87 Re: Łóżko Kritter /IKEA - potrzebuję info 20.05.11, 08:56
              Ja pod Kritterem też mam DILLING - ale na mega ilości klocków wink
              • caroline1974 Re: lupa87 20.05.11, 10:13
                lupa_87 napisała:

> Ja pod Kritterem też mam DILLING - ale na mega ilości klocków wink

Super ten pojemnik, pewnie się skuszę, ale chodzi mi jeszcze coś po głowie z kółkami. Zastanawiam się czy 2,5 latek da radę wyciągnąć tego Dillinga ze swoimi skarbami ( bo do takich celów potrzebuję czegoś pod łóżko), czy nie będzie to za cięzkie oraz czy przy okazji nie porysuje podłogi. Kupując łóżko będę musiała porządnie obejrzeć to pudło.
                • pacynka27 Re: lupa87 20.05.11, 10:57

Ja Dillinga nie polecam. Po jakimś czasie pokrywy przełamują się na pół.
                  Podłogi nie rysuje ale podklejałam kawałki filcu, dwulatek wyciągnie o ile pojemnik nie będzie przeładowany.
                • johana19 Caroline 20.05.11, 16:48
                  To kup te pojemniki, które ja wyżej zalinkowałam. Są bardzo wytrzymałe, sztywne mimo tego, że to nie plastik, mają fajny uchwyt służący do wyciągania no i na bank nie porysują ci podłogi smile Naprawdę polecam!

https://lbym.lilypie.com/iCGGp1.png
                  https://lb2m.lilypie.com/rZGWp2.png
                  • julka-4 Re: Caroline 20.05.11, 17:17
                    Też mam ten co zalinkowała Johana.Polecamsmile
                    • pacynka27 Re: Caroline 20.05.11, 22:19

Ja te zielone z cyferkami właśnie zamierzam kupić. Prałyście je może dziewczyny bo na stronie ikei info że nie można prać.
                      • caroline1974 Re: Caroline 20.05.11, 23:30
                        No właśnie też się zastanawiam jak z utrzymaniem w czystości tych materiałowych pojemników. Do tej pory brałam pod uwagę plastik ewentualnie drewno, ale te pojemniki tez nie są złe. Zwłaszcza, że są bardzo leciutkie.
                        • johana19 Re: Caroline 21.05.11, 14:31
                          Wiesz co? To nawet nie jest materiał tylko takie "tworzywo", które wystarczy przetrzeć mokrą szmatką i są czyste. Mam już je 2 lata i nie było potrzeby by je prać smile

https://lbym.lilypie.com/iCGGp1.png
                          https://lb2m.lilypie.com/rZGWp2.png
              • vegutka Re: Łóżko Kritter /IKEA - potrzebuję info 20.05.11, 13:46
                Podłączę się do wątku z zapytaniem o to łóżko Kritter. Też przymierzam się ew do jego zakupu i patrząc na Allegro widziałam je również w kolorze czerwonym, którego nie ma w katalogu Ikea. Czy to starszy model ten kolor? Z czego wynika jego tańsza cena (149 i 169zł)-czy to może są jakieś podróbki?
                • dziub_dziubasek Re: Łóżko Kritter /IKEA - potrzebuję info 20.05.11, 14:16
                  czerwone były kiedyś (ja kupiłam synkowi w 2008 roku). jak chciałam rok temu kupić takie samo córce to już czerwonych nie było.
                  • monia111175 Re: Łóżko Kritter /IKEA - potrzebuję info 21.05.11, 08:59
                    A czy materac- mozna do niego w ikei dokupić-w normalnej cenie?smile
                    A czy będzie pasował do niego materac z łóżka piętrowego--włąsnie nie pamietam jaka długośc jego była--bo łózka juz spalone-a materace na wsi-schowane za''przydadzą się''i chciałabym je wykorzystać--tylko ze z piętrowego to raczej b ędą za długie--bo jeśli sie nie myle maja 180/90
                    nie jestem pewnna?
                    • monia111175 Re: Łóżko Kritter /IKEA - potrzebuję info 21.05.11, 09:09
                      Już wiem ze nie będzie pasował--sprawdziłam--nic trzeb abędzie dopkupić nowy--smile
                      Ale łózko fajne-smile
                • neptunka Re: Łóżko Kritter /IKEA - potrzebuję info 21.05.11, 14:13
                  raczej nie podróby, tylko starszy wypust - kupiłam czerwone z takiej właśniej aukcji, a mieliśmy już (dla pierwszego dziecka) przywiezione z Ikei sosonowe - wszystko się zgadza smile.
                  RÓŻNICA taka, ze sosnowe jest z litego drewna, a te kolorowe z płyty pilśniowej - ale o tym też Ikea informuje na swych stronach. Łożko kupowalismy niedawno i we wrocławskiej Ikei, do której pojechalismy po materac, nadal był dostępny kolor czerwony.
                  • tin_t Re: Łóżko Kritter /IKEA - potrzebuję info 05.06.11, 23:15
                    hej, a do jakiego wieku dzieciaki śpią w tych kritterach? dzięki z góry za odp.
                    • monia111175 Re: Łóżko Kritter /IKEA - potrzebuję info 06.06.11, 06:57
                      Moja starsza córka 14-latka ,dziś spała z młodszym bratem--fakt skurczona była ale mówi ze wygodnesmile
                      Mysle ze tak do 8-10 lat?????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka