iziak80 08.06.11, 08:30 Znowu liczę na Waszą pomoc, ja - tłumok Zdecydowaliśmy się jednak do syna do pokoju kupić meble z ikea; komody malm, regał i biurko expedit i teraz szukam do tego pasującej szafy. Jest taka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
buanitka Re: Ikea - pytanie o szafę :) 08.06.11, 09:12 mamy Pax - bardzo pojemna, niedroga i pasuje do reszty.. (meble mamy białe też z ikei) Odpowiedz Link Zgłoś
konwalia-82 Re: Ikea - pytanie o szafę :) 08.06.11, 13:28 mam paxa wysokiego(236cm) polecam-wygoda, a górna półka idealna na przejśicowe rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
iziak80 Re: Ikea - pytanie o szafę :) 08.06.11, 13:40 mówię, że jestem tłumok. Myślałam, że Paxy to tylko takie ogromne są, a na stronę nie zajrzałam. Czy możecie mi powiedzieć, czy wnętrze mogę ułożyć po swojemu (krótszy pałąk, półki) czy jest to jakoś standardowe? Odpowiedz Link Zgłoś
konwalia-82 Re: Ikea - pytanie o szafę :) 08.06.11, 13:47 wnętrze to możesz nawet mieć puste układasz wszystko po swojemu, ja mam od dołu 4 kosze, półka nad nimi, u góry druga półka i pod nią drążek Odpowiedz Link Zgłoś
abigail83 Re: Ikea - pytanie o szafę :) 08.06.11, 14:52 Odpal PAX planner i zaplanuj wnetrze, uloz polki, drązki, potem jesli zlecasz montaz ikei to dajesz panom wydruk i oni Ci to tak montuja. Naprawde program baaardzo prosty w obsludze Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenca78 Re: Ikea - pytanie o szafę :) 09.06.11, 19:49 Jeszcze sobie na koniec porównaj z innymi szafami-garderobami, bo może ci wyjść taniej. Ja robiłam 2 szafy w Komandorze, była promocja -10% na profile stalowe i 20% na aluminiowe. Odpowiedz Link Zgłoś
1alfa1 Re: Ikea - pytanie o szafę :) 08.06.11, 19:50 albo kupujesz expedita 4x2 i stolarz montuje ci drzwi i szuflady - no i masz szafę do kompletu Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Ikea - pytanie o szafę :) 09.06.11, 21:39 Ja do expedita mam taką szafę z ikei Odpowiedz Link Zgłoś
iziak80 saszanasza 10.06.11, 09:12 pokazałam Twoją szafę mężowi, zaczynamy się zapalać do takich drzwi. Można je dostać w ikei? Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: saszanasza 10.06.11, 09:53 iziak80 napisała: > pokazałam Twoją szafę mężowi, zaczynamy się zapalać do takich drzwi. Można je d > ostać w ikei? drzwi chyba trzeba sobie samemu pomalować farbą tablicową. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: saszanasza 10.06.11, 10:41 tak trzeba samemu pomalować farbą tablicową, ale jest o tyle łatwiej że podłoże także jest czarne, więc jeśli nawet czegoś nie domalujesz nie będzie widać, natomiast radość dzieci z pisania po czymś rakim - przeogromna. gdy się znudzi - można bez problemu okleić fototapetą lub lakobelem, lakomatem czy po prostu pomalować na inny kolor w ostateczności drzwi można wymienićDD Odpowiedz Link Zgłoś