Dodaj do ulubionych

w co zainwestować 200 zł

01.06.11, 21:09
Córa 2,5 roku dostała dziś od dziadków 200 zł. Nie mam pojęcia co jej kupić. Rower, laufrada i inne ogrodowe zabawki ma, masę puzzli, kilka zestawów ciastoliny, książki już nam się nie mieszczą na półkach. Myślałam o macie tańczenia fisher price, takiej:
allegro.pl/fisher-price-mata-do-tanczenia-r8141-kurier-i1625166841.html
Tylko nie wiem czy to dobry pomysł. Laptop FP i zegar mnie rozczarował (miał te zabawki starszy syn i nie był zainteresowany, córa teraz czasem laptopem się pobawi, głównie melodyjkami).
A może globus Vtech.??????
Obserwuj wątek
    • verika Re: w co zainwestować 200 zł 01.06.11, 21:28
      Ja bym kupiła jakieś fajne "dziewczęce" duplo, o ile lubi klocki, dzieci chętnie do nich wracają, klocki to przeważnie dobrze wydane pieniądze, bo posłużą na lata, a nie tylko jako chwilowa zachcianka, coś co później tylko zagraca mieszkanie i wala się z kąta w kąt.
      • o_l_a3 Re: w co zainwestować 200 zł 01.06.11, 21:39
        w Lego Duplo smile
        • marika012 Re: w co zainwestować 200 zł 01.06.11, 21:44
          Ma całą szufladę duplo, jeszcze po bracie. Zainteresowanie średnie, ma dni że bawi się długo (he he wieże dla księżniczek buduje) ale to rzadko. Może zainteresowałaby się jakimś typowo dziewczęcym zestawem. Poszukam chyba domku.
          • perspektywa13 Re: w co zainwestować 200 zł 01.06.11, 21:59
            Odłóż do banku, po co na siłę kupować.
            • marika012 Re: w co zainwestować 200 zł 01.06.11, 22:09
              Nie mogę. Dziadkowie dali "na zabawkę" to muszę kupić, tylko chciałabym żeby to było coś fajnego i na dłużej
              • pestka_23 Re: w co zainwestować 200 zł 01.06.11, 22:31
                U nas króluje Peppa - place zabaw, domek, ciuchcia itp Jeśli nie jest fanką to zdecydowanie duplo - świetny jest właśnie domek, camping, autobus, sklepik.
                • betimek Re: w co zainwestować 200 zł 01.06.11, 22:58
                  Możesz też zamiast Duplo kupić klocki Hello Kitty. Pasują do Duplo, a są typowo dziewczęce. Co prawda nie mają nadrukowanych wzorów tylko naklejane i naklejki czasem się odklejają, ale moja córka bawi sie nimi razem z Duplo i jest szczęśliwa. Polecam pociąg, jeśli Twoja córka nie ma .
                  Za taką kwotę można też całkiem sensowną kuchnie kupić. Jeśli nie chcesz, żeby zawalała miejsce fajna jest w Mothercare taka przenośna. U nas w Mothercare kosztuje 210 zł, więc akurat.

---
                  Nasza Edytka
                  • coronella w cliks 02.06.11, 09:36
                    klocki cliks!
                    moi bawią się nimi już 4 lata, za następne otrzymane pieniądze możesz dokupywać kolejne zestawy, gromadząc coś w jednym temacie.
                    • coronella Re: w cliks 02.06.11, 09:37
                      klocki clicks,
                      źle napisałam.
                  • teane Re: w co zainwestować 200 zł 02.06.11, 14:10
                    w fajny domek dla lalek, moja ma właśnie 2,5 i zaczyna ją to bardzo interesować. dostała taki domek w kształcie konewki z Fifi i szał jest. są też takie duże drewniane domki, albo zamki dla księżniczek, mi się bardzo podobają takie dziewczynkowe zabawki.
                    • betimek Re: w co zainwestować 200 zł 02.06.11, 16:01
                      Domek Fifi przypomniał mi jeszcze o jednej rzeczy: u nas w wieku 2,5 lat szałem był domek Teletubisiów. Jeśli córka jest fanką to polecam.
    • kropkaa w walizkę Trunki? ;-) n/t 02.06.11, 19:30
      • ylunia78 a może odłożyć? 02.06.11, 23:08
        skoro ma na razie wszystko i nic szczegolnego nie potrzebuje,to może odłozyć kasę.Przyda się,jak będzie pomysł na co ją wydać.A nie teraz,że tak powiem "na chama" szukać na co by tu 200zł wydać?
    • emma_euro_emma Re: w co zainwestować 200 zł 02.06.11, 23:25
      Kup coś do ubrania, pościel czy lampkę nocną. A jak musisz koniecznie zabawkę, to może jakąś grę, np. z serii Sowa mądra głowa?
    • listopadowka2008bis Re: w co zainwestować 200 zł 02.06.11, 23:44
      jesli dziewczeca sprawa, to z firmy chad valley sa fajne (imho) drewniane domki dla lalek.
      np.:
      allegro.pl/domek-drewniany-dla-lalek-chad-valley-i1638416928.html
      mozna tez do tego dokupic modul - piwnice, czy tam garaz wink
      moze jakis zestaw z palymobile?
    • kw.84 Re: w co zainwestować 200 zł 03.06.11, 10:30
      Za tę kwotę i na ten wiek to zdecydowanie jakiś pojazd, jeśli rower ma to może hulajnogę albo coś na akumulator. Akurat sezon. Jeśli do domu to u nas królowała kuchnia hello kitty i nadal jest używana.
      No i zawsze dobrą inwestycją będą różnego rodzaju gry edukacyjne, za200zł to można kupić nawet kilka. Albo jednak coś do ogrodu? Zjeżdżalnie, piaskownice i huśtawkę i mały basen pewnie ma a może teraz czas na basen taki rozbudowany (jakby dmuchany plac zabaw) ze zjeżdżalnią, są nawet takie co bańki robią, albo mała trampolina. W czerwcu jestem zdecydowanie za zabawkami ogrodowymi.
      Co do maty Fishera do tańczenia nasza dostała na Gwiazdkę (miała wtedy 2,4lata, chyba z 3 razy była rozłożona) Nie polecam.
      Jest też taka fajna lalka za 200zł Zapf Creation Little Sunshine sama planuje kupić, więc na razie się nie wypowiadam czy faktycznie jest fajna.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka